Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните поздравления и реакции на форум по повод раждането на деца?
Какви съвети се споделят за справяне с подутите крака по време на бременност?
Какви са препоръките за прием на желязо по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните поздравления и реакции на форум по повод раждането на деца?
-
Какви съвети се споделят за справяне с подутите крака по време на бременност?
Форумът споделя съвети за справяне с подутите крака по време на бременност, включително избягване на стоене дълго време, повдигане на краката, трениране на мускулите на прасците, носене на обувки без токчета, избягване на солени храни и напитки, носене на специални чорапи и прилагане компреси и масажи.
-
Какви са препоръките за прием на желязо по време на бременност?
Форумът споделя опит за прием на желязо по време на бременност, като се посочва, че е важно да се пие с витамин С за по-добро усвояване и да не се приема с млечни продукти, защото затруднява резорбцията. Също така се препоръчва консумирането на плодове, богати на витамин С, заедно с приемането на желязо.
-
Какви са тези големи меки подложки за повиване?
-
Какво представлява разкритието при бременност?

За твое успокоение, бих ти казала следното: тъпата акушерка щеше да ти каже, ако имаше нещо тревожно в резултатите от кръвната картина и урината. За да чуят тоновете с акушерската слушалка, те така или иначе трябва да пипнат къде е бебчето. Това, че не ти казват, не трябва да те спира да питаш. Обади се на докторката от ЖК и кажи, че искаш копие от изследванията си - те ги задържат, защото ги закачат към картона ти. Тук в София, аз си взимам резултатите директно от лабораторията и ги нося на докторката, за да ги разтълкува като междувременно си правя копия. Приготви си списък с въпросчета от рода на: как е разположено бебето, какъв ми е хемоглобинът, имам ли албумин в урината и такива по-конкретни. По ЗК ти се полага само един влагалищен секрет за цялата бременност. Ако не са ти пускали, обади се, запиши си час и, ако трябва си вземи подкрепа - мъж, майка или просто някоя приятелка. Не оставяй да се държат така с теб!!! По ЗК се полагат и само два ултразвукови прегледа за цялата бременност, освен ако последната не е рискова. Ако до този момент не са ти направили два, помоли да ти направят. Не знам как точно определят степента на зрялост на плацентата - гледат нещо на ехографа, но и аз не знам какво. Не се отчайвай - потърси си правата!!! Успокой се и успех!
Не искам да се ядосвам, но понякога и аз не издържам на простотиите на някои доктори.
,да сте живи и здрави.Бързо да се възстановиш!Муцката,честито и на теб!
.Как се чувства твоето малко мъжле?