Да изчакаме ли със сватбата?

• 4 890
  • 53
  •   1
Отговори
Здравейте ,скъпи мами❤ Следя темите ви и отговорите от съвсем мъничка ,но никога не съм си мислила ,че ще дойде момент в който ще ми трябва помощта ви.
Започвам направо.С годеника ми се познаваме от детските години,като винаги сме били най-добри приятели до момента в който не осъзнахме че се обичаме и искаме да бъдем заедно.До тук всичко е нормално ,да,но живеем заедно вече от 2 години и решихме да се оженим.Проблема е че искаме това да се случи в този или следващият месец,като не желаем да има събиране на семейството поне не и на този етап .Поради финансови причини.Колебаем се как да сервираме на родителите си ,че сме сключили граждански брак без знанието им, и дали църковният брак може да изчака и тогава да има голяма сватба както е по реда на нещата.

# 1
Всичко може. Но защо трябва да е без знанието на родителите? Особено в сегашния момент с Ковид 19 имате много добър повод да кажете,  че само ще подпишете без гости за да опазите възрастните роднини, а един ден ще има сватба като се размине.

# 2
Ние с ММ сключихме само граждански брак, само подпис беше. На роднините казахме преди това, те могат да бъдат с вас и без да вдигате сватба. Нашите не бяха заради извънредното положение. Църковният изобщо не е задължителен и може и по-късно. Но мисля, че родителите  не приемат леко ,че децата им се женят без тях. Нашите не ги допуснаха вътре и се чувстваха доста зле.

# 3
  • София
Аз лично бих се почувствала зле, ако детето ми спести толкова важна част от живота си и ме постави пред свършен факт. Освен ако не сте в много изострени отношения, не виждам причина да криете намеренията си да сключите брак.

# 4
Не е редно да криете от тях,ако не сте в обострени отношения,но според мен ако държите на църковен го направете сега,защото много хора си казват първо граждански и така не стигат до църковен (все не остава време,липсват пари...(

# 5
Финансовите причини да изчакате със сватбата са едно, да не кажете на родителите си е съвсем друго. Ако някое от децата ми постъпи така ще бъда безкрайно наранена, независимо дали ще го покажа или не.

# 6
И защо трябва да криете от родителите си?

# 7
Направете подпис само с родителите си и най близките - братя сестри. Отидете на малка вечеря за 2-3 часа и готово. Усещам обаче, че роднините са тези, които биха натискали за църковна сватба + всичките табиети.

# 8
И защо трябва да криете от родителите си?
Искам само да отбележа че родителите на годеника ми и моето са в доста добри взаимоотношения. Но като цяло и двете ни семейства са доста консервативни на тази тема ,а пък двамата желаем единствено да бъдем мъж и жена.Сега след като изчетох коментарите мисля че по удачния вариант е след подписа да ги съберем на вечеря в къщи и да говорим ❤

# 9
  • у дома...
Съберете ги преди подписа на вечеря и поговорете!

# 10
И аз смятам,че ще обидите родителите си с този таен брак.Едно подписване само с родителите и кумовете  и скромна вечеря след това е достатъчно.Когато имате пари и настроение,можете да направите колкото искате голяма сватба и църковен брак.

# 11
Те са консервативни на тази тема и вие ще ги съберете СЛЕД подписа.
О, Боже! Задава се драма на хоризонта!

# 12
  • София
На колко сте години?

# 13
Звучи като на 15, вероятно е на 21.

# 14
Що няма Лас Вегас тук и край.Не бих се сърдила.
Не съм питала родители да се съберем.Можеше и без сватба , нищо не помня от нея ,май само как съседът рева вечерта преди сватбата ми, че мерих роклята.
Не  е била наше решение, не ми е мил спомен.Цирк на  чеиз , глупости...

Общи условия

Активация на акаунт