Вижте календара - СЕПТЕМВРИ наближава

• 14 892
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Честито на Кимбърли, Стес и Мария х.!!! Да са ви живи и здрави красавиците и много щастливи мигове с тях!
Какво вълнение настана тук... Grinning Снощи малко ме понаболяха бъбреците, но но-шпа ми свърши добра работа, а пия и чай от босилек за целта. Днес отново съм по-добре. А тази нощ сън не ме лови и си седя пред компа. Едно вълнение ме е обзело, премесено с доза притеснение. Нали в понеделник е моята последна жк, когато ще решаваме датата за секциото. И вечер като не мога да заспя, ми се въртят едни мисли - дали ще е здраво бебето, дали аз ще съм добре след операцията и все такива. Абе, луда работа.
Момичета, чудя се дали е задължително комплекта за изписване да съдържа пелена? Моят има само блузка, ританки и лентичка за глава. Много е красив, но си няма пелена. Да купя ли отделно?
Тази вечер бяхме на рожден ден и темата някак се завъртя около предстоящото ми раждане и това, че съм си харесала скъпа, но много хубава количка (Куини). Не мога да ви опиша как всичките 10 души присъстващи ме нападнаха как не съм била с ума си, как не си струвало да давам толкова пари за количка, че можело кола да си купя за тия пари, какво ли не чуха ушите ми. А аз сега, нали съм много чувствителна, така ми докривя, че чак ми се пререва. И накрая даже взех да се чувствам виновна, че искам такава количка.
Това е за днес от мен! До утре и дано имаме само хубави новини!

# 106
Здравейте момичета

МАРИЯ честито момиченце да ти расте живо и здраво и много щастливо Hug

Марианка и аз съм подложена на същата критика по отношение избора ми на количка Дори мъжът ми често ми казва че не е трябвало да харча толкова парички но аз просто се влюбих в тая количка и всяла друга щеше да е компромис
Сесилия аз още нямам индикации за приближаващо раждане а и изобщо не бързам Много му е рано на бебчо Нека да си порасне в мама а и мама да поприключи с подготовката че още колко имам Rolling Eyes

Валентин стискам палци И изобщо се моля за всички вас защото този толкова дългоочакван момент е така близко Чакаме само добри новини и кураж момичета

При мен няма нищо ново освен че утре ще подреждаме стаята на бебо Даренцето вече сериозно се сърди че трябва да ходи на градина което доста ме притеснява но няма начин
Аз май също искам анатомична ваничка но се чудя каква - със или без стойка  newsm78 Утре като наредим стаята ще реша къде бихме могли да къпем бебо
Момичета вие какво ще слагате живот и здраве от долу в количката под бебо - пелена ли
А тези по-големи плотове за повиване съм ги виздала в Комо те са меки и по-широки и понеше моят скрин е по-широк но по-къс и стандартният твърд плот ще стърчи за това ви питах за мнение Исвен това искам да ни е широко да си правим активна гимнастика живот и здраве защото в твърдия с ограничителите отстрани бебето не можа да се обръща и гимнастиката трябва да се прави на друго място , а на мен лично няма да ми е удобно

Лека нощ и още веднъж успех на всички майчета в очакване  Hug

# 107
  bouquet  Heart Eyes   Hug
Някой специален,
Някой много скъп,
Някой нов да обичаме е тук!

Здравейте,сладурки!
Ето и нас най-сетне на линия.Прибрахме се снощи в 22ч.с малкият ми тигър Арен у нас.Не можахме да издържим още една нощ в болницата.Не съм ви изчела само видях че имаме нови бебенца.ЧЕСТИТО!
Почвам бързичко да разказвам за нас докато имам мааалко временце!
На 21.08.06 сутринта в 8.25 бяхме на линия в болницата.Бях много усмихната и щастлива и само си мислех ,че скоро ще видя физиономията на моето бебе.Избягвах да се замисля какво точно ще се случва и как ,за да не се тревожа излишно.Малко съм приела мотото „Утре ще го мисля”Всичко около самата операция се случи страшно бързо.Оставих си багажа в стаята,бързо облякох една ношница,капането и епилирането го бях свършил апредният ден,направиха ми клизма,което съвсем не беше потрисащо както звучи думата сама по себе си ,освен това аз не бях яла нищо от 13ч. предният ден.Сложиха ме да легна на масата в операционната и дойде анестезиолога докато си говори с мен,на едната ръка ми вече ми слагаха системите,самата упойка ми я сложиха и буквално за секунди ми изтръпнаха краката и не усещах нищо от гърдите си надолу освен допир и натиск ,но някак си много далечни/както когато силно са ви изтръпнали краката и се опитвате да стъпите на тях/ ,един параван пред лицето ми и целият екип се впусна в работа.Мъжа ми наричаха доктор Тихомир,той се изми и преоблече заедно с лекарите и влезе с тях за операцията.Стойчески ми държа ръката,подаваше ми кислород ако поискам и му показваха какво и кое след кое правят иговореше с мен.Точно в 10.12 мин,се чу най-прекрасният силен плач и ми показаха сина ми,целунах го и го отведоха на страни и от там ми диктуваха размерите му ,кг и как се справя и че всичко с него е ок,после ми го показаха облечен изакан,изпишкан и отиде да си почива,докато мен ме зашият.Това беше неприятната част,защото се дразни перинеума и чувството,че ти се гади и е потрисащо,но се преживява.Като ме зашиха,моята лекарка ме нацелува,анестезиолога и ме отнесаха в стаята ми където вече засмени до уши бяха родителите ми,тези на мъжа ми,една приятелка с много цветя и балони.Упойката ме държа първите 6 часа така,че приемах посетители,бебо го носеха в стаята ,вечерта бях на 2 обезболяващи и на сутринта дойдоха да ме вдигат да ходя.Никога не сам се замисляла колко трудно е това.Но до вечерта бях ствала 6 пъти.По цял ден получавах позрваления,смс,посещения,подаръци.Персонала в болницата бе невероятен,акушерки,сестри,лекари.През 25 мин.идваха да ме питат как съм,да кажат 1-2 думи,да ми измерят кръвно,температура ,а през ноща за да ми кажат,как ,кога и колко е ял малкият ми бебчо.А когато не беше в болницата,лекарката звънеше по телефона да се осведомява за нас.В сряда ми бе позволено да хапвам,гледам ТВ и успявах сама да ходя до тоалетната.Тогава започна и мъката с гърдите и идването н акърмата.Каналчета запушени,огромни,болезнени,твърди гърди.Кошмарно.Имам помпа на чико на принципа на авент и страшно добра и ми помогна до някъде.Започна най-големият ми шок и стрес.Цедене,кърмене пак цедене,миене,мазане и това нонстоп,съпроводено със супер много болка.Имах чувството,че ще понеса още 4 операции само не това.Изпаднах в някаква страшна депресия и по цял ден сълзи,сополи,цедене и шок и чувство на обреченост ,сякаш съм попаднала 9 тия кръг на ада. И сутуацията не се подобряваше ,а напротив.Така се стигна до решението,че няма да кърмя бебо,който е невъзможно ящен/да чукам на дърво/Вчера му сложиха първите ваксини за хепатит и БЦЖ ,направиха му тест за алергичност и поносимост към млека,кръвни тестове.Всичко е на 6.Няма жълтеница,всичко функционира екстра и не е загубил ,което е нормално около 200 грама 1 седмица,а си е задържал кг.с който се роди.От снощи сме у нас.Изкъпах се,раната е затворена и няма проблем,освен с вдигането на тежко,дългото стоене права както и маневреност,бързина и сръчност на походката,но ще тренираме.Страхотно е ,че съм в нас с любимите ми мъже.Цяла нощ с мъжа ми си говорихме,гледахме го,хранихме,сменяхме памперси/по-скоро той,защото аз давах нареждания от легнало положение/ и обсъждахме какво чудо е Арен за двама ни.Сега и двамата мъже спят,аз пия кафенце и ви пиша.Много ви Благодаря за поздравлениата,за положителните мисли към нас.Много ви обичам всичките и ви пожелавам леко раждане и това щастие ,което аз изпитвам до просълзяване.Когато имам време ще пусна и снимки.Нащият татко направи страхотна изненада за нас.Създаде картичка за Арен,която разпратихме,ще я пусна и нея в албумчето.След раждането свалих 10 кг и ми остават още 7 : ) това отностно собствената ми суета.
Дано не ви измъчих с четене!

# 108
Денис, добре дошла! Благодаря ти, че споделяш опита си. Сега всичко ще ви е ново и за първи път. А ние с по-късните термини, ще се поучаваме от преживяванията ви. Чакаме снимки на тигърчето Арен!

Валентин, толкова си нетърпелива! То не, че има ред в тия работи, но ти се гласеше да си първа - пожелавам ти от сърце да си следващата!
 smile3525

Vessselka, и аз гласувах за теб. Успех в конкурса!

# 109
  • Русе
ето ни и нас на линия.
сега няма да мога да разкажа за абсолютно всичко,но ви благодаря за подкрепата.наистина вали дъжд от бебета тук.
моята принцеса ЕМА така ме изненада в понеделник в 8 сутринта.станах аз да си изпратя мъжът за работа и при ставането нещо ме прободе в областта на пикучния мехур,но реших че много ми се пиша и побързах да ида до тоалетната.изпишах се ,но пишкането не спира.ставам права и то си тече,все едно си пишкам.веднага задържах мъжът ми да не тръгва,звъннах на лекаря и тои каза да опивам в ЕСКУЛАП-частния род. дом в Русе и той пристигал също.реших да си взема душ,да се избръсна.....но болките за 5мин станата толкова неприятни,че само зъбите измих,една нощница и чехли и веднага тръгнахме.в 8.20ч бях там.прегледаха ме и бях с 6см разкритие и силни контракции.вдигнаха веднага тревога че секциото ми наистина е спешно,защото доктора отначало каза за 10.30ч,но в 9.30 вече бях с 8см ,а те хората бързат събират екип,гласят операционата,а аз много бързо напредвам.и така в 9.50 бях на масата,а бебка излезе в 10.10ч.
докато ми слушаха тоновете ме избръснаха,понеже аз неможах,всичко това стана в предродилна стая и за 1 час.и когато доктора рабра че съм с 8см в 9.30ч.........каза на акушерката "дръж му дупето да не излезе"- #Crazyшегува си се човека.
бебка бе седалищна и главата бе много заклещена под десните ми ребра.сега е малко прищипана главичката,но казаха че ще се оправи.доктора бръкна вътре да я освободи,с натиск отвън не стана.
сега сме в къщи кърмим се на около 3 часа с пауза от 5 или 6 часа нощем.
бебка е малка сега е 2.900кг,а се роди 3.000кг,но това си го обяснавам,че излезе 20дена по-рано.
целувам ви и ви благодаря че ви има  bouquet Hug

# 110
Мили септемврийки, да ни е честито най-новото попълнение в бебешките редици!

Тази сутрин нашата Бебе Дунди е родила момиченце - Стефания - 3420 грама, 51 сантиметра.
Да е жива и здрава малката принцеска и много да радва мама и тате!   smile3504 newsm51

Бебе Дунди поздравява всички ви, а на нея пожелавам много бързо възстановяване и да се завърне скоро тук!

# 111
Честито на Бебе Дунди.Да й е жива и здрава и много,много послушна  smile3525
Муцката и Денис добре дошли,бързо възстановяване   bouquet.Муцката чакаме снимки на Ема  bouquet
Някакви новини от Валентини  newsm78

# 112
  • Varna
Честито на новото майче бебе дунди!  bouquetДа и е жива и здрава малката Стефания и да донесе много усмивки на щастливите родители.Бързо възстановяване!

# 113
Честита радост на Бебе Дунди, да ви е жива и здрава госпожичката, много радости и усмивки да ви носи, а на смелата мама бързо възстановяване.  bouquet
Денис , Муцката добре дошли отново сред нас, благодарим ви за това, че намерихте време и споделихте как е минало при вас. Радвам се, че вие и бебенцата сте добре  bouquet

# 114
Муцка, добре дошла отново сред нас! На теб желая бързо възстановяване, а на Ема да папка и да слушка и бързо да наддаде на тегло!

Като чета историята ти и аз искам толкова бързо разкритие за нормално раждане, но къде тоя късмет! Ще видим скоро!

bouquet

# 115
Dennis, Muckata, добре дошли заедно с малките съкровища отново сред нас!
Много се радвам, че споделяте с нас случилото се!

Чакаме снимки на тигърчето Арен!
Както и на малката принцеса Ема!
„Утре ще го мисля”
Много ми хареса това мото! Peace
newsm51 Честита малка кукла и на Бебе Дунди! Да ви е жива и здрава и да расте, обградена с много, много любов! newsm51
А на Бебе Дунди - бързо възстановяване!

Зия, Леси, много хубави снимки!
Мари-анка, радвам се, че се завърна! Дано тия бъбреци те мъчат все по-малко! Знам как боли, а особено в това положение ... Дръж се, мила!

# 116
Браво на beb_dundi,да й е жива и здрава дъщеричката и много щастливи мигове заедно!
Denis скъпа,добре дошла,много се радвам,че сте си вече вкъщи и ще чакаме с нетърпение снимки на малкия тигър.
Muckata добре дошла и на теб!  bouquet
Аз съм все още 2 в 1 ,моята бебка твърдо не желае да излезе Naughty,харесва й вътре и явно ще е тогава когато тя реши-отсега се подготвям за характера й.
Снощи след като ви писах,реших да си легна,за да поспя ако мога,че едва ли ще ми се отдаде тази възможност и някъде към 23.30 часа се събуждам от зверски силна контракция-станах и помолих мъжа ми да даде лекарствата,че аз не можех да ходя.Бяхме се разбрали с док,че ако започнат контракции,теста,който трябва да направя е да изпия някакъв спазмолитик,какъвто имам и ако са родилни контракции въобще нямало да се повлияе,но ако са фалшиви ще  отминат и така реших да направя изпих 1 папаверин и легнах,болките се редуваха първо на 7 мин.,после на 5 мин. и в момента,в който станаха на 4 мин,вече бях сигурна,че това ще е деня,тъкмо щях да се обаждам на баща ми да идва,за да седи до Нели,а ние да вървим към родилното и засякох,че болките постепенно стават на 5 мин.,после на 10 мин. и накрая съвсем намалиха интервала,явно са били заради Рициново масло,а също още преди да си легна ме прикара разтройство,но до сутринта си имам макар и по-нарядко контракции,дори сега докато пиша имах 2,но вече няма да ви навивам и вас предварително ,вече като стане работата и родя,тогава ще ви пише моя щъркел,защото така само ви настройвам и вас и се притеснявате излишно.На всички още веднъж,много благодаря за подкрепата,която ми давате,но повече предварително няма да ви тревожа-обещавам,че така ми е съвестно и на мен! Hug  bouquet

# 117
walentin  не се притеснявай миличка, ние сме с теб, представям си какво ти е в момента Crazy Приеми един съвет от мен, въпреки че е трудно да се постигне, просто се абстрахирай от тази мисъл, нека в главичката ти има само прекрасни мисли за бебчо и неговатя поява. Не се самонавивай, кажи си че няма да го мислиш толкова и ще видиш как ще ти олекне. Пък бебчо няма да седи вечно в коремката, момента наближава, хайде не се притеснявай и не ни оставяй сега ей, да пишеш постоянно, че ще тер мислим още повече така  bouquet

# 118
Честито момиченце Стефания на Бебе Дунди пожелавам да е много здрава,да папка и да спинка за да порасне още по голяма!На мама бързо възстановяване.
Денис и Муцката,добре сте се завърнали,мислех си за вас.Радвам се че всичко е наред и свиквате да се гледате.Дано са кротки мъниците,за да се наспивате.
Валентин съжалявам за фалшивата тревога,не му мисли може и днес да се случи.Стискам палци.
Аз сега като прочетох как са изтекли водите на Муцката малко се притесних.Тази сутрин и аз се събудих със страхотно напрежение в пикочния мехур и болки и никого досега не ми се е случвало да пишам толкова много и толкова дълго със силна струя.Но нали казват че водите изтичали неволево,а дали е възможно това да е станало успоредно.Ох извинете ме,но сега сигурно ще го мисля цял ден,а не ми се разкарва напразно до болницата.

# 119
Честито Мария Х!
Също на Стес , Муцка, Кимбърли
Да са ви живи и здрави сладките мъничета...

Денис, Муцунка, благодаря ви за страхотните разкази. Аз се опитвам да се подготвя за предстоящото, но като чета Денис хич не е веселба...  Grinning май.
Е, сега е моя последен уикен, такъв, какъвто съм свикнала, какъвто си го обичам и мисля да му се наладя изцяло. След малко ще правят последните тонове на бебко в корема ми и следващата среща с доки ще е на операционната след 3 дни. Леле, леле...  Laughing хем шубе ме хваща, хем нетърпение.
Гледам да попиша колкото мога повече от втората книга, която съм започнала, че съм напълно наясно, че това ми е за последно за мноооого време напред.
Дните на сладката тишина и вдъхновение, на което се радвам в момента са преброени...
Ирини, и аз имам много силно течение, направо плашещо.

Валентин, мила съжалявам за фалшивата тревога, дано следващия път...

Общи условия

Активация на акаунт