Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 673
  • 800
  •   1
Отговори
# 510
Днес ми беше трансфера на 5 дневни 2 ембриона ,според Цветков перфектни. За фолиевата, утрохестан и Естрофем продължавам ги,но това Медрол,Зарзио през 2 дни защо?

И на мен ми ги изписа, ще ги приемаш всички до поне 10 седмица. Зарзиото знам даже, че при кървене му овеличават дозата и се бие всеки ден, няколко дни подред. Със следващите прегледи в зависимост от състоянието може да ти променят терапията. Реално погледнато, ако прочетеш листовките на лекарствата ще ти стане зле.

# 511
Зарзиото го сложиха днес,нямям оплаквания,но не смея да изпия Медрона след като прочетох листовката му.

# 512
Доколкото зная медролът, помага за това организмът да не изхвърли Е като чуждо тяло. По-добре си пийте предписаните хапчета, за да не се обвинявате после, ако стане нещо.
Аз съм го пила винаги след 5 трансфера и не съм усещала странични ефекти.
И не четете листовки те, за да не се плаши те.
Успех!

# 513
Зарзиото го сложиха днес,нямям оплаквания,но не смея да изпия Медрона след като прочетох листовката му.
Мила, Медрола е кортикостероид, който подтиска имунната система. Аз даже на последния трансфер го започнах от началото на цикъла, по препоръка на алерголожката ми която работи основно с този медикамент. Според нея щом така или иначе ми го изписват е по добре за да е подействал до трансфера да го взема поне 20 дни преди това. И имай предвид, че има жени който го пият дори до края на бременността. Пиите си хапчетата както е казала Buenadia , защото недай Боже да има провал после човек почва да се обвинява: защо не ги пих, дали това е причината. И за това пиите ги!

# 514
...но имайте предвид,  че ако ви кажат да го спрете, се спира постепенно, иначе може да се получи кофти реакция.
Аз след един неуспешен опит не знаех това и го спрях отведнъж. Така събирах границите няколко дни, че имах чувството, че всеки момент ще припадна.

# 515
Знаете ли колко струва аборт в клиниката? Май нещата отиват към мисед, още не знам по кой начин ще може в 8-9 г.с.? И по кое време на деня се прави, ако се наложи вакуум, кюретаж? В събота съм на преглед, ако съм гладна/жадна и се предполага, че винаги има дежурящи анестезиолози на разположение дали ще може да се случи в същия ден? Например след прегледите на док? Или трябва да се планува за през седмицата? Не съм от Сф и се чудя дали ще трябва да оставам, ако е в понеделник рано сутринта например, да не  пътувам и в събота, и в неделя пак... Дали да сложа малко дрехи за всеки случай Sad

# 516
Знаете ли колко струва аборт в клиниката? Май нещата отиват към мисед, още не знам по кой начин ще може в 8-9 г.с.? И по кое време на деня се прави, ако се наложи вакуум, кюретаж? В събота съм на преглед, ако съм гладна/жадна и се предполага, че винаги има дежурящи анестезиолози на разположение дали ще може да се случи в същия ден? Например след прегледите на док? Или трябва да се планува за през седмицата? Не съм от Сф и се чудя дали ще трябва да оставам, ако е в понеделник рано сутринта например, да не  пътувам и в събота, и в неделя пак... Дали да сложа малко дрехи за всеки случай Sad
Mandaria, Cry, но защо,мила? Натъжих се....

# 517
Май нещата отиват към мисед, още не знам по кой начин ще може в 8-9 г.с.?

Sad  Sad  Sad

# 518
Не знам Буба, уж отличен ембрион, вървеше няколко дни напред, чухме сърце...След кафяво зацапване в четвъртък, във вторник не видяхме пулсации, и доплер пусна Sad Не знам защо, но каза, че няма да спираме всичко заради един УЗ и да ида пак след няколко дни. От тогава (четвъртък) нямам никакво зацапване/кървене, а снощи и днес ми е ужасно лошо и повръщах. Идея нямам на какво се надява, честно.

# 519
Пусни кръвен през 2 дни. Съжалявам,има надежда сигурно...ти имаше ли симотми преди теста. Аз ми върнаха Вторник 2 прекрасни бластоциста ,но вече се отчайвам,че не чувствам нищо.

# 520
Не знам Буба, уж отличен ембрион, вървеше няколко дни напред, чухме сърце...След кафяво зацапване в четвъртък, във вторник не видяхме пулсации, и доплер пусна Sad Не знам защо, но каза, че няма да спираме всичко заради един УЗ и да ида пак след няколко дни. От тогава (четвъртък) нямам никакво зацапване/кървене, а снощи и днес ми е ужасно лошо и повръщах. Идея нямам на какво се надява, честно.
Много съжалявам,мила! Sad Бъди силна! Дано се размине и да не е истина!

# 521
Момичета,някоя имала ли е Прегнил 100 през ден и до колко повляовя кръвния знаете ли? Днес ми е 2 ден след ЕТ ,вчера поставих,на 4 ден пак ще сложа и на 6 ти,8ми,10,12 ден, а на 7ми-8 ден от трансфера ден мисля да пусна кръвен бета чхг?

# 522
Момичета,някоя имала ли е Прегнил 100 през ден и до колко повляовя кръвния знаете ли? Днес ми е 2 ден след ЕТ ,вчера поставих,на 4 ден пак ще сложа и на 6 ти,8ми,10,12 ден, а на 7ми-8 ден от трансфера ден мисля да пусна кръвен бета чхг?
Можеш да дадеш кръв рано сутринта на 8-ден и след това да сложиш прегнил. Резултатът ще е обективен. Пробвал съм го. Успех!

# 523
Много ти благодаря

# 524
  • и тук и там :)
Знаете ли колко струва аборт в клиниката? Май нещата отиват към мисед, още не знам по кой начин ще може в 8-9 г.с.? И по кое време на деня се прави, ако се наложи вакуум, кюретаж? В събота съм на преглед, ако съм гладна/жадна и се предполага, че винаги има дежурящи анестезиолози на разположение дали ще може да се случи в същия ден? Например след прегледите на док? Или трябва да се планува за през седмицата? Не съм от Сф и се чудя дали ще трябва да оставам, ако е в понеделник рано сутринта например, да не  пътувам и в събота, и в неделя пак... Дали да сложа малко дрехи за всеки случай Sad
Mandaria много съжалявам. Дано все пак да не се стигне до аборт и всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover
Аз преди 3 седмици правих в Надежда медикаментозен аборт - 290лв., в 8 г.с. бях. Дадоха ми едно хапче, което изпих в понеделник в 20h, в сряда към 10h сутринта отидох отново при док. прегледа ме и ми даде да изпия друго хапче, направиха ми от кръвния тест за коронавирус и след като излезна резултата ме качиха горе/където обикновено сме след пункция/, към 13h изпих още едно хапче и към 16h на прегледа всичко беше приключило. Ако е медикаментозно не трябва да си гладна и жадна, докато си горе е добре да се движиш повече из стаята. Очакваше се да имам обилно кървене и силни болки, но при мен и двете липсваха.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 14:05 от vel333

Общи условия

Активация на акаунт