Фенове на тениса - тема 6

• 42 835
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Далечният изток
А каква ирония на съдбата, че Новак е сред големите дарители и в Австралия, за борбата с горските пожари...

# 631
Цялата сапунка щеше да бъде спестена, ако ТА и АО не бяха пренебрегнали предупрежденията на австралийските власти, че преболедуването от ковид в последните 6 месеца не е гаранция за влизане в страната и не го бяха обявили като причина за медицинско изключение. В случая сами си сложиха таралеж в гащите и сега трябва да си понесат последствията, още повече, че допуснаха болен тенисист да играе на корта дори след изявлението му, че има симптоми. Нито той, нито съдията, нито който и да е друг не прекратиха срещата, а трябваше. Обаче много приказват как правилата са за всички и трябва да се спазват.

# 632
Джокович е над закона в Сърбия, явно, сертификатът му за преболедувал е фалшив,
в което  не се и съмнявала- ако беше истина щеше да започне с това, а не да го изкарва по никое време, след като положението за закучи ...

Разследване на Шпигел:
„Spiegel“ твърди:

Тестът за коронавирус на Джокович с номер 7371999, който е неговият билет за влизане в Австралия и аргумент да иска „медицинско изключение“ от правилото за недопускане на играчи без ваксинация, би следвало да е направен в 13,05 ч на 16 декември. Това е тезата на екипа от адвокати на Новак, като те твърдят, че 7 часа по-късно същата вечер, е получен резултатът от него – позитивен.
Дигиталната версия на сертификата, издаден от клиниката „Доктор Милан Иванович Батут“ в Белград, е била изследвана от дигитални специалисти, наети за това от изданието. Те твърдят, че резултатът от такъв тест е изданен с дигитална марка от 14,21 ч на 26 декември. Десет дни след датата, която сочат хората на Джокович.
Такава „щампа“ се слага автоматично на тестовете и издадените за тях дигитални резултати, уточнява „Spiegel“. И номерът на всяка от тях може да се провери в системата, където те влизат хронологично и поредно.
Адвокатите на сърбина са представили и резултата от втори, вече негативен тест, който е издаден на 22 декември (според тях) от същата клиника. Тук дигиталната „щампа“ отговаря – наистина този сертификат е от този ден, в следобедните часове, потвърждава изданието.
„Spiegel“ също така представя и скрийншотове от дигиталното сканиране на QR кодовете на теста на Новак, извършени от хора от медията в понеделник. Първият, направен около 13,19 ч централно европейско време показва, че тестът е негативен. Около час по-късно при сканиране, кодът вече казва „позитивен“. Понеделник бе и решаващият ден на Ноле в Мелбърн, припомня „Spiegel“.
И най-сериозната теза в твърдението на германската медия: Номерът на сертификата с позитивния резултат, за който хората на Джокович твърдят, че е от 16 декември, е 7371999 в сръбската база данни за ковид тестване. А този от 22-ри декември, който е негативен, е с … близо 50 000 по-малко като число. Тоест – той няма как да е направен след първия в такава хронология.

Според специалистите, които са провели дигиталното разследване по поръчка на медията, първият номер е нанесен по-късно в системата и влиза в нея поред, но на този сертификат е сменена датата с по-ранна.

# 633
Това е доста стара новина

# 634
  • София
В крайна сметка тенисът не става и ляга с Джокович. Има и други тенисисти все пак.
А и Ноле никога няма да има популярността и феновете на Надал и Федерер. Надявам се, че оттук-нататък ще се коментира главно тениса, а не тази драма за която вина носят всички. Но да изкарават Джокович някакъв борец за права е меко казано глупаво. Да беше постъпил като Тенис Сандгрен и целия свят щеше да му има респекта, а не да лъже и маже на дребно. От друга страна АО излязоха най-големите мишоци. За мен правителството в случая има най-малко вина, а и те трябваше да избират пред интереса на местните граждани (които са ги избрали и могат да им държат сметка) и един чужденец, ако ще и това да е световния номер 1.

След по-малко от 2 ч. започва истинския тенис.

Колкото и да е странно, но аз гласувах за малкия мечо. Радват ме тези гласове за Рафа, но аз лично не му вярвам, уф. Макс 1/4 финал (ако изобщо ​мине през Танаси в 2 кръг) 😯
При жените не виждам кой ще спре Аш. Храня все пак и някакви леки надежди за Халепчето.

Топ мачовете от първия ден:

Фучович - Лайович
Хачанов - Кудла
Монфис - Кория
Бублик - Ескобедо
Гирон - Надал
Нори - Корда
Кукушкин - Пол
Куери - Сонего
Мунар - Карацев
Опелка - К. Андерсън
Лало - Милман

= = =

Ястремска - Бренгъл
Калинина - Пегула
Векич - Риск
Кенин - Кийс
Крейчикова - Петкораци
Томлянович - Бадоса

Но реално истински топ мач/дерби няма.
90% от тези мачове съм ги извадил ей така, колкото да има...
Очертава се скука на старта, дано да няма много изненади, за да има интересни дербита по-нататък.

# 635
Simple Smile Аз пък се надявам на една изненада, Томова да отсрани А. Корне.

# 636
  • София
Джокович повече не смятам да коментирам, мнението ми съвпада с това на Diavolo.
Погледах тази сутрин Кокинакис, но явно доста умора  натрупал и беше, като сянка и загуби съвсем резонно.
Очаквам си с нетърпение Григор утре сутрин!
На Вики ще и е доста трудно мисля, но няма невъзможни неща.

# 637
  • София
Знаете ли от колко часа (Бг тайм) играят Вики и Григор?
Мерси!

# 638
  • София
Знаете ли от колко часа (Бг тайм) играят Вики и Григор?
Мерси!

Григор е втори мач на корт 7, като преди него е друг мъжки мач, започват в 2 бг време + около 2.5 часа, по мои сметки около 4 и 30 българско време, но може и по-рано. Евроспорт няма да го излъчва.
Вики е първи мач на корт 16, започва точно в 2.00 българско време.
Аз гледам тук: http://rb.freestreams-live1.com/tennis-live-stream6/

# 639
Доста скучен първи ден на АО.
Единствените изненади (и то не кой знае какви) са отпаданията на София Кенин и Коко Гофф. Осака и особено Барти прелетяха във втори кръг. Бадоса и Сакари спечелиха, но...няма да стигнат далеч, ако не вдигнат нивото.

При мъжете може би отпадането на Нори е единствената изненада. Изглежда, че титлата в Индиан Уелс му натежа и напоследък не играе добре. Мернах мача на Зверев - би в 3 сета, но игра над 2.5 часа срещу Алтмайер. Тромав старт.

Дано утре е по-интересно.

Скрит текст:
Усеща се липсата на Федерер, Джокович и Тийм. И дел Потро, ако може, да се върне. Sad

# 640
  • София
Хареса ми Надал, но Гирон не е мерило.
Кокинакис буквално беше изтискан лимон. Най-вече емоционално след първата си титла в кариерата и беше помлян. Като се замисля даже не е изненада, ама очаквах да видя блокбастър Рафа - Танаси, уви.
Коко сюрпризира неприятно. За мен това си е изненада, не голяма, но все пак. Коко не е мръднала. Вместо да се развива това момиче, то става все по-зле. Така и не го подобри и разви този форхенд. Не знам какво се случва...
Кенин не е изненада, защото все пак игра с Кийс, която е в топ форма.
Фелисиано ми хареса как се бори и не се даде лесно.
Шапото се поизмъчи, а Карацев за малко да отпадне още в 1 кръг.
Нори загуби от опасен съперник, но играта му беше безобразна.
Зверев и Беретини не впечатлиха.
Много странен разултат между Ястремска и Бренгъл?! Александрова и Путинцева отпаднаха също.
Спокоен ден като цяло. Направи впечатление малкото публика, винаги е било пълно в Мелбърн, тц тц.

Григор започва с Иржи Лехечка някъде около 04:00/05:00 ч.
Вики Томова започва с Ализе Корне в първи мач от днешната програма, в 02:00 ч.

Топ мачовете от ден 2:

Умбер - Гаске
Колшрайбер - Чекинато
Шварцман - Краинович *
Креси - Иснър *
Дани Еванс - Гофен
Басилашвили - Мъри **
Музети - Де Минор
=
Квитова - Кърстя *
Мертенс - Звонарьова
Контавейт - Синякова *
Конюх - Шелби Роджърс
Кербер - Канепи
Слоун Стивънс - Ема Радукану **

# 641
Кокича по принцип е известен с това, че обича да се забавлява малко повече от необходимото, така че си представям какъв купон е бил след титлата Grinning не се изненадвам, особено, че отпадна, въпреки че опонентът беше непретенциозен.

Не се изненадвам и от отпадането на Нори. Аз си мисля, че тези добри месеци в края на миналата година бяха по-скоро розово петно, отколкото индикация, че наистина е топ играч. Пък и победителят Корда е един от най-талантливите млади играчи.

При жените - Кенин от онзи загубен финал в Париж е пълна трагедия, така че според мен това, че дори е изиграла що годе равностоен мач на периоди с Кийс е по-скоро изненадата. И аз си мисля, че Коко Гоф някак не прогресира. Аз отдавна имам прогноза, че Аманда Анисимова ще се окаже по-успешната тенисистка от двете като погледнем след 10-15 години.

# 642
  • Варна и...духом на Босфора
Аз пък не съм видяла тая тема.
Ама Ко да гледам.
Немският Евроспорт 1 само дойчовцити дава.
Тюююх.Още малко и отпуската в България,за ОИ.

Дали го нахраниха Джокович вече,нали майка му каза гладен бил.Аз имам Метвурст и добруджанки,ако иска да намине.
А и шампанско има.
И ам

# 643
  • София
А ЕС в България ще излъчва мачовете само от големите кортове, спести си отпуската. 😂
Искат хората да изкарват пари от платената платформа, но аз не възнамерявам докато има безплатни стриймове.

Григор с трудно начало, не знам срещу Пер какво ни чака...

# 644
  • Далечният изток
Аз мисля, че Григор ще отпадне от Пер.
Дано ме опровергае. Искам да го гледам. Пълни ми душата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт