За тази част от съвременните мъже.

• 6 449
  • 190
  •   1
Отговори
# 120
Аз не бих се хванала с човек, вманиачен в каквото и да е. Трябва да има баланс между задълженията и хобитата на един зрял човек.
Как пък няма да го чакам по нощите да се наиграе и да ме отрази Grinning

# 121
Аз не бих се хванала с човек, вманиачен в каквото и да е. Трябва да има баланс между задълженията и хобитата на един зрял човек.

А ако "вманиачеността" е работата му? Ще го чакаш ли да си работи по нощите? Simple Smile)

# 122

А ако "вманиачеността" е работата му? Ще го чакаш ли да си работи по нощите? Simple Smile)
Не. Както и съм написала. Затова съм си намерила човек, с когото имаме еднакъв режим, интереси и занимания. Авторката очевидно не е.
Пък и сравнението е неуместно. Всеки работи и изкарва пари. Да цъкаш игри е за кеф. За жалост е начин на живот, тези хора имат друга реалност. Само си представям ако имат дете един ден, как ще се случват нещата. В общи линии не виждам някой в темата да дава надежди на тази връзка.
Но, авторке, щом си знаела с какво се захващаш, мисли си кой от двата варианта е пред теб. Свиквай или го оставяй.

# 123
Пък и сравнението е неуместно. Всеки работи и изкарва пари. Да цъкаш игри е за кеф. За жалост е начин на живот, тези хора имат друга реалност. Само си представям ако имат дете един ден, как ще се случват нещата. В общи линии не виждам някой в темата да дава надежди на тази връзка.

Връзката няма надежда, защото са с тотално различен лайфстайл, да и тя не е ок с неговия.
Защо да не е уместно сравнението? Както може да си цъка на игри, така може и да зацикли в работа. Ква е разликата? Не ми казвай "носи пари", щото така би излезнало, че сме толерантни да "липсва" човекът, ако вкарва повече кеш, ама ако е хоби - ми не, сорЕ, чаЛ.
За жалост? Чия жалост? На авторката? Щото не е неговата със сигурност. На него си му е окей. Не върви да жалим човек само, защото не е по нашия калъп, но е хепи с неговия си.

# 124
  • Bulgaria
Аз мога да отговоря от личен опит, тъй като съм във връзка с такъв човек от 8 години вече. В началото за него също геймингът беше хоби. Към днешна дата това за него е професия и си изкарва доходите от това. Никога не ме е дразнил начинът му на живот, въпреки че аз не споделям страстта му. Не се интересувам от гейминг, а той никога не се е опитвал да ми наложи по някакъв начин интересите си. Аз също имам хоби/професия, от което той нищо не разбира, но това по никакъв начин не пречи на отношенията ни. Аз мисля, че ако споделяхме едно и също хоби животът ни щеше да е много скучен. Никога не ме е пренебрегвал заради хобито или работата си, винаги аз съм била на първо място и дори бих казала, че често поставя мен пред работата си. Доходите му зависят от количеството работа, което той сам си определя, така че може да работи и 2 часа, може да работи и 15, може и изобщо да не работи. Всичко зависи от него. Не съм забелязала да има някакъв повишен интерес към косплей мацки или т.н. Честно казано и двамата сме доста свободолюбиви и никога не сме се ревнували, имаме си пълно доверие и аз не следя социалните му мрежи, коментари, лайкове и т.н., както и той моите. За толкова години се познаваме отлично и само по поведението му мога да разбера ако нещо не е наред, няма нужда да му следя телефона. Има жени геймъри приятелки, с които играят, общуват и изобщо това по никакъв начин не ме притеснява. Не изпитва абсолютно никакъв интерес към тях. Никога не съм изпитвала комплекс относно визията си. Той ме обича такава, каквато съм. Винаги ще има по-добре изглеждащи от мен, но това по никакъв начин не ме кара да се чувствам застрашена. Това важи и за двете страни. Никога не е предпочитал хобито/работата си пред това да излезем на разходка, ресторант, да отидем на почивка или като цяло да прекара време с мен. При нас нещата са доста по-различни от описаната ситуация при теб.
Аз също бих те посъветвала след като не се чувстваш добре и не получаваш вниманието, от което имаш нужда, по-скоро да прекратиш тази връзка, тъй като вероятно няма да ти донесе щастие. Мисля, че ти самата не виждаш бъдещето си с този човек. Разбирам, че се чувстваш пренебрегната от него, а и ревнуваш. Мъжете усещат несигурността. Бъди по-самоуверена и обичай себе си. Simple Smile

# 125
Все едно описа ММ. В самото начало беше спрял да играе, след това стана като хоби, по 1-2 пъти седмично максимум. А сега вече като се отпусна, всеки ден, по цяла вечер. И ми казва, какъв е проблема да си говорим, докато играя. Е, да де, ама на мен не ми е приятно да си говоря с екрана. Колко сме говорили, все същата. Казва ми, че било нормално, защото и колегите му го правили. Няма просто излизане на глава.
 А за анимета да не говорим, болна тема ми е. За мен е извратен този Cosplay. Това за мен са хора, които искат да избягат от реалността и да са други. Наскоро ми призна, че би искал поне веднъж да се облече като любимия си аниме герой. Беше последвал такива "мацки", казах му, че не ми е приятно и ги махна.
 Аз лично не го съдя, че е такъв и, че има такива хобита, а защото се разкри напълно чак след сватбата и не можах да взема мое решение. Той лично ми каза, че ако ми е бил казал, че е такъв, съм щяла да се разделя с него. И е прав, защото за мен такива неща са страшно далечни и извратени, просто ме потриса от тях. След като разбрах всичко за него, нещата вървят към раздяла, а можеше да е толкова по-лесно, да стане това още преди да се оженим.

# 126
Имаше някъде въпрос за cosplay мацките какви са - следва масово тип JessicaNigri, Katopunk и Belle delphine.
Относно някакви фетиши - не ме е карал да се обличам така или да изглеждам като тях, но веднъж си направих експеримент и без да му казвам качих подобна своя снимка в социалните мрежи, за което ме изяде. Мрънкаше ми, че гърдите ми се виждали твърде много, хората щели да ми харесват снимката заради тях, да съм се закриела, надувала съм се.
 Когато блее в телефона и се доближа до него - крие да не видя какво гледа. След 15-20мин като се сети за нещо и го отключи, забравя, че все още седя близо до него и в момента в който го отключи виждам какво е гледал последно. Като го питам защо крие малко се дърпа да покаже, но после дава  да видя. На базата на тези случки аз знам какво зяпа, харесва и коментира. Но пък и той проявява любопитство и доста често наднича в моя телефон.
Иначе като изключим тази мания за телефона и гейминга - никога не ме е спирал да излизам навън с приятели, да си върша и аз моите хобита, да съм забутана в кухнята, изобщо за нищо, дава ми свобода в излишък даже. И на мен понякога това ми е приятно, но понякога ми идва в повече, особено когато ме е нямало цял ден и като се прибера вкъщи той не става да се видим, а ми говори с лице към монитора и през 15 минути пита с по едно изречение, вместо са си каже "цял ден съм играл, чакай да стана да се видим, да излезем някъде, да си направим заедно вечеря, да свалим филм да гледаме" примерно.

# 127
Чакай ся.. Развеждате се с хора, с които някакво време си ви е било добре, защото са признали, че си падат по Cosplay, което е ужасно извратено? 😂
Oh, my.. Rolling Eyes

# 128
И аз нещо изпуснах нишката. Авторке, нали приятелят ти работи, как така бил играл цял ден?

# 129
И аз нещо изпуснах нишката. Авторке, нали приятелят ти работи, как така бил играл цял ден?
Е честно ли трябва да пояснявам, че става въпрос за почивни дни или когато е в отпуска?

# 130
Да, трябва. Защото иначе изглежда манипулативно - аз се скъсвам от работа в делниците, а той цял ден играе игри, което явно не е така.
И още одеве ти обяснихме, че повечето игри не могат да се спрат на пауза, само защото ти така си казала. Губят се животи, цели, артефакти, цялата игра заминава.

# 131
Чакай ся.. Развеждате се с хора, с които някакво време си ви е било добре, защото са признали, че си падат по Cosplay, което е ужасно извратено? 😂
Oh, my.. Rolling Eyes
Ако става въпрос за мен, да, защото много от нещата ми бяха показани след като се оженихме и де успокои. Преди да се оженим почти не играеше, само 1-2 пъти седмично максимум, нямаше Cosplay и положението беше далеч по-нормално.

# 132
Ама защо говориш се едно се кефи на п*рно с животни? Това е просто cosplay. Нищо ненормално, нищо извратено.
Разбира се, че всеки си се развежда с който и когато поиска, всеки си живее собствения живот. За мен, да се лепи етикет "извратеняк" на човек, щото се кефи на анимета и костюми, е много зле. Всъщност даже по-добре е развод в този случай, да. Аз бих те изправарила с развода и щях да съм подала документите вече, ако бях на мястото на мъжа. Още не мога да схвана как така претендирате за нормалност, та и съдиите хората толкова остро за подобни дреболии. Не, не сме всички еднакви. Не, не трябва и да сме. И слава Богу.

# 133
Да, трябва. Защото иначе изглежда манипулативно - аз се скъсвам от работа в делниците, а той цял ден играе игри, което явно не е така.
И още одеве ти обяснихме, че повечето игри не могат да се спрат на пауза, само защото ти така си казала. Губят се животи, цели, артефакти, цялата игра заминава.
Аз съм обяснила кое е така и кое не е. Разбрах твоето мнение още с първия път. Останалото е напобиване и заяждане вече, което е напълно излишно.

# 134
Странно. Аз общувам с 25-30 и някой запален по косплей и Аниме не знам. По скоро са в 15-20 възрастовия диапазон. Аз играя игри, мъжете ми също, даже в сегашната връзка аз донесох конзолата. Не знам да е попречило на нещо в отношенията, напротив - коментираме игри, играем заедно, гледаме се...
Не бих намерила и за кой знае колко обезпокоително гледането на разни Манга мацки (не Хентаи). Те повечето им почитатели май са дори асексуални, особено ако съдим по тази мода в Япония... Иначе ще гледа разни фолк фурии и Instagram нимфетки, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт