Паническо разстройство - тема 44

• 36 437
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Не знам колко е лек диазепамът, но като направих акушерската ръка ми биха в спешното и то не цяла доза. След час заспах като труп и това нещо продължи и на другия ден. Направо ме направи дроб. С Ривотрила подобни проблеми нямам, но и аз пия по четвърт при нужда.

# 271
tanch - течният прием е друг и дозите са други, няма сравнение.
И аз казах че не ми действа това лекарство, но пък щом мацката няма друго какво да пие няма да й дадат клонарекс явно там и да си взема по малко диазепам.

# 272
tanch - течният прием е друг и дозите са други, няма сравнение.
И аз казах че не ми действа това лекарство, но пък щом мацката няма друго какво да пие няма да й дадат клонарекс явно там и да си взема по малко диазепам.
Не съм го пила в интерес на истината. Само помня, че преди десет години, че и повече, майка ми ми беше дала лексотан от нейния. Нищо не усетих.

# 273
Здравейте, след силен стрес в продължение на няколко дни, не мога да се храня и се чувствам много зле, само като вида храна и ми става лошо, а съм с гастрит и като не се храня става мазало, също така имам темп 36,9-37 след 3-4 дни трябва да ми дойде цикълът. Дали може на това да се дължи? Как да се справя с липсата на петит, много съм уплашена...

# 274
  • София
Just, опитай с нещо леко - обикновени бисквити, препечена филийка. Вземи си валериан - глог - мента или Алора. Нещо билково за успокоение. Пий чай с мед.

# 275
  • София
Хапвай по малко - 1 - 2 хапки, да свикне стомаха и полека лека да се върне апетита. Не се насилвай с много храна.
Много е неприятно това.

# 276
Здравейте, след силен стрес в продължение на няколко дни, не мога да се храня и се чувствам много зле, само като вида храна и ми става лошо, а съм с гастрит и като не се храня става мазало, също така имам темп 36,9-37 след 3-4 дни трябва да ми дойде цикълът. Дали може на това да се дължи? Как да се справя с липсата на петит, много съм уплашена...
Ако трябва се насилвай да ядеш, ако ще после да го повърнеш. Аз имах два много тежки периода с ПА и ударих 39 кг на 23 години. От там започнаха проблеми с ниско кръвно, кашкавалени крака, постоянна умора и сънливост, проблеми със стомаха, така че яж дори насила. Помня че в този период карах на кисело мляко, солети и солени бисквити.

# 277
Благодаря, насилвам се, но след всяко хранене ми става лошо, с гастрит съм, сигурно и той се е намесил.

# 278
За кратко гладуването не е страшно, НО не стой цял ден гладна. Аз в такива ситуации ям сандвич препечена филия с краве масло, може да я ям 2 часа, но я ям. Доста хранително е. Пий чай ако можеш. Малко по малко ще отмине и ще започнеш да хапваш, аз от март месец бях така поради страх от една интервенция, но се насилвах защото отпада имунитета, за гастрит гладът е лош, но не се тъпчи насила освен бавно, хапка по хапка защото гастритът се дразни и от глада. Успех!

# 279
  • Цюрих
Just_me3
Купи си пробиотик. Болките в стомаха се повлияват много бързо при нормална чревна флора. Мога да ти препоръчам Лактофлор, който е пробиотик с пребиотик и винаги, когато съм го пила действа безотказно. Повлиява се веднага и за три дни минава всякаква криза-болки, диария... Гастрит се обостря при стрес, нередовно хранене и преди цикъл.
Аз скоро, когато имах ПА бях загубила апетит и свалих към 4-5 кг за един месец. И аз се бях уплашила, че не можех да преглътна и хапка! Насилвах се да ям и млящех по половин час, а иначе лапам всичко за 3 минути. Когато е в състояние на стрес, организмът реагира или с преяждане или с липса на апетит.Ще се оправиш до седмица, когато премине първата силна стресова вълна;яж, макар и насила, но гледай да е нещо леко, не си претоварвай стомаха.Бананите много помагат, защото успокояват лигавицата,но не трябва да се ядат на празен стомах. Пий чай от коприва и жълт кантарион. Освен че действат антидепресивно, увеличават апетита. И помагат изключително при нервен стомах и гастрит.

https://m.rozali.com/zdrave/bilki/jult-kantarion-nezamenima-bilka.html

Иначе в продължение на три години имах температура при цикъл около 37.3,не повече и все си мислех, че е ПМС, нещо с овулацията или от  ПА, но при мене излезе анемия. Като почнах да пия желязо, вече от три месеца нямам такива смущения.Възможно е и ти да си анемична, особено ако гастритът ти е хроничен Пусни си хемоглобин и феритин. Желязото в кръвта влияе на терморгулаторните процеси. И толкова много неща изчетох по въпроса че накрая ще напиша дисертация Grinning
Между другото, знаете ли, че симптомите на анемия и тревожно разстройство са сходни?
П. П. Момичета, много ви благодаря за съветите!Вярвам, че няма да ми се наложи да пия диазепам,ама да си знам! Че в листовката пише странни неща и е объркващо.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 01:11 от carrotcake

# 280
carrotcake, каква анемия излезе и какво изследва за да се установи?

# 281
Да ви питам нещо, не знам дали ще ми помогнете, но горещото ми усложни доста състоянието. Понеже пия и дуфастон, а там пише като страничен ефект падане на кръвното и крампи в краъниците, та не успявам да взема решение дали тази ужасна отпадналост, прилошаване и болки в краката са от дуфастона или от пр? Днес едва едва стигнах до парка с детето и то с колата, влача се като парцал, спах по обяд но още леко ми е лошо и страшно отпаднало. Дори нямам сили да стана и обядвам.

# 282
  • София
Опелче, премери си кръвното и ще разбереш дали ти е ниско. Аз по 10 и повече дни не пия хапче за кръвно, защото ми стои стабилно ниско. И на мен в жегите не ми е никак добре, споделих ви,че ми се оправи пулса, ама май не е съвсем така. По - скоро се повиши от топлото. Вчера го държах стабилно между 80 и 90. Пий магнезий за крампите, много помага. Аз пия една торба с добавки, пък дано се подобря. Иначе си чакам последните изследвания и заминавам на психиатър, въпреки че още не съм си избрала. Може ли пак да споделите свестен за София, че не ми се рови назад в темите?

# 283
Здравейте от седмица вече не пия Деанксит и днес се чувствам изключително зле. Изтръпване на крайниците,умора,никакъв апетит. Това дали е временно?

# 284
  • Цюрих
Опелче, ниското кръвно се получава от разширяване на кръвоносните съдове. А това при теб е възможно от дуфастона, поне в листовката пише така. Още повече, че всички препарати за нерви разширяват съдовете, и от жегата също се случва същото. За да избегнеш този неприятен ефект, трябва да пиеш сутрин една чаша вода с две-три зрънца сол, по възможност келтска, морска или хималайска. Солта регулира електролитния баланс  и по този начин тялото не се дехидратира и кръвното не пада драстично. Не прекалявай, обаче, със солта,за да не се подуваш, защото може да започнеш да задържаш течности. Пий достатъчно вода и употребявай по малко сол, за да не ти става лошо. И намали някои лекарства, ако е възможно, консултирай се с лекар! В листовката на Дуфастон пишеше да се консултираш с лекар, ако вземаш антидепресанти. Това означава, че може да има някаква взаимовръзка. Попитай си ЛЛ или гинеколога.
Ама къде е Георги?

Общи условия

Активация на акаунт