Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

• 48 424
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Мдаа, просто исках да се убедя, че съм наясно с понятията, а някои фирми явно не. Публикуват обява за координатор, на интервюто говорят за мениджър, което са две различни неща.

# 496
  • София
Кетчър, в качеството ти на ментор на колегата, аз бих предложила да си организираш седмични/двуседмични срещи с прекия ръководител за това как напредва въпросния колега.
Особено ако скоро наближава края на пробния срок, защото ако служителят не се справя със задачите си, това е момента, в който може да му бъде прекратен договора.
И не, изобщо не става дума за топене - в офиса сме се събрали не да се харесваме и да си правим седянка, а да вършим работа и всеки да получава според заслугите си.
Не е на изпитателен. Идват нови задачи просто.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 17:51 от The Catcher in the Rye

# 497
В продължение на темата за заплатите някой има ли представа какви са нивата за позиция Business Analyst? И как може да се започне такъв тип работа, ако човек няма опит - виждам по обявите, че изискванията са за доста солиден такъв.

Скрит текст:
Мдаа, просто исках да се убедя, че съм наясно с понятията, а някои фирми явно не. Публикуват обява за координатор, на интервюто говорят за мениджър, което са две различни неща.
Понякога се поставя равенство между Project coordinator и Project Manager, може би за да звучи позицията по-значимо. Описаният от теб вариант е по-добър, защото можеше и да се окаже обратното - да пишат мениджър първоначално, пък да се окаже, че имат предвид координатор.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 16:47 от Deya 2

# 498
Без опит - трудно да те вземат. Потърси някой познат да те препоръча.

# 499
Добре, аз тогава да задам вечния въпрос - как хората с опит в тази сфера са го придобили? Не може да няма entry level/junior позиция?

# 500
  • София
Има, разбира се.
Има си junior business analyst, с подходящото образование не е трудно да те вземат. За заплати не се наемам да кажа, защото мисля, че доста варират спрямо предмета на дейност на компанията.

# 501
За тази позиция заплатите наистина много варират, както и отговорностите.

# 502
На junior позиция тръгваш с ниска заплата със сигурност. Ако можеш да устискаш известно време да натрупаш стаж и опит, нещата се променят.

# 503
  • София
Добре, аз тогава да задам вечния въпрос - как хората с опит в тази сфера са го придобили? Не може да няма entry level/junior позиция?

Ще ти дам пример с двама Business analysts при нас. И двамата започнаха преди 5 г, без никакъв стаж и опит, прясно завършили в чужбински университети, минаха си успешно тестовете на ексел и ги наехме. И двамата в момента са мениджъри и ръководят екипи в тази сфера.

# 504
Хехе, аз и тука да попитам, че ми е важно Simple Smile

Мнения за "Ferrero" като работодател?

# 505
Благодаря за мненията! Явно съм попадала само на обяви с по-сериозни изисквания. По принцип обмислям тази позиция като алтернативен вариант за преориентация, ако не ми се получат нещата в сферите, към които съм се насочила, тъй като се стремя към аналитична работа, а оставам с впечатление, че такива специалисти ще се търсят в бъдеще доста.

# 506
  • София
За Бизнес аналиста и аз. Много сериозна професия, без опит и стабилен ментор е много, много трудно да се върши.
Да не се бърка с бизнес анализатор, което е друго.
Заплатите са като за програмист на съответното ниво.

# 507
Здравейте, относно разликата между Project Manager/Coordinator. Наскоро имах интервю в световна бих казал компания и двамата, които ме интервюираха бяха на позиция мениджър и координатор. От чист интерес  аз попитах каква е разликата между двете позиции. Първо единия ми отговори, после другия - накрая аз осъзнавам, че те казаха абсолютно едно и също, като малко по-късно се осъзнаха какво казаха, спогледнаха се и се изчервиха Grinning . Според вас това адекватно ли е, след като чета, че в тази фирма мениджърите вземат 6-8к.I на мен ми стана конфусно такова, хареса ми компанията, местоположение общо взето всичко, но факта, че високопоставени лица не знаят какво вършат е странно. Както и да е - не ме одобриха, за което ме е яд, но явно не ми е било писано. Grinning

# 508
Ми явно в повечето фирми не са адекватни какво е мениджър и какво е координатор. Координаторът асистира мениджъра. Не са взаимозаменяеми.

# 509
  • Mars Hotel
Не знам как стоят нещата като цяло, но поне в нашата компания мениджърите са с фокус върху управлението на хора, а координаторите наблягат на процесите.

Общи условия

Активация на акаунт