Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 645
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Елислава, не губи надежда. И без това направи теста малко по- рано.
Добре дошла и на новата мама.
Лейди, бебето е добре. Изтощава майка си и баща си и прави на пух и прах теориите на доктор Спок за отглеждане на бебе. Кучето се казва Макс и от днес го тренирам на подложки за пик и ак.
След малко отивам да си видя изследванията на хормоните. Да ми стискате палци.
Писе, дано и ТМ е добре.
Смърфи, след толкова четене стигнах до извода, че колкото по- малко електроника има един уред- толкова по- добре. Преди година някъде си купих на промоция фурна Канди за 250 лева. Ми, много си е добре. Вече издръжливостта им е въпрос на късмет, та не залагам на скъпо.

# 241
  • при късмета
Ели, мисли позитивно, нищо не е загубено все още, доколкото схванах.
Смърфи, права е Мария за издръжливостта на уредите. От големите уреди остана готварската печка да сменим, но не защото не работи, а защото изгоряха ламарините във фурната. А този проблем го имат и скъпите. Вече е безсмислен съвета да търсиш уреди без никаква електроника, дори дисплей само, защото такива почти няма. Това е причината да издържат малко след изтичане на гаранцията.
На пералнята е все едно, че на мотора имам 10 год. гаранция, като и без нея знам, че това е последното което се поврежда, а за останалото важи нормалната гаранция. Та е до късмет
Мария, стискам палци, да кажеш после резултатите
Цял ден се цедят тиквичките, та отивам най-после да направя рулото

# 242
Мария, стискам палци!

А, няма начин да е без електроника. Мъж си е фен на тези неща, не че той ги излолзва. Joy
Набелязала съм си някакви уреди и смятам в събота да се поразходим по магазините да ги видим наживо (ако ги има налични тук, де). На местните консултанти не им вярвам какво говорят, та каквото успея да прочета в нета, това ще е.

Ели, продължавам да стискам! Дано успееш!

# 243
Е одеве сме се сблъскали с новата домакиня-добре дошла Маминка и честита радост.
Ели няма да се даваш,ще чакаме бебе.
Мария чакаме добри новини и за твоите хормони.
Калинче и тук не е валяло,а даваха бури и дъжд...Е слезнах да храня животните по двора ,та се наложи и да полея китките,не ми се размина.Имах си компания де,едното котенце.
Ма ко ще ме караш и моа телефон да нося за преинсталация.
Миналия път беше изгорял микрофона и го оправиха за 15 лв.
Смърфи късмет с уредите.
Успя днес да мине мм, чухме се  и се надявам скоро да си го взема в къщи,всичко да е добре и след месец да мръднем на някъде за малко отдих.
Уж ги плануват ,а днес го приготвили и викнали друг,пак откара до 14 ч гладен...което ми намирисва на проблеми със стомаха в къщи.Вчера пак стоя гладен, ама до 16 ч хаха.
Днес поне не е много жега и подухва пак.Почват да ми цъфтят гладиолите.

# 244
Добре дошли на новите момичета.
Фло Честит празник !

pisenxeto палчета и от мен  ( липсва ми гушкащо човече )
mariat, Елислава  всичко ще е наред !

Гледам, че не съм единствената с проблем с телефона, тя мако чу как започва всеки разговор. " С кой говоря ?"  , "Кой се обажда ?" включително баща ми и сестра ми всеки път се обясняват. Само няколко номера  съм запомнила на мъжа ми и децата и 3 колеги, с които всеки ден говоря. Даже сега се прибрах от работа и по спомен кога съм говорила с колежка търсих в история за да се обадя. Сега ще разгледам какво предлагат по магазините, ама не ми се дават пари за телефон.
ма ко още съм на работа.
Валето отатък ми харесаха едни страници от книга, ако не я открия ще търся съдействие за следващите.
Отивам да готвя, в къщи само на печката и пералнята съм, ето откраднах си малко време за вас.

# 245
  • при късмета
Добро утро!

Ели, чакаме днес добри новини
Писе, по-бързо да си прибираш мъжа и всичко да е наред
Мария и теб чакаме да пишеш
Смърфи, не си сама и аз съм така в магазините
Джейми, по-бързо да приключваш и да почиваш вече
Калинче, Hug
Аз рано се зарадвах за телефона, пак спря да звъни. Всичко друго му работи и то по-бързо след преинсталацията, аз нямам проблем да набирам, но когато ми звънят телефона изобщо не реагира. Най-лошото е, че отсреща не дава, че няма връзка или, че е изключен, а свободно и все едно аз не вдигам. Та все пак отивам за телефон

# 246
  • Бургас
Добро утро!
Ма-ко,мерси за кафето!:purple_heart:

Аз отдавна не бях писала,но бях в абсолютно черна серия!
Едва днес забелязвам,че слънцето свети и птичките пеят!

Първо да се извиня на Ма-ко,че не успях да се обадя и да се видим!
Макич,последно си писахме,като се прибирах от абитуриентска на племенницата във Варна.Още на другия ден сестра ми се обади,че човек,с който бяхме на масата е бил в близък контакт с болен от Ковид.Направо се гипсирах!Покрихме се цялото фемили и никъде не излязохме,докато не стана ясен резултата от пср теста на общото ни контактно лице.Слава Богу-отрицателен.Тъкмо си подадох носа навън и разбрах,че детето на съдружника на мъжа ми и то е с Ковид.Става въпрос вече за много близки хора.Тестовете на родителите бяха отрицателнии ,даже си направиха по две през няколко дни .Все пак докато излязат и двата,ние пак се прибрахме в къщи.Накрая след повторните тестове решихме да излезем,че Криста полудя и мислех да ти звъня в петък,когато се прибирахте с Шефа.Обаче този път собствения ми син вдигна рязко Т и го заболя гърлото,не можеше да преглъща.Личната беше сигурна,че е ангина,но за всеки случай му направихме пср тест в понеделник и вчера следобяд излезе отрицателен!
Докато стане теста,вярвайте,вече сама си говорех.Вчера както си вървя и започвам да плача!Нерви не ми останаха от напрежение,притеснение и изолаци лятно време.

Съжалявам,че не се видяхме,но такива са времената.Не мога да тръгна аз самата да се срещам с хора,когато има и най-малко съмнение за зараза.

Днес смятам вече да водя Крис на плаж.Тя направо реве за морето и за това,че я оставих толкова време в къщи.
Ванко също е добре-нито Т ,нито гърло.Разминахме се,но още не мога да се съвзема.
Пазете се и бъдете здрави!

# 247
Добро утро, дами! Един бърз сутрешен въпрос-полага ли ми се сутрешно кафе, късо? Не пия всеки ден, преди с другите като бременеех не помня пих, ли не пих ли...
Вчера бях на преглед с децата, задължителен, като консултация нещо. На баткото казаха, че много му лумкало сърцето, но нищо повече. По принцип много се поти като играе и тича,иначе като спи не. Дали трябва да търся кардиолог, за кръвното казаха че е добре. Макар че то тука в Германия, трябва мозъка да ти тече, за да кажат че има проблем.

# 248
  • при късмета
Славе, като не се обади предположих, че не можеш, не се притеснявай. Радвам се, че всичко е наред Hug
maminka_yoan, сестра ми 2 деца гледа в Германия и съм останала с убеждението, че много държат на тези прегледи и, ако има нужда от нещо допълнително сами те пращат.
Сдобих се с телефон, сега го чакам да си качи всички настройки, а трябва да звъня и то от него, че само този знаят. Ама много мразя да настройвам техника, значи. Ама пък е син и много готин. Самсунг А21 взех. Чудех се дали да не сменя с хуауей, но на този се спрях

# 249
Славе, добре, че всичко е минало. Настръхна ми косата от разказа ти.
Ма ко, моите изследвания уж са ок, но някак пуснати хаотично и без определена цел, та сега имам направление за дерматолог, който да питам за косопада и ще се надявам на друго направление пак за гинеколог, за да действам по правилата. Честит нов телефон, да ти служи качествено.
За кафетата не мога да помогна, ама ако ти се пие, поне да е по- слабо или не толкова късо.

# 250
Здравей maminka_yoan! Премери си кръвното преди да пиеш кафе. Високото не е добре за бременни. Ако много ти се пие, направи го много късо! Както се казва, един пръст в стандартна кафена чаша. Голяма заблуда е, че ако пуснеш повече вода кафето става по-слабо. Обясниха ми, че в дългото се извлича повече кофеин. Аз отдавна свикнах с безкофеиново, взимам едно от лидл, чудничко ми е с мляко.

Славче, прегръщам те. Приятно пляцикане в морето и се смили над мен, като качиш някоя снимчица на пясък, вълнички, гларусчета... Simple Smile

# 251
  • София/Севлиево

Днес съм рожденичка.Годините не ги крия,а им се радвам,нека стават все повече и повече.И да има какво да ме усмихва,макар че точно днес ми е малко тъжно.Както и предположих оказа се биохимична бременност...Поплаках си малко и сега мисля как да продължа...Ще го измислиля...
Маминка Йоан аз при успешната ми бременност пиех един пръст кафе разреден догоре в голяма чаша мляко.Стигаше ми само да усещам лек вкус и аромат...

# 252
Честита да си, Елислава. Весел празник. Как да продължиш?  Усмихни се и давай направо!
Тетка, това за късото кафе ме изненада. Ннкога не бих го предположила.

# 253
Честит рожден ден, Елислава! Желая ти здраве и да се сбъднат желанията ти!
Mariat, аз също късно го научих. До тогава се мъчех с безвкусно полупрозрачно еспресо, без никакъв каймак. Сега си пия "първак", като италианците Wink

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 15:33 от tetka_the_best

# 254
Честита да си, Ели! Жива и здрава бъди! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Днес празнувай, а от утре ще го мислиш! И както сама каза, все ще го измислиш. :hugs Тортата изглежда умопомрачително, прияде ми се едно огромно парче! Cake

Днес цял ден вися вкъщи. Първо чаках доставката на водата, че тук нали само минерална вода се пие, а сега си тръгнаха едни майстори, че се беше счупила пантата на вратата на хладилника. Той е вграден и едвам се отваряше. Сега закрепиха положението и ще поръчват нова. С хазайката се бяхме разбрали да видят още едно, две неща из къщата и сега поне тях няма да ги мисля.

Славче, големи притеснения си имала. Ама като гледам, май това ни чака следващите години - пазене и изолация... Поздрави на Криста и да се попечете и за мен.

О, това с кафето го разбрахме в Колумбия. Бяхме в една ферма за кафе и там ни обясняваха такива неща. Колкото е по-късо, толкова по-леко било. Е, има значение и самия сорт, както и изпичането на кафето. На някои пакети с кафе пише колко е силата му. Та ако се вземе някое кафе с 4 или 5 ниво и се пусне късичко, не би трябвало да има проблем. Blush

Общи условия

Активация на акаунт