Паническо разстройство - тема 44

• 36 434
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • София
При мен сърцебиенето затихна, вече си позволявам по едно кафе с цигара сутрин.
За сметка на това се завърна тревожността, замайването и чувството за нереалност. Направо ме е страх да шофирам.

# 256
  • София
При мен поредният нормален холтер, а всички симптоми са ми сърдечни. След 06, 07 ще съм отхвърлила всички възможности според мен и тогава ще ви питам пак за добър психиатър. Странно ми е моето паническо разстройство, все със сърдечни симптоми. Снощи пих половин Ремирта, та поне се наспах. Но днес едвам отлепих. Детето ми бърка в очите и вика: мамо няма нани.

# 257
Според мен си си класически случай. При повечето хора ПР е със сърдечни симптоми. Най-често срещаните паник атаки са с учестен пулс , високо кръвно  и стягане и болки в сърдечната област.  По-рядко са с дереализация, изтръпване на крайници и т.н. Така че не си по-различна. Довърши си всички изследвания за да си спокойна, но това си е при теб. Проблеми с психиката. И незнам защо все още се учудваш и търсиш физиологичен проблем, при всичко което си преживяла и през което си преминала с тези ин-витро процедури. Натрупала си много стрес и напрежение.

# 258
Не съм писала тук, но чета темата... Бих искала да добавя, че големи амплитуди в нивата на половите хормони също предизвикват ПА и затова често се случват в пременопауза... Това по повод ин витрото-и там ще е имало вариации. Не винаги тези състояния са в резултат само на мозъка. Има си и дисбаланс на хормоните... Освен това 80 % от серотонин се произвежда в червата и ако има червен дисбаланс също има такива състояния... И трябват да се оправи чревната флора. АД не винаги решава проблема-помага в началото на някои, но докато не се отстрани причината.... няма да стане

# 259
Първо честит Джулаи морник. Ние три от темата дежурихме снощи:-)

Айде аз мрън, какво ме гепи един вирус за 5 минути вчера, сили нямам, печка съм пускала от втрисане, гадене. Сега сили нямам. А ме човърка тренировка, разходка .....

# 260
И аз мрън-мрън снощи нали щях да пия по-малко клонарекс, но в 1 ч станах треперя треса се и си изпих и другата половинка. Сега лежа и май така ще си е цял ден, а имам 10 неща поне, ще моля да ми помогнат близки ако не - утре. Уф ужасно е с тия състояния. Днес си ок утре парцал.

# 261
  • Цюрих
И аз не съм спала добре тези дни.Все в 3-4ч заспивам,а снощи и пълнолуние. Обаче пък паники нямам,даже вече почти спрях да се прозявям.Лекарства не пия никакви, щото нямам,само чай.... и го ударих на разходки,на чистене и на смях с децата.Смехът много помага! Grinning

# 262
И аз по принцип спя лошо,но също съм добре. Пия само лекарствата за кръвно. Не съм тревожна, всичко е ок,но нямам сили. Жега е и не излизам. Чувствам се подтисната и без настроение, защото не работя. Сякаш съм ненужна, това е кофти чувство. Знам , вече ви се оплаквах от това... Дано свикна скоро защото взимам твърде добро обещетение за безработица. И понастоящем в тази криза дори да започна работа, ще е с по-ниско заплащане от обезщетението. Не си струва да се тръшкам да тръгна на  работа и да взимам по-малко пари. Друг на мое място би бил щастлив. Но защо аз нещо пак не съм удовлетворена...🤔

# 263
  • София
Аз две вечери взимам по половин Ремирта и спя, но на другия ден съм като ударена с чук. Поне спя де. Иначе през деня си карам на два пъти по половин Ксанакс. Ще видя да търся нов психиатър и да видя какво ще ми изпише. Иначе аз обмислям смяна на работата и изобщо на сферата, в която работя. Дано се получи добре. Въпреки че ми остават още две години докато завърша. Още не съм го измислила, а на есен трябва да имам готово решение.

# 264
Смяната ще ти се отрази добре. Може това да е лекарството за теб. Не се страхувай, смело прави промени. Знам го от опит, много освежаващо е.
Редактирам се. 6,15 часа е , ми аз тази нощ не можах да мигна дори и станах. Още в 5. Къпах се и си чета сега. Луда работа. Нищо ми няма, не съм напрегната дори, съвсем спокойна съм. Тази нощ пълнолуние ли е ? Не обърнах внимание.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 06:19 от Salii

# 265
  • Цюрих
Май е пълнолуние. И аз съм забелязала, че при пълнолуние и около цикъл не мога да спя добре. Вие и с хапчета ли не спите?
Елдорадо, на едните ти изследвания мярнах, че имаш някакви възли на щитовидната жлеза. Какво каза ендокринологът за това? Възможно ли е сърцебиенето и кръвното да е свързано с тези възли? Как се чувстваш с желязото?Има ли подобрение?
Аз пия жълт кантарион и отчита някакъв положителен ефект. Може би билките все пак помагат.
 На вас Валидолът как ви действа?
И питах сто пъти за този диазепам, ама никой не казва... Как се пие, за какво се пие-само за сън ли или за тревожните пристъпи? В момента не ми трябва, обаче като се консултирах тука с един психиатър за ТР, той ми вика :"вземи прочети нещо в нета, много дълго е за обяснение"! И ми изписа някакво лекарство за шизофреници, от което ми каза, че ще ми стане по-лошо, а ако след три дни още ме боли глава, да го хвърля.Не помня как се казва и не посмях да го купя.
Представяте ли си? Отиваш на лекар за помощ, чудиш се какво ти е, буквално не знаеш на кой свят се намираш, единият те пита какво искаш да ти изпише, а другият те кара да се осведомиш самичък!
Така или иначе всичко отмина, Слава на Бога!

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 20:48 от carrotcake

# 266
  • София
Казаха, че няма връзка това възелче на ЩЗ с кръвното, и изобщо нищо съществено не било. Желязото сега го поднових, че бях спряла, заради цикъла. Диазепама е успокоително. Знам, че като направих първата криза ми биха диазепам. Иначе забелязвам нещо странно. От три дни пия Ремирта, за да спя. Откакто я пия и успявам да поспя, пулса ми се нормализира. Много странно над три седмици бях с нисък пулс, а сега е нормален. Това го наблюдавам едва от три дни, но е странно, ще пиша дали продължава да е така по - натам. Иначе за Бог, много си права каротче! Само в Него ми е всичката надежда. А билките помагат, но предполагам, когато не си тотално "изплискал легена".

# 267
Диазепавът е лек медикамент и може да пиеш едно вечер, вероятно едно сутрин и едно вечер. Не съм пила и не искам да те обърквам - на мен ми го изписаха преди 20 г и не помня, не ми помагаше уви и го спрях.

# 268
Дааа, билките помагат на тези дето не са минали на тежката артилерия. Такива като нас, дето пием бензо, не виждам как ше се успокоим от билки. Може би в дългосрочен план , с натрупване , знам ли. 🤔 Диазепама е бензодиазепин. Не съм го пила,но мисля че той се изписва по схема заедно с АД. Предполагам, както всички от тази група. Обаче като всички бензодиазепини може да се пие еднократно, в смисъл инцидентно при криза, да потуши симптомите.

# 269
  • Цюрих
Дааа, билките помагат на тези дето не са минали на тежката артилерия. Такива като нас, дето пием бензо, не виждам как ше се успокоим от билки. Може би в дългосрочен план , с натрупване , знам ли. 🤔 Диазепама е бензодиазепин. Не съм го пила,но мисля че той се изписва по схема заедно с АД. Предполагам, както всички от тази група. Обаче като всички бензодиазепини може да се пие еднократно, в смисъл инцидентно при криза, да потуши симптомите.
Благодаря много за отговорите! Понеже ме питаха какво искам да ми изпишат/представете си!!.... щото аз съм доктора/ и аз казах диазепам, че майка ми го пиеше преди време, но за кръвното. Но така и не се наложи. Изпила съм зорлен 1 хапче, разделено на четвъртинки, общо за един месец. И вече от няколко дни спрях да се прозявам неистово и през 5 минути! Даже тази вечер гледам филм и установих, че не се прозявам.... докато не се сетя, хаха! Само въздишам. И както каза Георги, че него го е държал 2 месеца това прозявяне, мен също горе долу толкова.Бях се ошашавила!
Сега само въздишам. Предполагам, че като почна да спя нормално, всичко ще отшуми съвсем Simple Smile
Елдорадо, след 10-то хапче на желязото ще ти се оправи и сърцебиене и кръвно. И сънят ще се оправи. На мен тревожността ми изчезна след 12-15то хапче. Желязото влияе и на щитовидните и на половите хормони. Когато е в дефицит, те се разджуркват яко.
Предстои ми да летя със самолет, а аз много мразя, затова се чудех дали да пия диазепам преди полета. Ама щом може и през деня...ще си го взема за всеки случай... Дано не се наложи.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 00:17 от carrotcake

Общи условия

Активация на акаунт