Вижте календара - СЕПТЕМВРИ наближава

• 14 901
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
avana, става дума за родилен дом МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив или т.наречения "Весела". А доктора е небезизвестния д-р Дренски. Акушерките се сменяха постоянно и имена вече не помня. Не, аз няма да раждам в Торакс, но е хубаво, че ти си го избрала. Само хубави неща съм чувала за там. Ще раждам в частното родилно отделение на многопрофилна болница "Здраве" в Пазарджик, защото от 2 месеца наблюдаващият ме акушер-гинеколог работи там. Старото му работно място беше Окръжна болница в Пловдив и се гласих за там, но се оказа, че вече работи в частен родилен дом. Та, където е той, там съм и аз Laughing.

# 151
Здравейте момичета Hug
Марианка виждам че сме раждали горе долу по едно и също време и сме си изпатили от преживяването
Дано сега нещата са променени Поне като съдя по това колко по -модерно е следенето на бременността Аз със Дари не бях чувала за 3Д newsm78
Денис има ли начин да разбереш какви са тия свещички защото аз ще раждам в Света София и до колкото разбрах ако искам обезболяващо по време на престоя си там извън 24-те часа в които съм в реанимация - сама си го набавям а ми се ще да съм готова за да мога да си взема бебчо при мен защото много ми се ще да го кърмя Важно е и обезболяващото да е подходящо за кърмачки
Бебо не мисля че е проблем това с хемероидите - имам предвид за една седмица Освен това знам че при нормално раждане се появяват от напъните и е хубаво в родилния дом да си занесеш кремче с което да се мажеш След като родим живот и здраве ще се лекуваме от всякакви неразположения появили се в следствие на бременността Сега е най-важно да са ни живи и здрави бебоците пък и ние покрай тях за да можем максимално да се грижим за тях и да ги обсипен с любов и внимание което сме трупали през последните 9 месеца
Ако знаете днес като лягах Дари и помолих баща и да и прочете приказка за да си почина а тя като ревна жално жално Искам си мама Искам си мама Направо ми се скъса сърцето и много се плаша как ще се справям с нейната ревност Ние сме много привързани една към друга и много ме е страх че тя ще се почувства пренебрегната а и колкото повече момента наближава тя толкова повече го осъзнава Ох дано да мога да я прикоткам да се грижи за малкото и така да се чувства съпричастна а не пренебрегната
Извинявайте че ви занимавам с моите проблеми но аз все още си имам едно детенце и то ми е най - голямата грижа за сега
Поздрави и лека и спокойна вечер

# 152
Привет момичета!
Вече всички ни тресат вълнения по повод на предстоящото раждане.Аз съм толкова изтощена от безсъние,че едвам пиша,но не ме свърта повече в леглото.Снощи имах фалшива тревога и добре че не тръгнах към болницата че сигурно щяха да ме върнат.От 12часа до 4 като ме почнаха едни силни контракции,директно през 7 минути,но шпато даде ефект 2 часа след като го изпих.Честно омръзна ми да съм постоянно на тръни и под напрежение,ами като дойде истинския момент да не отида пък късно до болницата,ей такива мисли ми се въртят и неми дават мира.
Мари анка това което разкаш е ужасно,сега ти пожелавам всичко да мине леко като по вода.
За друсането по пътищата ни много ми повлиява контракциите и е трудно след това да ми се успокои коремчето.
Денис страхотно е че малкия изпитва удоволствие от банята и всичко е минало леко.Ще имаш все повече поводи за усмивки и споделяне,много е вълнуващо,всеки ден ще ни изненадват с нещо ново.

# 153
  • Стара Загора
Аз прелитам с един въпрос...най-вече май ще е към Иринито Crazy Аз също съм с отрицателно Rh и ми правеха изследвания за антитела..не образувам. Но това значи ли, че нашия юнак ще е с моят резус фактор...т.е отрицателен. И при този случай няма нужда от антигамаглоболин...така ли? Извинявам се...вас ви тресе предстоящото раждане аз за атитела говоря ама мен това сега ме тресе Crazy
Леко раждане на всички майчета Heart Eyes

# 154
Добро утро настоящи и бъдещи майчици.  Grinning Simple Smile Grinning
Днес съм малко по-добре от скапаната депресия и отивам на гости при мама.
На всички които днес им предстои най- вълнуващата среща, успех, много радост и малко болки.
Целувки на всички.   love001  love001  love001 Желая ви един прекрасен ден!!!

# 155
Хера,когато се роди живо и здраво бебчето,ще го изследват каква кръвна група е и какъв резус фактор има,ако е отрицателен,няма да ти слагат нищо,ако е положителен -ще ти поставят гамаглобулина! Peace

# 156
При това си бях платила на гинеколога за операцията. Още ме е яд! За 6 дни престой му видях физиономията един единствен път.
Аз два пъти го видях. А детските акушерки ми казаха "Ти какво си мислиш, че като платиш на доктора и всичко е ОК " Иначе моята акушерка беше много мила и много се грижеше за мен.
 Сега втория път хем избрах частна клиника, но не съм особено доволна. Когато им звъннех да дойдат, казваха ей сега и ги чаках половин час. После ми викаха браво, че бързо съм започнала да ставам. Ами къде ще ида. Няма да чакам да се напишкам. А шишетата на бебоците бяха под всякаква критика.

# 157
здравейте
за себе си мога само да споделя, че имах ужасна нощ - разстройство и повръщане около 30 мин нон-стоп!!! Резултат - 1.6кг по-лека и никакви контракции. Не знам какво става с организма ми - през целия ми живот не съм имала толкова чревни проблеми, колкото за последните 2 месеца. Sad Започнах да се чудя дали не съм болна от нещо лошо...  Sad Мог ада разсъждавам още по въпроса, но оплакването определено не би ми помогнало.  Sad

Хери, това, че нямаме антитела /слава на Господ/ не гарантира, че бебоците ни са с нашия рх фактор. При всички положения на малкото човече ще му се изследва кръвта /веднага щом се роди/ и тогава ще стане ясно - имаш ли нужда или не от гама глобулин. Той се бие до 72 часа, така че ще имаш достатъчно време за реакция.

# 158
Здравейте момичета!! Аз тъкмо се вдигам от леглото, лелеееееее не съм спала до толкова часа от няколко месеца. Снощи бяхме на сватбичка, беше голяма веселба, потанцувах си на спокойствие, даже няколко хорца тропнах Crazy Crazy Обявиха ме направо за герой на свтбата, цял ден бях по ритуални зали, църкви, изобщо страхотен ден Party Днес с мъжлето сме решили да се отдадем на мързел и почивка и сега отивам пак да се кътурвам в леглото Mr. Green
irinii и аз вчера сутринта се събудих разстройство, за 2 часа ходих 5 пъти Sick, но явно всичко си е от бременността, ще ппотраем още малкичко #Crazy

# 159
  • гр.Русе
ЧЕСТИТО НА МАМА БЕБЕ ДУНДИ!!!    bouquet Желая на малката ти принцеса здраве и щастливо детство!
Добре дошли на Денис и Муцката!   bouquet   bouquet  Много ми е интересно как са преминали ражданията ви и сегашните грижи около малките слънчица. И аз като Авана май ще съм от последните,които ще разказват как са родили,защото и моят термин е за 30.09.
Мари-анка това,което си преживяла е ужасно. Дано никоя мама не се сблъска с такова отношение, а да запомни раждането като най-красивия и щастлив момент от живота си.
Спарки,миличка успокой се. Усещам,че си под постоянно напрежение,но съм сигурна, че ако си помислиш за малкото сладко бебче,което ще си гушнеш скоро, ще успееш да се усмихнеш.
Валентин,а ти как си? И днес ли си още 2 в 1?
Ирини ама ти наистина в последно време доста страдаш от чревни проблеми.Дано бързо се оправиш. Става ми тъжно,когато някоя от нас не се чувства добре.
Целувки на всички и хубав ден!  Hug

# 160
Ирини , недей да си мислиш такива лоши неща. От нищо лошо не си болна, всичко си е наред. Просто най-вероятно организмът ти е по-чувствителен. Недей с такива лоши мисли само се подтискаш. Сигурна съм че всичко си е наред с теб  Hug  Hug  Hug
Хери и аз това питах , защото забравих да питам доки вчера като бях на УЗ. Трябва да изчакаме бебчовците да се родят и тогава ще се разбере за инжекцията. Между другото знаеш ли колко струва, аз разбрах, че май е някъде към 200лв  newsm78 Ако е толкова дали я има в повечето аптеките или само в определени. Ти знаеш ли нещо по въпроса? И ако все пак стане нещо и не успеем да си купим и да ния сложат, какво ще стане ?

# 161
  • Стара Загора
Между другото знаеш ли колко струва, аз разбрах, че май е някъде към 200лв  newsm78 Ако е толкова дали я има в повечето аптеките или само в определени. Ти знаеш ли нещо по въпроса? И ако все пак стане нещо и не успеем да си купим и да ния сложат, какво ще стане ?
Чувала съм, че струва около 150лв. Предполагам, че повече аптеки /в тая Стара Загора какво ли има ама айде/ тук в града не я поддържат на склад и ще става с поръчка...така мисля аз. Но мисля, че 72 часа ще ни стигнат /недай си боже да се наложи такава инжекция/ за да можем да реагираме.
Благодаря ви за отговорите и леко и безаварийно раждане на всички мами Hug

# 162
Здравейте!
Плами още съм 2 в 1,вчера говорих с доки и той ми каза,че до четвъртък ако не родя ще постъпя  в родилното,за да предизвикат раждането,свито ми е на душата,ама каквото- такова.Вече ми е все тая какво ще ме правят!
Ирини съжалявам за чревните проблем,сигурно е доста неприятно това,което си преживяла през нощта,само като се сетя,че разтройство и повръщане на едно-как не си се обезводнила?При такава комбинация доста се изтощава организма.Говори с лекар ако трябва нещо да пиеш или да вземеш някакви мерки.
Между другото от разтройството,което имах тези дни,ми спаднаха отоците по краката,направо не мога да повярвам,че вече имам глезени и мога да си нося старите обувки.
mari_anka не мога да повярвам за отношението,което са имали към теб в родилен дом Весела,аз там раждах  предния път и останах супер доволна и сега смятам там  да раждам, а и всички мои познати и приятелки,които родиха в същото родилно без уговорка с лекар,останаха също много доволни от персонала и от престоя си там,затова се учудвам,че така се е получило при теб,но явно на всякъде си има изключения.

# 163
Здравейте , мили мои  Hug
Аз нямам какво да кажа, само се  обаждам да не  би някой да се е затъжил за  мен  Mr. Green
Днес се държа на ниво по отношение на  контракциите - няма ги Wink

Ирини, много ти съчуствам за тези гадории, незнам въобще какъв съвет да ти дам, за да помогна с  нещо  Rolling Eyes

Валентин, стискам палци да се разминеш със системата за  предизвикване!

Бебо 06, дръж се , каква депресия  още  от сега ?  Grinning Стегни се, че  какво ще  правиме след раждането Wink Да знаеш , аз съм ти съгражданка, от  Плевен съм, нищо , че сега  живея тук в София Wink
8 години, откакто не  живея  вече там. Ама как минава времето ...

# 164
Здравейте момичета! Simple Smile
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА БЕБЕ ДУНДИ! ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО, ДА ПОРАСТНЕ ГОЛЯМО, МНОГО ДА ВИ СЛУШКА И РАДВА! newsm51
 welcome на Денис и Муцката! smile3525 Как се чувствате вече вкъщи, как е организацията по гледането на бебетата, имате ли вече колики и как се справяте с тях?
Денис, ти не кърмиш, а с какво АМ храниш твоето бебче? Аз моите ги дохранвам с Фризолак за недоносени, но те май се позапичат от него, та се чудя това ли е най-доброто, или мога да го сменя с някое друго АМ. Не мога да ги гледам как се мъчат и се напъват, и се бръчкат тия мои малки създания, а аз не мога да им помогна Sick
Мари Анка, за самата операция и ставането на лошо аз май бях споделяла, че повръщах, но не както е било при Денис при зашиването, а при отварянето. Доста ми беше зле и кръвното много ми беше паднало, но ако анестезиологът е добър, няма за какво да се притесняваш, пък е и хубаво, че имаш пълно доверие на доктора, който ще те оперира.
Ирини, надявам се, че вече си по-добре и няма да те спохождат повече такива среднощни
неразположения.
Хубав и лек ден желая на всички ви! Целувки Heart Eyes Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт