Един режим аз знам - този на Дюкан - 286

• 78 900
  • 710
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Този резултат от 5.5кг на месец с кой вариант на Дюкан ги свалихте и тренирахте ли?
Много ли имахте ли за сваляне?
Аз родих края на Юни мин.година и бях 80кг( 1.70см) и в момента съм 66кг като не съм спазвала диети. От началото на годината се старая да не ям сладко/тестено, но нещата стават бавно и явно ми трябва нещо по-силно и на режим.
Искам да достигна 60кг до Юни, тоест 6кг да сваля…

# 226
Здравейте,
Този резултат от 5.5кг на месец с кой вариант на Дюкан ги свалихте и тренирахте ли?
Много ли имахте ли за сваляне?
Аз родих края на Юни мин.година и бях 80кг( 1.70см) и в момента съм 66кг като не съм спазвала диети. От началото на годината се старая да не ям сладко/тестено, но нещата стават бавно и явно ми трябва нещо по-силно и на режим.
Искам да достигна 60кг до Юни, тоест 6кг да сваля…
Този от зелената книга. За съжаление не тренирам, даже и не се движа достатъчно. Ежедневието ми е основно пред компютъра. Имам да свалям още много - някъде поне още 40 -45 кг. С диабет тип две съм. И съм вече на 53 години, а на тези години доста по-трудно се свалят натрупаните килограми.
Мисля че при вас малко повече физическа активност ще решат проблема.

# 227
Здравейте! От вчера съм на ударната фаза. Смятам да съм на протеини 7 дни. Имам 15 килограма за сваляне и планирам да съм стриктна, за да мога да ги преборя за 5 месеца. Искам да попитам за количеството овесени трици. В началото на темата пише 3 супени лъжици, а четох назад из темите за количества за ударна фаза 1.5 и 2 супени лъжици. Кое е правилното, защото искам да съм точна и да не прекалявам с количеството за максимален и бърз резултат. И още нещо да попитам. В рецептите за ударна фаза виждам корнишони и кисели краставички. Не са ли забранени тогава или може като много голямо изключение в краен случай?

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 10:07 от Catley

# 228
Стартирам и аз отново. Това е най-лесният режим за мен. Нямам много за сваляне, но искам да е бавно. Целта ми е -5кг
 За триците аз ще си карам на 3л. Сваляла съм повече кг без никакъв проблем.
Хубаво е да спорелят повече хора за подкрепа. Няма да е лошо да пишем понякога и кой какво е ял. Ще карам 2/2. Триците аз ги правя с яйце и малко мляко на нещо като хляб палачинка. Днес ще ям само пилешко филе на пара и кисело мляко.

# 229
  • UK
Към какви схеми сте се ориентирали останалите?
Стартирам и аз отново.
Ще карам 2/2.
И аз. Моята цел е 10кг.
з-ка: палачинка (1 голямо яйце с 2сл трици) и черно кафе на преса.
обяд: пилешки кутлети със сос от пасирано варено яйце.
вечеря: супа топчета по Дюкан, застроена с яйце, чай с мляко.

Да ви кажа, 5кг свалени обикновено са задържана в клетките вода, която се маха, ако ядеш ниско-въглехидратно за известно време. Движението Дюкан го окуражава, като през ударната фаза само разходки се препоръчваха, доколкото си спомням, а през 3-та и 4-та си се задължително да ходиш пеша, качваш стълби и т.н навици

И кисело мляко с канела и малко подсладител ям понякога, ако приритам за сладко. Като кремче става.
Ти къде се покри?
Аз си желирам кис. мляко с ванилия, но от тази хубавата ванилия на паста дето е, със зрънцата в нея.
Крем-карамелът така и не го уцелвам значи, а е много подходящ за режима.
Чудя се дали ако разбия белтъци с подсладител ще станат хубави като истински целувки.

# 230
Радвам се, че някой писа. Аз вече махнах 1кг, но може и вода да е. По принцип трудно свалям. 5кг не са много, но но не са и за подценяване.
Какъв е този сос със пасирано яйце?
Аз си правя сос към месото със кисело мляко 1%, малко лимонов сок, чесън и черен пипер. Пробвайте, не е лошо.

# 231
Здравейте!От утре съм във вашите редици.Спазвах режима преди 10 години,тогава свалих желаните от мен 5 кг.
Сега вследствие гинекологична операция и последвало обездвижване качих няколко килограма отгоре.Целта ми този път е 8кг.Притеснението ми идва от факта,че годините са повече,хормоните играят...
Но се надявам да успея.

# 232
  • UK
Какъв е този сос със пасирано яйце?
Аз си правя сос към месото със кисело мляко 1%, малко лимонов сок, чесън и черен пипер. Пробвайте, не е лошо.
Ще пробвам, мерси.
Има рецепта за майонеза Дюкан, но аз просто си пасирам яйцето в Нинджата с малко дижонска горчица, сол, пипер и вода. Може да сложиш quark за сгъстяване, на български не знам как се превежда, но е нещо като гъсто кисело мляко, обезмаслено.

Добре дошла, Скарлет.
Хормоните са опасна работа, аз карам менопауза на 41 и аз не знам как ще ми реагира тялото, но си мисля, че понеже калориите при Дюкан в протеиновите дни рядко преминават 1000, ще имам добър дефицит. Важното е да не спираш поне два месеца и после да се захраниш постепенно.

# 233
До момента съм режимна.Закусих кис.мляко с 1 лъж.овесени трици.Обяда ми беше 1 яйце,палачинка /2 лъж.овесени трици,1 яйце,мляко/,вечерята ще е пил.бутчета в мултикукъра.Изпила съм литър и половина чай,неподсладен разбира се.Нещо съм понастинала дали мога да изстискам пресен лимон във вода.
Извървени 23 000крачки/16 км.
Бих се радвала и вие да споделите вашето меню днес.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 18:30 от скарлет 98

# 234
  • UK
И аз съм настинала и нямам апетит.
Днес ядох пилешки бъргери с трици в тях и сьомга на тиган.

Скaрлет - как правиш толкова много стъпки, браво.

# 235
Teriyaki, изпуснах юздите преди 2 години, покрай ковид. Сега карах някакво време на по-лесния вариант на Дюкан, но пак изпуснах юздите. Сега не мога да кажа, че съм на нещо. Не ям боклуци, рядко пия алкохол. Отпуска съм следващите дни и след това като мине 8ми март, ще видя на какво ще карам. Но килограмите не са добре. Аз си работя от вкъщи, не излизам много, че е и зима и...... Лоша работа е.

# 236
Аз си работя от вкъщи, не излизам много, че е и зима и...... Лоша работа е.
Дааа, обездвижването е голям проблем. И аз съм постоянно пред компютъра и зимата когато е студено има дни в които едва стигам до 700-800 крачки (толкова ми е отиване и връщане до мястото от където ме взимат за работа). Нямам търпение да се стопли времето и да излизам на разходка.

# 237
  • UK
Моята Първа фаза приключва днес. Сутринта се мернах и минус 2кг, утре сутрин пак ще се премеря и запиша.

Закуската ми днес: въздушно хлебче с извара и рачешко рулце, кафе с разбит белтък.
Скрит текст:
Обяд: 2 варени кюфтенца с бульона (триците са в тях) и задушени пилешки дробчета, кис. млекце череша с нула мазнини и нула захар.
Вечеря същото, плюс пепси макс и кремче от сварено яйце.

Edеn  - не е лесно и аз постоянно се лутам с тези кг. Стресирана ли съм, не мога да мисля за себе си, или преяждам или гладувам. Не е лесно да се постигне баланс, при мен лично няма умереност. Още повече, че мозъкът ми не отчита ситост и мога да изям невероятни количества храна, докато корема не ме заболи. И баща ми беше така, но той никога не е бил пълен, а на мен всичко се лепи, понеже съм флегматик по натура и не обичам движението.

Относно стъпките, днес приключвам на 820. Disappointed

# 238
Teriyaki благодаря за споделеното меню!Апетитно е...
Аз от утре минавам на втора фаза,до момента съм минус килограм и половина.Утре ще разбера колко точно съм свалила след 5 дни ударна фаза.До момента съм режимна,но явно годинките и стреса си оказват влияние.Спомням си,че преди 10 години при 3 ударни дни бях свалила 3 кг.
Проблем ми е и ходенето до тоалетна.Пишете как е при вас?

# 239
На мен ми е проблем ходенето на тоалетна, въпреки огромното количество вода, което изпивам. Ако не съм ходила 3 дена, с вечерята изяждам няколко люти чушки и на сутринта ми се получават нещата. Но не всеки обича. Аз не мога да ги ям постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт