Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 625
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!
Да ви запозная с другата група животни - тях по принцип никой не иска да гушка Laughing

Черния воден дух се казва Джералд Laughing
Мария прекрасно е палето Kissing Heart Забелязах белите "терлички" и интересните вежди.
Писе тук те обучават за всичко и имаш разнообразна подкрепа от организации, но както и на всякъде по света - на сила не можеш да дадеш....човек трябва да приеме заболяването си и да е отговорен към себе си. Нашия приятел до сега не беше от тях - при занемарен диабет, от страх от зъболекар се докара до абсцес на горен кътник, а от там до мозъчен абсцес и симптоматика като при инсулт, кетоацидоза и куп други глупости....3м в болница... Вчера го изписаха.
Днес мм ще отиде да го "види" - ще си поговорят по телефона - приятеля на вратата, а мм от колата пред тях.
Сега отивам до "здравословния" магазин да взема заместител на захарта и реших да направя таззи торта Гараш
https://daniscookings.com/bg/2020/03/06/keto-chocolate-walnut-cake-garash/
Обаче много ми харесаха кето рецептите - никога не се бях интересувала - и май се минава на този вид хранене.
Смърфи тези хлебчета ме грабнаха! Сега ще видя дали от физическия магазин ще мога да купя хуск за хлебчетата - онлайн го има. Chicken fajitas ще се прави!

# 211
Лейди, и ние забелязахме белите терлички, ама сега ще отида му видя и веждите. То още си няма име. Днес по обяд,когато се съберем всички ще решваме. До сега е бил Мечо.
Рецептите са много вкусни, а хлебчетата(благодаря, Смърфи) ме грабнаха и мен. Лейди хуск трябва да има и по аптеките. Моят е от там, но аз го пийвам сутрин на гладно за кръвната захар и до сега не съм го влагала в храни.
Брат ми показваше и нисковъглехидратни спагети от зелен боб, ако не се лъжа.
Ето ги, били от спанак.
Скрит текст:
Днешият обяд за мен и ММ е гръцка мусака- пластове печени патладжани, със заливка от животинска сметана, доматен сос със кайма и пушен кашкавал. Ще добавя и бяло вино, че да има и нещо извън режима.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 11:12 от mariat

# 212
  • София/Севлиево

Ето ги и нашите рибки-само 2 са,но за 60 л.аквариум е ок.Няколко пъти вземаме и такава черничка с изпъкнали очи,ама все умират...
Резултат от теста-7.10,което за 3 г.с.е положителен,макар и на долна граница.В сряда(точно на рождения ми ден) трябва да го повторя и дано всичко се развие по план.Лошото е,че хома индексът ми се е вдигнал и сочи,че имам инсулинова резистентност.Не знам дали е от бременността,и преди ми бе висок,но съвсем малко над 2,5, а сега е 3,6...

# 213
Браво, Елислава. И нома индекса ще преборим.

# 214
Стиснати палчета от мен, Елислава! Горните нисковъглехидратни рецепти са подходящи за теб (и за мен - Снимах ги всичките, благодаря!) Както и повече разходки.
      Днес цял ден съм в едно отнесено състояние. Имам ужасно много задачи, свързани с документи и ходене по различни институции, наближават крайни срокове, а аз блея по облаците, телевизора, форума...
Поне се погрижих за цветята на терасата и сега се наслаждавам на аромата на петуниите.
     Уфф, запалих си цигарата откъм филтъра! Не ми е ден. Дано утре съумея да се мобилизирам!
     Хубава лятна нощ, момичета!

# 215
Добър ден!

Пия кафе и чакам да напече. Втори ден без дъжд Laughing
Ставам, че Кратун ще учи, но после ще ви "нагледам"

# 216
  • при късмета
То обяд вече, затова кафето с ранен обяд или късна закуска, кой както е станал

Мария, да ви е честта новата радост!
Калинче, отдавна не беше показвала менажерията. Не ми изглежда страшен кучо, предишния ми изглеждаше по-страшен.
Ели, стискам всички палци, всичко да е наред.
Писе, обади се да кажеш какво става, че отатък още не съм отваряла. Бързо оправяне на мъжа ти Hug
Прибрахме се вчера, четях ви, обаче телефона започна да ми прави номера още преди да тръгнем и бях почти без интернет. Почти всички снимки са на мъжа ми на телефона и сега трябва да ги прехвърля на компютъра. На тръгване минахме и през Бургас до защитената зона да вземем печата и през морската градина да хапнем някъде. Попаднахме на терариум с интересни влечуги и едно хамелеонче се разхождаше по хората. Шефа и мъжа ми и с един смок си другаруваха, момчето което беше при животните беше много готино. Само тези животни можеше да извади, защото останалите бяха силно отровни. Ентусиазма на децата го накара да им покаже животните, които може по-отблизо.
Иначе, много добре изкарахме, Поморие определено влиза в полезрението за почивка занапред. Хора си имаше, и както каза Валето, ако сега са наполовина, както се оплакват местните, то има много народ обичайно. Но пък никак не е малко или поне не толкова, колкото си представях. Разбрах, че са 14000 жители, а това си е град, а не градче. Кръстосахме го навсякъде. Возихме се 2 пъти на корабчета, втория път се бях паникьосала. На езерото с калта дори не можах да се намажа, какво остава да вляза. В музея на солта много подробно обясняват кое как и ние с една приятелка с която бяхме, барабар Петко с мъжете, ще се мажем, Шефа отказа. Реших да си намажа първо лицето, че бях изгоряла, да не ме донапича докато стоя с калта и така ми се сгади, че не издържах. Бяха предупредили, че има силна миризма, но не очаквах чак толкова силна, а и първо я плеснах на изгорелия си нос Joy Но си взехме луга, сапун, крем, паста за зъби от козметиката и сол от солниците в сувенирно бурканче.
И до Несебър мръднахме, че едната сутрин не беше за плаж, много ми хареса и този град.
Гушки на всички, ставам да пусна поредната пералня Joy

# 217
На Поморие съм била, когато бях на 10 години. След разказа на Ма ко, може и да повторя.

# 218
  • при късмета
Мария, заслужава си. Ние бяхме в старата част, където на крайбрежната улица са квартири,  заведенията и пясъка. От другата страна е направена за разходка и да се влиза във водата със стълбички, защото няма пясък, а морето е скали. Там за заведение или хранене на крак, трябва да отидеш на съседната улица, ама не е кой знае какъв проблем. Там е и кея за разходки и качване на корабчетата. Едното на което се возихме е това, пускам го за малко, че е с шефа

Другото, още не съм си прехвърлила снимките, много по-голям кораб е, пътува чак до остров Анастасия и товари по 214 човека.
В заведенията пред нас, освен сравнително ниските цени, готвеха много вкусно, и в двата най-близки ресторанта имаше супи, пици, аламинути, готвено и доста голямо разнообразие на риба, миди, раци и калмари. Дюнери, бургери, всичко правят в двойни дози за привличане на клиенти, палачинките бяха 65 см. в диаметър. Имаше много заведения, които изобщо не бяха отворили. Към езерото с калта и солниците (на едно място са, има и наблюдение на птици) е само нови хотели, там пък бяха отворили само няколко, повечето изобщо не са и отваряли. Камериерката при нас беше местно, младо момиче, много разговорливо и много ни разказа. Даде ни и координати на квартира в новата жилищна част и там има плаж, макар и по-малък, само до там не стигнахме. Когато е нормален сезона, там било по-спокойно. Има влакче, което обикаля целия град по крайбрежната улица, тя практически се явява нещо като околовръстно. Чадърите и шезлонгите не са безплатни, но свободни зони има на всеки плаж. Пред нас беше разделен с няколко малки като кейове и от двете страни е свободна зона.
Ей такива

Не знам кога, но определено ще повторим

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 19:16 от ма ко

# 219
  • София/Севлиево
И ние почивахме на Поморие преди месец,пак в старата част и много ни хареса.През 2011-та пак бяхме там,но в новия град,та не бяхме много очаровани.Сега обаче беше хубаво.В апарт комплекс точно до плажа-аз,ММ,детето и кучето Simple Smile

# 220
  • София
Привет!
Ма ко, старата част на Поморие е чудесна, да, просто е прекалено заселена за нас с Бубка.

Днес правих рулото с тиквички, имам много тиквички в градината, чудно е:

# 221
  • при късмета
Вале, имаше си доста хора, а като си представя, че са на половина, не знам какво е в нормален сезон. Жената от хотела ни каза, че в заведенията в които се хранехме, вечер не можеш да седнеш без резервация през деня. Сега стоят пред заведенията с менюто и от улицата привличат хората навсякъде, не само там.
Аз имам поръчка за китайски спагети за довечера и ще взимам тиквички така или иначе. И руло ще спретна утре, ако ми остане време, че шефа хич не го яде и първо на него да уйдисам.
Ели, апарт комплекса, този ли е, дето оградата му е желязна, а самата сграда са опитали да докарат като замък, с малък басейн по средата в градината? Май само той работеше в тази част и един доста накрая, към езерото.

Да поздравя и управата на Бургас за морската градина. И Варненската много, ама много харесвам, но там има по-малко дървета и повече градинки с цветя и храсти. В Бургас страната откъм кея поне е повече дървета и доста по-хладна. Само до там стигнахме, а отдавна не бях ходила.

Само се размотавам, мъжа ми пусна прахосмукачката, ама трябва да прибера дрехите, да просна другата пералня и да измия пода, а и месото за спагетите да си нарежа и овкуся

# 222
Ма ко супер е на Поморие,не знам колко е малък града като хора,но е пълен.Лятото особено с руснаци,имат си там апартаменти и има какво да се разглежда.Бургас е на близо ,Несебър.
Мм е добре и утре ще помоля пак за стиснати палци ,едно за него,едно че и аз имам задачи  за вършена,а съм пешачката...
Вале с това руло само предизвикваш,ще се пробва май.
Калинче хубав изглед имаш.Аз моята градинка я зарязах нещо тия дни,дано утре повали малко.
От както го няма мм,кучето е тъжно,все го търси по стаите.Одеве говоря по телефона с него и се тропа по стълбите-едно момче идва да храни гълъбите му.Нашата взе да се върти около вратата и да мята опашка-помисли че си идва...

# 223
  • София/Севлиево
На Поморие тази година почти няма руснаци,защото не ги пускат...Иначе да,пълно е с тях,както и навсякъде по Черноморието ни.
Ще стискам палци за ТМ ,Писе.
Ма ко ,този апарт комплекс няма ограда,няма даже и басейн,но беше точно до плажа,до него имаше ресторантче с хубава кухня.

# 224
  • при късмета
Добро утро!

Ето едно тематично кафе.
За руснаците на Поморие, жената от хотела каза, че вече има постоянни жители. Целогодишно са там. Имат повече от 1 апартамент и се издържат като ги дават на туристи, предимно пенсионери са. То май по северното Черноморие това е обичайно. А само на почивка тази година няма, още не са ги отворили, на 3 или 4то място са в света по брой заразени.
Писе, стискам всички нужни палци!
Имам да пазарувам, че вчера се размотавахме и не отидохме, имам да сготвя нещо и за телефон трябва да обикалям. Смартфона окончателно почина, добре, че имам и друг, че да не размествам карти с телефона на детето. Другия ми обикновен телефон с копчета, не знам колко смарт устройства ще надживее.
За нас стиснете палци за петък. На преглед сме с шефа и по предварителен план трябва да уговорим другата операция. Да минава, че вече не се издържа това напрежение.
Хубав ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт