Паническо разстройство - тема 44

• 36 427
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте. Скоро не съм писала тъй като горе долу се чувствах добре.Преди Седмица обаче се обади отново депресията и лошите мисли.Сменихме Серопрам с Ципралекс.Първите дни се чувствах ужасно.От вчера обаче съм много разтревожена.Проблема е,че не си виждам ръцете.Трябва да са пред очите ми иначе все едно ги няма.Имам чувствителност при допир,нямам изтръпване,просто като се отпусна примерно и гледам тв ,все едно съм без ръце.Ето сега седя и пиша и като си отпусна ръцете и не са пред мен имам усещането ,че мозъка ми ги изключва и просто ги няма.Много съм притеснена.Писах вчера в една група и ми казаха,че може да е инсулт.Не знам какво да правя.На някой случвало ли му се е или сериозно да потърся помощ при невролог Sad

# 241
  • София
Само с ръцете ли се случва това? Другите неща, които трябва да виждаш с периферното зрение виждаш ли ги? Мисля, че при инсулт липсва напълно периферно зрение, тоест не виждаш нищо отстрани. Все пак за твое спокойствие, може би, още утре отиди до личния лекар, освен ако не ти се влоши състоянието.

# 242
Само с ръцете ли се случва това? Другите неща, които трябва да виждаш с периферното зрение виждаш ли ги? Мисля, че при инсулт липсва напълно периферно зрение, тоест не виждаш нищо отстрани. Все пак за твое спокойствие, може би, още утре отиди до личния лекар, освен ако не ти се влоши състоянието.
Другите неща ги виждам с периферието си.Само ръцете ми са като откъснати

# 243
Да дам отчет от моето море, наистина беше уникално.
Но тази сутрин направих или па или нещо с кръвното а може и леко да слънчасах, та малко се стреснах, но и този инцидент не променя изкарването, което си бе страхотно.
Слънцето сутринта беше доста силно, влязох в морето, плувах и не съм усетила явно че съм постояла дълго. На излизане усетих, че не ме държат краката, ама викам то моите състояние пак но докато седна на кърпата се усетих че няма да ме бъде и викам поне да предупредя хората около мен, с които бях, щото всеки момент ще припадна, да не се изпостряскат. Може и да съм изгубила съзнание за някоя секунда, не помня, едната учителка вика трепереше, учестен пулс и вика май за секунда ти се премрежи погледа , но остисках и се прибрах в хотела на мой ход с нея, и сега съм ок, лежа де но не ми е кофти. Много прилича на па но и температурната разлика вън вътре беше значителна така или иначе не се уплаших много и беше дребна неприятност.
То и майка ми я мисля, поне са отишли на лекар с баща ми в събота и са й намерили някаква много тежка констипацията и са й дали лекарства имали фистули на червата, ще я гледат пак да ги поизчисти от задържаното и да преценят дали е само това, лошото е че сега пък не иска да си прави клизмите, та пак разправии. Ей много дебелоглава.
Но за морето не съжалявам, страхотно си беше. То може това да е за тази година, кой знае!
Плажът в събота

# 244
Аз откакто съм с ПР не мога да стоя на слънце. Прималява ми, почвам да треперя, сърцебиене...не става. И не само на море, а и на плаж не мога. Даже в колата ако не сме на климатик е ужас.

# 245
Аз откакто съм с ПР не мога да стоя на слънце. Прималява ми, почвам да треперя, сърцебиене...не става. И не само на море, а и на плаж не мога. Даже в колата ако не сме на климатик е ужас.

Ами няма да седиш на слънце. И аз съм така и от страх че ще припадна ми става още по лошо и затова не седя на слънце. Нищо не губиш тъй или иначе. Слънцето състарява и не носи нищо хубаво.

# 246
  • София
За поредна нощ не мога да заспя. Става ми лошо като затворя очи. Дали е възможно нещо да притиска някакви съдове или органи, не знам вече, но това е много изтощаващо.

# 247
За поредна нощ не мога да заспя. Става ми лошо като затворя очи. Дали е възможно нещо да притиска някакви съдове или органи, не знам вече, но това е много изтощаващо.
Само като легнеш ли? Имах период от 4-5 месеца, в който като легнех и ми прилошаваше. Спях седнала в леглото, така нямах проблеми.

# 248
Е, ема като се накарах не эначи хептен да не пишете, де:-)
Аэ, не добрето, тренирах в 2, сега отивам към яэовира да не иэбяга!
Уф,  эаради тоэи текси иэслушах наличната чалга. Эа пооправяне на психиката пускам от време на време стар рок, особено на БТР, най-старите парчета!
Айде, хубав ден!

# 249
Аз да драсна , след онова на плажа и кокто предрекох два дни съм парцал, едва се движа днес имам и много работа. Как ще я свърша и нерви, но пожелавам хубав и слънчев ден. И не съжалявам, струваше си!!!!

# 250
Освен физическа активност, сещате ли се за метод за борба с пристрастеност към бензодиазепини ?

# 251
Освен силна воля и автотренинг, други не се сещам. Ама не е лесно. Винаги съм внимавала в с бензото, защото нямам воля. Ако питаш за някакви медикаменти, сигурно има, лекар ще даде варианти. Атараксът не е ли такъв вариант?
Трудно е без работа, стоенето в къщи доста затормозява. Но пък ако свикна, после как ще започна някъде незнам. Усещам как яко се отпускам. Джери е неуморима, все е по баирите. 😀

# 252
Абе Джери да си каже. Само намаляване е на бенэото е начинът.
Нема тренировки, нема баири!
И силите ти иэчеэват!
Другото е клиника!

# 253
Jerry и на мен по-тежките ми моменти отминаха и ми се иска да го намаля. Сега пия 0.5 вечер, но искам да пия половинка.
Защо пишеш отпадналост? Това ще стане ли, като го намаля? Да ти кажа спирала съм го от раз, но не помня точно какво ставаше.
Помня че ми се утежняваше състоянието - ПА, треперене, страх и т.н., но то се наложи да го спра, когято бях в тежък момент и бременна и не знам от хапчето ли ставаше или от ситуацията.

# 254
Опелче, пия по-големи доэи.
А отделно доста спортувам, ходя.
Доста си е эа нормален човек!

Общи условия

Активация на акаунт