Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 803
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Вале Kissing Heart
Мария - специфично е. Хляб няма да повторя с него Laughing но бисквити и сладкиши са ок. То си е неутрално на вкус - не е сладко, но поне на нас аромата не ни допадна за хляб/едва доловим е/. Иначе правя къри с кокосово мляко и го харесваме, Кратун пие течноста от ореха и яде ядката - абе пробвай.
По вкус и на цвет товарищей нет!

# 331
  • София
Аз пропускам кафето и направо на една салата ви каня. Току що ги набрах, след снощния порой е толкова свежа градината ми. Наобяд и ракийка ще сипя. Чакаме приятели от София.
Добро утро!

# 332
Вале, веднага да разкараш доматито от тез хубави краставички!
Лейди, за сладкиш мисля да го пробвам. За там може добре да се представи.

# 333
  • при късмета
Добро утро!

Нося кафето, но след почерпката на Валето никак не е примамливо
Откак ми се развали хлебопекарната и карам на купешки хляб, изобщо не се замислям какво брашно да купувам. Joy То не, че и с нея много експериментирах де. Шефа почти не яде хляб, ние с 1 караме 2 дни.

# 334
Ма ко, ако не се лъжа до днес има на промоция хлебопекарна в Лидл и много я хвалят. Аз ще си грабна от кафенцето, че е много съблазнаващо. Как е Шефчето?

# 335
  • при късмета
Шефа вчера го болеше глава цял ден и повръщането от стреса като миналия път беше цяла сутрин. Днес е по-добре и започваме да го тормозим да става. Крака го боли по-малко от миналия път, ама нещо желание няма да прохожда, лежи си. Той много се амбицира като мъжа ми за нещо го поощрява и хвали, та сега той се е заел с тази задача.
За хлебопекарната се бях отказала да взимам нова още като се развали старата. Установих, че ми е по-лесно просто да взема 1 хляб и го отмятам като ангажимент. Иначе в колко да го пусна, че да е готов по еди кое си време, веднъж седмично целя количеството хляб иначе или за малко няма да стигне и трябва да пусна нов или остава повече от нужното. Изобщо не ми правеше впечатление преди, ама като започнах да купувам установих колко ми е по-лесно. С тестата ще се оправям по-трудно, ама ще свикна.
Ама отивам да разгледам каталога на лидл

# 336
  • София
Чета ви за разните брашна и теста и ми е интересно. Аз като един консервативен рак научавам нещо и си го правя само него. Никак не си падам по експериментите. Даже в ресторант чакам другите да си поръчат и плагиатствам. Шантава работа.Simple Smile
Хлебопекарната я ползвам за класическата рецепта за хляб. Понякога я ползвам да замеси козуначено тесто за кифлички, но не става на конци. Честото използване на тази "помощничка" води до наднормено тегло. Wink
МА КО, добрата новина е, че сега го боли по-малко. След спинална анестезия е характерно главоболието, което се появява 2 - 3  дни след поставянето. Понякога отзвучава за 4 - 5 дни, друг път трае и по-дълго. Често главоболието е съпроводено от гадене и повръщане. Споко, всичко ще отзвучи и Шефчето пак ще препуска като малко жребче.
Нищо, че е обед, взимам си малко кафе.
Отивам да си храня чаветата. Цяла сутрин съм до печката. За закуска - бухти топчета, за обяд - за едното чаве пилешка супичка и пиле с ориз, за другото - сьомга на тиган, а за деди - каквото остане.
Приятен обяд и на вас.

# 337
Ма ко имам същата хлебопекарна,вярно ползвам я само за месене  но съм доволна .Поема и голямо и малко количество тесто.
Дано Шефа утре вече е 6.
Фло, за да става на конци пущаш два пъти да омеси машинката,а мазнината я сипваш бавно преди последното месене.
Аз си мързелувам с моите си занимавки,одеве мина буря,заваля и сега е още повече задушно.

# 338
  • при късмета
Добро утро!
Днес и закуска, че съм дашна

По-добре е шефа, не го боли главата. Упражнява се да стъпва на крака, но пак е опрял до страх, а не до болка ми се струва. Гледам да не го юркам, да не постигна обратния ефект.
И тук времето е ужасно и мен ме боли главата. Трябва да ходя да си взема седалгин, че погледнах, че му е изтекъл срока.
Отивам на пазар, че мислех, че сме заредили преди да влезем в болницата, ама както винаги се оказва, че каквото трябва съм го пропуснала
Гушки на всички Hug

# 339
Поради липса на други желаещи преди мен ще се прежала със закуската на Ма ко. С доматите ще жонглирам, да не си помислите, че ще ги ям.

# 340
Добър ден!
Мария с теб идеално си пасваме в храненето - всичко, което ти не ядеш, го ям аз/с тази разлика, че аз ям и това, което ядеш и ти Sweat Smile / - то и външният ни вид го показва де Joy ти пазиш талия, а аз окръжност JoyJoy но все е форма!

# 341
А, добър ви ден. Лейди, от твоята закуска доматите ги отделям, но другото ще си го хапна с кеф. Днес изчистих градината, оправих цветните лехи, подкастрих това, онова и сега ще почивам на хладно.

# 342
Аааа не е честно - ти си 2 часа преди мен Laughing аз само успях да оправя къщата и да пия едно кафе в градината - остава ми подготовка за обяд и вечеря - чак после ще изляза да кося трева....с това слънце и дъжд тревата полудява. Днес и тука го дават адска жега - та каквото и да правя ще е до 14часа и после "тихи" занимания в къщи до 18часа Laughing

# 343
У дома днес ще се хапват пици от гирос питки. Дават го да стане много горещо и свеждам готвенто до минимум тези дни.

# 344
Привет ви,не се диша вън ,въздуха направо пари....
Стоя си вътре под климатика  плета си и готвя следобяд като е хладно в кухнята.
Да, ама днес се наложи да пътуваме,да живее климатика в колата.Кучето дори оставихме ,че не знаех дали ще има къде да спрем колата,не ми се рискуваше да виси два часа в колата.Свършихме задачите се прибрахме.
Ето ви нещо за разхлаждане.

Общи условия

Активация на акаунт