ФЕВРУАРСКИ МАМИ 2005 - от Дядо Коледа чакат колет! - VІІ

• 17 689
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
Porednata nova mama sam:
termin 24 Feb, ochakva se momche

# 166
  • Sofia
Цитат на: zak
Porednata nova mama sam:
termin 24 Feb, ochakva se momche

Добре дошла, поредна нова мамо!  Wink
Брей, много февруарки, много нещо се събрахме  Laughing  Laughing
Ще има бум на бебета през февруари  #Milti  #Milti

# 167
Blagodaria !!!
A kak da si sloza takava kartinka, koiato pokazva kolko dni mi ostavat?  Savsem nova sam, nishto che se registrirah odavna Simple Smile

# 168
  • Sofia
Цитат на: zak
Blagodaria !!!
A kak da si sloza takava kartinka, koiato pokazva kolko dni mi ostavat?  Savsem nova sam, nishto che se registrirah odavna Simple Smile

Разгледай: "Правила, указания..."
подробно е обяснено как да си сложиш лентичка с термина

# 169
Добре дошла и от мен на zak!брей че то наистина се множим ама това си е хубаво. Stuck Out Tongue

# 170
Zdraveite momicheta,

Tezi dni se zanimavah s ehografii sled kato me naplashiha s glavata i krakata na bebeto. az sam v 34 sedmica a glavata e 9.2, 9.3 sm. Sega prochetoh che na edna mama v 31 sedmica e 9 sm. Ta hodih po sumati lekari ama za stastie vsichki kazaha che niamalo problem - dano da e taka. Za krachetata pak bili 6 sm i nesto 6.2 ta spored tiah te otgovariali na po malki sedmici, ama i tova se okaza che e nared. S drugi dumi samo mi izkaraha akalite i posle pitat zasto imam kontrakcii !!!. Sled kato mi preliaha malko magnezii v bolnicata stoto mi beshe dosta nisak kazaha che vece niama da mi praviat nisto i ste chakat da rodia - kogato stanelo Grinning
I tai kato ne sam hodila na ZK kazete mi pls kakvo piete sega vie kato hapcheta, lekartstva, vitamini?
A da i kakvo ste vi donese diado koleda? Stuck Out Tongue

# 171
  • София
Хм....тези размери и мен много ме объркават.На мен в 30та седмица ми казаха-глава 8 и не помня колко,а краче-6,2(това го помня) и двата размера по таблицата отговаряха за 31ва седмица точно.онзи ден като бях на преглед ме гледаха на един ехограф,които не изписва размерите,а директно изчислява коя седмица си и кога ти е термина та си отговаряхме точно този път....
Аз пия Матерна през ден и магнезии чат-пат....когато ми се скимне,ама от седмица не съм пила...

# 172
Zdraveite, az pia zeliazo v momenta, zashtoto hemoglobina mi e 92 i kazaha, che bil mnogo nisak.  Osven tova folieva kiselina pak zaradi sashtoto, a vitamini ot vreme na vreme, shtoto kavat, che mnogo napompvali bebeto, a na men minalia mesec mi kazaha che varvi okolo sedmica napred spriamo sedmicite, v koito sam Simple Smile
A reshili li ste kade shte razdate?  Moze bi ste go obsazdali, no az chak sega vzeh da se zamisliam ....

# 173
  • София
Аз в Св.София,но без уговорка с лекар....ти накъде се насочваш?

# 174
Между Св.София и Майчин Дом се чудя, ама още не знам.... Confused:

# 175
Абе хора, айде стига сте се стряскали... размери, сантиметри, милиметри... Та това са бебета. Ни едно от тях няма да се роди идентитично на друго.  Виж, в началото всички се развиват горе долу по същата схема, но след това вече всяко бебе започва да си се развива индивидуално. Не можете да очаквате, че главата на вашето бебе ще е 9 см само защото главата на бебето на Лили в същите седмици в които сте и вие е било 9 см. Разбирате ли ме какво искам да кажа?

Плюс това, както и аз самата научих, ехографите са само машини които само изчисляват ПРИБЛИЗИТЕЛНО тегло и размери. На мен за първото ми дете ми казаха, че е 3 800 грама... то взе че излезе 4 510 грамово. Ехографите отчитат с +- 22 дни , така че не бих се доверявала много много на тях. И каквото е, това е. Здрави да са.

Мене няма да ме има до неделя. Заминаваме при свеки. Току що се сетих, че там дори човек не може да се изкъпе както трябва (а деня за мен не може да започне ако не се изкъпя) и ще си ходя с мазната коса 3 дни. Къпят се в сауната... а сауната им е на другия край на двора. И къщата им е с едни закривени смотани стълби по които ще трябва да се качвам и слизам за да стигна до тоалетната или кухнята (2 много важни места  Wink ) и онез сега почнали да мислят какво ще стане ако взема, че падна. И много умната сестра на мъжо (една от всичките) казала, че ще си направят раждане като от едно време. Ще затоплят сауната и там ще раждам... Тя на шега де... ама аз откачих като го чух това... Та то беби няма да оцелее ако недай боже стане такова нещо. Тъпаци... ммммдааааа.

А ние като за Коледа сме с пукната глава... Синчето де. Една кутия за бижута падна от високо връз главата му и малко му я пукна. Михме, духахме, плакахме... сега е ОК. Ама милото сега последните дни само акциденти... цицина (вече спаднала, но синя) на челото, сега пукната глава... ще си го гледам аз екстра зорко тез дни, че нещо не му върви на него.

И в случай, че не пища повече до неделя (или понеделник... зависи кога ще смогна да седна тук), бих искала да ви пожелая

Приятни празници! Весела Коледа и всичко най-хубаво и добро.[/size] Обичам ви и ще ми липсвате!

# 176
Добро утро сладуранки МАМО ФИН пожелавам ти лек път и не ги слушай онези какво приказват !!!!!!!!ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ Tada  Heart Eyes .АЗ щесам на работа в понеделник ще ви пиша пак! Close-mas:

# 177
Здравейте мамчета Wink
Брей, много сте изписали за един ден бе. Едвам го прочетох, но ми беше много забавно, особено писанията на мама Фин. А също и премеждията в НОИ и гр.транспорт Grinning А и нови мамчета има Simple Smile , добре дошли и на тях.
Сега да се отчета. Вчера посетих всички възможни доктори преди празниците. Оказа се, че бебка вече се е обърнала с главата надолу Grinning , и освен това щяла да е дебеличка Shocked Сигурно като майка си - аз съм се родила 4 100 (ама като прочетох мама Фин какво е написала за нейния Оли и се успокоих Grinning ). Добре че ще раждам със секцио, та се надявам да е по-леко. Та доктора вика - устискай още 3 седмици, и си готова. Леле, дали ще съм януарка. Нещо май не искам. Взе да ме хваща шубето Rolling Eyes Но мама Фин е абсолютно права за това, че на ехографите не може да се има особено доверие, всичките му там размери са ориентировъчни. Така че, споко мамчета. Мислете си за Коледа Close-mas:  и за други хубави неща.
Пожелавам на всички приятно изкарване на Бъдни вечер и много Весела Коледа Close-mas:
А сега, да хуквам по магазините, че доста неща трябва да накупя за празниците #Milti

# 178
  • София
Аз пия от разтворимия махнезий общо взето по едно на ден,казаха ми по 3 ама няма за кога да се стискам толкова..Simple Smile
А аз съм тази в 31ва седмица с глава 9см и не намирам нищо обезпокоително.
Ще видим тази седмица като ходим на преглед какво ще кажат,ама аз не се шашкам кой знае колко от тия размери.Лекаря казва че бебо е голям и може да се наложи секцио,но той си знае най-добре.
Аз така разсъждавам по добре бебе4кг отколкото 2..Simple Smile

# 179
AZ SUM SUVSEM NOVA PRI VAS I MALKO NE SUM V 4AS AZ SUM OT FEVRUARO -MARTENSKITE MAM4ETA TERMINA MI NA 12 MART

Общи условия

Активация на акаунт