Второкласници.Тема 1.

• 36 968
  • 779
  •   1
Отговори
# 285
  • София
ох, на моят толкова много му липсваха децата от класа, че от миналата седмица броеше часовете до тръгване тази сутрин. Много се надявам да могат да играят, че нещо за разграфен двор подочух, май по-скоро ще стоят прави навън, а не да тичат Sad
Вкъщи съм, мога да го взимам наобяд, но за момента ще го оставям по цял ден, да успее да се види с приятелите, че не знам колко дълго ще има тази възможност.

# 286
  • София
И при нас са с нови учебници. На Просвета плюс и тази година. По традиция в нашето у-ще първите дни са само до обяд, въпреки че и двете госпожи влизат и им водят часове. Може би като някаква адаптация за децата са го измислили. Засега има ентусиазъм да ходи, дори става по-рано покрай кака си и батко си. Да видим до кога.

# 287
  • София
И при нас учебниците са нови поради същата причина, която е описала цветна палитра. Изненадата за мен обаче беше 2ри комплект, които да стоят в училище - явно ползваните до момента. Така че - вкъщи ще е с нови, в училище - със стари, но пък ако това е практика на училището може да се окаже, че и старите не са много употребявани, ако и те са стояли предишните 3 години по домовете. Не съм ги виждала, за да преценя. Иначе детето стана рано и без проблем, но тя си става така цяло лято. Присъствена РС утре - по желание на по-голямата част от родителите и с разрешение на директора, аз лично предпочитах онлайн, но пък така ще мога да видя реално мерките в училище, а и има доста документи за подписване.

# 288
  • Варна
И нашите са на Просвета плюс, Религия не изучават. Ставането тази сутрин беше мъка - до вчера в 10, днес в 7 без 15. Сложих му раницата на гърба, той направо залитна назад. Безобразно тежка е! Стаята им е първата до входа, това е ок, но цялото училище ще се изрежда покрай тях, което е зле. Днес по програма имат 2 часа бел, математика, физическо, рисуване и пак физическо. Само на мен ли два часа физическо с рисуване между тях ми се вижда кофти идея...

# 289
Каката пък в понеделник започват с ИИ за 1 и 2 час. А в петък програмата им е тежка. Не е оптимално измислена, но госпожата по ии и констриуране обикаля 2 училища и са се съобразявали с нея.

# 290
И моят се оплака от тежката раница сутринта. Даже си остави второто шише с вода, което му давах за шкафчето. Иначе по програма днес са с 2 часа бълг.език, 1 час математика и физическо. Да видим как ще се справи с тея малки квадратчета,че бая широко пише.

# 291
  • Варна
Само 4 часа ли имат днес? Нашите са 4 дни по 5 часа и 1 ден по 6. Имат само 1 час рисуване, вместо 2 като миналата година и с двата добавени английски стават 26 часа седмично, вместо 25.

# 292
Да. Засега нямаме програмата занапред, а само за днес.

# 293
Моите са през три години и така се падат и на двамата все нови учебници, за мое нещастие, защото те хич не пазят Sad.
Как ми мина сутринта? Изнерви ме госпожата.
Беше слязла да ги посрещне и преди да тръгнат, моят син, който вече си беше сложил маската, кихна два пъти. Тя веднага: "какво беше това?". Аз се засмях, защото реших, че е помислила, че кашля и казах "кихна". А госпожата: "при второто кихане и ви го връщам". Аз пак се засмях, защото реших, че се шегува (а беше и с маска). И при следващата и реплика "ама вие защо сте го довели?", останах като тресната.
Попитах:  "А , какво е положението с извиняването на отсъствия, щом и за едно кихане ще отсъства, аз не мога да ходя до лекар за такова нещо". Тя каза, че допълнително ще го обсъждаме.

# 294
  • На морето!
Ученичката отиде с огромно нетърпение на училище, липсваха ѝ децата, средата и учителите.
Джинджерина, да не е в рискова група вашата класна?
И при нас мерките са строги, децата се строяват пред училище, искат ги точно навреме, забранено е на родители да влизат в двора, нашият клас  се строява в 7:40. От страна на училището не мога да се оплача, но някои родители са тотално неадекватни. Тази сутрин имаше поме 50 възрастни, които се бяха скупчили на входа на двора. Наблъскани един в друг в едни 5 квадрата, тъй като на тротоара има и оградка, та децата си проправяха път през това множество и въпреки тежката раница и малкият ръст, някои родителки дори не се отместваха, а поглеждаха децата с досада. Наистина не разбирам как е възможно да сме толкова неадекватни и да сме готови да създадем тотален риск и дискомфорт на другите деца, за да понаблюдаваме своето директно от входа или да разменяме клюки с другите майки.

# 295
  • Варна
Ние тази сутрин закъсняхме, но разбрах, че директорката е строявала всички в двора, след което е стигнала до извода, че не е добра идея. И като се замислиш по-добре всеки да влиза, когато пристигне, а не насила да се създава тълпа. Не знам дали са били с маски в коридора, но са карали 2 часа физическо в салона, вече си излях възмущението в друга тема. Много съм бясна.

# 296
Нчпри нас май са с график, защото ни дадоха диапазон от 10мин, в който децата от класа да влизат. На родителската среща ще разберем имало ли е драми с новите правила🤐

# 297
Както и предполахах, имало е изгубени маски, скъсани маски, паднали по земята, хвърляни в коша, мокрени... Уж без драми за самото им носене. Жал ми е за децата малко с тези маски.
Иначе вече са си започнали по учебниците преговора, веднага и домашно са имали.

# 298
при нас на 15 в двора беше лудница от деца и родители. Това с мерките ми се видя доста лицемерно поне за този ден.
Иначе най-големият проблем е ставането, но след като малко се посъбуди, и вчера, и днес, тръгна тичешком. Много ѝ е липсвало общуването с деца без около нея да има родители.
Попитах я как се е справила с мерките, каза чудесно, нямах проблем. Оказа се, че си е загубила маската, дали ѝ нова! Попитах я защо не е взела от тези, които ѝ сложих допълнително  тя ме погледна учудено и каза, че изобщо не знае, че ги има. Това, че сутринта сто пъти обясних какво слагам е без значение. Излизали са само един път, попитах защо и тя каза, че всяко междучасие излиза по един клас, т.е. първото - първи, ворото - втори и така нататък. Тя всеки ден има по пет часа, като всеки ден има по два часа БЕЛ и един математика. Останалите часове са разпределени в оставащите два часа.
Вчера са правили диктовка, справила се е, но каза, че се почуствала засрамена, защото прочела само три книжки. Имало деца прочели седем. Успокоих я естествено, но браво на упоритостта на родителите да успеят да ги накарат да прочетат толкова книжки....
В общи линии това разбрах за първия реален учебен ден. Стискам палци да останат присъствено.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 08:55 от gigi-gagi

# 299
  • София
Аз вчера взех детето червено, потно, мръсно. Тичаха като луди в двора, гонеха се. От кога не го бях виждала такъв. Мислех, че ще е изморен, но той сам поиска да си ходи на тренировка още един час. Иначе с маските не е имало проблем.

Общи условия

Активация на акаунт