Вижте календара - СЕПТЕМВРИ наближава

• 14 906
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Присила,аз мисля че не трябва да отлагаш при каквото и да е кървене,особено сега накрая,при теб е съпроводено и с болки..От един преглед-вагинелен,колкото и груб да е бил невярвам да се образуват съсиреци..Има  сериозни състояния на този етап,които рядко,но понякога се случват-като частично отлепване на плацента,водещо до по-леко или по-силно кървене,но е задължително да се отиде на лекар,за да не стане нещо по-лошо...Аз не бих отлагала..ако ще и при същите лекари да попадна в тази болница..

# 181
  • София, "Младост 3"
здравейте, момичета
не успях да ви изчета - простете
поздрави на родилите и успех на неродилите

аз бях в петък с контракции на 5мин повече от 4ч и реших да ида в МД - но там явно като ме приеха - щото нямах разкритие - се притесних или пък успокоих - факт е че спряха контракциите
и так днес ме изписаха в къщи - щото от събота в 6 сутринта - нищо не стана повече
сега съм в къщи и чакам кога ще реши малката да излезе - поне съм обнадеждена, че имам 4 инжекции за развитие на дробчетат - още преди 1-2 седмици сложени и дори да тръгне сега - вече е опчти безопасно
А и Дяволов каза днес че май бебка е 2.8-3кг! Това е рекорд /щото преди седмица ме уплашиха, че е 2.2/ Така че дори да има грешка - все се надявам да е около 2.5кг! И да не е недоносена с ниско тегло!

Цилувки на всички и успех!

# 182
  • София
Валентин, сега прочетох че ананасът трябва да е пресен, за да има ефект. Ананасът съдържа ензима bromelain, за който се смята че помага на шийката на матката да омекне, но този ензим се унищожава при консервиране. И тъй като всеки ананас съдържа много малко количество bromelain, трябва да се изядат 7 ананаса за да има ефект. #Crazy

Друг начин за естествено предизвикване на раждането е стимулиране на зърната чрез нежно триене. Теорията е че се отделя окситоцин, хормона който предизвиква контракции.

Статисиката сочи че бебетата се раждат не на 280-ия ден от първия ден на последната менструация, а на 283-ия. Така че бъдете търпеливи, момичета. Бебето само ще си каже кога е готово да излезе. То най-добре знае.

# 183
Денис и Ася, благодаря за мнението и съветите относно АМ. Аз май ще трябва да се посъветвам с педиатърката за смяна, да видим тя какво ще каже.
Денис, нашите пъпчета също не са паднали още. Педиатърката каза, че падали докъм 20-ия ден. Аз се надявам сами да паднат, защото не мога да си представя аз да ги махна, а и мъжа ми не го виждам да го направи.
А за коликите - няма начин да не ги разпознаеш, защото плачат много и неудържимо, и то не от глад. Аз се оправям засега с капки Саб Симплекс и с топли компресчета върху коремчетата.
Присила, направо съм втрещена от разказа ти - каква е тази некомпетентност, която цари при вас?! #Crazy Аз и покрай случая с Либра съм възмутена от лекарите във Варна #Cussing out #2gunfire
Но не се оставяй на случайността, търси лекарката си, въобще не се притеснявай да й звъниш!!!

# 184
Пресила, направо изтръпнах  Rolling Eyes Да знаеш разбирам те  напълно, че не се доверяваш на тея некъдърници, при които си била  #2gunfire Тази докторка явно е  злоупотребила с алкохола на работното място, щом бебето на ехографа й се е  виждало двойно  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
От такива бягам като дявола от тамян ! От друга страна е  неделя вечер , къде да  отиде  човек, направо незнам какво да ти кажа  Sad
Моля се всичко да е наред с  вас с бебчо, да  не е станала беля  Praynig  Praynig  Praynig

Катнадийн, много се радвам, че  пак си сред нас.  Hug И , че бебка е  станала голяма  Heart Eyes
Нека да постои още малко в коремката, все  пак, докам края на 37 ма седмица Wink
Стискам ти много палци да сте добре и двете  Hug

# 185
Пресила Надявам се всичко да е наред вече при теб, но наистина, ако не си ходила досега на лекар, трябва да отидеш. Това не е шега работа и ти си в много деликатен период от бременността си. Ще чакаме с нетърпение новини от теб и твоето бебче/или бебчета/. Не се отчайвай всичко ще бъде наред. Много силно гуш  Hug и много целувки.    love001 spoko

# 186
И аз много се притесних за Присила.Дано да е постъпила разумно и вече да е под лекарски контрол.
А иначе историята за "близнаците" и цъкането ......нямам думи ....

# 187
Честит на бебе Дунди  И Мария Х за сладките бебчета, да са ви живи, здрави и големи късметлийчета.! Много радост да донесът в семействата ви, а на вас бързо възстановяване!
Денис, Муцката добре дошли!
Стискам палци на мамите, които ще раждат скоро (да не изреждам имена, че изненадките са много…)!
Пресила, дано всичко е наред и това да се окаже малко временно неразположение!

Късмет на всички мами 2 в 1, и   Hug на вече сдобили се с малки, сладки бебчета, а на бебчетата - целувки по дупетата!

# 188
Здравейте момичета,
честито на новородилите мами... много радостни мигове и безсънни, но сладки денонощия ви предстоят момичета... нацелувайте си бебковците и от мен..
За пъпчето - то само ще падне, за адаптираното мляко - от опит мога да кажа, че при първото ми дете (поради липса на кърма) давах НАН х.а. (хипо алергично)... всичко беше ок. Малката нямаше проблем нито с изхождането, нито с алергии- и до ден днешен, да чукна на дърво.. Това мляко не помпа децата, а ги развива нормално..., но все пак сега предполагам, че са навлезли на българския пазар и други фирми.. така че наистина може би педиатърът, който сте си избрали и на когото имате доверие, ще ви посъветва най--добре. За коликите аз също съм давала саб симплекс, знам че помага и чай от копър, продават го навсякъде, преди беше основно на хип, после навлезе алете, сега предполагам, че и други производители също предлагат такъв чай за бебета..., помага много и лек масаж по коремчето или самото бебче да го сложите да спинка по корем, както и когато го гушнете към себе си коремчето му да опира във вашето тяло.
Имам питане момичета, при първото раждане не ползвах колан за стягане... сега ми се ще, но не знам дали са ефикасни и кога да го купя, преди или след като родя и евентуално да ми препоръчате.
За сега от мен това, стискам палци на всички... краят наближава, така че горе главата момичета, многото мина, малкото остана, но пък колко ще е хубаво след раждането  Heart Eyes

# 189
Здравейте мамчета,
днес взех и козметиката - душ-гел за коса и тяло, масажно олио, рем против подсичане и колд-крем за лице на Мустела. Довечера чакаме и креватчето и вече почти сме готови. Аз се отказах да взимам колан за следраждане първо защото незнам дали ще мога да го търпя а и бил вреден за кръвообращението а аз и без това имам проблем с вените.Вие какви памперси взехте. Аз мисля да взема на Памперс но се чудя дали 2-5кг. или 3-6кг.
Леко раждане   bouquet

# 190
Честито на бебе Дунди  и Мария Х. Да са ви живи и здрави съкровищата! Добре дошли на завърналите се мами!
Присила, как си? Дано всичко е ОК! Потърси частен лекар, ако трябва, поне ще ти обърнат внимание.
Денис, радвам се, че сте вкъщи и сте толкова щастливи! Благодаря, че се сещаш за мен. Тук съм. Още се водя в болница, ходя на записи на тонове всеки ден и чакам. Вече нямам търпение, док всеки ден ме пита имам ли болки, а аз само доста подготвителни контракции имам от 2 нощи, иначе ...нищо. Явно няма да имам късмета да родя бързо и изведнъж като някои мами. Rolling Eyes Отдалеч моята бебка се подготвя.
Валентин, стискам палци! Напълно разбирам нетърпението и изнервеността ти. Аз днес влизам в 40 седмица и съм в постоянно очакване, ама тц, нищо друго освен контракции, само дето ме държат в напрежение. Чакаме вест от теб!
Илео, не каза нищо за бабинския лек за хемороидите. Моля те сподели го, може и на нас да е полезен.

# 191
Здравейте,момичета!
Аз съм малко по-спокойна днес, бях на видеозон -бебка е добре,станала е 3.500 кг.,но според лекаря можем спокойно да изчакаме до четвъртък-петък,защото плацентата не е чак толкова състаряла,водите са добре,няма вид на преносване,тоновете били добри,а и главата била високо-след толкова контракции онази нощ ми е чудно как не е слезнала newsm78,досега си мислех,че го нося супер ниско,а сега излезе друго!
В четвъртък ще умуват,заедно с докторката,която ще ме изражда какво ще ме правят,дали да чакаме още 2-3 дни или ще ме включат на системи,всичко зависи от това какво ще покажат тоновете в четвъртък.Момата ще е с характер,твърдо е решила да е септемрийка.
Яни толкова добре те разбирам как се чувстваш относно Дари,че до болка ми е познато и на мен в момента  ми е страшно мъчно за Нели,толкова е свикнала с мен,че не мога да си представя как ще се разделим,докато съм в родилното,постоянно ми е в главата,само като я видя и ми се пълнят очите със сълзи Cry,особено като си представя картинката как аз с куфара тръгвам към болницата,а нея е оставям.....сърцето ми се къса newsm45,предпочитах всичко да се случи инцидентно докато спи или докато е на ясли,за да няма сбогуване.Другото,за което се притеснявам е после как ще реагира на бебето,дали няма да страда,докато свикне с новия член на семейството,поне при теб Дари е по-голяма и ще можете да разговаряте и да обсъдите ситуацията,а аз как да обясня на едно две годишно дете за това,което се случва-незнам!
Присила стискам ти палци всичко да мине както трябва и да се появиш с хубави новини Praynig Praynig Praynig.

# 192
Здравейте, момичета!
Преди малко се връщам от жк и бързам да съобщя. Ами, какво да ви кажа... Момента наближава. Утре следобед влизам в болницата и на следващият ден (сряда сутринта рано) ще е операцията (на 30 август). Ние със съпруга ми си бяхме харесали като дата 1-ви септември, но док смята, че бебо е напълно готов да излезе и нямало смисъл да протакаме, още повече, че лошо ми притиска десния бъбрек и вечер все си ме боли... Каза, че плацентата е зряла, бебето е около 3кг, околоплодните води са намалели и главичката за 1 седмица е порастнала с 1 мм. И понеже не бяхме психически подготвени за толкова бърза развръзка, с моя мъж доста се уплашихме, особено аз. Опитах се да помрънкам на док, че сме си избрали 1-ви септември, но той настоява за сряда. Каза, че след 30-ти август можело бебето да тръгне да излиза само, а това не било желателно при това седалищно разположение. А и знам ли, може в петък той да не е на смяна и да настоява така. Какво ли не си помислих... Така или иначе това е резултата. Боже, ами сега как ще спя днес и утре от притеснение? Спохождат ме какви ли не мисли. Дали ще се роди здраво беб, дали с мен всичко ще е наред. Хем искам спинална упойка, хем ме е страх. Нямам думи, ще се пръсна!
Док предложи на моя мъж ако искаме да донесем диск, за да ни запишат операцията, но ние се чудим. Предполагам, че няма да е особено приятна гледка. Ами това е. Ще пиша пак. Може и утре да се включа за малко, защото док каза до 17.00ч. да съм в болницата, т.е. ще имам малко време. Моят щъркел ще е сигурно мъжът ми. Ох, дано само всичко да е наред! Praynig Момичета, разчитам на вашата подкрепа и положителна енергия отправена към мен. Обичам ви! Hug

# 193
Здравейте,след няколко дни контракции,не съм родила все още Whistling Всеки ден е голям ден,защото като дойдат контракциите и си казвам-ето,но пък и не отивам в МАйчин дом,защото не са достатъчно силни.Явно при мен подготовката е по-дълга. Не съм чела какво сте писали,само видях ,че Бебе Дунди и МАрия Х. са родили-да се живи и здрави,щастливи,а на неродилите пожелавам спокойствие и радост в последните радостни мигове на симбиоза Simple Smile

А и Дяволов каза днес че май бебка е 2.8-3кг! Това е рекорд /щото преди седмица ме уплашиха, че е 2.2/

И аз ще раждам при Дяволов! МОже да се засечем там Simple SmileСпоред него трябваше да съм родила досега,но Божа работа!
Поздрави!

# 194
Здравейте,след няколко дни контракции,не съм родила все още Whistling Всеки ден е голям ден,защото като дойдат контракциите и си казвам-ето,но пък и не отивам в МАйчин дом,защото не са достатъчно силни.Явно при мен подготовката е по-дълга. Не съм чела какво сте писали,само видях ,че Бебе Дунди и МАрия Х. са родили-да се живи и здрави,щастливи,а на неродилите пожелавам спокойствие и радост в последните радостни мигове на симбиоза Simple Smile

А и Дяволов каза днес че май бебка е 2.8-3кг! Това е рекорд /щото преди седмица ме уплашиха, че е 2.2/

И аз ще раждам при Дяволов! МОже да се засечем там Simple SmileСпоред него трябваше да съм родила досега,но Божа работа!
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт