Паническо разстройство - тема 44

• 36 414
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Дай от холтера резултатите и да видим. ЕЕГ правено ли е на глава?

# 226
Елдорадо, потърпи още мъничко да ти разчетат холтера. Съмнявам се да ти открият някакъв физилогичен проблем, а и не ти го пожелавам. И след това обезателно правилно лечение с антидепресанти и успокоителни по схема. Много, много си натрупала стрес в тялото ти. Не бива вече да се мъчиш така, не се страхувай, ще издържиш на първоначалното неразположение от започване на АД. Сега да не би да ти е лесно. Едва ли ще е по-тежко.
Иначе 10 х.крачки на ден е доста добре, аз не винаги успявам и 7.

# 227
  • София
Георги, ЕЕГ нямам. Ще снимам обаче резултатите от ендокринологията и от ЯМР то на глава.
Скрит текст:

За холтера ми казаха да се обадя в понеделник. Но можело и да не е готов.

# 228
Извинявам се, че няма да отговоря на друг имам едно питане и малко помощ.
Вкъщи се случи тежко заболяване на сестра ми, което промени доста нещата. Нямам да изпадам в подробности, заболяването е автоимунно, тя засега е ок, пие силни лекарства и живее доста далече от нас в САЩ.
От този момент при мен също се появиха някои тревожности за нея, но тук не е важно това.
Майка ми го изживя доста тежко, тя беше до нея, постоянно се съгласяваше с всичко, което сестра ми прави - примерно сестра ми решава да е на една диета /говоря за зверски и жестоки диети/ и тя й угажда изцяло, готви й всичко, което иска и така. В същото време явно вътрешно майка ми не беше съгласна с тези диети, но нищо не й каза, всъщост в нашето семейство винаги е било така - никога нищо не е отказвано на сестра ми, не й правена забележка и е оставена да прави каквото тя реши. Може да помислите, че преувеличавам, но повярвайте ми така беше. Примерно сестра ми живееше в една много противна влажна квартира в едно мазе, майка колко я моли да се премести, защото можеха да плащат за друга, но тя се запъна и каза -не, защото момичето, с което живеела не искало да се мести. В тази маза минаваше тръбата за топлата вода или за парно и беше неусписуема влага, та сега като се сетя с този ревматоиден ратрит кой знае дали и това не е допринесло, тя години наред не се хранеше добре примерно хапваше по един сникерс и не ядеше храна, но никой не беше в състояние да й каже нищо, а беше още тийн. Естествено животът е пълен с изненади и най-малкото аз съм очаквала да й се случи точно това, а и да си призная преди време не съм се дразнела че родителите ми не се месят, защото те принципно са такива хора. В смисъл приемах го нормално до отключването на артрита. Тя отказа прием на лекарства, започна тия диети без да се консултира със специалист както тя се реши и настина се влоши много. Изключи много храни от менюто, стигна до преливане на кръвна плазма поради тежка анемия и т.н. Предполагам майка ми го изживяваше много това, започна много да слабее, все говореше че не й е добре стомаха и има проблеми, но аз имах малко момче и мои грижи и освен да вдигна някалко скандала, че не може така сестра ми да не си пие лекарствата, при което меко казано бях набедена за лошата в семейството, не постигнах нищо.
Така ,сестра ми замина да живее в САЩ и то в Центр.част, а там си е доста далеко от България с дете и съпруг. Майка ми знаеше, че сестра ми е много зле и тръгна да гледа детето, то беше доста малко на около 1 год че и под 1г, не помня. Сестра ми макар и зле тръгна на работа, да ви кажа дори не знам как в това й състояние. За 6 месеца майка ми отслабна драстично, едва можах да я позная като се върна, и едва не се разревах като я видях, всички познати ме питаха от какво е болна а аз не знаех дори какво е ставало там, защото се криеше всичко. В тия 6 месеца бяха сменени 2 или 3 пъти квартири, тя оставаше сама с детето по цели дни в изолирани части на квартали без да говори езика или да шофира, явно е била в тежко психическо състояние и пак е спряла да яде или да ходи по нужда при най-малката храна и в пълно безсилие от липсата на храна. Като се върна /аз се бях нагласила да я погребем/ но се повъзстанови, бавно и трудно но стана.
Сега обаче всичко започва наново и не знам какво става, говоря с нея но отказва, тя не дочува с едното ухо и или ми казва защо ми идваш в къщата и ми крещиш, което не правя умишлено искам да ме чуе или просто се отнася нанякъде и не говори с мен. Питам я : Сестра ми ли е причината? тя стиска устни и да ви кажа просто това ме влудява. Сестра ми си идваха март месец и долу-горе от тогава започна всички наново, аз така го виждам. В началото на коронавируса тя се затвори две седмици и не излезе, опитах се да я ангажирам с детето да ми помага за училище, но отказа, заведох й го 1-2 пъти, но тя само лежеше. После малко по малко посвикна и тя с болестта, но тези дни пак е много зле, ходи по много пъти на ден по голяма нужда дори да не яде почти нищо, отпаднала е и аз мисля че това е нещо от нашите проблеми. Казах й го и я помолих да попие малко успокоителин да видим дали стомахът няма да се успокои, но тя отказва - днес й натиках едно хапче насила, даже не разбра как. Но също се сетих че има стара изсипка, която протичаше подобно преди да я оперират и не можеше да задържа нищо по голяма нужда, а сега си ходи по село и върши физическа работа, която никога не е правила.
Не иска да отиде на лекар, молим я и аз и баща ми, дано поиска, не иска никакви изследвания да й се правят нито дори да я видят на ехограф в коремната област. Тежко ми е щото след моите неща и операцията имам нужда от спокойствие, а тя приема всеки мой опит да говорим като война и започва с нападки. Не мога да я накарам да отиде на лекар разбира се нейн избор е но как смятате дали има нещо от нашите - ГТР може би?
Питам, защото аз напоследък във всеки втори човек виждам симптоматика и се чудя вече дали не съм се психясала, опитвайки се да изкарам всеки такъв / един вид да успокоя себе си/. На питането ми дали не й на нервна почва? Тя казва, не ми треперят ръцете, не се треса от нерви, аз спя / тук ме послъгва защото много често съм я чувала да каже о, аз станах в 4 часа и много съм изморена вече/, нямам нищо от твоите симптоми, но това със стомаха си е 100% симптом на ГТР. Заспива често през деня, дори и за по-дълго и когато й заговорих и леко я пресирах за проблема веднага я стегна стомаха и отиде до тоалетна.
Няккави мнения?
Извинявам се за дългия пост, говорих и с баща ми той каза, че опитва също да я заведе на лекар, но безуспешно. Тя отказвала напълно дори и на личния не иска за някакви съвсем текущи изследвания. Той ми говореше нейните дрънканици, а аз му казах, че не са прави и че проблемът е от години а не от днес,  дано някак успея поне да я убедя да отидем на изследвания, то за лекар ясно няма да стане.

# 229
Не е ГТР, това е болестно състояние, някакъв тип деменция или нещо такова.

# 230
Благодаря, Георги. Ще се опитаме да я заведем на лекар някак.
Ей Джери много яко това с песента и аз не слушам такава музика, но пък каквато ще да е песен да пишеш си е страшно яко! И като стане хит, да се похвалиш.

# 231
Благодаря, Георги. Ще се опитаме да я заведем на лекар някак.
Ей Джери много яко това с песента и аз не слушам такава музика, но пък каквато ще да е песен да пишеш си е страшно яко! И като стане хит, да се похвалиш.
E какво толкова, аз помагах на Илия Загоров да пишем текстове за Глория, както и на един известен рапър от миналото песен съм писал.

# 232
Браво бе Георги, ами яко е защото е творчество, нещо, което не всеки може и трябва талант. Аз лично го нямам и много го ценя в другите.
Heart Exl
Лек ден, тръгвам на море ще пиша как е било с ПА, че да е по темата. Хаха или почти.

# 233
Опелче, завиждам ти, да си починеш добре. Пиши как е там по ресторантите с короната. Аз ще ходя на 16 юли, но ми се струва толкова далеч и някак нереално. Да не вземат да затегнат мерките пак.
Джери, чалгата не е мойто, но е на 80% от населението май. А как става за кръчма....
Аз напоследък пак спя лошо, заспивам след 3-4 часа през нощта. Ама се надявам да е временно. Опитах две вечери да пия ксанакс преди лягане от 0,25. Не помогна и се отказах. Нищо не искам да пия. Заминавам този след обед за балкана до неделя и ще се разнообразя. Времето сега е прекрасно. Излизайте и Джери е права, повече позитивизъм ни трябва 😀

# 234
Salii, пробвала ли си да пиеш Мелатонин за съня? Аз лично не съм, но имам приятелка, която много го хвали и казва, че до час след приема му заспива. Дори не знам може ли да се приема с АД, Георги ще каже.
Тук е адската жега днес, не знам къде ще се крия до есента. За мен лятото е кошмарен период и почти всеки ден се чувствам дискомфортно, понеже съм с много ниско кръвно. На планинарите и морските пожелавам хубаво време и никакви ПА да не припарват до вас!

# 235
И на море!
Пък сподеяйте кой къде!
Давам си фейса, който иска да сподели!
Tanja Ilkova!
Аэ се търкалям с Коцето в леглото, энаете кой е!
Е, така се лекува ПР!

# 236
И на море!
Пък сподеяйте кой къде!
Давам си фейса, който иска да сподели!
Tanja Ilkova!
Аэ се търкалям с Коцето в леглото, энаете кой е!
Е, така се лекува ПР!
Джери, Коцето фолкаджията ли бре 😳

# 237
  • София
Поздрави на всички летуващи! С пожелания за почивка без ПА.
Някой да е чувал за комбинацията Деанксит, Грандаксин и Атаракс за двустранна вестибуларна хипорефлексия?

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 15:07 от Елдорадо

# 238
Много е хубаво тук, не се оплаквам само в съседния хотел назелихме бал и тази нощ трудно се спеше, но пък децата слушат хубава музика, Браво!
Морето е чисто, хотелът див соц в добрия смисъл храната като на лагер, то сме с децата от футбола на лагер и ние.
В петък на плажа нямаше хора, днес ми изглежда дори пренаселено а хората викат било пустош. На мен ми е ок, да покажа нос Калиакра уникално!

# 239
Там, точно от самия му край на нос Калиакра, стоейки до парапета сме виждали делфини не далеч. Наистина е уникално. А леко на север от носа има един невероятен плаж - Болата. Струва си да се посети. Приятна почивка Опелче!
Аз пък съм с хора , които виждам рядко и много обичам. Така се отпуснах. Не можела съм да пия ли? Всичко зависи от компанията и настроението. Забравих за ПР, ГТР и всички подобни гадости. Пожелавам си на мен и на вас всички също , често да ги забравяме...и в един момент напълно 😋

Общи условия

Активация на акаунт