Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 666
  • 800
  •   1
Отговори
# 525
Mandaria, силно се надявам да има шанс. Миналата година през август бях в същото положение, след стимулирана инсеминация имах бременност. Чухме пулсация, но изоставаше в размерите. Слагах зарзио през ден, но влезнах в 9 г.с и нищо не чуха повече. Тъй като д-р Стаменов имаше още няколко дни до края на отпуската, ме пратиха в къщи да чакам. Беше петък.  Започнаха болки и кървене на следващия ден.  В понеделник ми се обадиха да ходя във вторник. На прегледа видя сянка в едната тръба и тъй като имах два доминанти фоликула се усъмни да няма извънматочна. И аз не съм от София, не ме пусна да си ходя, приеха ме по спешност. Но чак на другия ден ме взеха в операционна. Съвета ми е вземи си всичко необходимо за всеки случай, ако те задържат. Аз не бях подготвена. Направиха ми абразио с вакуум и лапароскопия диагностична да огледат тръбите. Платих 420 лв за аборта, а лапароскопията по каса мина. Бях приета по пътека и не ме пуснаха след . . . нищо че бях добре, чак на другия ден. Ужасно е, и физически и психически, но минава. Бъди силна, дано се размине все пак и не стигаш до там. Стискам палци!

Знаете ли колко струва аборт в клиниката? Май нещата отиват към мисед, още не знам по кой начин ще може в 8-9 г.с.? И по кое време на деня се прави, ако се наложи вакуум, кюретаж? В събота съм на преглед, ако съм гладна/жадна и се предполага, че винаги има дежурящи анестезиолози на разположение дали ще може да се случи в същия ден? Например след прегледите на док? Или трябва да се планува за през седмицата? Не съм от Сф и се чудя дали ще трябва да оставам, ако е в понеделник рано сутринта например, да не  пътувам и в събота, и в неделя пак... Дали да сложа малко дрехи за всеки случай Sad

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 09:40 от Nina Nikol

# 526
Момичета не зням от всичките лекарства ли,но съм на работа и ми прилоша. Мисля си че е от Естрофема или от Медрола , Дуфатсона не знам какви влияния има

# 527
Здравейте, момичета при започване на подготовка за ЗЕТ, кой ден от цикъла трябва да си запиша час. Благодаря предварително 🙂

# 528
И аз това се чудя,имам един много добър бластоцист замразен ,вече не мисля че този опит ще има нещо,3 ден от свеж трансфер на 2 пет дневни и не чувствам почти нищо,а доркора каза че са с перфектно качество и голям шанс, егати шанса само напразни надежди. Не се й очудвам вече,след 4г мъки, проходими тръби,Луф и никаква бремеенност,поне аз не знам да е имало такава,та сега ли ще хвана. На всичкото отгоре бия през ден прегнил 100  от който сигурни няма да имам реален резултат и мисля да го спра. Не виждам за какво го бия, Утрогестана и Дуфатсона достатъчно поддържат имплантацията заедно със Зарзио. Толкова ми се плаче, но се държа заради мъжа и близките ми.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 15:46 от 🌞 Слънчево момиче 🌞

# 529
Момичета обременяване с глюкоза правят ли в лабораторията на болницата в неделя?Опитах се да се свържа вчера да попитам, но цял ден ми даваше заето на телефона, на който звънях.Пише че лабораторията работи 24 часа, всеки ден, ама исках да се застраховам да не се разкарвам напразно. В петък имам час за първичен преглед при Цветков и още не съм пуснала изследването, а не остана време.Или ако отида през седмицата в колко най-рано мога да съм там, за да не ме гледат като извънземно и да се върна за работа че ми трябва един час поне...

# 530
Момичета обременяване с глюкоза правят ли в лабораторията на болницата в неделя?Опитах се да се свържа вчера да попитам, но цял ден ми даваше заето на телефона, на който звънях.Пише че лабораторията работи 24 часа, всеки ден, ама исках да се застраховам да не се разкарвам напразно. В петък имам час за първичен преглед при Цветков и още не съм пуснала изследването, а не остана време.Или ако отида през седмицата в колко най-рано мога да съм там, за да не ме гледат като извънземно и да се върна за работа че ми трябва един час поне...

Правят в неделя. Може само кр.захар, както и глюкоза+инсулин, което е по-точно за определяне на инсул.резистентност.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 12:22 от -INA-73

# 531
Благодаря много за отговора. Значи утре ще отида рано сутринта към 7 .🙂
А пускат ли повреме на изследването да се излиза на пейката пред болницата например, защото в някой лаборатории държат и двата часа да си плътно вътре в лабораторията...

# 532
A знаете ли дали този Прегнил е фатално да се спре след трансфер. Прегнил 100 през ден,днес 4д на в 5 дневни наоравих уринен с бледа черта, но вчера сутрин слагах Прегнил 100 и не знам сега дали е от него или съм бременна?

# 533
A знаете ли дали този Прегнил е фатално да се спре след трансфер. Прегнил 100 през ден,днес 4д на в 5 дневни наоравих уринен с бледа черта, но вчера сутрин слагах Прегнил 100 и не знам сега дали е от него или съм бременна?
В другата тема нали каза, че Цветков те е помолил изрично нищо да не спираш.

# 534
да,не смея,акушерката каза че дигал кръвния с 4 единици най много

# 535
да,не смея,акушерката каза че дигал кръвния с 4 единици най много
Благодаря много за отговора. Значи утре ще отида рано сутринта към 7 .🙂
А пускат ли повреме на изследването да се излиза на пейката пред болницата например, защото в някой лаборатории държат и двата часа да си плътно вътре в лабораторията...

Нищо няма да ти кажат, но принципно не трябва движение, защото сваляш захарга. Може вода да се пие. Вземи си една книжка.
Аз като тръгнах от там , на 2ч. и 30 мин ми се разтрепера всичко, така падна захарта, добре, че бях вече в къщи и бързо хапнах нещо.

# 536
  • София
Здравейте. Честит празник и успех на всички! Flowers Four Leaf Clover

Някой чувал ли е за "подмладяващи" инжекции по време на стимулация? Така поне ги нарича д-р Цветков пред пациентки.

Струва 40лв, правят ги само в амбулаторията, не може за в къщи, и се слагат всеки ден или през ден? Не е зарзио, мграст или друг хормон на растежа.

Ако знаете, моля за информация.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 14:40 от melinda11

# 537
Здравейте момичета?
Честит празник на всички! Бъдете благословени!

Искам да попитам някой има ли впечатления от психотерапевта в болницата - д-р Даниела Тахирова? Посещавали ли сте я и помогнала ли ви е?
Също и какви са цените на първоначалния преглед и на последващите?

# 538
Здравейте дами - всеки с тревогите си тук - Искам да ви попитам излезе ми Микробиологията от Надежда и е локализирана Ешерихия коли масово, както и Стрептококи Саливариус умерено. Всичко друго нормално - без кандида,урологични бактерии и др. Чиста стерилна урина. Ако ми се предпише Антибиотик - за трансфер трябва ли да чакам да мине месец след приема му или може да се премине към ЗЕТ с идването на другия цикъл. Сега чакам обаждане от Клиниката за лечение. Може ли да споделите опит или мнение, че ми е притеснено малко ако пак се отложат нещата за друг месец. Благодаря ви предварително и се извинявам че нахлувам с по-различна тема днес.

# 539
Момичета някой знае ли как влияе прегнил 100 на кръвния,6 ден съм от свеж ЕТ на 2 бластоциста ,онзи ден,1 ден след прегнил имах едва забележими черти,вчера се наситиха и вечерта бих прегнила,днес пуснах бета чхг и чакам резултата след 14 часа . И все пак направих тест последно и има почти еднакви черти. Не знам как влияе този Прегнил 100 на кръвния,акуешрката каза че е минимално,той е алфа чхг, а кръвния търси бета чхг. Кажете мнение,моля ви.

Общи условия

Активация на акаунт