Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

• 48 452
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Не, няма нищо. Един бял лист.

# 406
За тази позиция това е основно изискване.  Да си направи...

# 407
Забелязвам 8бяви, които се въртят цяла година и се чудя.
    Толкова ли няма подходящи кандидати?
    Ако е просто да трупат СVта, не ги ли натрупват за три месеца?
    Толкова лоши условия ли предлагат, та никой не се навива?
    Изобщо каква е причината?! Много фирми, по няколко позиции. За мен това е ненормална работа.

Иначе в момента яко се възползват от ситуацията, предлаганите заплати за занижени, но не и изискванията. Ако си на или над 40 - никъв шанс, ако ще да си най-добрия кандидат.

# 408
Ако си на или над 40 - никъв шанс, ако ще да си най-добрия кандидат.

За това не мога да се съглася. Зависи от позицията. Ако искам да съм сервитьорка, ще е трудно до невъзможно, но, ако се кандидатства за мениджърска позиция, дори над 50 години се търсят хора, обаче и изискванията са доста високи, разбира се.

# 409

За това не мога да се съглася. Зависи от позицията. Ако искам да съм сервитьорка, ще е трудно до невъзможно, но, ако се кандидатства за мениджърска позиция, дори над 50 години се търсят хора, обаче и изискванията са доста високи, разбира се.
Точно високи позиции с много критерии имам предвид. Позиции, предполагащи високи заплати.

# 410
Винаги имаш шанс. Зависи само от теб. Просто някои трябва да положат много повече усилия от други.

# 411
Живея в чужбина, в майчинство съм сега,но по принцип работя неспециализирана работа в сферата на услугите. Бих искала да се върна в България,но ме притеснява ,че няма да успея да намеря добре платена работа. Имам завършена бакалавърска степен,но никога не съм работила по специалността си. Какво бихте ме посъветвали да направя,за да увелича шансовете си?

# 412

Точно високи позиции с много критерии имам предвид. Позиции, предполагащи високи заплати.
Има позиции, за които по презумпция няма как да си достатъчно квалифициран на 30 години. Така че, за всяка възраст си има позициите. На средно ниво мениджмънт и надолу е различно. Като цяло, колкото по-изпълнителска е позицията, толкова по-вероятно е да се направи компромис с опита, за сметка на възрастта. И обратно. За високите важен е опита. Възраст никой не гледа. В корпоративния мениджмънт и нагоре, хора под 40 години почти няма.

# 413
Скрит текст:

Има позиции, за които по презумпция няма как да си достатъчно квалифициран на 30 години. Така че, за всяка възраст си има позициите. На средно ниво мениджмънт и надолу е различно. Като цяло, колкото по-изпълнителска е позицията, толкова по-вероятно е да се направи компромис с опита, за сметка на възрастта. И обратно. За високите важен е опита. Възраст никой не гледа.
В корпоративния мениджмънт и нагоре, хора под 40 години почти няма.

....да не кажа дори под 50 г.

# 414
Аз пък да ви кажа, че в корпоративния мениджмънт има хора и на под 40. В доста сериозен корпоративен мениджмънт. А, дори има синиър мениджъри без завършено висше образование. Мда...и аз не вярвах...

# 415
Аз пък да ви кажа, че в корпоративния мениджмънт има хора и на под 40. В доста сериозен корпоративен мениджмънт. А, дори има синиър мениджъри без завършено висше образование. Мда...и аз не вярвах...

М, дааа, във фирмата на тате и на бате.....несериозно е някак.

ПС: Или издрапали до там по един леко неморален начин. То и министри имаме "калинки", нали? Светът е шарен....

# 416
Стига моля ви се, говоря за една от най-известните компании в целия свят, листната на борсите с огромен оборот. Съжалявам, че няма как да спомена името. И за още една от същия размер говоря. Имам щастието да съм видяла това онова и да съм се квалифицирала достатъчно. За позициите, за които говорим почти не се отварят места за външни хора, защото за тях има сериозен съксешън планинг. Иначе подобни с гръмки заглавия и камара изисквания, които рекрутърите не разбират или не могат да повторят - с лопата да ги ринеш. И, като кажеш каква заплата предполагат, изведнъж се сещат, че не търсели "точно това".

# 417
Може би е добре да приравним разбиранията. Аз под корпоративен мениджмънт имам предвид нивото веднага след собственици/изпълнителни директори (executives).
Общо взето, топ мениджмънт за мен са изпълнителни директори и корпоративни директори. Ръководители на дивизии, отдели са по-надолу, а старши мениджъри - още по-надолу.
Дали е нормално старши мениджър да е без образование зависи изцяло от сферата и функцията, която този мениджър ръководи. Има функции, в които опитът е по-важен от образованието. А самото образование в България, не във всяка сфера е добро. Няколко от създателите на най-големите български IT компании така и не завършиха висшето си образование. Един вид, обикновени среднистчета. А не се справят никак зле.

# 418
  • София
Само като чуя Sr. и ми е ясно - BPO, да, под 30 години има, да без висше има, но това е далеч от висш мениджмънт. Точно това е един от най - големите недостатъци на BPO сферата - стремглавото израстване за отрицателно време, което главозамайва. Но това е действителността. Не казвам, че няма млади хора, които са добри ръководители, но житейския опит е незаменим.

# 419
Забелязвам 8бяви, които се въртят цяла година и се чудя.
    Толкова ли няма подходящи кандидати?
    Ако е просто да трупат СVта, не ги ли натрупват за три месеца?
    Толкова лоши условия ли предлагат, та никой не се навива?
    Изобщо каква е причината?! Много фирми, по няколко позиции. За мен това е ненормална работа.

Иначе в момента яко се възползват от ситуацията, предлаганите заплати за занижени, но не и изискванията. Ако си на или над 40 - никъв шанс, ако ще да си най-добрия кандидат.

Тези, които пускат обявите, имитират дейност. Като изтече обявата и я подновяват

Общи условия

Активация на акаунт