За тази част от съвременните мъже.

• 6 451
  • 190
  •   1
Отговори
# 15
Да определено ако нямате общо хоби,по добре се разделете.Или потърси някое общо хоби да правите заедно

# 16
Принципно подобни интереси се надрастват при повечето хора. И аз бях "геймър" докато бях ученик. После живота ме завъртя толкова здраво, че нямах време дори да се сещам за това хоби.  Търсете си половинки, с които имате еднакви интереси или поне достатъчно сходни, че да няма прекомерни търкания.

# 17
Нито една зависимост не предполага добри  и стабилни взаимоотношения.
Обикновено такива хора НЕ се променят, само зависимостите им търпят трансформации.
Та, той си е добре.
Топката е в твоето поле-да прецениш струва ли си.
Скрит текст:
Аз съм егоист и никога не бих приела да съм на второ място след.....всякакви други зависимости.
Искам да е "зависим" само от мен.   Smiley

# 18
Понеже имам директен контакт с гейм индустрията и непосредствени наблюдения, също мисля, че ако не споделяте това хоби, връзката ви няма да е пълноценна. Някои може и да го надрасват, но за повечето геймъри това си е сериозно нещо, в което инвестират време и не малко пари.
Също не мисля, че ако нямаш естествен интерес в тази посока, не трябва да се опитваш да играеш игри, за да му се харесаш повече или да те цени повече - не стават точно така нещата. Просто сте различни, приеми го и вече си прецени на какви компромиси си склонна.

# 19
Аз лично не мисля, че липсата на общо хоби е непременно предпоставка за раздяла. Има хора, които държат половинката да споделя интересите им, други пък не. Важното във връзката, независимо дали имат общи хобита, е да се обичат и ценят един друг, да споделят общи морални и етични ценности и да гледат в една посока във връзка с важните планове за живота. Ако той обича да ходи за риба, а тя предпочита да чете книги - голям праз, ако всичко друго им е наред и отделят време един за друг извън тези си хобита. Само че това тук не е случаят. Отново лично според мен, мъж, който системно те пренебрегва и демонстрира липса на интерес и уважение, не си заслужава абсолютно никакво усилие за спасяване на отношенията. Да не говорим пък ако са само гаждета - чантичката, вратичката и хелоу, нов и вълнуващ живот!

# 20
  • Mediterraneo
Точно така, от хоби до хоби има голяма разлика. Представям си картинката на описания мъж с хобитата му, но в добавка две деца. И става страшно.

# 21
  • Бургас
Оставете "децата" да пораснат, какво ги обременявате с връзки. На 40-50 може и да се сетят за нещо друго...Laughing

# 22
Аз лично не мисля, че липсата на общо хоби е непременно предпоставка за раздяла. Има хора, които държат половинката да споделя интересите им, други пък не. Важното във връзката, независимо дали имат общи хобита, е да се обичат и ценят един друг, да споделят общи морални и етични ценности и да гледат в една посока във връзка с важните планове за живота. Ако той обича да ходи за риба, а тя предпочита да чете книги - голям праз, ако всичко друго им е наред и отделят време един за друг извън тези си хобита. Само че това тук не е случаят. Отново лично според мен, мъж, който системно те пренебрегва и демонстрира липса на интерес и уважение, не си заслужава абсолютно никакво усилие за спасяване на отношенията. Да не говорим пък ако са само гаждета - чантичката, вратичката и хелоу, нов и вълнуващ живот!

Да, не е задължително хобитата да бъдат еднакви. Но от ходене на спорт - час дневно, примерно, и ходене на риба - веднъж седмично, да речем, до игри по няколко часа на ден/нощ има голяма разлика. Познавам доста хора, които работят през деня и после на на компютъра с часове и енергийни напитки. През уикенда същото. Авторката да си прецени най-трезво и реално, това е важното.

# 23
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Тук ще говоря за 25-30 годишните мъже, които са геймъри, прекарват значително време на телефона през деня и на компютъра вечер, докато говорят с други приятели, фенове са на Cosplay моделки покрай аниме филмите и игрите и упорито ги следват в социалните мрежи като Instagram предимно. Знам, че за по-зрялата част от вас звучи смешно или нелепо, но голяма част от младото поколение се сблъсква с такъв тип съвременни мъже.
Аз съм във връзка с такъв тип представител и искам да разбера как протича ежедневието ви с такъв човек. Не ви ли дразни начина му на живот и това негово хоби, което се случва всеки ден, понякога до малките часове, докато вие го чакате да дойде в леглото? Не ви ли смущава това, че следва косплей мацки и им харесва/коментира снимките публично, а вие се стараете да изглеждате добре но не става и на половина толкова добре колкото тях, в следствие на което отключвате комплекс за визията, килограмите и още куп неща в себе си? Как всеки път като си отвори спонтанно инстаргам профила пред вас е залят със снимки на такива перфектно изглеждащи (не за друго, а защото ги следва) Как успявате да постигнете баланс в това да правите неща заедно и в това да си давате свободно време без да има сърдене и чувство на самота? И това как рядко му идва отвътре да говорите за някаква тема или да ви изведе на разходка/вечеря, но ако приятелите му звъннат да играят нещо винаги е готов и има какво да си каже с тях. Всичко това, което съм описала важи за мен и ми се случва от доста време насам и много бих искала да разбера при вас момичета какво е вашето решение за справяне с такъв тип.

Ако инфантилизмът е продължил до 25-30-годишна възраст и ти не споделяш увлечението по аниме, може да се замислиш за някой, по-здраво стъпил на земята. Уважавам личното пространство, уважавам личните хобита, но този тип хора обитават съседната галактика. А аз съм лишена от мерак да се превръщам в интергалактически герой и да си пропилявам реалния живот с инoпланетяни.
Това не е проблем на поколението, а на конкретния човек до теб. Хубаво е да ги разграничаваш тези неща, за да не си губиш безсмислено времето.

# 24
  • Варна
Компютърните игри са хоби, страст. Като риболова, като колоезденето, като алпинизма и много други. Хлътне ли човек яко, никой не може да го накара да спре. Дори и да успее, до време е, после пак се връщат към това, което ги влече.

# 25
Звучи много зле Frowning Това е живот с много компромиси, много над някаква допустима граница. Въпреки, че то границата за всеки ще е различна.

Според мен това е патология и зависимост, подобно на наркотиците, цигарите, алкохолизма. На мен пък момичета които имат връзка с такива също са ми странни. Говорим за най-крайните геймъри, които живота им е посветен на геймърството.

Ти едва ли може да направиш нещо и той да се промени. Това е като наркоманите, нужно е лечение. Дори няма да те питам как са интимните неща.

Ако пък имате деца и той ще трябва да отделя много повече време и да помага, тогава ще видиш още по голям зор.

# 26
Щом си задавате всички тези въпроси преди да сте обвързани сериозно, означава че трябва да се разделите.
Което е чудесно, не е пост фактум.

# 27
Като знаете, че харесват Cosplay моделки, то вие може да се превърнете в любимата му геройня и да го изненадате. Може да не сте моделка, но той би се зарадвал отново.
Има и жени геймъри. Ако вие сте жена може да поискате да играете заедно с него в един отбор. Даже има и жени, който са се омъжили след запознаство в онлайн игра.
Голям процент от съвременните хора играят геймс, било то на лаптоп, телефон или конзола.
Играя на геймс, когато имам време и харесвам Cosplay girls.

О, да, може и тройка да му предложа.

Сега или никога. Или ще се съгласи, или ще изкорениш мераците му, на принципа на патологичната доминанта😂
По темата - що ще жена с мъж, чието ежедневие нито разбира, нито споделя?

# 28
  • Mediterraneo
Компютърните игри са хоби, страст. Като риболова, като колоезденето, като алпинизма и много други. Хлътне ли човек яко, никой не може да го накара да спре. Дори и да успее, до време е, после пак се връщат към това, което ги влече.

Навремето ММ беше затънал много дълбоко. Че и нямахме интернет вкъщи, по цели нощи играеше в залите. 1, 2, 3 месеца... Сякаш го бяха сменили с друг. Само ултиматум свърши работа, нищо друго. Но свърши! Вече повече от 15 години не се е върнал към геймърството,на този етап едва ли ще го направи вече.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 18:06 от Тарталета

# 29
Не съм запален геймър, но през 20-те си години играех, главно с мои колеги от университета. Това си е социално хоби. Има игри и за един играч, които предлагат история като качествен филм. Бившата ми приятелка прояви интерес и понякога играхме заедно - футболи, тениси, приключенски. В последствие може би с възрастта ми намаля интереса.

Инстаграм е пълен със кифли с фейк лайф. Там всичко е фетиш и виртуал, така че няма от какво да ревнуваш. Може би просто си му скучна и момчето обича да прекарва време в ескапизъм. Не всеки оценява женската компания. И за мен много жени са пълна досада, а и ти звучиш като такава с това открито възмущение.

Общи условия

Активация на акаунт