Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 758
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Писе, като идваш донеси и от зеленцето.

# 316
  • София/Севлиево
Много съм щастлива-сестра ми си тръгват на 4.08 от Англия насам и ще ходим на море Simple Smile
Страхотен канал Simple Smile
Радвам се,че всичко след упойката е наред.

# 317
И на мен ми се яде зеле, сурово, готвено - няма значение. Последно време изчезна онова хубавото и хрупкаво зеле. Има от онова, дето му викат холандско. Ами то няма ядене, бре! Ще изчакам, скоро ще започне пак да излиза от хубавото. Тук го наричат капуста молодая.

Мария - ако търсиш рецепта за питки за хамбургери, веднага ще ти дам една много добра. Изпитана е много пъти, на един американски готвач е. Получават се, ама точно като американските хамбургери.

Калинка - какво стана с вашия приятел с диабета? Добре ли е вече?

Имам продукти за хубава салата и това ще е. До нас правят много хубаво суши, може и от него да поръчам.

# 318
Ели да се натопите и заради нас в морето!
Днес "присъединиха" нови 5 държави, от които не се изисква 14д. карантина при влизане в UK, но за съжаление България не е в списъка. Следващата "актуализация" ще е след 3 седмици..... поне за сега казват, че карантината не е извинение детето да не ходи на училище, което води до солени глоби... абе от където и да го смятам не ми излиза сметката за пътуване до България тази година....
Смърфи уж е по-добре - поне стриктно си пие лекарствата и си прави инсулина, а и много е отслабнал /беше доста затлъстял/. Но ще му трябва много дълго време да се възстанови...  Поразената страна е видима и в лицето, ръката и крака са трудно подвижни, казва, че има проблеми с паметта.... Предполагам знаеш как изглежда човек след сравнително тежък инсулт.... Мм ходи всяка седмица "да се зевзечат", много му е паднал гарда... Той няма 40г още и физическото състояние се отразява зле на психиката. Единственото добро нещо е, че малко преди да се случи това заживя с нова жена и тя излезе супер готина/за разлика от предната/ и наистина се грижи за него и му е подкрепа. Иначе рехабилитатор ходи в тях през ден.
Извода е - не подценявайте зъбите, ходете редовно на зъболекар - колкото и да ви е страх!!!!!!

Обичам суши Kissing Heart

# 319
Смърфи, като си свободна подай рецептата за питки.

# 320
Марият, готово:

https://foodwishes.blogspot.com/2013/07/homemade-hamburger-buns- … my-god-becky.html

Има и клипче към нея. На английси е и мерките са американските, но един паунд брашно е горе-долу 450 грама и по това количество слагам маята. Винаги се получават и са абсолютно като тамошните.

Калинка, това са много хубави новини. Бавно, но ще възстанови, браво! Щом не е сам, а и вие сте до него - нещата ще станат. Е, началото е трудно, но е на верния път. Hands Clap

# 321
  • при късмета
Добро утро!

Вкъщи смееееееее!
Шефа и тази сутрин не пропусна да се разповръща от притеснение и вълнение.
Крака му обаче е по-добре от миналия път. Не ходи, но сам става да стъпва и го боли по-малко. Важното е, че се прибрахме.

Калинче, жалко, че кучето не може да се възползва от мястото за разходка.
Смърфи, дано ви се получи пътуването, стискам палци!
Гушки на всички останали, отивам да се къпем, че сега не е лесно Hug

# 322
Браво, Ма ко. Сега бързо възстановяване.

# 323
Добро утро!
Мако Heart Eyes
Аз спрях да правя хляб - правя "бургер" питки Laughing по-лесно слагам на мм в кутията, а и Кратун хапва сандвичи-бургери.
Естествено машината меси Laughing Правя си експерименти с брашното, но пропорциите са ми 300мл.вода, 1пак суха мая, 500гр брашно, 1с.л сол, 1с.л захар, 3 с.л мазнина.
Последната "смес", която много се хареса е 100гр пълнозърнесто пшенично брашно, 200гр селско пшенично брашно/ смляно едро, има и цели зрънца/, 100гр пълнозърнесто брашно от овес и 100гр нормално пшенично.
Иначе се харесва и 200гр брашно от елда + 300 бяло пшенично/елдата няма глутен и за това бялото е в повече, иначе няма как да станат "пуфкави" Laughing питките/
Със спелта харесвам пропорцията 400гр пълнозърнеста спелта+100гр бяло пшенично.
Шкафа ми с брашна е разнообразен LaughingLaughingLaughing

# 324
  • София/Севлиево
Би ли споделила с какви брашна е пълен този шкаф?Аз напоследък почнах да правя един което хляб с бадемово брашно,ама доста калоричен идва...Преди купувах готови миксове от Хит или Метро,но май като ги направя сама става по-вкусно.А аз обожавам хляб,но белия ми е забранен...

# 325
Ели аз винаги слагам и бяло брашно - иначе без глутен не става пухкава питка
Без глутеновите ми са царевично, оризово, гречка/елда, овесено, амарант, арарут, бадемово - пробвала съм и с кокосово Smiley
Смърфи беше дала сайт, в който имаше хлебчета с хуск - намерила съм от къде да си поръчам, но още не съм.
Иначе ми харесва един микс с ръжено брашно, лен, слънчогледови и тиквени семки, чия и май имаше още неща Laughing този си го купувам от една хлебарница за ръчен хляб. Следващия път ще видя всички съставки.

# 326
Лейди, провери за хуск и в аптеките/дрогериите. Аз от там си го набавям.

# 327
Мария ние имаме 3 аптеки в наше село и изобщо не са като в България - има лекарства и мед. козметика.
Дрогерията ми е
https://www.hollandandbarrett.com/search/?isSearch=true&query=husks
обаче там е само на дражета.
Иначе съм си го намерила тук
https://www.buywholefoodsonline.co.uk/organic-psyllium-husks-1kg.html
но не съм решила какво още да заръчам - като е гарга да е рошава Laughing
има много брашна, а и български мед
https://www.buywholefoodsonline.co.uk/flour#/page/1

# 328
О, Лейди, твоята дрогерия ми е топ. Имам чувството, че всичко мога да изкупя.
Аз скоро ще купувам кокосово брашно. Ти имаш ли отзиви?

# 329
  • София
Ма ко, много се радвам, че сте вкъщи! Сега Шефът ще се успокои и всичко ще мине бързо. 🥰
Ах, каква буря е тук! Вали, вее, гърми, тока спря за един час, сега дойде.

Връщам се да ви чета. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт