Получавате ли финансов документ за частните уроци?

• 1 772
  • 50
  •   1
Отговори
Мисля си следното тези дни....Получавате ли финансов документ за частните уроци, които  заплащате  за децата си? НВО в 7-и клас, ДЗИ....и още, и още...🙂Интересно ми е да споделите.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 12:41 от bubanka

# 1
  • София
А ти получаваш ли?

# 2
Не си спомням да се познаваме, че да си говорим на "ти"..😉
А Вие учител ли сте, че подскочихте  като опарена?😁

# 3
  • София
Нямам представа дали се познаваме, но във форума е прието да си говорим на "ти".
Та, на въпроса ти – ти получаваш ли финансов документ?

# 4
Специално за София е толкова трудно да си намериш добър учител, че ако успееш, въобще няма да искаш никакви документи. Не е тайна, че масово учители работят за пари под масата, но вкрайна сметка ние ги търсим, не те нас. Следователно подкрепяме тайния им бизнес. Няма какво да им търсим сметка. Ако не го подкрепяш, просто не отиваш на уроци или си търсиш някой честен (ако успееш).

# 5
Авторке, защо не си гледаш в собствената паничка?! Другата ти тема за 40-годишния, живеещ с майка си, е от същия тип. Или май се стараеш да трупаш точки по програмата на форума?

И за да не кажеш, че съм учителка, даваща частни уроци без документ, ще ти кажа, че съм изключително далеч от учителската професия и живея от много време извън България.

# 6
  • София
Има школи, които дават. Аз си поисках фактура за уроци по математика и ми дадоха.

# 7
Никой управляващ няма да посмее да пипне частните уроци и да направи някаква регулация и деклариране на допълнителен доход със съответния данък.
Но пък ще вдигат осигурителните прагове, годините за пенсия, здравните осигуровки и т.н. Изобщо най-ощетени у нас са хората, които работят изцяло на светло и не са в държавната администрация.

# 8
  • София
Мисля си следното тези дни....Получавате ли финансов документ за частните уроци, които  заплащате  за децата си? НВО в 7-и клас, ДЗИ....и още, и още...🙂Интересно ми е да споделите.
Да намериш добър учител е толкова трудно, че финансовият документ да ти е проблем.
Да, получавах. Доволна ли си? Даже наскоро си чистих портмонето от документите по БЕЛ. Съжалявам, че ги изхвърлих, иначе щях да ти ги изпратя за моя сметка, на мен не са ми нужни. Важното е, че детето ми беше подготвено и сега учи там, където искаше. С документ, без документ, резултат да има.
Скрит текст:
Цялата Мара втасала, огледали се в приходите на и без това останалите малко читави учители, на бабите, че продават магданоз за стотинки на пазара, за да си купят лекарства, или отдават някаква стая под наем. Все в чуждата купа да гледаме.

# 9
Никой управляващ няма да посмее да пипне частните уроци и да направи някаква регулация и деклариране на допълнителен доход със съответния данък.

Никаква допълнителна регулация не е необходима, върху тези доходи се дължат данъци и осигуровки и при настоящата нормативна уредба. Контролът обаче е труден по обясними причини.

# 10
Ако учителят е декларирал, че дава частни уроци и всичко е легално - да, дават документ, ако си го поискате обаче.
Ако откаже да ви даде документ, значи работи нелегално, което е често срещано и много неправилно.
Също така няма право учител, който преподава на дете в училище, да му дава частни уроци, но въпреки това много учители и това правят. После се чудим ,как някои деца все между капките минават.

# 11
Не съм получавала документ. Но съм получавала от логопеди, при които е ходило детето ми. Не намирам разлика между двата вида услуги.

# 12
  • София
И двете ми деца ходиха в школа, парите се превеждаха по банков път. Всичко беше точно и легално.

# 13
И двете ми деца ходиха в школа, парите се превеждаха по банков път. Всичко беше точно и легално.
Мда, в школите  всичко е легално.Става дума за сивата икономика.

# 14
Аз не знам какво още очакваш да ти кажат. Искаш да се разрази спор и всички да почнат да обвиняват учителите? Стига пуска теми провокиращи скандали. Както казах и преди всички знаем, че учителите работят за пари под масата и не ни пука. Важното е детето да си изкара изпитите. Да за живи и здрави учителите, и да си взимат парите след като си вършат работата.

Общи условия

Активация на акаунт