Фенове на тениса - тема 6

• 42 848
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Докато Чилич и Кокинакис са се захапали здраво пускам това мнение

* Новата анкетата ще почака малко до неделя и окончателното решение дали Ноле ще участва или не.

АО чука на вратата, ето и схемите:
-> Мъже <-
-> Жени <-

Дежурния Григор Димитров и Вики Томова ще представят себе си и България, ще стискаме палци.
Вики започва с Ализа Корне (възможно е да победи, защо не), но в 2 кръг срещу Мугуруса няма шансове.

Григор започва с квалификанта, Иржи Лехечка, а след това (дано, пу да не го урочасам) го чака скандалния Беноа Пер (или Тиаго Монтейро, но според мен ще е брадата). 3 кръг го чака тежко балканско дерби със стария съперник, Циципас (който обаче има здравословни проблеми и не е на 100%) и 4 кръг с Баутиста Агут ще е много тегаво. Но стъпка по стъпка...

Приемам, че Джокович ще играе. Два варианта няма да пускам, да се оправят...
При мъжете фаворитите са ясни отдавна: Ноле (въпреки скандала около него и че не е тренирал), Медведев и Зверев. Всичко извън този топ 3 ще е изненада. Но внимание с Надал все пак. Да, АО е прокълнат за него турнир, но Надал си е Надал и който го подцени жестоко ще съжалява. Аз лично като негов фен бих бил доволен ако успее да стигне до 1/4 финал със Зверев, където не виждам шансове, но за него това ще е равносилно на победа след тежката травма и буквално отсъствието от тениса близо 6 месеца. Ясно е къде Надал ще е в топ форма и ще се опита да се реваншира за 2021 г. Ролан Гарос. Съдейки по играта и мотивацията му в Мелбърн преди седмица, то аз съм голям оптимист, дано само да е здрав.
Жребия за Джокович е много лесен. Дори и 1/4 финала няма да му е много тежък, освен ако там не се класира Алкарас (защото е талант и перде).
Медведев също няма от какво да се оплаче, а и той трябва да е най-доволен, защото Джокович, Зверев и Надал се събраха в горната половина!
Надал има тежки мачове. Кокинакис в 2 кръг, Хачанов в 3 кръг и Хуркач или Карацев в 4 кръг (пфф) и после идва 1/4 финала срещу Зверев (или Шаповалов, внимание тук за Сашко)
Зверев едва ли е доволен, че Надал (или Хуркач) ще го чакат на 1/4 финал, а преди това ще има мач с Шапото (в топ форма от АТП Къп). Ама Зверев е най-големия късметлия с жребиовките, така че няма право да недоволства.
Реално за Медведев съперници не виждам. Въпросът е в каква форма ще е. На АТП Къпа допусна една загуба, но всичко останало бяха победи. На хартия има опасни имена, но са само имена. Не са в някаква топ форма или да са неудобни за малкия мечо. 1/4 финал с клиента Рубльов и 1/2 финал със Синер или Рууд (не вярвам на Стефанос, а дано е Григор --> отворена е схемата тук).

За мен Медведев е големия фаворит тук. На 2 място Зверев и на 3 място Джокович. Съзнавам, че това е леговището на Джокович, но годинките + скандала са все неща, които не знам, ами не са в негова полза.

При жените си имаме ясно изразен фаворит и това Ашли Барти. Но там както винаги е сложно и е въпрос на много фактори. Схемата на Барти е отвратително тежка, защото при нея са Осака и Бадоса, а това са може би фаворитки 2 и 3 в цялата схема. Очертава се култов мач в 4 кръг между Барти и Осака, а победителката на 1/4 финал срещу Жабур или Сакари. Лудница! Под тях евентуално в 4 кръг ще имаме: Крейчикова - Азаренка и Коко Гоф - Бадоса.

В долната половина са Сабаленка (в ужасна форма), Мугуруса (внимание към Гарбине), Швьонтек, Халеп (внимание към Симонка), Квитова, Радукану и Рибакина.
Очертава се много любопитен мач в 3 кръг между румънките, Халеп и... Радукану (хаха) и победителката с Многоруса в 4 кръг (пфф). Под тях в 4 кръг би бил любопитен сблъсък между Швьонтек и Квитова.

п.п. А, Чилич и Кокинакис още играят тайбрека. 😀

п.пп. 12-10 точки за Кокинакис и финал за озито, ЛОЛ!

# 616
  • София
Много се раздвам за Кокинакис, много ми е на сърце това момче!

# 617
  • София
Решението на съда по казуса Джокович:
https://gong.bg/tenis/goliam-shlem/multimedia/video/sydyt-se-pro … -aut-ot-ao-666559

Скрит текст:
Допускам, че в България хората ще излязат на въстание!

# 618
  • София
Не само това, но и ще е аут от АО в следващите 3 години. Дано това последното не стана факт, защото така направо го заклаха на любимия му турнир. Ама буквално. В мисъл чета, че ще е аут и следващите 3 години, но не знам дали е официално и също така не знам дали не може да се направи изключение и да махнат тази клауза, че е прекалено вече.
Иначе решението е логично, както писах, никой не е по-голям от закона. Прави, не прави, но ако го бяха пуснали щяха да се изгаврят с милиони австралийци. Казусът беше пердута за Ноле. Жалко, че се подведе по тенис АО. Интересно как тези хора минаха метър и излязоха сухи от водата, а те носят огромна за случилото се.

# 619
  • Далечният изток
Дяволо, и сега има изключения. Дават виза и при наложена забрана, на някакви основания, четох ги, но не мога сега да ги цитирам.

# 620
  • София
Споделям огромното си разочарование от решението съда в Австралия по казуса Джокович.

# 621
  • София
Пусната е дежурната анкета за нашите прогнози за турнира + казуса Джокович, какво е вашето крайно мнение.
4 въпроса, 4 възможности за отговр, по 1 отговор на въпрос.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 15:35 от Diavolo

# 622
Ех, много разочароващо. Disappointed Биваше достойно да напусне доброволно на свои условия, но е искал, както и ние феновете, да играе. Грешките и абсурдите в действията на TA и на австралийските власти настрана, надявам се Джокович да използва времето и хубаво да си помисли, както и да има коректив в обкръжението си. Който не се учи от грешките си, му е писано да ги повтаря. Всеопрощаващите близки и фенове не му правят никаква услуга.

# 623
Фен съм на Джокович, но мисля че след драмата която се разви колко вече, около десет(?) дни, щяха много да се изложат ако го пуснат да играе. 
Дано да е само за тази година...

# 624
Дяволо, благодаря за анкетата.
Моля те, добави на последния въпрос още един отговор - “всички горепосочени”. За мен вината се дели между властите, ТА и Джокович (и екипа му) и не мога да избера “кой е по-виновен”.

Относно анкетата - няма да коментирам повече казуса с Новак. Време е за АО, крайно време е даже. Та относно прогнозите ми при мъжете и жените...ами не знам. 🤣 Всичко е възможно и нищо не е невъзможно.

При жените гласувах с Наоми Осака. Тя не е в оптимална форма (абдоминална травма преди 7 дни), но при жените всичко е толкова променливо, че може и да е съвсем добре за турнира. Аш Барти е логичен фаворит, но нея все нещо я спъва точно в Австралия и имам чувството, че това нещо ще я спъне и тази година. От останалите ще следя с интерес Халеп, Бадоса, Мугуруса, Швьонтек, Радокану, Сабаленка, Азаренка, Кербер.

При мъжете - гласувах с “Друг”. Много ми се иска да видим някое от младите момчета на върха. Писах и преди, че Алкараз ми е любимец. Сонего, Синер, Рууд, Хуркач също имат шанс. Истината е, че настилката на АО е същата като на Мастърса в Париж. Ако можем да екстраполираме от него, то в отсъствието на Джокович, Медведев е категоричен фаворит.

Това е от мен. Simple Smile

# 625
  • Далечният изток
И аз така мисля. Гласувах за ТА, но мисля, че всички участници в сагата имат своята вина. Всъщност като се замисля /и като изключа това, че с положителен тест се е разхождал и срещал с разни хора и деца, което няма касателство с казуса в Австралия/, най-малка вина има Новак. Той затова има екип, има хора, които се грижат за всичко. Той е оставен да си гледа тренировките, тениса, и така трябва - все пак е номер 1, няма как да се занимава със странични проблеми, с организация и т.н. Просто мисля, че екипът му тотално е подценил изискванията. И приятелят му - директорът на АО като му е обещал че няма да има проблем, съвсем са се успокоили и не са очаквали, че е възможно нещо да се обърка. Подценяване, омаловажаване на ситуацията, това е за мен вината на Ноле и екипа му.
За ТА вече няколко пъти пиша, омазаха се яко. И днес изявлението им - "ТА уважава решението на Федералния съд." Точка... Ами какво да кажат като са омазани до ушите...

# 626
  • София
Зная, че няма да се съгласите с мен. Но на мен така ми горчи от безкрупулната гавра с Новак, че изобщо няма да следя АО. Медведев и Рубльов се оказаха страхливци. Който и да спечели компрометирания шлем ми е безразлично, само да не е анаболния и  арогантен Надал.
Справедливост - няма. Срам и позор.

# 627
Медведев е фаворит на Матс Виландер и ще гризне дръвцето.

# 628
Тенис Австралия имат най-голямата вина, защото нищо не са съобразили и очевидно са очаквали, че властите няма да им правят проблеми, заради финансовите приходи, които турнирът носи. Само дето в година на избори е нелепо да са си мислили, че това ще стане.

Джокович за мен не е невинен в никакъв случай. Мисля, че може да е гневен на организаторите, но дори и баламосванията, които е получил от тях, не го оправдават за някои откровени тъпотии. Според мен голяма излагация и за сърбите, които се правят на много възмутени, но те бяха едни от първите, които въведоха (на хартия) присъда със затвор за хора, които нарушават карантината, а какво се оказа? Джокович си е развявал дупето на публични места по време на карантина. Какви ще бъдат последствията за него, или за тези, които не са го проверявали? Никакви, защото този малоумен закон важи само за простосмъртните.

Колкото до самия турнир - очаквам триумф на Медведев, също и Беретини да се възползва от отворилата се част на схемата пред него. При жените - залагам на победа на една от силните испанки - Мугуруса, или Бадоса.

# 629
Джокович е един от най големите дарители в Сърбия. Много е дарявал за различни неща, включително дари милиони по време на Ковид за борба с вируса, за апаратура и прочие. Аз честно казано пропуснах цялата драма, не я следях в детайли и подробности. Според мен няма добър герой в случая. Джокович се овъртоли в лъжи, Австралия пък в някои действия попрекалиха според мен, не ми приличаха на демократична страна в която правовият ред е над всичко, както подхожда на западният англоговорящ свят, а на страна в която решенията се взимат от еднолично управляваща върхушка. Страната му е издала виза, после не били наред нещата, като не са наред защо има виза. Съдът решил едно, министърът обаче имал право да отсъди друго. Мен лично това ми е много странно за държава като Австралия. Не ми вдъхна доверие в случая с Джокович като държава която има правила и правилата определят какво да става, а не министъра със свои заповеди. Аз мисля че цирка и двете страни го сътвориха. А Джокович защо сам се вкара в цялата тая работа, за какво толкова му трябваше да участва на АО, като че ли няма да спечели до края на кариерата си още големи шлемове и да стане най успешният тенисист и пропускайки този АО. Но мисълта ми беше че Джокович е от най големите дарители в Сърбия, с популярни политически позиции по отношение на Косово, (бъдещ президент или значима политическа фигура на Сърбия според мен), човек много обичан в Сърбия, а манталитета на балканците е такъв, действително Джокович в случая е над закона в Сърбия защото е много популярен и обичан.

Общи условия

Активация на акаунт