Паническо разстройство - тема 44

• 35 127
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Цюрих
Елдорадо, цялата тази простотия ти е от   инвитрото.Имам колежка, която прави инвитро и всеки път се чувстваше много зле.Накрая се отказа, защото не можа да издържи психически и си осинови дете.
На друга моя приятелка и се получи тумор на хипофизата от тези процедури.Доброкачествен е,но и тя беше зле.Всички се оплакват после от промени в хормоналния фон. Ще отмине, обаче бавно, докато организма се настрои. Ти на гинеколог ходи ли?

# 541
Хей Георги, радвам се че се върна. Аз тези дни на морето като си пооправих инсомнията с дименхидрината се чувствам супер. Нито жегата ми пречи, нито навалицата. А имам дни, в които не понасям хора около себе си. Та по отношение на секса, не по 3-4 пъти на ден 😊 като Георги, но всяка вечер, ми кеф си е. Но пак казвам, когато съм тревожна и под стрес не си и помислям.

П.п. интересно ми е Георги какво мисли за моето лекуване на безсънието с дименхидринат. Ми в чудо се бях видяла, щях да лудна, по около 3 часа съм и то лош. И ксанакса не помагаше.

# 542
  • Цюрих
Георги,не съм в България.Тук откак ме увредиха с кортизона ме е страх да ида на лекар.По-добре съм,но само въздишам още.Прозявките мноооого се разредиха,почти изчезнаха.Казаха ми да пробвам психотерапия.Установих,че след силен епизод се прозявам.Иначе въздишам, сякаш не ми стига въздух,приболява ме отляво.Кога ще спре това чудо? Вече три месеца се влача.Валидол помага ли?Или диазепам?Друго нямам.Едва края на август може някой да ми донесе нещо.
Пробвах да се върнем с влак, ама мога да стигна само до Будапеща. В Букурещ има по 1200 болни на ден и ще ме карантинират.Изобщо, положението е ни натам,ни насам...
Отде им скимнА на тия китайци да ядат прилепи??!!

# 543
  • София
ЕЕГ нямам, ЯМР на глава правих съвсем скоро - и от там нищо не излезе. Хромогранина също е в норми. Единствено феритин към долна граница, Б12 към долна граница, завишен фибриноген, а от снощи и завишен креатинкиназа, но специфичният сърдечен е в норма. Също и за втори път ми хващат нисък калий. Кардиограмите ми в последно време са целите в артефакти, даже снощи над 10 минути не успяха да ми направят, защото тялото ми се тресеше вътрешно, а външно нищо.
Не е от стомаха и там изследвах де що има. Окултни кръвоизливи, клостридиум дифициле, калпротектин, хеликобактер пилори, хромогранин а, няколко ехографии.
Кардиолози обиколих няколко, холтери тамън три пъти, ехокардиография, специфичните д димери, тропонин и там нищо. Не мога да си представя какво още да направя. Личния лекар и той се видя в чудо с мен. Днес ми даде направление утре да повторя креатинкиназата и пак да пусна за щитовидната жлеза. Уморих се и се отчаях. Вчера беше интензивно и много, много плашещо, а днес цял ден ми е зле.
Гинеколог също минах, там само една киста, ама е започнала да се свива, беше мръднала с 1 см. надолу.

# 544
  • Цюрих
Изследвай си половите хормони,това,че прегледът е добре,не означава,че и хормоните са ок.Понякога такива простотии прави липсата на естроген. Пусни естроген,прогестерон и пролактин и другите,а също и надбъбречните.
"Увеличаването на нивото на креатин киназата в повечето случаи се дължи на хипотиреоидизъм. Наблюдавано е също повишение при пациенти с диагноза тежка хипокалиемия. Тези заболявания се различават по влияние върху структурата на скелетните мускули."
Виж на какво попаднах:
https://bg.northernillinoishealthplan.com/kreatinfosfokinaza-pov … hena-prichiny.htm
Ниският калий,пише,че повишава КК-та,ама ти защо имаш нисък калий..Четох,че може да е от лекарствата за кръвно и диуретици,от диария, проблеми с бъбреците,Ана ти нямаш такива.И не се усвоява,ако имаш ниско количество на фолиева киселина.Питай дали може да пиеш като добавка.Ниският калий бил причина за високо кръвно,също.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 01:35 от Шоколад

# 545
Сали, незнам защо ти трябва да го пиеш. Не е лошо, но според мен е излишно. Аз поркам и спя на морето. Но пък ако не става, давай с хапчето. Или намерете някой да се забавлявате до припадане от умора в повече Simple Smile

Елдорадо, ти си особен случай, нямам идея защо си така, алергии пускала ли си, и колко е завишена креатинкиназата? Това ще излезе някоя доста зла анемия, но няма да гадая.

Шоколад ще потърся за онлайн решение, трябва да разпитам. Според мен удари конска доза бензо и яхай самолета. Аз пък баш със самолет ме облива такава нирвана, че не ми се слиза после.

# 546
Шоколад, и аз така мисля, при първата ми конференция в чужбина и първия полет, се бях здраво насвяткала с диазепам и уиски!

Сънят става при умора. Тренировка, преход четири часа и секс и съм в десет заспала. Но трябва да се намери границата между умора и преумора. Секс с двама на ден също върви, е да си ги подбираш добри.

Не вярвах, но от алкохола си има абстиненция. Трета седмица не пия и си я усещам. Е, не съм пила постоянно. От сорта пет дни пия, три седмици не пия. Но организмът помни. Ще решавам дали да вдигна бензото. Абе цигарите как ги отказах без бензо!

# 547
  • София
Вървя към изчерпване на яйчниковия резерв, но все още имам що годе нормални нива на хормоните.
Креатинкиназата ми беше 302, при горна граница 192 на конкретната лаборатория, но специфичния сърдечен беше 11 от горна 27, съвсем в норма. Ей сега го пуснах пак и TSH отново, както и ПКК, захар, фибриноген, липиден профил. Ама това го правя за не знам кой път последните месеци.
Алергии не съм пускала. Гастрото заподозря цьолиакия, но не я пуснах, защото диетата ми не съдържа глутен и няма да е вярно изследването.
Какво правите при силна ПА? Аз неизменно се хващам за апарата за кръвно, ровя в интернет за диагноза, меря кръвното 20 пъти и искам бърза помощ. Няколко пъти се справих и без тези екстри, но бяха по слаби кризите. На хората в къщи им писна от мен. Гледам да се владея заради детето, но сега не успях. Много ми е тъпо.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 08:16 от Елдорадо

# 548
Елдорадо, със сигурност има нещо друго.. Това не е тревожност... Както казват виж о полови хормони щом си имала инвитро.Доста хора после не могат да оправят хормоните

# 549
  • София
Последното ин витро ми беше март 2017г., то беше без хормонални инжекции, изцяло на естествен цикъл, та затова смятам, че и от там няма да излезе нищо. Иначе половите ги пусках преди няколко месеца.
Този път всичко протече по следния начин. Седяхме си с на брат ми жената и разглеждахме в телефоните си оферти за море, защото те се чудят къде да почиват, усетих леко замайване, изправих се, отидох в моята стая, докато отивах всичко около мен сякаш се въртеше или плуваше, едно такова замайване. Седнах на стол, за да си измеря кръвното и веднага се разля горещината в гърдите ми, по целия торс, все едно някой ми изля тенджера с вряла вода, това ме изплаши много и сложих апарата за кръвно, показа 160/100, пулс 130, започнах да се потя и треперя. Кръвното се мени много по време на криза, показва най-различни неща. И това се повтори 6-7пъти. Междувременно пих 1/2 хлофазолин. После пих и два пъти по половин Ксанакс. Ама това чак като се прибрах от болницата.
На следващия ден, тоест вчера бях много зле цял ден, замаяно, изморено и горещо в гърдите и торса. Обадих се на пси, каза като стане така първо да пия цял Ксанакс и после всичко друго. Есцитила не се е натрупал още, едва от 5-6 дни пия цяло хапче.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 08:47 от Елдорадо

# 550
Разбирам... Да, минало е доста време и едва ли ще покаже нещо... Иначе и аз от усещанията, които съм имала се плашех и като меря кръвно ми показваше пулс 130 и кръвно 180 на 100.Спадаше си само след няколко минути до 140/90,а после до нормално. Пиех или валидола или няколко капки валериан във вода. Понякога започваше с гореща вълна... Някой път след това ме втрисаше. Оттам взех да си мисля, че е от адреналина, който се изсипва изведнъж. След като пих Инозитол с фолат 3 месеца, нещата придобива по човешки вид. Пак имам кофти оплаквания-сърцебиене, замайване, виене на свят, треперене отвътре, понякога нощни изпотявания,но поне не се плаща така от тях и не правя такива кризи и паник атаки. Но аз освен че наближавам менопауза, имам и проблем със щитовидната. Ендокринолога ми забрани изрично да пия АД(само това ми предлагаха докторите, които обиколих) и затова  пих Инозитола. Иначе по изследвания всичко бе перфектно. Аз и досега не знам какво точно се случва... Иначе си бях внушила, че имам нещо на надбъбречните. Но ендокринолога ми обясни, че ако имало нещо такова, си по казвало по съотношението между калий и натрий май беше

# 551
Разбирам... Да, минало е доста време и едва ли ще покаже нещо... Иначе и аз от усещанията, които съм имала се плашех и като меря кръвно ми показваше пулс 130 и кръвно 180 на 100.Спадаше си само след няколко минути до 140/90,а после до нормално. Пиех или валидола или няколко капки валериан във вода. Понякога започваше с гореща вълна... Някой път след това ме втрисаше. Оттам взех да си мисля, че е от адреналина, който се изсипва изведнъж. След като пих Инозитол с фолат 3 месеца, нещата придобива по човешки вид. Пак имам кофти оплаквания-сърцебиене, замайване, виене на свят, треперене отвътре, понякога нощни изпотявания,но поне не се плаща така от тях и не правя такива кризи и паник атаки. Но аз освен че наближавам менопауза, имам и проблем със щитовидната. Ендокринолога ми забрани изрично да пия АД(само това ми предлагаха докторите, които обиколих) и затова  пих Инозитола. Иначе по изследвания всичко бе перфектно. Аз и досега не знам какво точно се случва... Иначе си бях внушила, че имам нещо на надбъбречните. Но ендокринолога ми обясни, че ако имало нещо такова, си по казвало по съотношението между калий и натрий май беше
Има и други показания, видими при прегледи. Най малкото навеждане напред или шофиране/возене предизвикват резки хипертонични кризи със систола 220+ и диастола 140+. И ако се пие медикамент за кръвно, не се повлиява, а понякога се покачва. Алфа блокерите единствено помагат, и хлофазолина. То даже и изследване се прави с хлофазолин. Отделно е и прекалено рядко като проява тоя тип състояние с надбъбречните.

# 552
Някой пил ли е лирика. Доктора ми го изписа като заместител на ривотрила, то даже е и на същата фирма - Рош

# 553
Някой пил ли е лирика. Доктора ми го изписа като заместител на ривотрила, то даже е и на същата фирма - Рош
Да, то е прегабалин, отскоро се полза и за ГТР. Дава много мощен ефект върху тревожността, направо я смазва. Няма пристрастяването като бензодиазепините и като цяло е много добре. Лошото обаче е, че при всеки дава много различно усещане и често си като пиян постоянно. Но пък е супер медикамент, ако му издържиш 10 дни да минат страничните ефекти.

# 554
Директно ли минаване от ривотрил на лирика?

Доста съм изчела за лирика, но така и не съм стигнала до нея.
Чудно ми е преминаването, т.е. махането на бензото, особено ривотрила, аз с някакви мъки го замених с ксанакс, защото тук, в България, на черно не се намираше ривотрил тези месеци.
Какво пиете за успокоение освен бензо, атаракс и бля, бля валериани?

Общи условия

Активация на акаунт