Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отново на градина-трудна адаптация

 • 2 323
 • 55
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 446
Никой не оспорва тези права. Но не забравяйте, че тези деца един ден трябва да станат част от обществото, което обаче няма да е длъжно да се съобразява с тези вменени права. Не казвам да си обесите децата, а да им покажете, че не всяко желание става закон за изпълнение. Разбира се, че те ще са вашата радост и гордост докато сте живи, но не ги правете лигав дразнител за околните. Техните права не са задължение за другите.
Ако успеете да постигнете наистина този баланс, то това ще е чудесно. Но ако не успеете, то не казвайте след време, че учителите /примерно/ не са възпитали добре децата ви. Това ще трябва да постигнете вие в първите 7 години. Прочетете “Мимето“ на Асен Босев, за да схванете думите ми.
Който разбрал - разбрал. Ако не успее от първи път, да прочете написаното втори път, ама бавно.

# 46
 • Варна/София
 • Мнения: 23 404
С риск да се повторя: тези деца ще са част от обществото, но само в средата, в която им се създаде и те си създадат. Аз съм част от обществото, но не общувам с всички индивиди. Движа се в определени професионални и приятелски кръгове. Именно средата се създава чрез правото на избор. Нищо не е на всяка цена.

Няма как да се харесваме всички. Всеки един от нас има дразнители, които пак се определят от въпросната среда т.е. дразнителите са извън кръга на общуване и обикновено са индивиди с различни интереси, възгледи и начин на живот. Това е неизбежно. Няма как всички да сме еднакви.

Знаеш ли аз колко дразнители имам и аз самата колко хора дразня сигурно, но това е абсолютно нормално? С въпросните индивиди сигурно живеем на диаметрално противоположни полюси на въпросното общество, за което говорим. Те не ме интересуват, предполагам и на тях не им пука за мен. Smiley

# 47
 • Мнения: 446
Най-вероятно с тези дразнители не сядате на една маса и това е нормално.
Но тези т.нар. "дразнители" след 15 години ще седнат зад волана и ще се чувстват привилегировани да са над обществените норми и правила. Червеното на светофара няма да е за тях, защото ограниченията няма да са им втълпени когато е трябвало. Предимството на кръстовището ВИНАГИ ще е тяхно, защото няма да ги интересува общовалидния правилник - те ще са над него. Това е един елементарен пример от всекидневието ми и то когато не ми се налага да седя на една маса с хора-дразнители.
Сами ще се сетите за примери от ежедневието - рисуване по чисти стени, разбиване на спирки, каране след употреба на  алкохол и/или наркотици. Това са хора над общоприетите норми и правила, защото не са възпитани да се съобразяват с нещо друго, освен със собствените си желания.

# 48
 • Мнения: X
Не знам защо си въобразяваш, че говориш някакви завоалирани мъдрости, които е трудно да бъдат схванати. Първо на първо, изглежда ти липсват първите 7 години, та обиждаш малки деца и родители, които не познаваш. Второ на второ, точно неглижираните деца, на които не се обръща внимание най-често стават като описаните от теб дразнители.

Дори не вникна в темата, ама вече пишеш за адаптиране към обществото (О Боже мой), лигав дразнител на околните, нарушаване на правилата за движение, разбиване на спирки и прочие други неща, които нямат никаква връзка с дискутирания казус!

# 49
 • Мнения: 446
Lady Stardust, аз пък не разбирам защо си въобразяваш, че си схванала какво съм написала.
Е, твоят мъдрост явно е легендарна /в твоите среди/, но не ти достига една капчица от нея, за да разбереш думите ми. Изобщо няма да си губя времето вече, за да се повтарям. Никого не съм обидила /за разлика от тебе/, а неглижираните деца се отнасят към околните точно както и прекалено обгрижените. Така че и по тая точка не си права, но явно мъдростта ти няма да ти позволи да го разбереш.
Хора, които не се замислят за утрешните последици от днешните си решения не могат да ми бъдат критерии за ... стойностни хора.
Утрешните евентуални нарушители на обществените правила са днешните деца. Ваша заслуга е какви ще станат.
Който разбрал - разбрал.
Успех!

# 50
 • Мнения: X
Боже, 3 годишното плакало в градината и вече стана утрешен нарушител. Майката се притеснява и следователно прекалено обгрижва лигавото си дете, вместо да му перне един зад врата, та поне да има за какво да реве. Защото днес ревеш в градината, ама утре като почнеш да чупиш спирки и да не спираш на червено, да не се чуди загрижената майка откъде ѝ е дошло. Естествено, плача на 3 годишна възраст при раздялата с родител е признак на социопатия и асоциалност, та е редно да се изкорени овреме, за да може бъдещия възрастен индивид да се влее смело в редиците на утрешното общество.

# 51
 • Мнения: 25 010
Сами ще се сетите за примери от ежедневието - рисуване по чисти стени, разбиване на спирки, каране след употреба на  алкохол и/или наркотици. Това са хора над общоприетите норми и правила, защото не са възпитани да се съобразяват с нещо друго, освен със собствените си желания.
Много бих искала да се запозная с аргументите, които защитават уникалното умозаключение, че да изслушваш децата си и да вземаш предвид техните чувства, мнения и желания е равнозначно на възпитаване на хора, над обществените правила, несъобразяващи се с друго, освен със собствените си желания, каращи след употреба на алкохол и наркотици.

# 52
 • Мнения: 34
Сега виждам, че има доста нови отговори. Не знам защо някои обърнаха темата ми на разговори, нямащи нищо общо с целия замисъл. За какви дразнители говорите, че съм търсела съчувствие?! Става въпрос за трудна адаптация на тригодишно дете в детска градина. Благодаря за адекватните съвети и мнения.

# 53
 • Варна/София
 • Мнения: 23 404
И аз не виждам връзка с темата. Постовете на gerata ми звучат като на човек, който хабер си няма от деца или има да изкарва някакви негативни емоции и е решила да го стори тук.

Към авторката: води се по детето си и гледай да сте добре, пък отстрани винаги ще има хОра, които ще ти дават акъл да не се съобразяваш с детето и да си по-хард. Аз лично такива съвети не приемам. Всеки да си гледа децата. Дразнители бол и това обикновено са деца, отгледани без внимание. Минаха времената на шамарите, налагането на воля и респект чрез сила.

# 54
 • Мнения: 255
Има деца, които детската градина може да травмира за цял живот (аз). Вече съм на 24 години, но още си спомням ужаса от това да ходя на детска градина. Никога не съм била от децата, които се тръшкат и лигавят, но винаги с насълзени очи изпращах майка ми. Бях тихо, срамежливо дете, и бурната обстановка в детската градина смятам, че ме е стресирала излишно... Освен това други деца злоупотребяваха с това, че съм по-спокойна, за да си избиват агресията върху мен. Всичко това е оставило само неприятни спомени в мен, и наистина травми..
Ако някой ден имам дете и видя, че наистина не иска да ходи на детска градина, че наистина му е тежко, смятам, че не бих го насилвала по никакъв повод.

# 55
 • Мнения: 98
Оооо да, любимо ми е някой да ми каже - не му обръщай внимание, че се тръшка !!! Вие луди ли сте? Добре, аз пред градината се правя, че не го виждам и чувам, но вечер като започне по 15 минути да бълнува и да изпада в истеричен рев на сън, т.е. това не е от лиготия, ако приемем, че другото е вид манипулация, защото пищи в истерия на сън и докато го събудя за да разбере къде е минават минути подред? Ама и вие акъли давате!

Към авторката - така беше синът ми на ясла, после свикна, после първа група и пак свикна и след 3 месеца с мен драмата се потрети с най-пълната си сила. Започнах да давам шуслерова сол номер 2, 5 и 7, и според мен още от първия ден имаше ефект - в деня на започване на шуслерките, за първи път синът ми спа без да се събуди и към днешна дата продължавам да ги давам. Мисля, след 1-2 седмици да ги спирам за да видим какво ще се случи. Мисля, че няма да му навреди да пробвате. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт