Да изчакаме ли със сватбата?

• 4 892
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
Явно родителите са против този брак по някаква причина. Струва ми се,че авторката не казва цялата истина.

# 31
  • София
А бъдещият ти съпруг какво мисли по въпроса? Защо трябва да сервирате новината след свършен факт? Казвате, че искате да се ожените без много шум и го правите.
Нашата сватба беше подобна, най-близките около 25 човека. Църковен нямаме, имам идеята, ако е послушен, тази година да го сключим на годишнината ни.

# 32
Вече писах в друга тема, че наши много близки роднини се ожениха само с подпис в гражданското (съответно наконтени), с двама кумове, двама братя-сестри и трима родители, общо под 10 човека. После отидоха да се почерпят и това си беше! Нищо нямаше отложено, само се подписаха и толкоз.
Също съм на мнение, че родителите трябва да знаят и да присъстват на подписването.

# 33
Имам приятелка почти на 30, но още съвсем с детски акъл и романтични представи за живота. По същия начин иска да подпише, без роднини и родители, само двамата. Аз й казах, че за мен е твърде жестоко да лишиш хората, които са те отгледали от най-важния ден в живота си. За мен е жив егоизъм. Не искам да съдя никой, но при вас е същата работа. Може да се направи някакъв компромис, начини много. Организирате си сватбата по ваш вкус, каните ги вече пред свършен факт и готово. Защо трябва да се прибягва до това да не каниш най-близките си? И какъв е смисълът тогава на тази сватба, може да си живеете на семейни начела.

# 34
Може да има 200 причини да не искат да казват на родителите си. От фръцкане от типа "ама как малка сватба, какво ща кажат хората? Ама аз искам да поканя на леля ти Петя учинайката на стринка ѝ от Угърчин" до несъгласие на родителите с тази сватба.
Моя позната се ожениха без родители, защото майка ѝ беше на легло, нямаше как да присъства, съответно решиха, че е нечестно, ако другата майка присъства. Те, със кумовете, дъщеря ѝ и един приятел бяха на сватбата. Никой от роднините им не присъства.
Ако на мен започнат да ми чупят стойки, че искат повече гости, или каквито и да е изисквания, много бързо ще стане такава сватбата- ние,кумовете и това е.

# 35
Всеки има право да живее(и да се жени)както прецени.Та упреците са в повече.Достатъчни са да види нагласите и претегли какво иска.Тя пита, ние отговаряме, тя решава.
С този акъл ако искам подпис, подписвам и толкова.Това е  първата стъпка към независими решения.Причините за тях взеки знае за себе си, за своите причини знае.Някои искат бяла рокля и  голяма сватба - правят си.Или им ги правят ,както може.Други не искат.
Родителите ще разберат, а и не познавам сърдити родители за дълго време, те винаги прощават.
Като решат им казват ,сватба няма, вие сте ни свидетели и ще се почерпим в тесен ,много тесен кръг, би трябвало да разберат.Като не разберат, значи са от тези, дето се налагат.

# 36
Ние се оженихме само с кумовете. Не сме крили, дори и се наложи да отложим със седмица заради ангажимент на бъдещата ни кума, но им казахме, че само ще се разпишем в гражданското с кумовете. За нашите не беше проблем, свекървата беше малко разочарована, че няма да има сватба и се наложи да обясняваме, но прие решението ни.

# 37
Вие ли се жените или родата ще жените? Пълнолетни сте, нали?
Щом още ви е страх от мнението на околните хич и не предприемайте такава стъпка.

# 38
Защо ви е толкова странно, че някой не държи да се жени с родата наоколо. Аз даже предпочитам служебни свидетели и после изненадаааа женени сме вече може и парти да спретнем. Майка ми си ме познава, че съм луда глава и нито ще се сърди, нито ще се чувства пренебрегната, ако се оженя само с мъжа   и макс двама приятели за свидетели. Ще го приеме като приятна изненада.

# 39
Вие ли се жените или родата ще жените?

Родителите „родата“ ли са? Добре.
Значи, когато е за помощ, за „оле, мамо, к'во стана“ или „тате, дай някой лев“ – трябва да са насреща. Да ви поддържат, да ви духат ожулените коленца, да ви измъкват от бедите...
Но когато дойде време да споделят радостта ви – тогава са излишни? Пак добре.
Абе, когато проимате деца някой ден, че и поотраснат, си спомнете тази тема. И няма да се радвате на първото зъбче, първата дума, първите крачки, при тръгване на училище, при всеки един успех на децата си. Така де, нали сте рода там някаква, ще си налягате парцалите и няма да грозите снимките на младите.

# 40
А и въпросът не беше с каненето, а с казването - дали да кажат предварително или после след свършен факт. Това вече е прекалено - да се оженят тайничко.

# 41
Вие ли се жените или родата ще жените?

Родителите „родата“ ли са? Добре.
Значи, когато е за помощ, за „оле, мамо, к'во стана“ или „тате, дай някой лев“ – трябва да са насреща. Да ви поддържат, да ви духат ожулените коленца, да ви измъкват от бедите...
Но когато дойде време да споделят радостта ви – тогава са излишни? Пак добре.
Абе, когато проимате деца някой ден, че и поотраснат, си спомнете тази тема. И няма да се радвате на първото зъбче, първата дума, първите крачки, при тръгване на училище, при всеки един успех на децата си. Така де, нали сте рода там някаква, ще си налягате парцалите и няма да грозите снимките на младите.
Айде стига глупости! Чак пък с раждането на дете и първите му стъпки да го сравняваш. Не всеки гледа на сключването на брак като на нещо велико, та да го споделят с най-близките си.

# 42
Какви родителски емоции, кскви пет лева? Било то някога, във времена, когато бракът главно по любов се е случвал.
Ако самата аз не желая сватба и присъствие на подписването, естествено, че няма да ги информирам предварително. Лични решения за личния живот.

# 43
Какви родителски емоции, кскви пет лева? Било то някога, във времена, когато бракът главно по любов се е случвал.
Ако самата аз не желая сватба и присъствие на подписването, естествено, че няма да ги информирам предварително. Лични решения за личния живот.

A сега главно как се сключва? Flushed

Никой не може да те накара да информираш някого, но е човешко, ако искаш да живееш в общност. Но ако искаш да скъсаш с всякакви роднини, естествено е никой да не може да те накара да правиш каквото и да било.

# 44
Имам близки отношения с родителите си, не би ги изненадало и засегнало подобно поведение. Именно затова.
Знам, че сте по правилата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт