Вижте календара - СЕПТЕМВРИ наближава

• 14 902
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
 Simple SmileПривет и от нашата компания
walentin много преградки за тебе и не се оставяй на мрачни настроения!
Ириникакво беше това чудо с тебе  Rolling Eyes скоро ще се отървеш от подобни неудобства и ще се радваш на мъника  Peace
Мари Анкауж за да не повръщаш е и това,че не бива да си хапвал и пийвал нищо от прдният ден следобед и оства само гаденето.Обаче знае ли човек вече съм се убедила ,че при всеки е различно.Както казва Mertzy анестезиолога е особенно важен.
Mertzy за АМ при много малък процент от бебчетата Фризолака не запича,при повечето обаче има този краен резултат и наистина е мъчително да ги гледаш сладурковците да се мъчат.Ние сме на Нан и нямам никакви подобни проблеми с бебока.Препоръчаха ми и Омнео по същата причина или Аптамил,обаче Аптамила е супер сладко и според мене после ако свикнат няма начин да поискат друго.Педиатърката каза,че ако се смесват двете АМ и кърма също може да се  получи запек,но тя утре ще дойде у нас и ще я разпитам подробно.Колики още нямаме и надявам се да ги позная.А в къщи се чувстваме супер.Остава ми мреме да почивам,поспивам,за гости,за бебчо и за вас поне за сега.Денят е организиран ставаме в 7 сутрин давам на Арен да яде,сменям памперса и го слагам да си спинка,ние с таткото пием кафе,вземам си душ,закусваме.в 10 пак хапване за бебо,в13 ч,в 16ч,в19ч,22,1.30 последно ядене и ако се събуди случайно след това му давам 5% глюкоза,заради черното дробче и за да не преварявям вода да бъркам със захар,защото разтвора е в банка ,свободен от бактерии,стерилен..В 21.30 е банята.През другото време си почивам и приемам поздравления на кафенце за по 30 мин.Това е за сега
А днес имаме 3 години от сватбата и ще си правим тържествена вечеря у дома. Simple Smile

А Mertzy два въпроса:Паднаха ли пъпчетата?Нашето още не е ,то самичко ли си пада или трябва да се дръпне  newsm78 ?А какво даваш за колики ,чай или капки?
Как се справяш ти с графика на две бебчета?Едновременно ли искат да хапват?

bouquet Много усмихнат ден за всички мами и тумбачетата им!

Последна редакция: нд, 27 авг 2006, 17:23 от dennis

# 166
  • sofia
Здравейте всички!
Добре дошли на Денис и Муцката. Радвам се че вече сте сред нас с малките съкровища   bouquet
Честита дъщеричка на Бебе Дунди!Да е жива и здрава за радост на мама и тати.  newsm51
Денис, не дърпай пъпчето. Само ще си падне!!!Доколкото знам  за АМ не е добра идея да се сменят марките, така че ако някое влияе добре на бебето е добре да се придържате към него. Казват за Омнео че било най-близко по състав до майчиното мляко, но дали е така?! Ако бебето е с ниско тегло или злоядо се препоръчва Милумил.Това е за АМ което знам Wink дано да е от полза за някого. За коликите съм чувала, че най-ефикасното е Инфакол, но не се продавало в България, та ако някой може да си го набави било чудодейно.
Ирини, много ти съчувствам за проблемите, обаче бягай далеч от лошите мисли, не вярвам да имаш някакъв сериозен проблем, все пак действително май е най-добре да се консултираш с лекаря, да не се е получило обезводняване.
Зия, браво и на теб за контракциите, само така.
Хера, Ивелина, ваксината по принцип е безплатна, проучете си внимателно въпроса предварително, а ако случайно има проблеми с доставката може да свирнете и да видима ако трябва и от тук в краен случай ще я вземем и ще си я получите Simple Smile
Валентин, пожелавам ти го, пък и на всички да ти се разминат системите, но дори и да не стане така, мисли позитивно, скоро ще се срещнеш с твоето бебе и ще се отървеш от всички неприятности на бременеенето  Simple Smile Аз съм с теб в мислите си!
Яни, много добре те разбирам как се чувстваш по отношение на Дари, но съм убедена че ще се справим, трябват ни само няколко седмици за уреждане на подробностите и влизане в ритъм.
Марианка, съжалявам за горчивия ти опит, но вярвам че нещата сега са се променили много и то за добро Simple Smile
Катнадийн ми се губи напоследък, дано всичко да си е наред с нея и бебата.
Вчера влизах да ви чета ама не ми се пишеше, че нещо ме беше завладяла депресията сериозно, и бях супер гадно настроение. Днес слава богу е по-добре.
Пожелавам ви всичко най-хубаво нощес сънувах, че Веселка е родила, така че моля те пиши да не те мисля, не съм ли откачила?!

# 167
  • Варна
Много се чудех, дали да ви пиша как се развиват нещата при мен, но съм много притеснена и се надявам да получа съвет от някоя от вас.  И така, понеже и аз имах някакво засилено безцветно течение отидох в петък да ме прегледат. За съжаление моята лекарка я нямаше и помолих тогава да ме прегледа друг лекар. Насочиха ме и влязох на преглед. Първо въпросната докторка ме прегледа вагинално и то използва разширителя за целта, макар че се опитах да протестирам. Беше ми отговорено " Няма  как - налага се ". След това взе да ме гледа на видеозона, след което ми заяви , че чакам близнаци - едното 2 кг, а другото 2.2 кг. При което аз останах втрещена  #Crazy #Crazy, защото са ме гледали досега поне 6 пъти, при което веднъж на 3Д  и ходих и на фетална при специалист. От там нататък ми каза , че веднага трябва да ме приемат в отделениетоза задържане, защото освен всичко друго получих и контракции от вагиналния преглед. И така качиха ме  в отделението, направиха ми запис на тоновете и ми сложиха  система. Изредиха се няколко доктора да цъкат с език и да ме разпитват и след няколко часа ме свалиха отново да ме гледат на ехографа / вече друга лекарка /. След обстоен преглед ми заяви, че бебето е само едно, но е много малко по размери и изостава около 2 или 3 седмици / не помня точно / . Пак ме качиха в отделението и ме оставиха на системи там до сутринта, като през това време още 2-ма лекари се изредиха на смяна и всички ме караха да им обяснявам близнаци ли чакам или не. Цяла нощ изобщо не можах да спя, защото леглото им беше много твърдо за мен , а и с тази система в ръката ми беше почти невъзможно да се наместя в удобно положение. Сутринта по време на визитация твърдо им казах ,че искам да ме изпишат и да си отивам в къщи. Да ама от вчера следобед съм с много силни болки в кръста и отпред ниско долу в корема, като при менструация, а днес установих , че ми излизат и някакви кръвни съсиреци от влагалището. Много съм притеснена дали не са ме наранили при вагиналния преглед или нещо не е наред с бебето. Незнам какво да правя и какъв лекар да търся.  Надявам се да устискам до утре, но се чудя при моята лекарка ли да ходя,/ утре е на смяна/ , или да търся друг лекар. Направо съм в паника. Имам още 32 дни до термина, /отпред в списъка не е точен/  и се чудя тези 2 кг. , които ми казват, че е бебето не са ли много малко.
Не исках да пиша за проблемите си , защото напоследък има толкова прекрасни новини за новородени малки прекрасни мъничета, но се нуждая от съветите ви.

# 168
Prysila,според мен е добре още днес да идеш на д-р,това с кръвните съсиреци трябва да се види...
СТискам палци да е всичко наред!!!

# 169
  • sofia
Присила, моя съвет ВЕДНАГА НА ЛЕКАР! Стискам ти палци, може и да е нещо безобидно, но все пак трябва да те види лекар.
стискам ти много силно палци!

# 170
Присила и аз те моля като другите момичета да отидеш ВЕДНАГА на лекар.Стискам палци всичко да е наред! Praynig Praynig Praynig

# 171
  • Варна
Ако сега отида на лекар, понеже е спешно пак трябва да отида при тези същите , а пък си мисля, че точно от техния преглед съм в това положение. Затова се надявам да мога да изчакам до утре и да потърся друг лекар. Знам ли ? Ще почакам още малко и ако се влоша ще ходя пак, май нямам избор.

# 172
  • sofia
Присила, не можеш ли да отидеш в друга болница просто?
така няма да попаднеш на същите.все пак може да няма нищо общо с прегледа, важно е да отидеш веднага!хайде дръж ни в течение.

# 173
Prysila, и аз съм на мнение, че трябва ВЕДНАГА да отидеш на лекар, за да те прегледат! Може да са други на смяна. Недей да чакаш! Трябва да се види, откъде са тези съсереци.  Нямаш ли телефона на твоята лекарка? Стискам палци! Praynig

# 174
Благодаря ви за съчувствието, момичета. То не че нещо ново е станало, но си е друго когато се сподели  bouquet
Родилите мами, не можете да си представите колко полезно и интересно ми е да чета за ежедневието, режимите и емоциите свързани с тези първи седмици с дечицата ви... За мен като 2 в 1, все още тревогите са свързани с раждането, здравословното ни състояние и адаптирането ни с бебчо през първите дни...
Ася, днес аз съм в някакво подобно "тъпо" състояние Tired Напълно те разбирам и явно това също е част от финалната права.
Зия, много се радвам, че коремчето ти е спокойно днес.
Валентин, с теб съм!
И Катнадийн, и Алина се губят... Thinking
Да ви кажа напоследък много често похапвам /независимо от стомашните проблеми/ - само дъвча нещо и то без да подбирам много-много - сухари, плодове, после пия фреш, после кисело мляко, спагети, милинка, шоколад... чудя си се от нерви ли го правя или от хормони.  Shocked
Присила, сега чак прочетох за твоите премеждия. За мен положението е сериозно и трябва незабавно да отидеш да те видят. Моят съвет е щом имаш ТВОЯ лекарка да й позвъниш и настоятелно да я помолиш да те прегледа НЕЗАБАВНО. Ако става дума за малко кафява кръв - може да е от прегледа, ако става дума за силиконово течение с кървави жилки - може да е тапата, но съсиреци - това звучи прекалено сериозно. Ако докторката ти не може да дойде, отиди където и да е поне да чуят тоновете на бебенцето ти!!! Ти усещаш ли го нормално  - както досега? /и какъв всъщност е термина ти, за да го коригирам/ СТИСКАМ ПАЛЦИ ВСИЧКО ДА ОТШУМИPraynig /Лекарите са за  #2gunfire /

Последна редакция: нд, 27 авг 2006, 18:52 от irinii

# 175
  • Варна
Благодаря за подкрепата, но ми е трудно да реша какво да правя. При последното ходене до тоалетната вече нямаше съсирек , а ми се иска да си занеса един в бурканче и да им го покажа. Защото съм убедена, че сега ако отида без нищо ще ме приемат в болницата и ще ме сложат пак на системи и няма да реагират по никакъв друг начин. Като постъпих в петък за течението, което имах, дори не ми взеха урина за изследване , нито вагинален секрет. Имаше едно майче , което дойде от спешния кабинет от другата ни болница и там и изписали само хапчета, пък тя беше с много силни контракции и тук веднага я сложиха на системи и и биха инжекция . Затова смятам да се следя и ако мога да изтърпя до утре, за да мога да си направя и изследвания. Бебето засега мърда нормално и това ме успокоява. Мисля си , че това може и да ми е тапата макар, че още ми е рано. Съсиреците са малки - около 1 см- 1.5 см. , бяха 3 на брой и са тъмно червени / кафеникави, затова мисля, че положението не е толкова зле. Но при появяването на следващия тръгвам към болницата. Имам телефона на лекарката си и като тръгна ще и звънна да дойде и тя, но в петък като я търсех не ми вдигна и затова ме поеха другите, които бяха на смяна.
За съжаление във Варна има само 3 АГ болници, освен да изредя и другите 2 тази вечер или да отида пак в същата - друг избор нямам.

# 176
Присила, напълно разбирам нежеланието ти да ходиш отново в същата болница, а и въобще да ходиш в болница тази вечер, но мен лично много ме разтревожи написанот от теб. Затова пак ти препоръчвам да отидеш поне едни тонове да ти премерят. Помислих си, че съсиреците може да са и тапата ти, която да пада на части, но колкото и да съм чела за тапи - никъде не я описват като чист съсирек... Thinking
 Както и да решиш да постъпиш стискам силно палци да се стабилизираш!!! Praynig

# 177
Присила и аз мисля, че е най-добре да отидеш на лекар. Поне за твое лично успокоение. Не може ли в някоя друга клиника, дори и частна да е  newsm78 Поне ще ти обърнат повече внимание. Стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 178
Зравейте майчета!
При мен няма нещо същественно, освен че усетих и аз контракции - нещо като пробождане и опъване ниско долу но вертикално.
Разказите на родилите мами много ме развълнуваха...
Присила, не отлагай и секунда преглед за тонове-опасност първа степен е да имаш кървене
Лесси сега сугурно се вълнувате с татко за новата среща Flutter а само след 2 ден колко по-интересно ще е. Снетърпение чакаме...
Валентин, усещам че до 3-4 дена ще си с бебка във ръце да знаеш.
Ирини, нали знаеш че понякога всичко се обърква, за да може да се подреди и изясни, но ти пожелавам все пак да нямаш вече проблеми.
Каролина,  при теб как е? Стаята готова ли е? беб расте ли?
О , колко е красив есента в Торонто...

Чао о до скоро от мен Heart Eyes

# 179
Здравейте момичета,
prysila, направо съм ужасена от това, което прочетох! И не трябва да се притесняваш да споделяш тук, виж колко много съвети получи. По-добре направи всичко, за да изясниш проблема още днес. И звъни пак по телефона на твоята лекарка, не трябва да те бърка да я безпокоиш, най-важно е твоето бебче, а не спокойствието на който и да е!!!
ive1ina, Хера и другите с „–„ РХ, в предната или по-предната тема бях копирала една публикация от друга тема и ако не сте я прочели или забравили ще я копна пак:
Яна (2 в 1)  „В момента по "Искрено и лично" обясняват, че анти-д се поема от ЗД, в случай че ваксината се е изчерпала болницата е длъжна да ви изпише рецепта и вие да закупите лекарството с фактура (попитайте на чие име трябва да е тя че аз не разбрах), като след Нова година при попълване на наличностите болницата е длъжна да ви възстанови парите!!!!!!!!!! Споменаха и че често ваксината я има, а лекарите спекулират с нас и ясно трябва да им покажем, че ще си потърсим парите след като сме заплатили ампулата, да поискаме обяснение как точно да оформим изрядно документите за да няма пречки. Момичета не бързайте да я купувате предварително (тя се бие до 72 часа така че имате достатъчно времe ако се наложи да се закупи)!”

А аз вчера купих първите няколко дрешки за моята бебка.  Grinning Joy  Въпреки, че родителите на мъжа ми все ми викаха да не бързам и да не купувам предварително, просто не можах да се удържа.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт