Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 472
  • 800
  •   1
Отговори
# 615
Просто ми се появиха ПМС болки и нова ми стига ,за да се филмирам.Може да е от друскането и пътуването до болницата ,че не е близо и пътя е крив.Пих нош па ,зано се успокои ,ще си покаже.Днес ви досадих и сигурно си мислите ,тая няма ли да се кротне,но знам ,че ме и разбирате.Благодаря ви.Ще поживеем и ще видим.Просто това е последната ми надежда,нямам повече опити ,нито ембриони това е.

Всичко ще е наред. Като пътуваш с МПС 15-20 мин.преди това може да пиеш по 1-2 табл. но-шпа според това колко ще те друса колата.
За 1 ден - мах 6 табл., не знам дали помага, но поне е успокояващо, че си взела мерки.

# 616
аз лично постъпих наивно защото се доверих и вярвах, че съм в ръцете на един от най-добрите репродуктивни специалисти в България. Умишлено не четях форуми и фб групи, за да не сенатоварвам, а и имах доверие. Когатп почнаха неуспехите, започнах да се вълнувам, повече чета, питам и влязох в час макар и по-късно. Да моя бе грешката ....

След 2 годишно мотане в две клиники в моя град, що пари дадохме за хранителни добавки и изследвания най- различни, някои по няколко пъти дори, всичко в норми. Започнах с АМН 0,9. Моя мъж е с не много добра морфология и явно добавките не помагат за това. Иначе казват, че за инвитро били достатъчни, но не отговаряме на условията за фонд. Фоликулометрия, леки стимулации с таблетки и схеми за подходящи дни. И едногодишно чакане, за да стана пациентка на Надежда, имах късмета да попадна при най-добрия д-р Стаменов, как да не се довериш. Дали ние разбираме повече от него. Вярвам и се надявам, опитвам да питам някои неща, но не е много разговорлив. Мълчи и мисли. И вярвам, че ще измисли най-доброто. Имах късмет да забременея на първа инсеминация, стимулирана с менопур, но влязох в трети месец и всичко приключи. Пак изследвания генетични, кариотип, крос-мач тестове, имунология. Всичко в норми. Пак проби с инсеминации, надежди и нищо. Не ми предлагаха инвитро. По мое настояване да не губя месец, тъй като излезе отпуска началото на годината, помолих при който може друг да опитам. Успях да събера 4 неуспешни и най-сетне се класирах за фонд.  Корона вирус, спиране на процедури. Поне успях да получа заповед и веднага с падането на КПП-тата започнах стимулация и стигнах до свеж трансфер на 1 5-дневен бластоцид. Отрицателен тест. Сега чакам коментар, незнайно до кога. Възрастта напредва, качеството се влошава, АМН пада, и таз година си отива. Мотане, надежди, много средства, много време и енергия и ............. И ако ние не си подаваме ръка и не си даваме кураж, няма кой. Защото само ние, които сме в целия тоя кошмар можем да се разберем една друга. Затова ви пожелавам от все сърце всяка една от вас да изпита радостта да стане майка и да гушне бебенцето си.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 18:25 от Nina Nikol

# 617
Здравейте. Да попитам пациентките на д-р Стаменов: след първоначалния преглед и при налична заповед веднага ли определихте старта на процедурата?

# 618
Здравейте. Да попитам пациентките на д-р Стаменов: след първоначалния преглед и при налична заповед веднага ли определихте старта на процедурата?
Не, първо направихме цветна снимка и биопсия, но аз дойдох с "история" и с неуспешни опити от друга клиника.

# 619

Първо едно проследяване на ЕЦ с изследване на хормони, може и пункция, да се види как реагира тялото ви. Поне така бях при Персинска, а после при Стаменов бях вече с история от клиниката и той започна със стимулация.

# 620
Здравейте, отдавна не съм влизала в темата. Д-р Еленчев ми откри малък полип в матката(под 1см). Каза, че е хубаво да се махне, особено щом правим опити за бебе и почти не даде шанс да се махне сам, защото от 2 месеца имам леко зацапване в кафяво около овулацията. Може ли някой, който е правил скоро хистероскопия в клиниката да сподели какво точно представлява? Мога ли да се доверя на д-р Еленчев за нея? Може и на лични.

# 621
Как бяха смените на д-р Персенска , на четно сутрин ли?

# 622
Аз само да вметна, че 900 е част от името на продукта Гонал, а не единиците, които си била. Може и да греша, разбира се, но по мои спомени беше така. Моята доза беше 450 и беше ужасно висока, така че абсурд да е дал двойна.

# 623
  • София

Само да кажа, че е в отпуск до 24.08

# 624
Здравейте, отдавна не съм влизала в темата. Д-р Еленчев ми откри малък полип в матката(под 1см). Каза, че е хубаво да се махне, особено щом правим опити за бебе и почти не даде шанс да се махне сам, защото от 2 месеца имам леко зацапване в кафяво около овулацията. Може ли някой, който е правил скоро хистероскопия в клиниката да сподели какво точно представлява? Мога ли да се доверя на д-р Еленчев за нея? Може и на лични.

Аз имах хистероскопия за премахване на полипче мъничко, но ми я прави д-р Стаменов. 730 лв. по здравна каса, те си издадоха направление. Извикаха ме много рано сутринта и бях първа. Първа упойка ми беше в живота, мина много добре. Не ме боля глава след това. Разбуждат те, карат те да отидеш внимателно до тоалетната, като се поосифериш те понахранват със сандвич и кафенце и те пускат. По обед ме пуснаха. на другия ден почивах вкъщи и на следващия се върнах на работа. Малко предистория за моя полип, нямах никакви симптоми, смених гинеколога и случайно го видя новия, шашнах се и след това обиколих 5 различни специалиста в моя град, две репродуктивни клиники, ехографии във всевъзможни дни, включително на първи ден от цикъл, когато лигавицата е най-тънка. Едни виждаха нещо, други нищо, заключение от водещ репродуктивен гинеколог - гънка на лигавицата, след няколко направени ехографии при нея. Всички ми обясняваха, че трябва да е наред лигавицата, защото там ще се захване ембиончето, което си е така. Но никой категорично не каза, трябва да го махнем и тогава да правим каквото ще правим. В едната клиника дори започнаха да ме подготвят за инсеминация, но микробиологията ми излезе кофти и точно тогава ми дойде реда в Надежда. Отидох на първичен преглед излекувана с чиста микробиология и доктор Стаменов беше категоричен, има полипче, първо го махаме и тогава започваме. Явно си има голямо значение и апаратурата, с която ни гледат. Но загубих с един нищожен полип много много време и притеснения и средства.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 13:59 от Nina Nikol

# 625

Вчера си запазих час за нея за идния понеделник, та не съм сигурна, че е още в отпуск.

# 626

Вчера си запазих час за нея за идния понеделник, та не съм сигурна, че е още в отпуск.

А за започване на естествен цикъл , ако се падне неделя втория ден от цикъла когато трябва да има преглед, губи ли се цикъла.На трети ден може ли да има преглед?

# 627

А за започване на естествен цикъл , ако се падне неделя втория ден от цикъла когато трябва да има преглед, губи ли се цикъла.На трети ден може ли да има преглед?
На мен ми правиха прегледа на трети ден на ЕЦ

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 15:04 от ellina90

# 628

А в колко часа ти е прегледа , коя смяна е?

# 629
Да попитам още нещо. Все още ли изискват пср тест за ковид преди процедура/операция?

Общи условия

Активация на акаунт