За тази част от съвременните мъже.

• 6 416
  • 190
  •   1
Отговори
# 30
Авторке, геймърството и cosplay-ят са си по-скоро лайфстайл, а не просто хоби и запълване на време. Повечето си живеят така общо взето докато могат и не е въпрос на инфантилност, а на интереси. При все, че не ги споделяш, дразниш се, възмущаваш се - не е той твоят човек. Aз имам приятели, които са си го превърнали това и в професии - game devs, game designers, concept artists etc. Те също гледат cosplay моделите (и мацките, и пичовете), но това си е вече нещо като субкултура. Не бройкат само за якото тяло на девойката, гледа се костюм, цялостно изпълнение и тн. Отиди на Comic Con ей сега септември и ще ти стане по-ясно за какво иде реч. Имам познати и двойки, които в игри са се запознали, ей го, 5-6 год вече заедно и тн, но споделят еднакъв начин на живот. Мацките също се радват и следят cosplay моделките, не си ревнуват гаджетата от тях. Една приятелка е омъжена за game designer, който по начало си е бил геймър, ми..играят си заедно просто. Ей го, 2 деца по-късно, 5 год брак  - щастливи хора са си.
Според мен имате прекалено огромни различния във възприята, начина на живот, интересите и тн. Няма справяне. Не можеш да промениш зрял човек с подобни интереси. Общо взето - това си е той. Take it or leave it.

# 31
Трябва да се разграничат различните типове геймъри. Тези от горният коментар са нещо съвсем различно, когато са превърнали тази страст във работа. Има голяма разлика между геймъри, които отделят Х време за игри, но също отделят и време за партньорката и такива, които са изцяло погълнати от геймърството и не отделят почти никакво време на жената до тях.

Този на авторката е от "злетата" и не виждам как може да е щастлива в тази връзка.  Такива хора има не само геймъри, аз знам и други които имат някаква голяма страст като хоби и всяка свободна минута отделят за това, а за любимата почти нищо.

Въпроса е да има баланс. Както и при жените има хоби "шопинг"  Grinning, но те успяват да го съвместят с останалите неща и мъжа не е пренебрегнат.

# 32
Еее, Stallion. Ако мацката е в същата среда и е геймър - и ще играе с него, и ще я влече cosplay. И такива двойки познавам. Това важи за всяка сфера/субкултура, която изисква много отдаденост. Наблюдава се и при музикантите Simple Smile Просто е въпрос да се намерят 2ма човека, които реално се разбират един друг и няма недоволни.

# 33
  • Варна
Тарти, ти сама каза, че това е било преди 15 години. Сега нещата са коренно различни. В тази сфера една година е като век, толкова бързо се развиват и менят нещата. Сега са си направо други реалности игрите и човек хлътне ли....

Пък и как не ти беше жал за момчето, да го напишеш това 😀 Сега авторката ще му стъжни живота да го променя, щото е видяла, че спасението дебне зад ъгъла и зависи от нея 😋😋😋

# 34
Тук ще говоря за 25-30 годишните мъже, които са геймъри, прекарват значително време на телефона през деня и на компютъра вечер, докато говорят с други приятели, фенове са на Cosplay моделки покрай аниме филмите и игрите и упорито ги следват в социалните мрежи като Instagram предимно.
Не виждам кое е лошото в това един мъж да играе игри на компютъра, както и останалото изброено. Това не е изневяра и нищо лошо не прави. А по-добре ли е да ви тормози ? Не, не е.

# 35
Ако авторката не споделя интересите на приятеля си,няма смисъл да си губи времето.Това не е риболов,на който се ходи евентуално в неделя и някой път може да се прежалиш да отидеш и ти.

# 36
Тук ще говоря за 25-30 годишните мъже, които са геймъри, прекарват значително време на телефона през деня и на компютъра вечер, докато говорят с други приятели, фенове са на Cosplay моделки покрай аниме филмите и игрите и упорито ги следват в социалните мрежи като Instagram предимно.
Не виждам кое е лошото в това един мъж да играе игри на компютъра, както и останалото изброено. Това не е изневяра и нищо лошо не прави. А по-добре ли е да ви тормози ? Не, не е.
Да не изневерява и да не тормози е минимума, който може да предостави мъж. Ако по цял ден ще ми е забит в телефона или на компютъра за какво ми е? Украса? По-добре да не, котката ми ще ми отдели повече внимание.

# 37
Иванов, vermilion21 много добре ти го е казала.

Цитат
за какво ми е?

Ползички се търсят. Нищо, че ти нищо нередно не правиш.
Спомни си за ползичките, като другия път някоя седне да ти говори за любовта и чувствата Wink

# 38
Любовта и чувствата как ще ми ги покаже разглеждайки инстаграм модели и цъкайки на игри? Говорите глупости за ползи. Смисълът на връзката нали е в това, да сте заедно, да прекарвате времето си заедно и да ви е хубаво.

# 39
  • Най-красивата страна
Аз също не видях да си посочила някакви негови положителни качества.
За мъж на 25-30 години ми звучи много несериозно да пропилява голяма част от времето си по този начин.
Назад в темата някой каза,че това е зависимост.На същото мнение съм и аз.
Според мен такива не стават и за семейство.

Ако ти искаш сериозна връзка и нормални отношения ,изобщо не се занимавай с него и в бъдеще избягвай мъже със зависимости.
Няма никакъв смисъл да се опитваш да го съблазняваш,като се правиш на някаква си cosplay girl...
Трябва да имаш самочувствие,достойнство и самоуважение.
Навън има нормални мъже и все някой ще те забележи и ще те хареса такава ,каквато си.

Коя нормална млада жена ще иска да седи вкъщи пренебрегната даже и в леглото,докато Мунчо играе някакви игрички и зяпа виртуални мацки?
Вместо да води пълноценен живот-работа,пътувания,излизане с приятели,спорт,нормално общуване,секс...?

# 40
Veni, голяма част от омъжените жени търпят мъже, които ги пренебрегват заради нещо си. За мен няма никакво значение дали ме пренебрегват заради игри, работа, спорт, други жени, запиване с приятели, все съм пренебрегвана.

# 41
  • Най-красивата страна
Да така е.
Но това не значи,че тя трябва да търпи Мунчо,който я пренебрегва заради игри.

# 42
Извинявам се, но не схванах проблема - комплексираш се на тема външен вид, щото не можеш дс се конкурираш с ясно очевадни дори за гаджето ти косплей богаташки, или искаш да ти обръща повече внимание. Ако е първото, то съжалявам,но проблемът е в твоята глава. Аз не съм геймър, нямам фб, тикток и инста, но също се кефя на пипнат косплей, па макар и да не знам откъде точно е копиран.
За липсата на време - шута.

# 43
Не съм споменала никъде положителни качества, защото темата ми е насочена конкретно към жените, имащи връзка с такъв тип мъже. Не е въпроса в това да описвам с подробности всички останали черти от характера му, интимните ни отношения или друго, а да концентрирам дискусията върху този начин на поведение.
Разбира се, че има и позитиви във връзката ни. Някъде се спомена и за енергийните напитки. Ежедневието е връщане от работа с енергийната напитка и засядането пред компа до малките часове. Става само да вечеряме и сяда пак да играе, а ако има пауза между игрите грабва телефона. В почивните дни докато сме на кафе или разходка се блее в телефона през 15-20мин като тик все едно. Без значение дали сме излезли с приятели или само двамата, въобще не чувства неудобство дори ако някой му говори нещо в момента. Прави ми впечатление, че когато бяхме в началото на връзката тези неща отсъстваха. Гледаше ме в очите, искаше да разбере как е минал денят ми, говорили сме си с часове за какво ли не. Когато искаше да поиграе казваше "Извинявай,смятам да седна да поиграя малко с приятели за час-два. Нали няма проблем?" на което аз винаги се радвах, че е така учтив и никога не съм го спирала. С времето обаче спря да го казва и час-два бавно взеха да се превръщат в 4-5-6 часа циклене. Иначе носи в себе си страхотно чувство за хумор и страст към шофирането, благодарение на което пътуваме от време на време.
И не, тук не говорим за фен на самия косплей, начина на изработка, следене на работата на други творци, а плакнене на очи по различни моделки в най-чиста и проста форма.

# 44
  • Варна
Как издържаш...

Общи условия

Активация на акаунт