Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 230
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Е ако детето понамирисва как без дезодорант? Моето е на 10 и понеже тренира редовно използва.
Първо кристали от ДМ, после детски сух от аптеката, сега ползва Виши.

Имам спомен от детството за съученичка която понамирисваше. Масово я отбягваха.
Не, не понамирсва.У  нас хигиената е на много високо ниво и не бих допуснала нещо или някой да понамирсва. Дори и котка имаме,но и нейният пясък редовно се изхвърля, а и има аромат на лавандула.  А и не мисля,че едно дете на 11,5 г. може да мирише на пот. Поне аз не съм усетила, може и да е възможно,ако не се къпе редовно. В по-горните класове-може. Просто питам,точно защото това не искам да го допускам.

# 331
Нашият от 14-годишна възраст започна да ползва сух дезодорант.Неизбежно е при него.А и той тренира усилено.

# 332
Е ако детето понамирисва как без дезодорант? Моето е на 10 и понеже тренира редовно използва.

Не, не понамирсва.У  нас хигиената е на много високо ниво и не бих допуснала нещо или някой да понамирсва. Дори и котка имаме,но и нейният пясък редовно се изхвърля, а и има аромат на лавандула.  А и не мисля,че едно дете на 11,5 г. може да мирише на пот. Поне аз не съм усетила, може и да е възможно,ако не се къпе редовно. В по-горните класове-може. Просто питам,точно защото това не искам да го допускам.

Естествено,  че може. И това не зависи от това колко често се къпе. А от хормоните които почват да се отделят.
Моят е от трениращите. При двуразовите тренировки се къпе 3 пъти на ден. Но това не значи че не се поти.
Може би не ме разбра и се засегна, но това в началото на пубертета е неминуемо.И няма нищо общо с хигиената в едно семейстяо.  Децата все още нямат навици да изпозват дезодорант или парфюм.

# 333
Да, това казвам и аз. Че трябва от сега да свикне да използва след баня дезодорант против изпотяване.

# 334

За съжаление мога да потвърдя написаното от Hope for Two - отделяната миризма не винаги има общо с лоша хигиена, но и с хормонални промени, предизвикани от пубертета. В нашата къща детето, което от началото на годината отделя по-остра и неприятна миризма е дъщеря ни, която е на 10, но вече е почти с двата крака в пубертета. Къпе се задължително всеки ден и винаги е било така, ползва дезодоранти, парфюми, но, уви...след час-два пак има нужда. Надявам се скоро този период да отмине, защото ще е много трудно за нея.
Младежът се поти, вижда се по дрехите му, но въобще не мирише - как го прави нямам идея, с изключение на главата понякога. Ползва рядко дезодорант, този на баща му - не е чувствителен и няма реакции.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 23:33 от marini

# 335
  • там някъде...
Моят син започна да използва стик на Dove още миналата година. И нищо да не прави, пак от време на време надушвам разни миризми.Иначе е редовно в банята и със зор го изкарвам от там.
За почивка - почина си цяло лято. Почти не съм го занимавала , освен редовното мрънкане за задължителната литература. От месец започна уроци, и взе да влиза в някакъв ритъм. Тръпна в очакване на новата учебна година...мисля да посетя личната ни лекарка за нещо по-така за мен , че да преживея някак..Сестра му ще е в първи клас и се очертава едно безкрайно сновене от стая в стая според устройствата у нас и учебните часове.

# 336
От семейството ми, само аз съм по парфюмите и ароматите.
Детето не се интересува от пръскане, нито от стикове. Мирише си, разбира се- след като се изпоти, косата му се омазнава много, целият е пъпчасал... Къпе се и толкоз.
Поне отдавна вече не се къпе един път седмично, както в пред пуберския му период, когато много го мързеше да влезе в банята и сякаш не виждаше смисъл. Simple Smile

# 337
  • Перник
И моят син ползва показания от mystic woman рол он от Лидл. Първо го тествах аз и мога да гарантирам, че е ОК. По принцип нямам чувствителна кожа, но с дезодорантите трудно се разбирам. Спрейове категорично не понасям - щипят ми. Почти всички рол они, които съм пробвала ми "изгарят" кожата - след ден-два ползване се започва щипане, сърбеж, парене, чак ме втриса. Освен показания, ползвам и рол оните на Орифлейм - с тях никога не съм имала проблем.

Има си нужда от дезодорант моят син - тренира, тича, играе, поти се... Напоследък влиза в банята една идея по-лесно, но косата си мие само, ако изрично му е казано. Преди няколко месеца поиска парфюм. Купихме го. В началото го ползваше, но напоследък не се сеща.

# 338
  • Пловдив
При моя убавец нещо се промени...сега не усещам толкова аромат Simple Smile  а не ползва ежедневно ролл
он.
В понеделник имаме час за дерматолог...да видим какво ще рече за пъпките по гърба.

# 339
........
В понеделник имаме час за дерматолог...да видим какво ще рече за пъпките по гърба.
Би ли споделила препоръките, моля, че и по гръба на нашия пубер забелязвам по една-две вече? Явно се започва...

# 340
Точно четох в темата за Ковид, че маските били противопоказни за акнето и има сериозен риск от влошаване и усложнения. А ние борим акне вече почти година. И си нямаме дерматоложка, защото е в София, а достъпът до нея е невъзможен сега заради вируса. Моля се, да не се случват усложнения, че ще трябва да се лекуваме по интернет.
Момичета, чудех се дали да споделя този линк...извинявам се, ако не е уместно

Скрит текст:

# 341
И моят от миналото лято ползва ролон от дм.Има миризма ,когато се поти,пъпки,омазнена коса и т.н.,с две думи всички екстри.Къпе се всеки ден,започна да чисти и лицето,явно трябва да им стане навик.На ръст е дръпнал с 10см.
Разпуска пред комп. и около квартала със съученици.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 17:40 от bobsi81

# 342
  • Перник
Точно четох в темата за Ковид, че маските били противопоказни за акнето и има сериозен риск от влошаване и усложнения....

Мога да потвърдя от личен опит, въпреки, че не съм точнно във възрастта на акнето Laughing Имам склонна към омазняване и пъпки кожа цял живот. Маска слагам само в краен случай. В понеделник и вторник се наложи да прекарвам по 2-3 часа с маска. В сряда сутринта се събудих с пъпки.

# 343
Здравейте, как махате черните точки от синковците. Опитвам се да ги махна, ама много са твърди. Нищо не става.

# 344
  • Пловдив
Водя го на козметик аз...пак стиска, но маже с лидокаин, че инак мн.боли.

Общи условия

Активация на акаунт