На море в Гърция 2020 - III

• 48 433
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Изключително изнервяща ситуация, само неясноти...Още били пускали автомобили на Маказа, ама до кога? Ние пътуваме чак на 20.07, даже не знам дали да тръгваме, от Бс сме,ако трябва през Кулата да минаваме, няма смисъл...Нито мога да си отменя резервацията, защото всичко се мени постоянно, нито мога да кажа категорично " тръгвам" при всяко положение. Започва да ми звучи като подигравка, а очевидно никой от държавниците ни не се интересува  как да съдейства, тъй като има Бг сезон за спасяване.
До 20 юли кой знае какво ще измислят. Уж са казали, че ще заработят и другите пунктове като инсталират четци за кодовете, отделно гръцките общини под Маказа протестират, че им убиват туризма като не работи. Ще чакаме и ще се надяваме на най-доброто.

# 661
Оф, то все едно не на почивка, ами на мисия тръгва човек...
Ние още нямаме кодове, пътуваме в събота. Чудя се дали да не попълня пак декларации, защото иначе изтървам 48-часовия срок.

И ние още нямаме код, а попълних декларацията в понеделник вечерта.

# 662
Имам впечатление, че изпращат кода непосредствено преди пътуването и ако декларацията е пусната доста по-рано, се чака повече. Нека тези, които си получиха кодовете да кажат колко време горе-долу преди пътуване са им дошли.
Пожелавам лек път на всички и да нямате никакви проблеми, както с преминаването, така и по време на почивката!

# 663
Ние още нямаме кодове, пътуваме в събота. Чудя се дали да не попълня пак декларации, защото иначе изтървам 48-часовия срок.

Ако след попълването сте получили имейл, няма нужда да попълвате пак. Кодът идва 1 ден преди пътуването.

# 664
  • София
Ние минахме във вторник късно вечерта, но за всеки случай попълнихме декларации в понеделник по обяд. Кодовете дойдоха през нощта.
При мен дойде в папка СПАМ.

# 665

Ако след попълването сте получили имейл, няма нужда да попълвате пак. Кодът идва 1 ден преди пътуването.

Не е точно така за жалост. Бях попълнил декларация на 28ми за пътуване на 1-ви и кода дойде на 1ви в 23:00. Разбира се това го правеше напълно безполезен. Във ФБ група за границата има хора писали, че ги тествали с PCR тестове, българи.

# 666
Здравейте, за мен остана една неяснота, в статията в Дневник пишеше (а мисляи на сайта на министерството): "В зависимост от информацията в конкретния QR код пътникът ще бъде насочен или към зона за преглед, където ще му бъде направен PCR тест за коронавирус, или ще бъде допуснат направо в страната." Но тук в предните коментари се говореше и за тестване на случаен принцип пак от някъде прочетено. И се чудя кое е вярното Thinking Как мислите? Ние сме чак през август, дето се казва до тогава и границата може да затворят, но все пак следя темата да съм в час. Даже си отворих един файл Гърция и си пействам важни неща..... Rolling Eyes

# 667
А за връщане към България Маказа отворена ли е?

# 668
  • софия
Минавайки границата при тези условия, почивката ни в Гърция ще бъде още по-приятна.
Надявам се, докато тръгнем, условностите и неяснотите да са уточнени. Няма да ни откажат от ходене там, нека си измислят още 100 неща. Подобно поведение при мен работи точно в обратна посока.

# 669
  • София

Във ФБ група за границата има хора писали, че ги тествали с PCR тестове, българи.
А какво се е случило след това?

# 670
  • София
Здравейте, за мен остана една неяснота, в статията в Дневник пишеше (а мисляи на сайта на министерството): "В зависимост от информацията в конкретния QR код пътникът ще бъде насочен или към зона за преглед, където ще му бъде направен PCR тест за коронавирус, или ще бъде допуснат направо в страната." Но тук в предните коментари се говореше и за тестване на случаен принцип пак от някъде прочетено. И се чудя кое е вярното Thinking Как мислите? Ние сме чак през август, дето се казва до тогава и границата може да затворят, но все пак следя темата да съм в час. Даже си отворих един файл Гърция и си пействам важни неща..... Rolling Eyes
По гръцките медии се твърди, че тестването зависи от информацията в кода. Явно кой откъде идва ще е определящо за тестване.

# 671

Във ФБ група за границата има хора писали, че ги тествали с PCR тестове, българи.
А какво се е случило след това?

Нищо, продължили са към Гърция. Никакви инструкции не са им дадени, но това нищо не означава. Все пак в сайта с декларацията е обяснено какво да се прави.

# 672
Кулата в момента 7км опашка

Дано минем днес 😕

# 673
От ФБ групата:
- 9.52 Минахме за почти 3 часа, искаха декларации и ни тестваха за Корона
- След тестването какви инструкции ви дадоха ?
- Никакви
- А какъв тест ви правиха - бързия или PCR?
- С клечка в гърлото
- Всички ли тестват или ?
- Не, не всички.

# 674
Ние се завърнахме благополучно снощи. Към Гърция нямаше все още големи струпвания, а към България, бяхме единствена кола. Преди малко познати, пътуващи днес към Гърция, се оплакаха, че са на Кулата от няколко часа, километричните задръствания вече са факт.
От нашето пътуване установихме, че масово туристите не спазват много от мерките (преобладаващи румънци, доста сърби и сравнително малко българи - на фона на останалите националности). Обслужващият персонал спазва стриктно  наложените мерки. Мястото, където бяхме отседнали, изискваха декларация с телефон за връзка, имейл и имената на почиващите, при евентуален случай, да имат връзка с нас. Дадоха ни брошура с препоръки, в която силно препоръчваха да не се използват климатиците. (това го имайте предвид, защото на много места за настаняване  предполагам ще бъдат дори забранени).

Общи условия

Активация на акаунт