Вижте календара - СЕПТЕМВРИ наближава

• 14 897
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Честито на Мария и Бебе Дунди !Да са им  живи и здрави малките кукли Hug
Утре малката ми сестра има рожден ден и тази вечер ще се събираме да празнуваме, дано бебо устиска- че ми се купонясва Crazy
Не че има някакви признаци за скорошно излизане ,но знае ли човек Mr. Green Нямам дори и подготвителни контракций newsm78

# 121
Здравейте , бихте ли ми обяснили как се определя тази степен на плацентата.
Аз бях на консултация в сряда и съм много ядосана.Измериха ми теглото, корема, кръвното и тоновете на Бебо /140 което е супер/, дадоха ми картата, листа за хоспитализация и ме накараха да си запиша час за следващата консулатция на 20.09, а моя термин е на 21.09.Не ме гледаха на ехограф, дори и с напипване не определиха положението на бебчето. Моля те пиши ми какво трябва ми изследват за да знам като отида на часно.Явно тъпата ни държава е такава, че всичко е за пари.
Най- ужасното от всичко е че ми пуснаха, кръв /която ми взеха от пръста, най-обиковена кръвна картина/  и  урина/не стерилна/и когато отидох да си взема резултатите, акушерката не ми ги даде, като каза че те мен не ме интересуват, а  тези изследвания са за здравната каса.Тогава защо изобщо ме бодоха и ме караха да им давам материал, само заради 2та лева сигурно.Бясна съм и жече трети ден немога да се успокоя. Помогнете ми моля ви. Кажте ми какво да направя.

# 122
Честито бебче на бебе Дунди,много щастие и здраве на цялото семейство!
Денис и Муцката,много се радвам ,че успяхте да отделите време и да ни разкажете своите вълнения,аз наистина се просълзих,но от радост,пожелавам ви само положителни емоции и много любов,здрави и щастливи бебчета!
Валентин,не се ядосвай,определено имаш бебче с характер,не го насилвай,то само ще си покаже кога иска да излиза!Пожелавам ти успех и чакам добри новини скоро!
Ирини,и аз имам обилно течение,но секрета ми е чист,аз също много се плаша,но явно е нормално за края на бремеността,моят доктор ми обясни,че от притискането и слизането на бебчо надолу се получава,защото цервикалните жлези се намират под по-голямо налягане и съответно отделят повече секрет!Аз също много се притеснявам да не би да изтекат околоплодни води и аз да не разбера? newsm78
Спарки,доколкото четох тук в една друга тема,когато клекнеш,водите спирали да изтичат,беше го споделила една мама,но колко е вярно -не знам newsm78

# 123
СЪЖАЛЯВАМ, НО ЗАБРАВИХ:
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА!!!  НИЕ С МЪЖЪТ МИ ИМ ЖЕЛАЕМ НА ВСИЧКИ САМО РАДОСТИ И ЗДРАВЕ!!! НЕКА БЪДАТ ВСИЧКИ МНОГО ЩАСТЛИВИ И ОБГРАДЕНИ С МНОГО ЛЮБОВ, В КОЕТО СМЕ АБСОЛЮТНО СИГУРНИ !!! newsm51 smile3525 smile3501 cheers wash hang 1ironing newsm07

# 124
Добро утро, красавици!
Честита ни Стефания на белия свят. Да бъде здрава, красива и голяма късметлийка за радост на мама бебе Дунди!!!   bouquet
Муцката, добре дошла!   bouquet Пожелавам ти толкова бързо възстановяване, колкото е било и раждането на красавицата ти. Разкажи как се справяш с кърменето?!
Денис,  Hug и теб чаках с нетърпение. Чудесна и позитивна както винаги - ДОБРА ДОШЛА. Дано по-бързичко се оправиш! Разказът ти направо ме просълзи. Седя сега, чета и постингът на валентин и направо... днес съм по-чувствителна явно.

Валентин,... аз лично много се вълнувам за теб и ми е много добре като ни информираш - за всичко. Снощи до късно четох разкази на мами - също и з атакива раждащи за втори път. Общото при всички е, че получават разкритие страшно бързо и често без да усетят изобщо, така че нищо чудно да си наполовина готова вече. Продължавам да стискам палци  Praynig
Спарки,  с тези течности не знам и аз какво да те посъветвам. Докато пишкаше имаше ли чувството, че можеш да контролираш изтичащата струя /както когато пишкаш/ Ако да - значи не са води. Ти как се чувстваш иначе? - контракциите, сърцето? Hug
Лесси, 3 дни ли останаха, мила!!! На 29.08 ли да очакваме събитието? сега като те чета и аз си мисля за тези последни дни на лежерност. Всъщност аз си го мисля почти всеки ден, но май не мога да се насладя съвсем пълноценно на безметежността си.

# 125
Bebo 06, отношението към теб е наистина на ниво под килима!  #2gunfire За твое успокоение, бих ти казала следното: тъпата акушерка щеше да ти каже, ако имаше нещо тревожно в резултатите от кръвната картина и урината. За да чуят тоновете с акушерската слушалка, те така или иначе трябва да пипнат къде е бебчето. Това, че не ти казват, не трябва да те спира да питаш. Обади се на докторката от ЖК и кажи, че искаш копие от изследванията си - те ги задържат, защото ги закачат към картона ти. Тук в София, аз си взимам резултатите директно от лабораторията и ги нося на докторката, за да ги разтълкува като междувременно си правя копия. Приготви си списък с въпросчета от рода на: как е разположено бебето, какъв ми е хемоглобинът, имам ли албумин в урината и такива по-конкретни. По ЗК ти се полага само един влагалищен секрет за цялата бременност. Ако не са ти пускали, обади се, запиши си час и, ако трябва си вземи подкрепа - мъж, майка или просто някоя приятелка. Не оставяй да се държат така с теб!!! По ЗК се полагат и само два ултразвукови прегледа за цялата бременност, освен ако последната не е рискова. Ако до този момент не са ти направили два, помоли да ти направят. Не знам как точно определят степента на зрялост на плацентата - гледат нещо на ехографа, но и аз не знам какво. Не се отчайвай - потърси си правата!!! Успокой се и успех!

# 126
Аз понеже много се притесних и звъннах на Асенова и тя ме успокои ,че не се води след като не продължававам да усещам някакво изтичане.На мен толкова много ми се пишкаше и ми беше напрегнато че даже не се опитах да спра,но най-вероятно се е получило така,защото този път станах чак след 5 часа,а иначе си ходя през 1-2часа до тоалетна.Ще си дочакам по-спокойно консултацията в понеделник.А контракциите не са се засилили,често си ме стяга,но не болезнено.Те в болницата поуспокоиха нещата и може по-дълго да си откарам така.Моя пулс също вече е отличен,така че се надявам и при бебка да е така.
Лесси изживей си един хубав,спокоен и пълноценен уикенд,без много да му мислиш.ние сме с теб.
Bebo 06 степента на зрялост на плацентата се определя чрез ехографски преглед.Аз поради същата причина вече си ходя в болницата ,в която ще раждам и си плащам всички изследвания,ехограф и запис на тонове.За да си спокойна се налага да отидеш на частно,защото след като влезеш в 9 месец е хубаво да се прави запис на тоновете на бебчето,защото именно те показват най-добре неговото състояние и кога е най-добре да се роди.За изследванията просто без коментар,аз бих си пуснала в една лаборатория всичко необходимо.

# 127
Честита госпожица на бебе Дунди.Да е жива и здрава и много да слушка мама и тати!

От 2 дена съм спряла хапчетата и всичко ме боли.На няколко пъти се събуждам от болезнени контракции.Само се моля да мога да изчакам до понеделник когато ще отида във Варна на преглед и може би ще си остана да си мътя там.Много се притеснявам да не би да ми се наложи пак да разчитам на бургаските некадърни лекари.
В момента правим довършителни ремонти и много ме е яд че всичко оставихме за на края.А след месец ще трябва да правим ремонт и на новия си апартамент,защото колкото и да бързахме не можахме да го купим и ремонтираме преди бебо да се роди.

Благодаря на Денис и Муцката за изчерпателната информация която споделят.Мисля,че на всички ще ни е от полза.  Hug
Bebo 06 и аз съм попаднала като теб на подобна лекарка.Не мога да разчитам на почти нищо от нея.Ходя си на частно плащам си и ми се обръща внимание.Сама си взимам решение за изследванията и си ги пускам.Да не ти казвам,че тук в Бургас аз нямам познати които да са се възползвали от безплатните 2 видеозона които се полагат.На предпоследния преглед с опипвания лекарката ми реши,че бебето е седалищно и насила ме накара да ме гледа на видеозона(въпреки,че аз вече бях ходила другаде и знаех,че всичко е нормално).След прегледа установи,че само главичката на бебето е в малкия таз нищо повече и за тази информация която вече имах ме накара да платя 15лв.Затова само изчаках да ми даде направление за болницата и повече няма да ходя при нея.
Валентин стискам палци за теб.Дано момента настъпи по-бързо,защото така и самата ти се тормозиш тръпнейки в очакване.
Алина,какво става с теб.Нещо ми се губиш от хоризонта,а и новинки не получавам!

# 128
Здравейте момичета

Честита госпожица на бебе Дунди Желая и здраве радост и късмет

Денис, Муцката добре дошли  Hug Денис ти в коя болница ражда и пи ли някакви обезболяващи за да се раздвижваш по-лесно На мен ми казаха че мога да си взема солпадийн но приемам съвети Аз миналият път нищо не пиех и зверски ме болеше защото Дари беше 24 часа с мен гладна и постоянно ревеше аз нямах още кърма не ядях и нямах сили а трябваше да я нося по цяла нощ Имах чувството че ще умра от изтощение и болка и сега не ми се ще да го преживея пак по този начин

Аз все още само ви чета и съпреживявам вълненията ви Валентин особено на теб защото знам какво е да чакаш 18 дни след термин Rolling Eyes

Желая на всички приятен ден  и успех  Hug

# 129
  • София
Bebo 06 - отиди на частен преглед с ехограф и ще ти кажат за плацентата , разположението на бебето и каквото те интересува. И аз тези неща ги правя, като ходя в Шейново при доктора, който си избрах за раждането и си плащам по 20 лв. Но така съм по-спокойна. Пускам си изследвания в една лаборатория, после ги нося да ми го разтълкуват и си правя копия.
Скоро и на това ще му дойде края, но си мисля, че след това и за бебетата ще ни изнудват по същия начин, няма да дават направления и т.н. Още отсега се настройвам за тези неща, като чета по другите теми на мамите с бебета.  #CrazyНе искам да се ядосвам, но понякога и аз не издържам на простотиите на някои доктори. #2gunfire

# 130
Здравейте!
За околоплодните води ,на мен ми казаха че ще ги усетя все едно ми "лисват чаша с вода в гащите" Mr. Green,ще ми се стича по краката,ще се пълнят обувките..Аз питам-а може ли да изтича по малко?А док вика че е рядко  това-само ако мехура се спука по-нависоко.И ако изтичат само капки-най-вероятно да е течение-особено ако ще слагам някакви глобули накрая..Само искам да не ми се случи това с изтичането някъде навън Laughing,че малко ще се сконфузя,макар че аз сега почти не обикалям никъде.

Добре дошла Денис  bouquet!!И добре дошъл на малкия Арен baloni,да сте живи и здрави.Бързо да се възстановиш!Муцката,честито и на теб!  bouquet  bouquet
Валентин,още малко..,най-вероятно ще идеш готова с разкритие и направо ще ти сложат упойката и няма да чакаш като предния път

Аз ще похапна едни бисквитки с шоколад сега-нещо много взех да налитам ,но с мярка де.Няма да се оливаме баш накрая,макр че съм 10 или 10,5 кг отгоре само..
Лек ден от мен

# 131
Муцка, Денис и аз се просълзих от разказите ви! Добре дошли пак на линия!  Hug
Честито на Мария Х. и Бебе Дунди!   bouquet
Bebo 06, наистина не си случила на лекар. Освен това, което те съветват другите момичета ще ти кажа, че след като си занесла направление от личния лекар и са те диспансеризирали, ти се полагат 12 преглада, като през деветия месец са длъжни да те преглеждат веднъж седмично. Поне моята лекарка така ми каза. Опитай се да си спомниш колко пъти си ходила на преглед до сега, ако не - поискай справка от ЖК. И това с изследванията ми се струва доста съмнително, предполагам, че са длъжни да ти дадат поне да ги видиш. Може да се консултираш с личния си лекар или с друг лекар, ако имаш някой близък или познат, какви са ти правата, как може да си ги потърсиш.

# 132
  • София
А, и по този повод искам да ви разкажа една случка. Отидох в мед. център "Закрила" да си пусна изследване за кръв, урина и антитела , защото съм с "-" резус фактор. Там правилата са такива, че формално трябва да влезеш при лекар вътрешни болести да ти ги назначи и отиваш в лабораторята. Досега не съм имала проблеми. Но този път от рецепцията ме изпратиха при една лекарка (не знам дали заслужава да носи тази титла), аз влизам в кабинета, и тя строго ме пита защо тук си правя тези изследвания. Аз нещо недоразбрах въпроса и обясних, че съм осигурена в "Закрила" и т.н., тя пак ме пита строго защо точно при нея, аз казвам - при вас ме пратиха #Crazy Не можело тя да ми ги пусне , да съм отидела на гинеколог. Аз отидох пак на регистратурата, жената там й се обади по телефона и й казва:" Пусни на бременното момиче изследванията!" Лекарката нещо й отговори, и жената на регистратурата ми каза, че отказала да ми пусне изследванията , защото не знаела какви били тези антитела - представете си - лекар "Вътрешни болести" . Е, хубаво, отидох при гинеколога и чакам отвън, а тя няколко пъти минава да си сипва мин. вода от машината, и все така надменно, с гордо вдигната глава. Laughing Представяте ли си..стана ми много смешно. Жалко,че не и запомних името, да го напиша тук с големи букви.

Извинете, ако ви досадих, но ми се видя странно и исках да ви споделя.

# 133
Добре заварили мами !  bouquet
Благодаря за топлото посрещане!
Честито бебче на мама бебе Дунди! Желая им много радост и бързичко да се прибират в къщи!Видях албума,много хубави бебчета си имаме : )
Валентин мила бебка дано дойде скоро.Ирини ако направи накрая една статистика ,твоята бебка ще е на първо място по дългоочакваност и подаване на фалшиви сигналчета към мама!
Яни,бях в болницата за която са изписани най-лоши неща във форумите.Първа Частна АГ „Райна Княгиня” Не е луксозно,но за сметка на това отношението и професионалните грижи компенсира всичко.Имах страхотна храна,ТВ,всеки ден нови чаршафи и ношница ,както се грижиха и за тоалета ми.Като обезболяващо първият ден действаше упойката цели 6 часа,след това на 6 часа по една свещичка някакво обезболяващо,после сутрин 1 и вечер 1 и в сряда бях само на течен аналгин защото и той вършеше работа.Предложиха ми 1вата нощ коктеил от обезболявящи и успокоителни,за да спя,но го отказах.А да вдигам тежко ми беше и още ми е забранено.Бебето ми го подаваха в ръцете като съм седнала и ми го носеха и взимаха по мое желание.
Бебко е послушен за сега и много спокоен.Единственото което го разстои бяха ваксините и то след 3 то убождане като схвана ,че не му харесва много,много.На режим сме 3-4 часа спи,после 20 мин се храни,10 мин го чакам да се уригне ,смяна на памперса и после пак си  заспива.Вечер хапва за последно в 1ч. И следващото папкане е в 6.30-7 ч.Тази вечер ще ни е 1 вото къпане и ще е интерестно,пъпчето не му е паднало,но е на косъм.А в понеделник чакаме педиатърката с нетърпение да дойде до нас да си поговорим и да го види как се справя в къщи.
Лесси ако изключим трагедията ми около кърменето ,/което ме ужаси и наведе на мисли именно,че ми ограбва всичко от живота,свободата и желанието ми да имам контрол над ситуацията,изплаши ме повече от това,че ще имам дете или се омъжвам или каквото плаши хората по принцип/останалото въобще не ми влиза в списъците с лоши преживявания.Наслаждавай се на почивката.Стискам ти много палци за понеделник и сме с тебе?
Irini радвам се че те е развълнувал разказа!Чувствителни сме и после ставаме още по  Simple Smile.Как се чувства твоето малко мъжле?
Какво става с Зия,Шоколадчето,Ася?
Ох липсваше ми това форумче!

# 134
Оххх не мога да се стърпя и да не ви пусна една снимка от преди малко на две кукли:

Общи условия

Активация на акаунт