Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

• 48 405
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Когато ме съкращаваха последно взаимното беше 7 лв на ден, след това знам, че има промени и не съм проучвала. Не съм казала, че съм чела - затова и питам. Любопитната, благодаря много.

ВаняК, да си жива и здрава.

# 526
  • София
Аника, прощавай, писах докато готвя и съм те подвела!!! По взаимо взимаш минималното обезщетение! Ако е в рамките на изпитателния срок и по желание на работодателя- тогава е 60%л Извинявай, че те подведох.

# 527
Съкращение и освобождаване по взаимно съгласие са две различни неща. Не може да са те съкратили по взаимно съгласие. Ако не си чела, е хубаво да прочетеш. В твой интерес е.

# 528
ВаняК, знам, че са различни, благодаря.

Любопитната, супер, значи дилемата отпада Simple Smile Сега ще се разчета за членовете по които може да стане.

# 529
ВаняК, знам, че са различни, благодаря.

Любопитната, супер, значи дилемата отпада Simple Smile Сега ще се разчета за членовете по които може да стане.
То няма много варианти. Само един е.

# 530
Здравейте, искам да се допитам до повече  хора, за да мога да се ориентирам как стоят нещата. Когато сте на изпитателен срок и той приключва, договорът автоматично става безсрочен, поне в моят случай е така. Но очаквате ли разговор с обратна връзка за работата ви и съответно коментар и повишение на възнаграждението. При мен предстои такъв момент и не знам дали работодателят би инициирал такъв разговор или ако, не аз трябва да попитам. Досега само един път съм имала обратна връзка и обсъждане на възнаграждението от самия работодател без да питам за това. Затова се чудя как и дали се прави или пък са изключения такива случаи, особено за български компании, защото мисля, че чуждите обръщат повече внимание на служителите си.
И още един въпрос, какво според вас и вашите наблюдения е адекватното възнаграждение за позиция маркетинг асистент, съответно с образование и не много опит. Знам, че е индивидуално, но все пак ще ми е от полза и някакви рамки да посочите. Става въпрос за българска компания, добре стъпила на пазара, която расте дори в настоящите условия.

# 531
Здравейте, искам да се допитам до повече  хора, за да мога да се ориентирам как стоят нещата. Когато сте на изпитателен срок и той приключва, договорът автоматично става безсрочен, поне в моят случай е така. Но очаквате ли разговор с обратна връзка за работата ви и съответно коментар и повишение на възнаграждението. При мен предстои такъв момент и не знам дали работодателят би инициирал такъв разговор или ако, не аз трябва да попитам. Досега само един път съм имала обратна връзка и обсъждане на възнаграждението от самия работодател без да питам за това. Затова се чудя как и дали се прави или пък са изключения такива случаи, особено за български компании, защото мисля, че чуждите обръщат повече внимание на служителите си.
И още един въпрос, какво според вас и вашите наблюдения е адекватното възнаграждение за позиция маркетинг асистент, съответно с образование и не много опит. Знам, че е индивидуално, но все пак ще ми е от полза и някакви рамки да посочите. Става въпрос за българска компания, добре стъпила на пазара, която расте дори в настоящите условия.

ако сте на изпитателен срок и наближава да приключи, щом са ви оставили на работа, договорът ви става (най-често) за неопределено време. Защо трябва да ви се повиши възнаграждението? Нямате ли същото възнаграждение и по време на изпитателния срок? Договорено ли е още при наемането ви повишение на заплатата, с колко и  от кога влиза в сила?
Иначе, ако някой иска по-висока заплата, той трябва да си инициира някаква среща с шефа, а не да чака от отсрещната страна да се сети.

# 532
Pepina_n3, преди години се започваше на по-ниска заплата и след изпитателния срок обикновено тя се повишаваше със 100-200 лв. Сега явно тази практика е променена. Аз няколко години не бях активна на пазара на труда и когато започнах неотдавна да правя опити за професионална промяна установих с изненада, че понастоящем не е много актуално да се променя заплатата след изпитателния срок.

На мен винаги ми е било странно това, че се очаква служителят да инициира разговор за повишаване на заплатата, тъй като мнението ми е, че фирмата трябва да има политика за актуализация на заплатите.

# 533
Никога, никога не съм и не бих инициирала разговор за каквото и да е. Ако не са ме оценявали, съм намирала други, които са ме оценявали.

# 534
И още един въпрос, какво според вас и вашите наблюдения е адекватното възнаграждение за позиция маркетинг асистент, съответно с образование и не много опит. Знам, че е индивидуално, но все пак ще ми е от полза и някакви рамки да посочите.
Записвам се да следя, ако има включване по горния въпрос.

За разговорите и обратната връзка - моето мнение е, че зависи от политиката на управление и индикациите още при назначаването. Ако Човешки ресурси са повече ТРЗ и не се обръща внимание на персонала, комфорта и развитието му, не бих очаквала такъв разговор и това, че не са ме освободили е достатъчна обратна връзка.
Ако офертата е приета с идеята, че ще е само "стартова" заплата, това е трябвало да бъде заявено още преди подписването и тогава е трябвало да се синхронизират очакванията за това, докога ще е тази заплата. Ако не е имало такова обещание, 6 месеца за мен са недостатъчно време за преразглеждане.
По отношение заплатите - моите наблюдения са за 1500-2200 за маркетинг специалист. В по-малките български фирмички все още се пробутват оферти и за 750-1000. Аз не съм на този пазар от 5 години, впечатленията ми са от споделяното от кандидати с такъв бекграунд.

# 535
Маркетинг специалист 1500-2200 ми се струва невероятно, освен в супер голяма международна компания или във фирмата на тате.... Според мен 1000-1300 макс. за тази позиция.

# 536
Маркетинг специалист 1500-2200 ми се струва невероятно, освен в супер голяма международна компания или във фирмата на тате.... Според мен 1000-1300 макс. за тази позиция.
Да, и на мен така ми се струваше като кандидатствах и като пълен балама исках толкова. Шамарът като чух, че се дават повече, беше страшен. Но да, факт е, че никой от работодателите на беше българска фирма. Един беше много сериозен бранд за дребни електроуреди, друг беше в сферата на онлайн залозите.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 10:12 от evenfall

# 537
Бреййй, значи много съм изостанала в тенденциите на заплащане.

# 538
Е, хората, работещи в сферата на дигиталния маркетинг и емплойър брандинг взимат 2к за асистент. За мениджър и над 3к. Зависи от толкова много неща.

# 539
Здравейте, по време на ИП, през април, изгубих работата си /обектът затвори, заради мерките/, след около месец, на най-близкия ми човек, бе открит рак, в последен стадий и аз се грижих, за него, докато не почина, след това изпаднах в депресия, и в крайна сметка, почти година нямам работа. Сега отново търся. Редно ли е да пиша нещо в CV-то, като обяснение. Какво да казвам на интервютата - не искам да ме съжаляват, но и не искам да мислят, че просто съм бездействала или съм търсила, но без успех. Моля, за съвети!

Общи условия

Активация на акаунт