Паническо разстройство - тема 44

• 36 288
  • 735
  •   2
Отговори
# 165
Аз пък от много време имам един проблем, който ме мъчи. Като лежа съм добре горе-долу, обаче ако трябва да свърша нещо получавам зверска тревожност, отивам към ПА, цялата се сковавам и нищо не свършвам. Не мога да домакинствам, добре че е дъщерята. Чувствам се виновна и безполезна. Какво е това чудо?

Къщата ми е занемарена, мъжът ми е зает и не помага, това ме влудява, не съм свикнала да живея така. За работа изобщо не говорим. Омръзна ми да живея в леглото, не мога и да ходя много, че съм зле с кръста.
Колкото и странно да звучи, е време да се изправиш срещу себе си. Всичко, което описваш е време да го започнеш. Колкото и да ти е трудно. Иначе се предаваш и става още по зле. Мозъка трябва да се обучи, че няма нищо опасно. Но това става само с изправяне срещу страховете. Направи го с бензо ако трябва в началото. Но това е пътя. И е дълъг, трънлив и отвратителен. Аз съм така вече 5 месеца активно и откак не пия АД. Няма друг начин!

# 166
Elinor7 Георги е много прав, това всеки ден ли е? При мен е на дни, единият го излежа като вчера но днес с кански усилия се по събрах и чистих - прахосмукачка, прах оправях терасите, прах на на почивки, готвенето ми е по-трудно щото ми става лошо, но има дни успявам с голяма воля. Ако лежиш 3-4 дни не ти ли омръзва и не си ли налагаш колкото и да си зле да станеш или болката те спира? От какво са болките? При някои е добре да има движение.
Пиеш ли нещо да успокои тревожността?
Не се оставяй така дълго време.

# 167
А как сте със съня? Дойде ли вечер се побърквам. С тая вибрация/трептене направо се побърквам. Или не мога да заспя от това или ме буди. Имам чувството, че го усещам вече в цялото си тяло. През деня не съм много сигурна, но опитам ли да почивам става страшно. Може да прозвучи глупаво, но възможно ли е да е от някаква мускулна пренапрегнатост? В смисъл, че се улавям, че не мога да си отпусна тялото и винаги съм в някакъв стегнат режим. А като се завъртя в ляво или дясно пък получавам сърдечен дискомфорт. Както и през деня си ме стяга сърцето, бодежи, екстрасистоли. Кажете ми, сега с този 7 дневен холтер, ако има нещо нали 100 % ще излезе?

Аз в момента съм така, хипер неспокоен сън, по цяла нощ се въртя, постоянни спазми в тялото. Но мисля, че освен стреса голяма роля има и неудобното ми легло, което ми натоварва още повече тялото. Реално спя, но тялото ми не почива.

# 168
  • София
Мислех, че съм приключила с кризите и сега хоп от пулс 60, за секунди 114 и прилошаване. Кръвното се вдигна до 135/85 само. Но днес си се чувствам кофти. Преди обяд взех 1/2 Ксанакс и въпреки това ми е зле.
Иначе аз съм най-зле като съм в покой. Правя ли нещо - бива. Такъв страх ме обзема като вдигна пулса така от нищото. И все търся рационално обяснение. Дали има такова? Има ли болест, която се характеризира с рязко покачване на пулс и кръвно? Горещина в гърдите и постоянен сърдечен дискомфорт? Недоумявам. Дали трябва ЯМР на гръден кош и коремни органи? Чудя се. Миналата година правих на коремни органи и малък таз. Ама по 520лв. няма от къде да намирам. На моменти се отчайвам.

# 169
Мислех, че съм приключила с кризите и сега хоп от пулс 60, за секунди 114 и прилошаване. Кръвното се вдигна до 135/85 само. Но днес си се чувствам кофти. Преди обяд взех 1/2 Ксанакс и въпреки това ми е зле.
Иначе аз съм най-зле като съм в покой. Правя ли нещо - бива. Такъв страх ме обзема като вдигна пулса така от нищото. И все търся рационално обяснение. Дали има такова? Има ли болест, която се характеризира с рязко покачване на пулс и кръвно? Горещина в гърдите и постоянен сърдечен дискомфорт? Недоумявам. Дали трябва ЯМР на гръден кош и коремни органи? Чудя се. Миналата година правих на коремни органи и малък таз. Ама по 520лв. няма от къде да намирам. На моменти се отчайвам.
Няма такава болест. Няма и нищо особено в това, че пулса ти се е ускорил двойно много бързо. Най гадно е като усетиш това пърхане в гърдите, но... Паника ще. Дискомфорта и горещите вълни са нещо типично, даже и да се потиш трябва. Но пък знам какво е да си с над 100 пулс, като средно ти е 60 Simple Smile Става ти лошо. Но ако го покачиш сам, докато спортуваш, го няма това. Ето я разликата - паниката имитира всичко. Вероятно и дереализация и виене на свят имаш. Пий един клонарекс и това е.
А ако имаш много силна кардиофобия в крайна сметка иди искай ангиография (не го препоръчвам), това изследване изчиства всички съмнения за проблеми по кръвоносната система в гърдите Simple Smile

# 170
  • София
Това е да ти ровят във вените с някакъв уред, нали? Ааа не, не мога. От електрофизиологично изследване, аблация и колоноскопия изпитвам ужас и не мога да се навия. Много разчитам на този 7 дневен холтер, ако има нещо да го покаже. А реално ако имам изменения на съдовете все по нещо би трябвало да си проличи, нали?

# 171
Това е да ти ровят във вените с някакъв уред, нали? Ааа не, не мога. От електрофизиологично изследване, аблация и колоноскопия изпитвам ужас и не мога да се навия. Много разчитам на този 7 дневен холтер, ако има нещо да го покаже. А реално ако имам изменения на съдовете все по нещо би трябвало да си проличи, нали?
С холтер не. Стрес тест или ангиография. Бъркаш се с коронарография. Ангиого само вкарват контрастна течност и снимат. Без да ти рови някой.

# 172
  • София
Скрит текст:
С холтер не. Стрес тест или ангиография. Бъркаш се с коронарография. Ангиого само вкарват контрастна течност и снимат. Без да ти рови някой.

Е той контраста май е вреден. А иначе сега след това рязко повишаване на пулса, ми е по - висок от обикновено. Преди малко го измерих 77, на фона на 51 - 59

# 173
  • София
Като ви чета и се сещам за себе си преди години,същата работа и аз - бягах от отговорност да се срещна лице в лице с проблема си и избирах най-лесния начин - психиатър и блъскане с химии и хапчета.После спиране и пак старата песен на нов глас.Ново дрогиране,ново спиране..Еми,тези дроги са си само патерица,на която се опирах,защото като ходех на психотерапевт и като ми станеше гадничко от нещо,което чуя и спирах да ходя,хоп-папченце,щото по-лесно и проблемът временно се решаваше.Ама само временно..И така омагьосан кръг.И реших един ден край.Ще се изправя срещу проблема без да бягам чрез хапчета и ще приключа с тая дрога.Пак започна обикалянето по психолози и терапевти докато не се закрепих най-после към един и нямам ядове от много дълго време.Гадно е,болезнени са нещата,не е особено приятно,но промяната така става,не по лесния път със затапване с хапове,дрогиране и цял ден ходя като замаяна.Според мен избора на хапчета и бягство от отговорност и избиране на лесния път,тровене на организма.При психиатър и здрав да отидеш пак ще ти изпише хапчета.Не може физиологично нищо да ти няма,а да пиеш хапчета,то си е логично.Ама е по-лесно така.Бягаме от отговорност и по цял ден мрънкаме.Е,лесно няма,това се убедих.Иска си работа по себе си.

# 174
Когато има хронификация и има промяна в патологията на биохимичните процеси на мозъка, психолозите са безсилни, а са нужни хапчета.

# 175
Antoniq73 напълно вярно, воля, търпение и сили . Ден по ден чакаш и ще отмине. Гадно е ама всички знаем не се мре от това. И друго мнение няма. Влача се, налагам си, рева и някак продължавам. Странното е че преди 10на год се справих без лекарства, но преди две ми дадоха ад и не искам да повторя просто не е това начина, сякаш нямам чувства емоции нищо, по-добре па и световъртеж и повръщане и всичко това.
Мисля че за АД и лекарите казват временно да се пият, трябва да си решаваме проблемите, а не да ги прескачаме, щото се връщат със страшна сила и става в пъти по-зле. Но когато човек е в най-тежка фаза може да помогне на организма с лекарство. После трябва да търси изход и без него.

# 176
  • София
Когато има хронификация и има промяна в патологията на биохимичните процеси на мозъка, психолозите са безсилни, а са нужни хапчета.
"Когато" и "Ако" има разбира се!
Но при липса на такова процеса е друг

# 177
"Когато" и "Ако" има разбира се!
Но при липса на такова процеса е друг
В 90% от случаите има! Просто когато човек установи, че това е ПР с ГТР, вече има изменения.

# 178
Elinor7 Георги е много прав, това всеки ден ли е? При мен е на дни, единият го излежа като вчера но днес с кански усилия се по събрах и чистих - прахосмукачка, прах оправях терасите, прах на на почивки, готвенето ми е по-трудно щото ми става лошо, но има дни успявам с голяма воля. Ако лежиш 3-4 дни не ти ли омръзва и не си ли налагаш колкото и да си зле да станеш или болката те спира? От какво са болките? При някои е добре да има движение.
Пиеш ли нещо да успокои тревожността?
Не се оставяй така дълго време.
Всеки ден е. Омръзнало ми е да лежа, ставам да свърша нещо и бам, сковавам се. Как да върша нещо скована. Имам болка в кръста, казват остеохондроза, като походя и боли ужасно. Като лежа нищо не ме боли. Пия всичко, само нафта не съм почнала и няма оправяне.

Георги, може ли да е нещо неврологично?

# 179
Elinor не знам но едва ли е само на нервна почва, нека те види лекар, може да са нужни рехабилитация, лекарства операция не може всеки ден такава болка да няма причина. Една приятелка ходи до Павел Баня на процедури но нека кажат кое е удачно.

Общи условия

Активация на акаунт