Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 52

• 48 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
Ползвали ли сте папилокеър и какъв беше ефекта от него? Комбинирахте ли го с някакъв имуностимулант? На мен ми го изписаха заради hpv за 6 месеца. Периодът ми се струва дълъг и се чудя дали може да повлияе на вируса или е само за лезии, причинени от него?

Ако са ти го предписали и се съмняваш, защо не се консултираш и с още един лекар? За по-сигурно? Вече има и много лесни начини за онлайн консултация - пишеш на лекаря, пращаш каквото имаш като документи и до няколко часа той ти връща отговор. Аз лично така праевя, когато нещо ми е притеснено или ме съмнява.

# 691
Искам да Ви попитам слагали ли са Ви някаква гьба ,която се резорбира след биопсия?
Да, на мен.

# 692
Здравейте пиша ви много притеснена ... от около година имам изменение на матката, което изследвах преди година и тогава се оказа доброкачествено . Последнaта ми цитонамазка е от преди месец и половина и е  първа/втора група. Моята генеколожка обаче ми каза да си направя типизация и се оказа, че имам един високорисков тип - 16..., което ме изненада доста.... много съм разтревожена и объркана... какво ли не изчетох.
Имах много дългогодишна връзка, а от повече от 2 години не съм има полови контакти .... чудя се от кога е тази инфекция.. пишеше, че може да стой латентна години наред и сега на къде? Sad
Казват, че няма лечение и същевременно пък казват, че организма с повишаване на имнунитета може да го илимира. Това означава ли, че сам организма убива вируса или отрицателните тестове са в резултат на малки количества от вируса, които не се хващат и той продължава да е там като херпеса и при отслабване на имунитета пак да се появява.
Чуствам все едно имам присъда ...
Правя си цитонамазка всяка година от доста време насам и сега какво като знам, че имам ЧВП само да се побърквам от притеснение, защото 16 причинявал и други форми на рак, които хващаш чак като ги има иии...
Съжалявам, че си я направих тази типизация, защото от тук насетне как да живея спокойно, да се чудиш дали това няма да активира ракови клетки някъде..... Sad
И освен това като излизам с едно момче ... какво да му кажа ? Знам, че 80% от хората го имат в някакъв момент от живота, но аз знам, че имам тип 16 и как да си легна с момче като знам, че мога да го заразя и да му предам нещо толкова опасно. ..като и презарватива не предпазвал на 100%. Как ще имам деца?
Кой мъж ще бъде с мен като му споделя, че имам ЧВП високорисков тип ... не е много романтично Sad((
Убива всичко това, каква нагласа да имаш като знаеш, че предаваш зараза и как човека от другата страна да иска да е теб като му пренасяш такова нещо ? Sad((((((((

# 693
Леле момиче, всичко това звучи повече като за консултация със психолога на бг мама. Мисли първо за себе си, не за това как тр да кажеш на това "момче". Ако той наистина те харесва, ще прояви разбиране. Вирусът се маха, когато повишиш имунитета си. А това става по няколко начина, един от които имуностимулиращи лекарства. Аз го изчистих, така че можеш и ти. Това сега тр да ти е най-важната задача. Не бих се тревожила толкова за това дали ще заразя някого, повече бих мислила за това дали и той не го носи, този, а може би и други вируси. Даже вече изисквам тест преди физически контакт. Ако го направят значи супер. Ако не, няма за какво да съжалявам. Успех и не се шашкай!

# 694
Аз имах ЧПВ 16 и имам и дете, след като ми го откриха. 2007-а го откриха, 2009-а родих.
Така че спокойно. Не е толкова страшно ако имате добър лекар и се следите качествено.
Ако цитонамазките и колпоскопиите са ок, то няма нищо притеснително до момента.

# 695
SmileSmile
Леле момиче, всичко това звучи повече като за консултация със психолога на бг мама. Мисли първо за себе си, не за това как тр да кажеш на това "момче". Ако той наистина те харесва, ще прояви разбиране. Вирусът се маха, когато повишиш имунитета си. А това става по няколко начина, един от които имуностимулиращи лекарства. Аз го изчистих, така че можеш и ти. Това сега тр да ти е най-важната задача. Не бих се тревожила толкова за това дали ще заразя някого, повече бих мислила за това дали и той не го носи, този, а може би и други вируси. Даже вече изисквам тест преди физически контакт. Ако го направят значи супер. Ако не, няма за какво да съжалявам. Успех и не се шашкай!

Kalinu8ka ... вярно много съм се ошашкала!  Flushed Smile Дойде ми като гръм от ясно неже ... въобще не очаквах такъв резулат. Генеколожката по-скоро беше на мнение, че очаква изменението да е в резултат на нискорисковите типове, т.к от биопсията излезе резултат "сквазимозен папилом". От 2 дена чета какво ли не за тип 16 и малко поуплаших.
Много се радвам, че си успяла да го изчистиш! На мен преди типизацията ми бяха изписали Кориолус.
А ти какво си предприела за повишаване на имунитета? Спазваше ли специална диета, или въобще налагало ли се да спазваш специален режим примерно ако пушиш да откажеш цигарите.
Колко време ти отне това изчистване? Бях чела за години Sad
И ако не срещаш вируса външно активизира ли се отвътре отново при отслабване на имунитета или се освобождаваш от него завинаги веднъж преброли го организма?

# 696
SmileSmile

Kalinu8ka ... вярно много съм се ошашкала!  Flushed Smile Дойде ми като гръм от ясно неже ... въобще не очаквах такъв резулат. Генеколожката по-скоро беше на мнение, че очаква изменението да е в резултат на нискорисковите типове, т.к от биопсията излезе резултат "сквазимозен папилом". От 2 дена чета какво ли не за тип 16 и малко поуплаших.
Много се радвам, че си успяла да го изчистиш! На мен преди типизацията ми бяха изписали Кориолус.
А ти какво си предприела за повишаване на имунитета? Спазваше ли специална диета, или въобще налагало ли се да спазваш специален режим примерно ако пушиш да откажеш цигарите.
Колко време ти отне това изчистване? Бях чела за години Sad
И ако не срещаш вируса външно активизира ли се отвътре отново при отслабване на имунитета или се освобождаваш от него завинаги веднъж преброли го организма?

Пих AHCC. След две конизации и три месеца от добавката се изчистих. Ако ти се чете повече за моята история отиди на моя профил. Не ми се връща пак там да разказвам, заета съм, а и не е приятно.

# 697
  • София
Искам да Ви попитам слагали ли са Ви някаква гьба ,която се резорбира след биопсия?

И на мен, за намаляне на кървенето е, гелоспон се казва. Спомага по-лесното зарастване.

Аз се отчитам с 2ра група и без промени в микробиологията 3 години след конизацията. Simple Smile дори взеха да ми се нормализират и проблемите с цикъла, за които бях споделяла.

# 698
Привет момичета!
След напрвен LEETZ при д-р Карагьозов(страхотен лекар и изключително отдаден, въпреки че аз съм един доста досаден пациент...), чаках хистологията. Излезе 2-3 дни преди датата, на която трябва да коментираме с д-ра и сега няма да мога да заспя, докато не разбера дали нещата изглеждат нормално.
Споделям резултата тук с идеята някой, който е минал през това да даде мнението си( разбира се , лекарското мнение е най-важното, но до понеделник ще получа няколко мини-инфаркта).
Използвам случая да кажа, че аз съм с изменения и HPV положителен за щам 18. Правени са имуностимулации и какво ли не преди да се премине към LEETZ

Благодаря ви предварително Simple Smile))

# 699
  • София
ЦИН 3 и чисти резекционни линии.
Дишай спокойно.
В канала няма изменения.

# 700
Скрит текст:
ЦИН 3 и чисти резекционни линии.
Дишай спокойно.
В канала няма изменения.

Поемам въздух! Благодаря за отговора.

# 701
Хопчи, даде ли часа вече?

# 702
roni4ka, може ли да кажеш как мина процедурата при Карагьозов - в кабинета ли беше, или друга манипулационна/операционна, месна/пълна упойка...?

# 703
Момичета, успях да запиша час при Карагьозов за днес Simple Smile

Я кажете има ли паркинг там и много ли се чака?

# 704
Има паркинг. Аз винаги съм си влизала навреме, но има момичета които са писали, че чакат доста.

Общи условия

Активация на акаунт