Защо той не иска брак

• 19 698
  • 583
  •   1
Отговори
# 15
Преди да анализираме мъжа, дай да те анализираме теб. Simple Smile Ти защо искаш брак? Какви са ти представите за сватба - граждански + църква, 120 души гости?
Едни наши роднини (и двамата с доходи многократно над средните, в пъти) съвсем наскоро сключиха граждански брак, и бяха поканили само родителите си и кумовете. След това в този състав отидоха в скъпарски ресторант и това беше. Бяха си облечени в красив костюм и много хубава рокля. Никакви църкви и дандании. Обясниха ни, че не им се е занимавало и не харесват натруфени сватби.

Та - какво искаш?

А сега да анализираме мъжа. Сега забелязах една подробност: той казва, че не може да извади двайсет хиляди от джоба си. Значи ти не се очаква да участваш в разходите? Нито родители - той трябва да плаща?

Той само сватба ли не иска, заради разходите (аз 20 000 не бих дала посмъртно)? А за деца ставало ли е дума?
Ако не сте говорили за деца и се окаже, че той не иска - какво правим?

За мен е по-важно самия обет , това свързване и обещание един към друг .
А за самото тържество да е в тесен кръг с родителите ни Simple Smile

# 16
...имаме малко голяма разлика (той е на 34 аз на 20)  , която мен не ме притеснява както и него, още от самото начало.
Някои хора биха казали уааау , че ни е голяма разликата , но аз смятам че да обичаш няма граници и години  . Simple Smile
Тук не става дума само за разликата. Мъж на 30+ няма място при ученички на 16. Може да съм предубедена, но от такъв човек не чакай нищо добро.

Добре де, наистина ли сте готови да зарежете мъж, който ви харесва само защото не иска брак? Защо мислите, че една клетва пред 100 човека ще накара някой да ви е верен до гроб, отдавна брака не е това свято тайнство, в което преди години са вярвали.
Аз не държа да има гости, съгласна съм и само да е подписване, но държа на брака, за мен той просто е следващ етап от развитието на връзката.
И не бих била с човек, който не иска такъв, не само заради това, че не иска, а просто защото това показва колко сме различни. Обичам да ми е лесно в живота и уважавам личните разбирания на хората. Затова или си пасваме, или не. Да се насилвам да живея по нечии чужди правила или той да прави нещо, което не иска, не. Подобни разминавания за най-основните неща във връзката водят след себе си много други.
Не виждам защо трябва да се измъчваме и двамата като можем да си намерим човек, с който гледаме в една посока.

# 17
Чакай малко. Искаш да кажеш, че в 9-10 клас си се хванала с чичо на 30 и си зачакала предложение за брак от него?

# 18
Уиш, прочете ми мислите.

# 19
  • Sofia
Българинът е свит / смотан по природа и не е свикнал да комуникира. Това, дали даден човек по принцип иска деца; брак; къща на село; дом, пълен с домашни любимци; номадски начин на живот; и т.н., са неща, които се обсъждат, ако не в началните месеци от връзката, то поне в първите 1-2 години. Няма смисъл хора, с противоположни и дори взаимноизключващи се възгледи за живота, да се опитват да градят нещо заедно. Единият винаги ще трябва да прави огромни компромиси, което, в крайна сметка, ще отрови отношенията между двамата партньори.

Авторке, поставяй директно въпроса на масата. Ако, обаче, твоят човек категорично не иска брак (бъди подготвена, че може и да не ти го каже в прав текст, а да шикалкави, както досега), внимателно си помисли дали можеш да живееш по начина, еднолично определен от него, или предпочиташ да следваш собствените си принципи и мечти.

Аз лично винаги съм вярвала в брака, като институция и напълно естествен етап в развитието на една любовна връзка, и няма шанс да съм в дългосрочни отношения с мъж, на когото съм толкова безразлична, че даже не си прави труда да ми предложи. Че, то, това е най-елементарното.

Редактирам се, понеже не бях обърнала внимание на момента с възрастта – бягай от този чичак-педофил!!!

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 13:00 от Blаck Cat

# 20
За мен не е добре, че отказва да говорите на тази тема. Излиза, че нямаш право на глас и мнение и че "неудобни" теми не се обсъждат. Малка си и явно послушна и наивна все още по детски. Мисля, че ако предявиш желания и претенции ще те зареже.
Чакай малко. Искаш да кажеш, че в 9-10 клас си се хванала с чичо на 30 и си зачакала предложение за брак от него?
И аз това смятах преди малко - ужас!

# 21
miss_chichi, зависи и тя как го говори това с него. Защото аз тук чета, че тя ни пише за обет и как той е най-важен, пък той говори за 20К сватба и как няма пари за подобно нещо. Това за мен е всъщност двустранна липса на комуникация.

# 22
  • Най-красивата страна
Ако и двамата партньори не държат на брак,тогава не е проблем да не се подписва брак.
Но ако единия държи,а другия не иска и да чуе,то тогава това е проблем и то голям.

Аз съм от тези,които държат на брака.
Нямах нищо против да живеем заедно с ММ,когато връзката стана сериозна.
Но той много добре знаеше,че аз деца без брак няма да се съглася да раждам.
По темата бяхме говорили само веднъж.Нито съм го натискала,нито сме го обсъждали повече.
При нас брака беше естественото продължение на връзката ни.
Той ми предложи на втората година и ми каза,че месеци наред мислил кога точно и какво да ми каже...Пък не е от притеснителните...
Сватба направихме-да.

Били сме кръстници на наши приятели,които се ожениха през седмицата .И четиримата бяхме по дънки и тениски.
Присъстваха само двете двойки родители.
После обядвахме в един ресторант.
Цялата сватба-400лв.

В случая на авторката -той на 34г.,тя на 20г. разбирам защо той не иска брак.
И не я съветвам да бърза да се жени  на 20г.

# 23
miss_chichi, зависи и тя как го говори това с него. Защото аз тук чета, че тя ни пише за обет и как той е най-важен, пък той говори за 20К сватба и как няма пари за подобно нещо. Това за мен е всъщност двустранна липса на комуникация.
И въпреки това, трябва двамата да седнат и да обсъдят дали искат или не сватба, до каква сума могат да си позволят и т.н. Може да се врекат и в малък кръг от хора. Аз съм си казала, че искам възможно най малката сватба, цялата дандания ме ужасява.

# 24
  • София
Авторке, обичай си го колкото искаш, на внимавай да не забременееш!
Чичак на 30 години, ако има сериозни намерения, би драпал да се ожените, за да не му избягаш, когато се усетиш, че трябва да изживееш твоите си най- свободни и хубави години.
Този идеи за сериозно обвързване няма, за което трябва да му благодариш, ако обичаш първо себе си .

# 25
  • Варна
Никога не съм разбирала напъните за брак, но приех, че има и хора с други възгледи. Лично решение си е. Лошо става, когато двамата имат различни виждания по въпроса.

Моето мнение е, че това за двайсетте бона за сватба е оправдание. Ама толкова тъпо измислено оправдание, че няма накъде повече. Момиче (наполовина на моите години си, така че ще си позволя това обръщение), този НЕ ИСКА  да се жени. Или поне не иска за теб. Мераклията ще отиде да подпише с по един символичен пръстен и ще се радва. Твоя не ще. Няма и да поиска. Обикновено такива си намират майстора. На бас се хващам, че един ден внезапно ще се появи някоя, която ще го хване за ръчичка, ще го ожени набързо и ще му роди дете/деца като стой та гледай. А той ще плаща и ще й козирува, та даже ще е щастлив. Но не си ти.

П.П. Един ден ще се радваш, че не е искал ама сега не можеш да го схванеш.

# 26
Размених персонажите.
Ако тук твоят любим отвори тема с въпрос "Защо тя не иска брак", щяхме много подробно да му обясним.
Момиче на 20 години, с такава дълга връзка, с такъв батко и той не щЕ.
наистина въпросът е защо.
Защото му е толкова акълът. Глупак.

# 27
Скрит текст:
И въпреки това, трябва двамата да седнат и да обсъдят дали искат или не сватба, до каква сума могат да си позволят и т.н. Може да се врекат и в малък кръг от хора. Аз съм си казала, че искам възможно най малката сватба, цялата дандания ме ужасява.

Е, именно. Затова написах, че нещо се губи комуникацията двустранно. Защото аз не си представям как, ако тя му е обяснила, че всъщност желанието й е само за обета, той си е самоизмислил голяма сватба за 20к и я реже Simple Smile .Няма логика да е така, а и мъжете не са идиоти. Разбират какво им се говори. Демек - просто нейното желание явно не е изкомуникирано правилно. Зададох й точно тия въпроси в първото ми мнение, не ми отговори.

# 28
  • София
Според мен, много ясно си е комуникирало момичето, но чичака се прави на ударен.
Ще я посъветвам да го пита в прав текст, какво би казал само за подпис в гражданското?
Набързо ще разбере накъде вървят нещата.

# 29
Питай го.
- Защо не искаш брак с мен?
И си следвай приоритетите, стига да ти стиска.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 13:42 от luna

Общи условия

Активация на акаунт