Екопътеки и всякакви приятни разходки- тема 2

• 81 565
  • 885
  •   1
Отговори
# 600
Картата може да се използва и офлайн, без нужда от WiFi или мабилен интернет.

# 601
  • 1st floor
Ще я пробвам тази карта. До сега съм с Windy maps. Показва и маркирани и немаркирани пътеки.

# 602
Обещаното ревю след уикенд в Цигов чарк. Посетихме само Бекови скали. Пътят за натам ми беше много скучен,нямаше спираща дъха природа. Пътеката е адски лесна,подходяща за всякакви възрасти. Разстояние в двете посоки-7.5 км,тръгнахме от Равногор. Взима се за 1.40 час умерено ходене Simple Smile
Гледката накраябеше много хубава

# 603
Ще я пробвам тази карта. До сега съм с Windy maps. Показва и маркирани и немаркирани пътеки.
Windy maps не показва като маркирани пътеките: местност Нехтеница - х. Грънчар, х. Грънчар - седловина Джанка, х. Грънчар - х. Заврачица в Рила и други маркирани и немаркирани пътеки наоколо.

# 604
  • Казанлък
Windy maps e хубава програма, дори и немаркирни пътеки се виждат понякога, а и лесна за ползване. Аз често я ползвам.
Сайта kad.si е много полезен, особено при предварително плануване и разглеждане на маршрута. Карта му бг маунтинс може се качи и да се използва в приложението Oruxmaps. Приложението се сваля от официалния сайт или други източници.
Как да качите картата се описва в тази статия. Цялата работа отнема не повече от 5 минути.
https://bgnaturetrip.com/archives/1853
Хубавото е, че ако имате трак, свален от някъде или даден от приятел 😊, можете да го качите в приложението и да вървите по него. Интернет не се използва. Можете и сами да правите тракове на компютъра и да ги качвате после в приложението.
Аз също така ползвам и ViewRanger. По удобен ми е за готови тракове.

# 605
  • Стара Загора
В събота времето беше много хубаво и решихме да посетим екопътека Кутра (Асеновград), за която не бях чувала, но открих в петък следобяд след като търсих нещо около Пловдив. Много ни хареса. Приятна и не много дълга екопътека. Пишеше, че се минава за около 2-3 часа, ние я минахме за 2 часа, като не сме бързали. Пътеката е добре маркирана и има табелки (но за началото ѝ не видяхме табела, та се чудехме от къде точно започва, но го намерихме (арката с името)). По пътя на екопътеката се минава покрай няколко параклиса. От връх Кутра се открива гледка към Асеновград, Асеновградската крепост и Пловдив.

# 606
  • Пловдив
Може ли описание откъде се хваща пътеката?

# 607
Windy maps e хубава програма, дори и немаркирни пътеки се виждат понякога, а и лесна за ползване. Аз често я ползвам.
Сайта kad.si е много полезен, особено при предварително плануване и разглеждане на маршрута. Карта му бг маунтинс може се качи и да се използва в приложението Oruxmaps. Приложението се сваля от официалния сайт или други източници.
Как да качите картата се описва в тази статия. Цялата работа отнема не повече от 5 минути.
Хубавото е, че ако имате трак, свален от някъде или даден от приятел 😊, можете да го качите в приложението и да вървите по него. Интернет не се използва. Можете и сами да правите тракове на компютъра и да ги качвате после в приложението.
Това да се качи цялата огромна карта на BgMountains на телефона май беше стария начин от преди доста години. А и ако е с всички детайли, няма да са много телефоните, които ще имат достатъчно памет да я поемат. Отделно после трябва доста време и зумване, докато се намери нужното ни малко парченце от нея. За това аз, преди да тръгна някъде, си качвам няколко малки парчета, всяко от което със съответно име. За целта нашата карта трябва да се добави в конфигурационен файл на Oruxmaps, след рестартиране на телефона се появява в онлайн картите му и от там в къщи се избира съответното интересуващо ни място и се качва на телефона. Тази добавка на файла се издирва доста трудно в нета, така че ако някой иска да получи променения файл, да си пише на лично мейла и ще му го пратя. Качването на самия OruxMaps - от сайта на разработчика му.

# 608
  • Стара Загора
По описанията в интернет много не ни стана ясно от къде точно започва екопътека Кутра. В kade.si видяхме маршрута. За по-лесно прикачам снимка от Google maps. Това е мястото, където се пресичат ул. Рилска и ул. Захарий Зограф (ние паркирахме в една уличка по-надолу). Реално арката се намира над чешмата, ние минахме в дясно от чешмата и после продължихме нагоре и в ляво. Тъй като екопътеката е кръгова, накрая излязохме на същото място.

# 609
  • Пловдив
Благодаря, ще я пробваме в най-скоро време Simple Smile

# 610
  • 1st floor
Windy maps не показва като маркирани пътеките: местност Нехтеница - х. Грънчар, х. Грънчар - седловина Джанка, х. Грънчар - х. Заврачица в Рила и други маркирани и немаркирани пътеки наоколо.
Възможно е. Добавям, че моите наблюдения са за местата, на което реално съм ходила и съм я ползвала. Simple Smile

# 611
  • Стара Загора
За самия връх Кутра се прави малка отбивка от екопътеката (вижда се на картата), но има табелка. Под параклиса св. Димитър е пещеричката от снимките ми. Там има май и барбекю (като бяхме там един мъж приготвяше нещо там), има е пейки с маси.

# 612
  • Казанлък
Скрит текст:
Това да се качи цялата огромна карта на BgMountains на телефона май беше стария начин от преди доста години. А и ако е с всички детайли, няма да са много телефоните, които ще имат достатъчно памет да я поемат. Отделно после трябва доста време и зумване, докато се намери нужното ни малко парченце от нея. За това аз, преди да тръгна някъде, си качвам няколко малки парчета, всяко от което със съответно име. За целта нашата карта трябва да се добави в конфигурационен файл на Oruxmaps, след рестартиране на телефона се появява в онлайн картите му и от там в къщи се избира съответното интересуващо ни място и се качва на телефона. Тази добавка на файла се издирва доста трудно в нета, така че ако някой иска да получи променения файл, да си пише на лично мейла и ще му го пратя. Качването на самия OruxMaps - от сайта на разработчика му.
Недоволна, аз споделям моят начин, защото работи работи при мен. Ползвам програмата на два телефона и на таблет. Вие можете да я ползвате, както е удобно, въпрос на избор е. Телефоните точно сега са с много повече памет от предишните и нямат никакъв проблем. А има и олекотена версия на img файла. Но тази програме няма да се хареса на всеки. 😊

И аз наскоро разглеждах пътеките около Асеновград, със сигурност ще мина някоя, когато отидем там.

Някой да е ходил до Ханкрумския скален манастир край Шумен? Откъде е по добре да се тръгне...от Хан крум или от Троица?

# 613
От Асеновата крепост започва екопътека По пътя на римските легиони. Миналото лято тръгнахме по нея, но заваля и се отказахме от разходката. Минавали ли сте през цялата пътека? Началото и е много леко и приятно.

# 614
За Ханкрумския скален манастир имам желание тази пролет. Запазила съм си ето това като ориентир, ако е в помощ.. Дано се вижда, не ми позволява да копирам.

Общи условия

Активация на акаунт