Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 52

• 48 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
А виждам, че на някои момичета освен стандартните имуностимулатори като изопринозин и папилокеър, ви правят и разни лийп-процедура или конизация. Те на какъв етап от заболяването или заразяването са необходими? Трябва лезията да е станала много голяма или какво?

# 646
А виждам, че на някои момичета освен стандартните имуностимулатори като изопринозин и папилокеър, ви правят и разни лийп-процедура или конизация. Те на какъв етап от заболяването или заразяването са необходими? Трябва лезията да е станала много голяма или какво?
Това са инзвазивни процедури/манипулации/операции.
Правят се по преценка на лекаря и анамнезата .

# 647
Някой има ли представа дали ще се преустановят прегледите по време на този локдаун? На мен точно декември ми е време да ходя а и имам и час Thinking

# 648
Някой има ли представа дали ще се преустановят прегледите по време на този локдаун? На мен точно декември ми е време да ходя а и имам и час Thinking
Мисля, че не.

# 649
Здравейте, момичета! Присъединявам се към вас и ще се върна да чета назад. Предварително се извинявам, че въпросите ми са тъпи, но нямах много опит с профилактиката и ето ме сега, ще си плащам за изгубеното време. Откриха ми раничка, но искам да попитам друго, което не мога да разбера какво означава в амбулаторния ми лист. Може ли да ми каже някой какво означава съкращението "бо"? Пише "влагалище бо", "яйчници - бо", "матка - бо".

# 650
БО- без особености

# 651
Благодаря за бързата реакция! Още няколко не разбирам - "аднекси и параметри - не се палпират", "Кавум Дугласи - свободен", и при списъка с изследвания, пише - "МБ". Предполагам, че това последното е нещо много просто, но не ми идва на ум.

# 652
МБ - микробиология.

# 653
Аз съм с чпв 18 ,бях пила Кориолус три месеца ,но не ми помогна за изчистване на вируса,освен че спряха да ми излизат кондиломи.Сега пия АНСС,мъжът ми също го пие(на него не сме правили тест,но той има кондиломи и все още се мъчим с тях).За мъжете дали нещо друго се препоръчва като мазило както при жените?

# 654
Моят мъж си гори кондиломи с течен азит преди мноого години.
Не знам сега дали се практикува.По негови думи не е приятно.

# 655
Здравейте,
Аз имам hpv 16, пих ahcc 3 месеца, но вирусът пак е положителен. Тези от вас, които са го пили, могат ли да кажат за колко време и по каква схема и какъв е бил ефекта? Също да ви попитам къде се тестват мъжете? Лекарят категорично ми каза, че няма как да се тестват, защото няма  тест за hpv за мъже.

# 656
Моят в Геника със секрет.

# 657
Доктора на мен ми каза след прием три месеца на АНСС (1вия месец 2х2,2 и 3 2х1) да изчакам един два месеца и тогава да си пусна пак типизация .За сега кондиломите гингорим с кондилин ,но се получава рецидив ,надявам се имуностимулатора да помогне .

# 658
А защо толкова често типизация? Не е ли достатъчно да се наблюдава какво се случва и при нужда типизация?
Аз правих чак след 10г, през останалото време често наблюдение.
Първата година на 3м, после на 6м и като минаха 5г почнах веднъж годишно

# 659
Благодаря за бързата реакция! Още няколко не разбирам - "аднекси и параметри - не се палпират", "Кавум Дугласи - свободен", и при списъка с изследвания, пише - "МБ". Предполагам, че това последното е нещо много просто, но не ми идва на ум.
Джуд, това са резултатите от прегледа с ръце, който предполагам е направил лекаря. Аднексите са яйчниците и тръбите, а кавум дугласи е пространството зад матката.

Общи условия

Активация на акаунт