За тази част от съвременните мъже.

• 6 416
  • 190
  •   1
Отговори
# 180
Ми не е все едно Simple Smile
Жената обяснява много добре кое я кара да мисли за раздяла.  Не е като да се разгърнал в цялата си прелест преди сватбата Wink

# 181
Скрит текст:
Чакай ся.. Развеждате се с хора, с които някакво време си ви е било добре, защото са признали, че си падат по Cosplay, което е ужасно извратено? 😂
Oh, my.. Rolling Eyes

Като цяло, човеци, които крият дълбоко разни свои особености, за да не бъдат отхвърлени и едва след брака им изпълзяват демоните, не бих казала че си постилат меко. Кое точно те учудва?

Дренче, учудена съм, че Cosplay-ят, който даже въпросният мъж не практикува, а само гледа различни костюмчета, се счита за извратено и причина за развод.
Това не е "демон", а просто някакъв интерес. Все едно някой да се разведе с мен, защото харесвам футбол примерно. Не че играя, не че тренирам или нещо, а просто гледам....
Смяташ, че е нормално да се прикриваш преди брака и след това да се покажеш в цялата си прелест? И да, засега само разглежда, но след време като има финансовата възможност не пречи да започне да си купува и да се облича така, а за мен е проблем. Сама каза, че всеки е различен. Аз не мога да го приема, идва ми в повече. Не мога да възприема за нормално 30 годишен мъж да се облича като аниме герой, да гледа анимета постоянно и по цяла вечер да седи пред лаптопа и да играе игри и да ме кара да говоря на монитора. Е, извинявай, ама някоя жена би го приела, такава като него, затова казвам, че ако се беше разгърнал изцяло нямаше да продължим към брак. Всеки си има някаква граница на търпимост и аз се чувствам излъгана.

# 182
E като нямаш търпение и се чувстваш излъгана, просто си тръгваш, а не мърмориш. Авторката явно пита за някоя хипнотична техника приятеля й да стане такъв, какъвто тя иска. Всеки има право да живее както си желае. Не съм разбрал момъка да я е заключил при него или да й се моли на колене да остане. Както повечето уточнихме, той очевидно няма интерес към нея и сигурно ще си отвори биричка с кеф, когато тя напусне с багажа си.

# 183
Защо не си зададе тези въпроси, когато започна връзка с този човек?!
Тогава е правилния момент и време за това. И ако все пак решиш да продължиш с разликите в интересите и хобитата, то тогава не трябва да се дразниш.
Не виждам абсолютно нищо лошо нито в косплей мацките, нито в подобни мании.
Самата аз съм заклет геймър и предпочитам мъжът до мен да е също такъв, точно защото ще ме разбира и ще споделяме някакви общи интереси, ще играем заедно.
Аз също харесвам и следя, харесвам страници на косплей мацки и ме кефят много, въпреки че съм жена и не съм гей. Какво странно пък има в това?
Човек се увлича по различни неща и свободното си време иска да прекарва със своите хобита. И това не е нещо, което трябва да си обясняваме тепърва след като сме станали на 25 и нагоре години.

# 184
  • Най-красивата страна
Да,нормално е да имаш някакво хоби,но когато то се превърне в зависимост и започнеш да му посвещаваш цялото си свободно време и се държиш все едно няма други хора до теб,то тогава това е огромен проблем.

# 185
Да,нормално е да имаш някакво хоби,но когато то се превърне в зависимост и започнеш да му посвещаваш цялото си свободно време и се държиш все едно няма други хора до теб,то тогава това е огромен проблем.
Може да не е нормално, когато имаш семейство и ангажименти покрай това семейство.
За всички останали случаи зависи.
Ако някой ми опява и на мен ежедневно защо искам да играя (или съм отишла на шопинг, разходка, т.н.) в свободното си време, вместо да ида на кръчма, примерно, хич няма и да го търпя.
Затова хората обикновено гледат да имат общи хобита заедно.
Ако нямат - всеки прекарва сам време със своите си хобита и това е напълно нормално.
Представям си на пичът колко досадно може да му е някой да му пили на главата, що гледал косплей мацки.
Стига с тия претенции и драми. Това отблъсква.
Утре ще си намери косплей мацка, която не само няма да му мрънка, но и ще споделят времето си хем заедно, хем с косплей и игри.

--Галинор--, точно!

# 186
И аз съм във връзка с такъв тип. На 29 е и нещата вървят в комплект гейминг с приятели + анимета и косплей мацета в инстата. В началото играехме двамата, но в последствие на мен кисненето пред компа взе да ми омръзва. Уви при него не се получи, въпреки че имаме 3 години разлика Grinning Известно време ми беше доста скучно, чудех се какво да правя, пробвах се да поговоря с него и си взехме решение през деня да прекарваме време заедно, да се разхождаме докато е светло напред назад, а вечер той да играе. Аз от своя страна реших да се запаля по готвенето и по-специално в правенето на разни капризни десерти или сладкиши, които искат повече време и внимание към детайла. Когато не ми е до това пък излизам да спортувам навън или говоря с приятели от разстояние или пък ми идват на гости или излизаме навън, гледам филми или клипове,. Имам си и своите дни, в които с нищо не ми се занимава и понякога и на мен ми става самотно, но избутвам все някак. Мисля че с времето свикнах доста. Няма как, при него гейминга си е бил част от живота винаги и няма как да го променя. При мен пък в досегашните ми връзки винаги сме били дупе и гащи - навън заедно, спортуваме заедно, геймвали сме заедно, на йога сме ходили, готвили сме, чистили сме, абе всичко ти казвам, докато тук нещата не стоят по този начин. Няма да задълбавам повече.
По темата с анимето - не съм фен, даже го намирам за досадно, но всеки си има вкус. Колкото до cosplay девойките - карахме се, дърпахме се, накрая му набих един блок по мрежите и го оставих да прави каквото иска. Тук и аз съм съгласна, че този факт си бута малко или много достойнството на една жена. Каквото и да си говорим не е приятно да се случва, без значение мацката дали е известна или не, къде живее и така нататък, дразни те факта, че твоя човек я заглежда системно заради парадирането с цици, задник и еротична стойка, а не заради самия костюм. Пробвайте да поговорите за това. Сподели му как те кара да се чувстваш, в това няма нищо лошо.
Доста пъти съм чувала от близки хора, че правя твърде много компромиси за този човек, както и че не съм щастлива на 100% с него. Всеки обаче знае за себе си най-добре, така че помисли си и ти.
И не се засягай от мнения на очевидно глупави хора, като Галинора. Никой няма право да те обижда или да ти насажда как трябва да се държиш и как трябва да постъпиш, особено ако не е бил в ситуация, близка до твоята.

# 187
Цитат
Доста пъти съм чувала от близки хора, че правя твърде много компромиси за този човек, както и че не съм щастлива на 100% с него.
Всъщност ето това по-токсично от всички анимета, инстаграми, лайкове и компютърни игри взети заедно. Похвално все пак, че сте успели да се напаснете и да намерите компромиса. Ти си била психически подготвена от преди това и може би затова. И най-вече си намерила своите неща да уплътняваш времето си. Повечето жени без хобита и интереси определено се надяват половинката да запълни тази голяма дупка в ежедневието, което рядко става. Ако си си скучен като сингъл, оставаш си си такъв и във връзка, сори.
И Галинор е по-остра, но изобщо не е глупава. Не се вкарвай в безсмислени битки още с второто си мнение, че прави лошо впечатление.

# 188
  • София
Това  начинът,  да, както казах и аз по-напред от опит - изграждаш си паралелен живот без него. Аз също бях така, но с дете особено много натежава да носиш всичко сам.
И то накрая малко безсмислена става тая връзка, дето всеки си живее паралелно, но пък при развода е лесно, че не се налага да делиш приятели и компании, просто няма общи такива.

# 189
Е, ако идеята е била да спретнем другарски съд над геймъра, който зяпа костюмирани моделки в Инстаграм, реакцията ще е такава. В първия си коментар още и казах, че според мен проблемът не е в игрите и зяпанете на картинки в Инстаграм, а в това, че АВТОРКАТА се чувства пренебрегната и че ТЯ ревнува. Нито съм се заяждала, нито съм използвала обидни епитети, но това не попречи да месе сложи в отбора на лошите, та какво скачате на Галинор, която просто е брутално откровена.

# 190
Така де. Причините за това авторката да се чувства по този начин биха могли да са две основни. Отношението на геймъра или някакви нейни си проекции.
Пак се връщам на другата дама, омъжена за подобен, която споделя - “кара ме да говоря на монитора”.
Някои си бързат да заемат позиция, ако може да е с лични обиди подплатена - още по-добре. Simple Smile
Казали ѝ били да го напуска, пък тя си траела. Да, ама други ѝ казват как те са се справили, без да се стига до раздяла. Всъщност, целта на темата ѝ, доколкото разбирам от написаното е по-скоро тази.

Общи условия

Активация на акаунт