Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 621
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Ей, ама много хубав тоз любител на локви! Идва ми да го намачкам през екрана.Kissing Heart

Пак си стана жега тук. Днес ще вечеряме навън. И нали всите украинците са си в Украйна, ха познайте има ли места по заведенията? Секретарката звъня на 3-4, докато ни намери маса.

Ама това, че ЕС не ги пуска е добре за местната икономика. Всички си харчат парите в страната. Нямало места и по хотелите, и по разните дачи, дето ги дават под наем. И не само по морето, ами и по планините всичко било фуул.
Имам чувството, че нарочно започнаха да обявяват по-високи числа на болните. Не че няма болни, ама както бяха 250-300 човека и седмица преди ЕС да реши кои държави да пусне и хоп, изведнъж станаха по 800-900 и хайде Украйна отиде в червения списък. Така с един куршум - два заека. Хем си харчат парите тук, хем няма да се чудят как и какво да ги правят като се върнат болни. Че тяхната здравна система е като нашата... Но това са си мои разсъждения, де. На тях никой не им дава пари, сами се оправят с епидемията. И са доста дисциплинирани, което да си призная, учуди ме.

Утре ще ходим да разглеждаме механизми за кухнята, защото се е видяло, че дистанционно ще я поръчваме. Добре, че тук има същите марки и брандове като в БГ.

# 196
Смърфи  в UK бяха 1 500 позитивните когато наложиха национален локдаун на 20.03....... и после се почна.....  едва сега спаднаха до към 500 на ден новите случаи. Хич и не си мисля, че нарочно са звишавали бройката, макар и в наше село да не е имало....
Тук в големите градове има доста недисциплинирани, но в малките населени места, където всички се познават всичко се спазва.
Преди като разхождах кучето, ако срещу мен има човек/тротоарите са много тесни/ - или аз, или той пресичаше улицата. Сега и без куче така си се разминаваме - никой не се "навира".
Въпреки, че отвориха доста неща навсякъде има табели, маркировки, дезинфектанти, в магазина от уредбата, по радиото, по тв постоянно повтарят за дистанция и дезинфекция...
В съседното село единия пъб е викал полиция, за да може с нейна помощ да затвори, че младежите не са искали да спазват мерки...въпреки, че си даваш данните като влизаш.
Недисциплинирани има навсякъде.
Пазете се! Не знам доколко работи, но постоянно ни се повтаря - мийте си ръцете, дезинфектант, 2 метра.
Тук маските са задължителни само в градски транспорт и болница.
Сега Кратун се върна от фризьор - беше с маска, защото жената предупреди като записвахме час, че само така приема.

# 197
Момичета имам нужда от помощ за подарък - домашно направена храна.
Проблема е, че е за диабетик - никога не съм готвила здравословно и диетично. Нямам проблем с продуктите - мога да намеря каквито и да са вкл. брашно от кестени Laughing
Може да е рецепта както за солено, така и за сладко.
Изписват днес наш приятел от болница, а тук е прието да носиш храна.
Сега ще "ровя" из нета, но бих предпочела нещо, което сте правили и ви харесва.

# 198
Калинче от всичко може да се яде за сладките хора,но да не се прекалява.Куч е само за мачкане.
Нашата маймуна-пинчера, вчера цял ден е тъжна,снощи спа и кротува до мен.Ще свикне   няма къде да ходи,днес я оставих сама на терасата,не мога като друг път да я мъкна с мен.Ходих за направление и да ми  попълнят нова рецептурна книжка,свърших задачите и сега си готвя зелен фасул,да видим дали е хубав хаха.

Смърфи дано успеете,ама има доста магазини онлайн и ще поръчате и намерите.Моята кухня за сега се отложи ,ремонта също...
За дистанция и спазване на мерките.... кой както иска така ги спазва.Ей днес чаках ред в аптеката и си спазваме разстояние ,дойде един дядо,защо не сме влизали вътре,без маска и се навря между нас...
Я да ви покажа нашата дебеланка.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 11:10 от pisenxeto

# 199
Лейди, сещам се за руло от тиквички. Ние много го обичаме, а става и лесно. Може да се импровизира с плънката.
За сладичко(тук е малко по- трудно, защото нямам идея дали хапва берита, дали е на статини или инсулин, дали ползва заместители на захарта), но ще помисля за предложение.

В рулото няма никакво брашно.
За десерт- може да запечеш блат от ядки и някакви брашна, върху него бита сметана без захар с добавка желатин, и залят с шоколад без захар или с прясно сладко от берита, но пак без захар.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 16:29 от mariat

# 200
Писе много сладка дебеланка Kissing Heart Стискам палци всичко да приключи бързо и успешно!
Мария на инсулин е, а е много лаком Laughing
Иглежда супер вкусно рулото Kissing Heart

# 201
Калинка, в този блог с етикет Кето рецепти има много предложения. Кето рецептите са идеални за хора с диабет. Има и такива излекували се или поне контролиращи захарта по този начин:
https://angellovescooking.blogspot.com/search/label/%D0%9A%D0%B5 … D0%92%D0%9C%D0%A5

Освен това са много точни. Има и сладки, има и солени.

Ейй, ама много сладка твоята Дебеланка, Писе! Kissing Heart

# 202
Писе, дано ТМ бързо излезе от болницата.
Лейди рулото се прави много лесно. Настъргани на едро ренде тиквички, изцедени от водата с малко стискане, добавен копър, сол, зехтин, яйца- 3-4 броя, и нстърган кашкавал за спойка. Всичко се обърква и застиля върху хартия за печене в правоъгълната тава от фурната. Запича се бързо и се обръща върху мокра кърпа. Навива се с кърпата и се оставя за 20 минутки. После се разгъва и намазва с крема сирене. От горе се слагат слайсове шунка. Навива се и после цялото руло се опакова стегнато със същата кърпа. Остава се в хладилник, за да се охлади. Знам, че в нета има и рецепта с моркови.

# 203
Смърфи, Мария много, много благодря!

# 204
Калинка, искам да ти обърна специално внимание на тази рецепта:
https://angellovescooking.blogspot.com/2019/02/keto-bread-for-buns-and-rolls.html

Това са кето питки тоест напълно ок за диабетици. Сполучлива рецепта е, вкусът наподобява този на пълнозърнестия хляб. На снимката обаче са много малки, така че може би двойна доза ще е ок. Правиш ги по-големи, като питки за хамбургери. След това чиста говежда кайма, оформяш на кюфтета за хамбургери, печеш на грила, според вкуса и сглобяваш хамбургерите с домат, айсберг, кисели краставички, сосове. Идеално!
За гарнитура - при вас има ли Rutabaga или Jicama? Ако има, идеални са печени на фурна. Перфектно заместват пържените картофки. Wink В краен случай глава целина. SatisfiedWink
Картофеното пюре идеално се замества с пюре от карфиол. При вас знам, че правят рибен и овчарски пай, които отгоре са запечени с картофено пюре. Заместваш с карфиолено и готово!

Редактирам се, за да ти дам една любима рецепта:

Chicken fajitas:

Скрит текст:
За 3-4 порции (зависи колко сте гладни):

2 броя по-големи пилешки гърди, почистени от ципи и др.
3-4 чушки (може от един цвят, може и от няколко цвята). Чушките са от онези дебелостенните.
Червен лук
Зехтин
Пушен червен пипер
Кимион
Черен пипер
Сух чесън на прах
Лют пипер Кайен (ако обичате лютото)
Лайм

Пилешките гърди се нарязват на тънки жулиени. Към тях се добавят 3-4 с.л. зехтин, 1 ч.л. пушен червен пипер и по половин ч.л. от останалите подправки. Всичко се разбърква много добре, покрива се с домакинско фолио и се прибира в хладилника поне за половин час, но колкото повече стои, толкова по-ароматно е месото. Чушките се почистват от семките и нарязват на жулиени, а червеният лук на полумесеци.

Първо се пържи месото в силно загрят, незалепващ тиган на два пъти. По време на пърженето се овкусява и със сол на вкус. След месото се слага малко зехтин в тигана и се запържват чушките и лука. За зеленчуците не трябва много време - 6-8 минути. Тиганът се дърпа от котлона и пилето се връща към зеленчуците, омесват се добре и се поливат със сока на половин лайм. Ако обичате пресен кориандър, поръсете с накълцан.

Гуакамолето също е много лесно. Два броя авокадо, малък червен домат почистен от семките и нарязан на дребни кубчета, червен лук на ситно, люта чушка, нарязана на ситно, ако обичате люто и сокът от другата половина на лайма. Добавят се 3-4 с.л.зехтин, сол, малко черен пипер и всичко много добре се намачква и омесва. Накрая се слага пресен кориандър.

Оригинално се сервира като тако - в царевична тортиля (corn tortilla) с добавка от заквасена сметана и/или кашкавал. Ние използвамe листа от айсберг. Ако е чиста царевична ториля, ок е за диабетици в умерено количество. Да няма бяло брашно.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 18:25 от Смърфиетка

# 205
Смърфи при нас Rutabaga има много, но е с името swede, Jicama не знам, но ще проверя. Иначе има много и различна "ряпа"/на това ми приличат/, но не съм експериментирала.
Тези хлебчета ми направиха силно впечатление и даже потърсих въпросните фибри - ще се правят.
Златна си с тези идеи!
Ще се ходи до един магазин, дето ще е любим за теб и Мария
https://www.hollandandbarrett.com/

# 206
Мария, рецептата ти ми хареса и ще я пробвам.
Калинче  ,в началото трябва да спазва строга диета,едно, че ще има нагласяне на дози...едно че ще тегли грамове и единици.А там вярвам трябва да са го обучили ,за разлика от тук.
А нашата е дебеланка уж мини пинчер ,ама като я кастрирахме и...,  отрази и се карантината и на нея хаха.

# 207
Момичета, да не се деля от вас- ето новото попълнение в нашето семейство.

# 208
Ма, Божееее, уникални сладури си имате, момичета! Kissing Heart
Това малкото, Мария, да го мачкаш, мачкаш, мачкаш..... ох...

Калинка, и аз бях много учудена с тези ряпи и т.н., но се оказаха доста сполучливи на вкус. Най-добре печени, овкусени със зехтин, сол и пипер.

# 209
Тази ряпа и аз я уважавам. На пюре я хапваме.

Общи условия

Активация на акаунт