Второкласници.Тема 1.

• 36 961
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
Възможно е, изчаквам да  мине тази тетрадка и през госпожата. Но защо тогава слага подписът си на домашното?  А и в някои домашни има корекции от нея...

# 391
  • Варна
Нещо не схващам логиката да не се поправят грешките, защото се чака госпожата да ги види. Нали като са маркирани в червено се виждат доволно добре? По-скоро си е небрежност и недоглеждане, отколкото умишлено НЕпоправяне.

# 392
Аз до момента не бях откривала грешки, преглеждат ги в занималнята и после тя ги поправя.
Снощи като преглеждах какво са правили в училище и видях, че домашното от предишния ден е с грешки, т.е. Класната ги е поправяна. Прегледах и тези от вчера и открих две-три грешки. Като попитах гледа ли ти някой домашните се оказа, че не, тъй като тя се справяла добре само проверявали дали е написала, но не и дали са верни. Тази вечер ще говоря с тях, все пак такова доверие на малко дете, а и взимат нов материал, може и да не е разбрала всичко добре.

# 393
Аз разчитам и на себе си, детето ми да се подготвя за училище, затова доколкото мога, проверявам каквото мога, коментираме грешките и поправям каквото мога. Чудесно е, разбира се, когато може и госпожата от занималнята за прави каквото може в тази насока. Но не бих разчитала само на тяк. Ако детето ходи в занималня на училище, там са 28 деца на една учителка. Не вярвам да могат да обърнат внимание на всяко дете, защото те на тази вързраст имат нужда от доста такова.
В първи клас наистина разчитах почти само на учителките, но детето ми тръгна доста добре подготвено на училище и затова.

# 394
  • shumen
Нашата госпожа от занималнята не поправяше,за да види класната им къде правят грешки.След разговор с нея вече поправя и показва на децата къде грешат.

# 395
Ние сме в частна занималня, така че смятам, че трябва повече усилие.

# 396
Моята дъщеря не ходи на занималня. В началото на първи клас ходи две седмици и я спрях. Първо - оплакваше се от шума, второ - върна се два пъти без написана домашна, трето - видя ми се, че не се проверява достатъчно добре, четвърто - ненужно ги занимават с допълнителен материал - "Знам и мога" за сметка на основния материал. Нямаме никакви проблеми. Вкъщи я пише сама, ако има въпроси - ги задава, а после аз проверявам.

# 397
  • shumen
Нашите използват Знам и  мога от тази година и то когато нямат много домашно или в Петък.
Тази вечер госпожата от занималня го похвали моя,че бил единственият,който успява да си напише всички домашни за 45 минути и да се занимава с други неща.Но той веднъж преди 2-3 седмици беше излъгал баба си,че няма домашно по четене и добре,че проверих като се прибрах от 2 смяна и видях и сутринта го вдигнах в 6 часа да пише и знае,че няма ли домашно ще бъда пак лоша.

# 398
Занималнята си е към училището. Кажи-речи целият клас е на целодневно обучение. Той си е изпълнителен като цяло и като знае, че нещо трябва да се направи, си го изпълнява. Без домашно май не е ходил, освен когато беше болен и аз самата не разбрах какво трябва да изпълни точно. Но колкото и да е изпълнителен, прави правописни грешки на разни думи, за които не са учили правилата. И тези грешки е редно да му се посочват, за да запомни правилния правопис. Ще поизчакам още малко да видя как ще продължи,но при следваща непоправена и разписана домашна, ще повдигна вече въпроса.
А и без това с тея бройки от седмица насам, съм на тръни във всеки момент дали няма да обявят дистанционно обучение🙄

# 399
  • Варна
Естествено, че трябва да се поправят, класната кога точно се очаква да ги гледа и поправя? Нали затова имат учителка и за занималнята, не само да ги варди вместо бавачка.
Иначе и при моя син се среща пропусната грешка, имаше и случай на фрапантно грешно поправяне на една задача по математика Laughing Подозирам, че госпожата е гледала грешен ключ на задачата, защото на целия клас беше поправено мноооого грешно, а и едва ли смята всяка задача на всяко дете преди да поправи.. Не знам, ама беше интересна ситуация.

# 400
  • shumen
Моя днес има първата забележка без домашно по английски.Трябвало да си напишат името,а той забравил.

# 401
Охо, моята откога има даже 2 забележки по английски... Все нещо не разбрала. Simple Smile Като майка си.

# 402
  • shumen
Нашите при три забележки без домашно им пише двойка госпожата.

# 403
И моят син е на занималня и то сборна. Два втори класа и два четвърти.  30 деца горе долу. Понякога рядко пишем в къщи. Като цяло съм доволна. Недейте да бъдете толкова настъпателни към учителите. Трябва да ги учат, да ги възпитават, да ги гледат да не се избият. Бяхме и на родителска среща заради агресията в училищеи точно заради определено дете, което се оказа че не е така както представя нещата в къщи.
Иначе взе да е по отговорен моя синковец и по оправен.

# 404
Знаете ли ние ли трябва да проверим резултатите от Математика без граници и къде?

Общи условия

Активация на акаунт