ФЕВРУАРСКИ МАМИ 2005 - от Дядо Коледа чакат колет! - VІІ

• 17 682
  • 276
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен,
Добре дошли на новите мами, леко бременеене колкото остава! Simple Smile
Аз също мисля по късно да си стягам багажа за болницата примерно към средата на януари, че и по нататък.
Тук в Севлиево също няма сняг и мен много ме е яд, защото обичааам снега Close-mas: , но дано да завали.
Аз съм на работа до края на тази седмица и после почивкааа Mr. Green  Grinning  Laughing
Най ме е яд че няма да мога да си пиша с вас толкова често защото все още нямаме компютър, купихме си масичка за компютъра и монитор и дотам стигнахме засега, защото ще си купуваме кола и моят човек каза че засега ще замразим покупката на компютър Sad  , е за сметка на това другата седмица ще си имаме нова кола Grinning , но аз че намеря начин от време на време да ви пиша.
Сега ще си изпратя GSM номера на лични на Годзила, за да може ако има нещо да държим връзка с нея и тя да ви казва, кофти е човек като си няма компютър Cry  Sad

# 76
Ще ми се да ви питам,някоя от вас ориентирала ли се е за нормално раждане с епидурална упойка Confused:

# 77
Цитат на: TANITA-30
Ще ми се да ви питам,някоя от вас ориентирала ли се е за нормално раждане с епидурална упойка Confused:

Моя милост!

Пък от там... каквото сабя покаже. Предното раждане беше такова... нормално с епидурална... додето след 45 минути напъни нямаше никакъв ефект и аз се развиках, че искам с вакум или как там се казва на български. Та така и си излезе човечето на вън...

# 78
Мамо Фин при вас сигурно е практика да се ражда така,но тук,особено в нашия провинциален град,ме гледат като полезно изкопаемо Shocked

# 79
Е там как се ражда?

# 80
И аз искам с епидурална обаче в нашият малък град...Аз питах доктора и той каза че могат да ми сложат такава упойка даже безплатно, ама мен ме е страх защото тук такава почти не се прави и не съм убедена в кадърноста на анестизиолозите, макар че доктора ме уверява точно в обратното, че били много кадърни и че са специалисти от Плевен и идват да дежурят в нашата болница(защото ние си нямаме  Thinking ) Та те щели да ми сложат епидурална упойка без никакъв проблем, ама на мен като все не ми се вярва и като все си мисля най-лошото и ще се чуствам едва ли не като опитно зайче защото тук сигурно един път в годината се прави такава упойка . Ами питам се аз като идват от Плевен в нашият град да дежурят, аз ако тръгна да раждам по никое време и те не са дошли, кво ще ги чакам и тогава ще раждам ли?!...

# 81
Мамо Фин,ами ражда се почти както преди 100години!
Е, шегувам се разбира се,но такива упойки не се използват и ако аз искам да ми бъде направена трябва да се уговоря предварително с анестезиолог и да му заплатя една солидна сума след раждането(сумата зависи от степента на сложност и времето на раждане).

# 82
Здравейте мами,

Аз все още имам колебания относно раждането с епидурална упойка, защото съм чувала че е доста рискова - трябва и анестезиолога, и доктора да са много добри - в противен случай било рисковано.  Пълна съм с колебания кой е най-удачния начин на раждане - дали секцио или понормален начин с или без упойка.

Но до февруари ще падне голямо мислене Grinning

# 83
здравейте на всички:) добре дошли на новите попъленения:)
аз този weekend си преизпълних плана  Stuck Out Tongue 3 вечери -1 новодомско парти и 2 рожденни дни, та хич и не съм включвала ПС-то, за да пиша. Днес почивам, след много терзания реших да не ходя на "почерпка" за взета шофьорска книжка, мързела ми, студа и това, че от 5 дни нямам глас надделяха хаха
A и усещам едно разтягане на корема ми... болезнено, кожата ли мускулите ли... ама ме боли около пъпа или по на горе - вие как се чувствате?? то корема расте, ама защо трябва да го усешам болезнено...
Иначе аз съм решила да раждам нормално с епидурална упойка, това ми се струва най-хуманното и за мен и за бебока:)
Не искам цезорово, освен ако не се наложи по медицински причини, но за сега да чукна на дърво всичко ние е наред:) Не виждам обаче, защо трябва да се мъча (хич не обичам силните болки) след като мога да родя с епидурална Bulb Изчетох много по въпроса дори във форума и сайта на БГ-мама, но най-вече говорих с мои приятелки, които вече родиха с епидурална упойка- всички бяха доволни и ми я пропърчаха - всъщност в европа и америка това в момента е нормалното раждане! последната ми приятелка, живееща в САЩ роди с епидурална на 23.11. Моля не робувайте на страховете - това по повод колко може да е опасна, з-тото се биела в гръбнака - тя се бие 4 пръста над ошашката, там почти няма вече нервни окончания и ако няма медицинска грешка (т.е ако лекарят не направи някоя беля)  няма начин да навреди!
Някои за лекарствата говориха... аз по мое усмотрение Embarassed реших да си почина малко от всякакви лекарства - та от 1 седмица не пия нито желязо, нито витамините за бременни... толкова ми е зле стомаха, че не дори тия витамини ме дразнят... ама май след някой друг ден пак ще почна да пия, витамините де:)
днес понеже нямах никаква работа се зачетох яко по форума... на тема бременост и цигари и алкохол, а да и кафенце... уф ужас, някои майки са мнооого крайни на тази тема... дано не са прави хаха, з-тото аз след 4 месец, си позволявам по едно мляко с нес, 1 цигара дневно и по 20/40 гр. от време на време ракийка, а сега като дойде зимата, почти всяка вечер 1 чаша червено вино... леле дано не съм лоша мама хаха, но наиситна мисля, че вманиячаването на тема какво е вредно - всичко е вредно е ПО-вредно:) от консумирането от време на време на тия просволути вредни неща хаха
ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ:) ей ако някой утре дойде в ЦУМ да ми се обади:) аз съм нисичка къдрава и мноооого говоря хахаххаа

# 84
Mami kak sa razmerite na bebeto vi na videozona? Dosega nisto ne mi kazvaha sega izvednaj kazaha che glavata bila mnogo goliama - 2-3 sedmici napred !!!!!!

# 85
Здравейте, бъдещи майчета Simple Smile
След това дълго излияние на Бети, всяко друго ще бледнее, но може ли да понамина и аз.
Бети, относно пороците, за мен млякото с нес е задължително начало на деня, иначе не мога да си отворя очите сутрин - имам склонност към ниско кръвно и това ме спасява, а за цигарите съм под пълна благодат - още от началото на бременността ми ставаше лоши от дима и така си остана и до сега. Вече не ми прилошава, но ми все пак ми е гадно от миризмата .......няма начин да се изкуша. Биричка и винце - рядко, но чак пък забранено Simple Smile))
А за раждането:
 - багаж мисля да подготвя 4 седмици преди термин (или когато влезна в 9-ти месец)
 - За упойка идея си нямам. Със сигурност искам да раждам нормално. Епидуралната на мен ми звучи добре, но не съм го обсъждала с акушерката, която ме е поела за раждането. Разбрахме се да й се обадя 8-ми месец, но смятам да е след Нова година на спокойствие........ Знам, че най-добрата ми приятелка роди при нея с някаква венозна упойка, която била смесица от болкоуспокояващи, но по-скоро притъпява болката, отколкото да я премахва. Така или иначе това ще е минимумът, на който съм навита - колкото и да нося на болка, не ми се изживява чак такова преживяване........Simple Smile
Успех на всички ви в избора Simple Smile

# 86
Anaise, ти и без това все имаш предчувствието, че ще родиш по-рано, явно и бебето е на същото мнение и расте бързо Simple Smile))
Аз не съм ходила отдавна на видозон, все не ми остава време....

# 87
Ne be nikvo predchustvie niamam prosto zaradi tezi vdvardiavania. A sega i tazi glava - kolko mm e na vashto bebe?

# 88
Здравейте отново. Относно писанията на Бети искам да кажа, че според моя гинеколог най-безвредното нещо по време на бременност е по една чаша червено вино Grinning (страхотен сладур, затова си го обичам). Та този негов коментар беше по повод притесненията ми, че ми изписа Полижинакс за няколко дни, когато бях в седмия месец.
А по въпроса за епидуралната упойка, ако раждах нормално (за съжаление ще съм секцио Sad ) и аз бих избрала този вариант. Не виждам смисъл защо трябва да се изтърпяват всичките тези болки, като има и по-лесен начин. Това е съвременния начин на раждане, а вече и у нас става доста популярен.
За багажа и аз мисля, че е рано. Дай боже да не се налага да го стягам по спешност Wink
Лека вечер Tada

# 89
Цитат на: Anaise
Ne be nikvo predchustvie niamam prosto zaradi tezi vdvardiavania. A sega i tazi glava - kolko mm e na vashto bebe?

Моето също върви 1 седмица напред. Но това не означава, че ще се роди по-рано. Просто не винаги термина, изчислен по датата на последна менструация, е точен. А според мен има значение и ехографа, на който те гледат. Аз ходя при двама доктори да ми правят УЗ, и при единия съм с 1 седмица напред #Onfire

Общи условия

Активация на акаунт