Вижте календара - СЕПТЕМВРИ наближава

• 14 899
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
Честитито на Бебе Дунди!!! Да и е жива и здрава малката кукла!!!
Аз сега се върнах от ехограф  Grinning Станали сме 2.800кг и доки каза, че си е доносен и няма проблеми ако се роди и сега. Плацентата е първа към втора степен  newsm78 каза че е ок. Главичката ни е долу и е много добре разположен за нормално раждане. Обясни ми за започването на раждането. За контракциите, как да ги разпозная и че като станат на 5 мин мога да тръгвам към болницата. А ако ми изтекат първо водите, направо си отивам. И на мен ми каза, че като ти изтичат водите, усещането е все едно ти изливат чаша с вода  Grinning
 Имам въпрос към тези които са с Rh "-" . Тъй като забравих да питам доки, да ми кажете, задължително ли е да се сложи инжекция след раждането. В смисъл може ли и без нея да мине или е по-добре да ти я сложат?

# 136
ЧЕСТИТО НА МАРИЯ И БЕБЕ ДУНДИ.
 ЧЕСТИТО ЗАВРЪЩАНЕ НА ДЕНИС И MUCKATA В КЪЩИ

# 137
Честито на bebe_dundi !!!
И на мене ми потекоха сълзите когато прочетох разказа на dennis ,даже се учудих на себе си -коктейл от смесени чувства!Благодаря ти,че сподели с нас.Но това за кърменето и за запушените каналчета не ми стана много ясно.Никой ли не ти помогна да ти ги отпуши?Чувала съм,че е болезнено ,но едно добро изстискване оправя нещата.
bebo 06 -съжалявам,че си преживяла подобно отношение.Вече се убедих ,че само парите могат да купят дължимото внимание към нас.Това си е самата истина.До някъде не виня и лекарите -вината е на нашата държава и тази здравна каса.

# 138
ЧЕСТИТО НА БЕБЕ ДУНДИ. ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА СТЕФАНИЯ И МНОГО ДА СЛУША МАМА И ТАТИ. сКОРОЩНО ПРЕБИРАНЕ У ДОМА И БАРЗО ВЪСТАНОВЯВАНЕ ЗА МАМА.
Денис иМуцката добре дошли в къщи, и бързо да се въстановявате.
Много е сладка малката АННА на мама Мария.

# 139
Здравейте  и от  мен днес Simple Smile
Честито на мама бебеДунди  Hug Да й е  жива  и здрава малката госпожица с хубавото име  Wink

Денис, Муцката, добре се  завърнали  Hug
Страхотно  , че  ни пишете за бебчетата си. Пишете още Wink
Денис, малко ме смути това , че си се  отказала от кърменето, толкова  ли е тежко  Rolling Eyes Аз много  искам мойто бебе да е на  кърма, дано да се справя ...

Момичета, тези, които, като Валентин, са  нетърпеливи да започне раждането ... Ще  ви кажа един метод, който ти причинява страхотни контракции !!!  Shocked Взимате някой с кола и изкарвате няколко пъти открай до край булевард Борис  3 !!! Сещате  ли се  кой е  , този с  гадните  павета  Close Днес, за  мое нещастие, го минах 2 пъти, отиване  и връщане  до овча  купел, по погрешка .... За 10те  минути, през  които се друсахме с  мъжа  ми само в  едната  посока получих 4 контракции Shocked След 30 мин уж да  се  върнем по друг  път  , но се  объркахме  и пак на  него  излязохме - пак същата  история  даже  по-зле - 4-5 контракции Rolling Eyes Как не ми изтекоха  водите  незная , може  ли да  има такива  пътища  #Cussing out
Благодаря на бога, че се  отървах днес, повече с кола  не искам да  пътувам дори, но няма как, заради прегледите  Rolling Eyes

Лесси, 3 дни ли останаха, мила!!! На 29.08 ли да очакваме събитието?
Секциото на  Леси е на  30 август (сряда), освен , ако не са й го изместили с  един ден от  както се  видяхме за последно ... стискам й много палци !
Леси, кураж , мила, скоро ще си гушнеш бебо  Hug

# 140
  • В света на мечтите
Честито на Бебе Дунди.
Да й е жива и здрава малката Стефания и много послушна!

Муцката и Денис добре дошли отново във форумчето newsm51 smile3525. Бързо възстановяване ви пожелавам и ви благодаря за хубавите разкази. Момичета чакаме снимки.
Като чета такива позитивни неща и не ми се вижда чак толкова страшно това което ми предстои.
Аз явно ще съм от тези които ще изчетат историити на всички вас как сте родили - нали съм с термин за 30.09 . Но страшно много се вълнувам за всяко едно бебе и съпреживявам заедно с всяко момиче. Моят доктор каза че не очаква нищо ново при мен преди 20,09 така че аз съм се заредила с търпение.
На нетърпеливите момичета и тези с падналите тапи пожалавам бързо и безпроблемно раждане. 

# 141
Ивелина, анти Д гама глбулин трябва да ти се бие само ако ти си рх-, а бебето е рх+. Инжекцията се бие до 72 часа след раждането - т.е. имаш достатъчно време, за да се разбере необходима ли е, или не.  Бравоза чудесните ти показатели  Flutter
Базел, направо съм втрещена от разказа ти  Shocked Каква е тази "докторка", какви са й знанията, какво е възпитанието й... понякога ми иде да започн ада злоупотребявам с професията си и да предизвиквам журналистически разследвания и репортажи, посветени на бездарниците и безотговорниците, с които скъпата ни родина ни заобикаля!!! #Cussing out
Мари-ета, я да им изпратиш "много поздрави"на всичките доброжелателни приятели, които са взели отношение по повод избора ти на количка! това си е лично, ама съвсем лично твоя работа. В живота всичко е въпрос на приоритети - така се разпределят благата. За теб от по-голямо значение е количката от нещо,което за друг би било по-важно, затова и имаш право натам да насочиш средствата си. И ТО БЕЗ ЧУВСТВО ЗА ВИНА. Животът е кратък и трябва повече радости да си доставяме!
Денис, нашето мече си се скатава в бърложката,трупа килца и явно кара зимен сън, защото никакви признаци за раждан нямам. Вчера и днес даже безболезнени контракции нямам! Confused Опитвам се да превърна нетърпението си в част от забавлението нещо неповторимо и за първи път да ти се случи. Явно изненада ще има и за мен...  Grinning
зия, цял ден шофирам из разни такива павирани и разбити пътища и... нищо  Sad . Знаеш ли, мислех с искоро, че всъщност матката ми беше по-чувствителна когато имах бактерии за чистене. Скоро пускала ли си си влагалищен секрет?  Thinking

# 142
Ирини, благодаря ти много  Hug Чудех се дали трябва  да я закупя предварително, но ще имам време както казваш.

# 143
4естито, бебе_Дунди!!!
Пожелавам на малкото ти съкровище Стефания много здраве, късмет и щастливо детство!!!
Бързо възстановяване на мама и поздравления за цялото семейство!

Денис и Муцката, много ми беше трогателно да прочета историите ви. Направо се просълзих от вълнение. Денис, толкова ли е отчайващо положението с кърменето? Аз знам, че първите 6 седм. са много трудни и болезнени за майката, но ако се изтърпи този период после всичко си идва на мястото. Нали знаеш колко е важна кърмата за бебето. Не се отказвай, моля те.  Hug
валентин, направо усещам как си станала кълбо от нерви. Успокой се и се радвай на последните си бременни дни. После с умиление ще си спомняш за тях.  Hug
Бебе 06, аз умишлено избягвам да коментирам здравната ни система в България и лекарите. Всички знаем колко е отчайващо положението и как трябва да си платиш за да получиш внимание. Ако имаш финансови средства отиди на частно, плати си и ще си спестиш тревогите, ако ли не просто не знам какво да те посъветвам. В това отношение съм щастлива, че избягах от този порочен кръг на лични лекари, частни лекари, навсякъде те гледат в ръцете.
зия, много добре го знам този булевард. Аз дори и небременна като съм минавала ми се разтръсква всичко, даже болки в бъбреците съм получавала.

Приятен уикенд на всички и дано да има още изненади. Май Алина е наред.  newsm78

# 144
Честито на мама Бебе Дунди.    bouquet
 Дано се възстановява бързо и по-скоро да е сред нас и да разказва. На малката Стефания - да расте здраво и усмихнато дете, за радост на родителите си
Много ми е интересно да чета разказите на Денис и Муцката, надявам се и другите родили майчета да споделят своя опит, както и да покажат снимки на дечковците...
Целувки  Heart Eyes

# 145
Току-що се събуждам, добре си починах, матката ми се успокои съвсем и вече  никакви стягания  и контракции нямам  Grinning

зия, цял ден шофирам из разни такива павирани и разбити пътища и... нищо  Sad . Знаеш ли, мислех с искоро, че всъщност матката ми беше по-чувствителна когато имах бактерии за чистене. Скоро пускала ли си си влагалищен секрет?  Thinking

Ирини, сага , като каза  и се  замислих и аз ... Аз отдавна исках доки да  ми вземе , ама  той не  обръща много внимание  на това , нали съм със секцио и плюс  това нямам оплаквания  за сърбежи и тн.
Но  Naughty сега в  понеделник ще му кажа, да  ми вземе  наи-накрая, даже  ако трябва  ще излъжа, че имам сърбеж   Twisted Evil Поне да  проверим, защото наистина ми е  много чуствителна  матката, дори като се разхождам  пеша, полечка, навън ме стяга  Rolling Eyes А не  би трябвало имайки предвид  всички лекарства , които взимам за  контракции  Shocked

# 146
 Simple Smile нали се вълнувам и влизам да ви споделя за поредното първо нещо при нас - банята.Беше много вълнуващо и на тигърчо му хареса страшно много плака само докато го извадим и увием в кърпата Simple Smile ,яде сладко и заспа с голям кеф  Peace Даже все още имам малко временце и да ви почета и пиша
ziyah наистина провери за бактерии,защото това е важно независимо как ще раждаш!
Отностно кърменето,споделих моето преживявяне и  решение,което не е с цел да ви притесни,откаже или да покаже колко е страшно или трудно или смути.Знам всичките за и против и съм притеглила за себе си.Всеки сам ще прецени от вас.Това е като опита с бремеността или раждането и всичко останало,което е строго индивидуално при всекиго. Peace

# 147
Много ви благодаря на всички. в понеделник ще отида на частно, но ми се иска да ми вземат и вагинален секрет, тъй като имам склонност към течения и възпаления.Даже в момента ми е много трудно да седя на компа, защото ме мъчат хемориди. болката е доста гадничка.Така че с риск да стана досадна, моля ви кажете ми сега ли да го правя този преглед или по-късно, например след седмица?
Да ви се похваля. Вече почти съм готова с чантата, останаха само някои дреболийки за мен и чехлички, защото вече нищо не ми става.

# 148
Честито на мама бебе Дунди за красивата принцеска Стефания! Да и е жива и здрава и много засмяна!  bouquet
Dennis, радвам се, че вече си у дома. Твоят разказ беше за мен изключително полезен. Аз съм раждала първото си дете със секцио и пълна упойка и имам много страшни спомени от тогава. Обезболяваха ни единствено и само с течен аналгин, което в първите часове и дни след операцията не вършеше кой знае каква работа. А и като прибавим лошото отношение на персонала...  Още щом отворих очи и ме сряза такава болка в корема и започнах да моля за нещо обезболяващо. Една от акушерките съпровождащи ме с носилката ми се озъби: "Престани да мрънкаш! Сега не може нищо да ти сложим, след половин час." Докато мине тоя половин час щчх да умра от болка. А как блъскаха количката в стените на асансъора... А мен ме боли дори при самото друсане при возенето. Пак се оплаках колко ме боли, а акушерката ми вика: "Като го правихте не те болеше, а сега те боли." А аз под въздействие на упойката не можах изобщо да реагирам на приказките. А колко пъти ме нарекоха "лигла", да не ви казвам. Минаха 2-3 дни от операцията и влиза при мен една мед. сестра и аз поисках да я питам нещо във връзка с кърменето, а тя ми отговаря: "Днес не съм в настроение и не отговарям на въпроси!" и затръшна вратата. А, когато мериха температурата на бебето... Чувам, че си говорят, че била прекалено ниска и обсъждат какво да правят. Аз се притесних и питам колко е температурата. А акушерката ме изгледа злобно и ми каза: "Теб това не те засяга, ти доверие ли ни нямаш?!"
Излязох от родилното и се зарекох, че втори път тук няма да се върна! Naughty При това си бях платила на гинеколога за операцията. Още ме е яд! За 6 дни престой му видях физиономията един единствен път. Прибра парите и не се поинтересува как съм.
Сега съм избрала да раждам в частен родилен дом със спинална упойка, та Денис много ми помогна с разказа си. Малко ме поуспокои, макар, че това усещане за гадене малко да ме притесни. Някъде във форума бях чела разказа на една мама, която беше повръщала по време на операцията. И този път ще питам док за обезболяващи. Течния аналгин помага на по-късен етап.

# 149
  • В света на мечтите
Ужас! 
mari_anka това което разказваш е направо кошмарно. В кой родилен дом е станало това? Такива хора защо изобщо отиват да стават лекари акушери и защо въобще работат в болница? Да си стоят да си копат на къра. Направо побеснях като го прочетох това.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Точно защото ме е страх от такива изпълнения и аз ще раждам в частен родилин дом - в Торакс. Виждам, че си от Стамболийски да не би да си решила решила и ти там да раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт