Второкласници.Тема 1.

• 36 903
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
В горните класове не пишат ли по всичко на широки редове? Нашата учителка реши да ги свикне още от втори клас. Децата се справят.
В първи клас по математика пишеха на малки квадратчета още от началото. На големи квадратчета не са писали изобщо.

# 616
  • София
По всичко пишат на широки редове.

# 617
  • shumen
От 3 клас пишат по всичко на широки редове.Нашите също ще имат два часа рисуване 2 срок каза госпожата.

# 618
  • Където морето целува небето...
По-горните класове да, но от 2 клас не съм срещала до сега. Може наистина да им е по-лесно. Моето не харесва малките квадратчета. Той пише "със замах" и са му малки Simple Smile

# 619
  • София
По-горните класове да, но от 2 клас не съм срещала до сега. Може наистина да им е по-лесно. Моето не харесва малките квадратчета. Той пише "със замах" и са му малки Simple Smile
Моят е същият Laughing Дори широките редове често са му тесни Bowtie

# 620
Моят е същият Laughing Дори широките редове често са му тесни Bowtie
[/quote

Ох колко познато. И едни разтегнати букви. Незнам вече какви упражнения за краснопис да правим. Не да е красиво изрисувано. Но като погледнеш да е добре и приятно на вид

# 621
При нас втори срок пък се е увеличила математиката.
Моят сега се готви уж да ходи на Коледно математическо състезание. Обаче някои задачи ми се струват трудни за втори клас.

# 622
  • София
Днес имахме казус-как се определя рода на умалителни съществителни?
Пример кон-конче, конче в кой род е? Благодаря

# 623
Среден род

# 624
  • София
Тц, според госпожата мъжки. Затова питах дали има правило или пак проверявам с един, една едно съществителното умаляемо или основата

# 625
Ние още не сме взели род на съществителни имена, но как пък конче да е мъжки род? За мен е среден.

# 626
Среден род е. При множествено число - например "коне" - родът се определя с "кон", не при умалителните.

# 627
Ще погледна какво учат утре,че ми стана любопитно. Да не е грешка на госпожата нещо? Аз съм откривала правописни грешки на госпожата на занималнятаза съжаление.
Едно време правехме проста проверка - ако се замества с "то", значи е среден род. - "Едно конче пасе трева. - То пасе трева".

# 628
  • shumen
Нашите са още на глаголи.Съществителните ще ги учат след това.

# 629
Конче е среден род. Според мен госпожата се е объркала.
Нашите тази седмица взеха за съществителните.
Тази седмица нашите госпожи отсъстват и ги заместват други. Днес дъщеря ми казва : " Днешната госпожа говори неправилно - казва "хайде да запишеме, да отвориме"" Grinning

Общи условия

Активация на акаунт