Ех, КаНАДа - насТОЯщи и бъдЕЩИ маЙки - ЧАст 7

• 16 474
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
  • Торонто/Сливен
Привет на всички и от нас! Grinning

Гери, тъкмо се бях засилила да пиша вчера и прочетох това

Обаче, на торонтянки се сърдим  Naughty Мисисагски мами, татковци и бебета се вдигаме до Т., а вие не идвате  ooooh! Бързо наказани в ъгъла   Twisted Evil Ако не слушате, следващия път ще се срещаме в Мисисага  Crossing Arms  hahaha

и досега съм се срамувала. Embarassed Смятам, че е достатъчно и мога вече спокойно да се включа. Laughing

Докато не съм забравила - Снежи, хубаво си го измислила. Как да ти дам парите, щото не вярвам да се видим, поне до следващата среща. Confused

Каролина, на линия си значи? Grinning Остави ги тез неотложни работи и почивай максимално докато можеш. Wink Какви са тези листовки, и аз искам. Прати ми ги, моля те, и разкажи как мина изпита, на какво да наблегна. Че и аз се стягам да го минавам, ама кога, не знам. ooooh! Ако ти трябва мейл - n_nencheva@yahoo.com. Мерси предварително. Hug

При нас - нищо интересно. Дени се мъчи да говори и е много смешен. Кофти ми е, че времето очевидно отива на застудяване. Не ми се мисли как ще я караме зимата. Трябва да си организираме събирания, но да му мислят тези от вас, които са с коли - ще имат грижата да превозват останалите. Laughing

Да ви питам - знаете ли магазин за хубави футони? "Ikea", "The Brick", и  "Sears" отпадат - там вече бяхме и нищо не ни хареса.

# 136
  • Торонто/Сливен
А, и още нещо се сетих - знаете ли къде може да се празнува детски рожден ден? Замислила съм нещо такова за рожд. ден на Дени, но не знам къде, иска ми се да е на някое приятно и най-вече направено за деца място. Rolling Eyes

# 137
Здравей Наде, какво става с теб и ти много рядко  се вклю4ваш ве4е,може би си ангажирана с работата и нямаш време за форума.
Как е Дани, сигурно много е пораснал, много поздрави на Сю.
За рожден ден според мен най подходящо ми се стува в "CHUCKE. CHEESE' S. Там вси4ко е измислено за децата правят се и Рожденни
Дни пускат им на видео стена музика и преобли4ат 4овек като CHUCKE. CHEESE'S  който ги забавлява, пеят песни и играят  bigdance2 и той им хвьрля тикети с които според сьбраните то4ки вземаш някаква дребна игра4ка,за децата е доста интересно и забавно , а най важното е 4е, има пространство кьдето могат да ти4ат и играят на воля.Това е което знам аз дано да сьм ти била пт полза.

Joy                  Joy

# 138
.... Дидката пак ще провокира моите кулинарни способности с това саламче. Като го видях така ми се прияде, че ей сега ще скоча до Монреал.

Заповядай  Hug

Каролинка, как се чувстваш в последните минути от бременноста  Wink на мен страшно много ми тежеше Tired
Честито за изпита Peace

Снежи - казах ли ти, че си страхотна за това, което правиш...ама ти си знаеш де Hug

# 139
Момичета, благодаря за загрижеността ви. Не съм се преуморявала, но какво да се прави, случи се. След всичко, което съм изчела си мислех, че съм подготвена за началото на раждането и няма да го сбъркам, ама такова нещо неочаквах. Само мисълта за кръв ме кара да се потрисам и да си мисля за нещо не в реда на нещата. Днес цял ден лежа и се чудя какво да правя. Хванаме скуката и затова ви пиша пак.
croko, много ти е хубава идеята за женско парти, с радост бих дошла, ама много далеко тази Мисисага, а сега вече не смея да мръдна от вкъщи.
Наде, изпратих ти писмо по е-майла. За фотони можеш да погледнеш на Kennedy Str. в Scarborough. Има доста частни магазини по цялата улица и в тях съм виждала симпатични модели, но са малко скъпички. А за партито не мога да ти дам идея, мамите с деца да помагат.
Дидка, през цялата бременност не съм имала никакви проблеми. Дори и до днес без проблем си клякам, ходя, спя. Е, усещам, че ми тежи малко коремчето, но е приятна тежест. Сега обаче ми е едно притеснено какво ще стане през ноща, дали няма да се появят контракции и ей такива мисли ми се въртят.  newsm78 Ама ти знаеш какво е.

Приятна вечер на всички

# 140
Сега обаче ми е едно притеснено какво ще стане през ноща, дали няма да се появят контракции и ей такива мисли ми се въртят.  newsm78 Ама ти знаеш какво е.

Хич и не се притеснявай Naughty
Аз със ВикториО никак не ми бе притеснено - в 1 часа през ноща тогава ми започнаха контракциите, но бяха на около10-15м, обадихме се в болницата и ни казаха, че трябва да стават на 3м за да отидем - до към 4 часа сутринта съм чакала, като през това време си чатех със сестричката ми в Бг Wink Като станаха на 5м събудих МироТо и отидохме в болницата Peace
Хайде целувки и чакаме вече малкото мушмуроче Hug

Наде
, дай да видим Дени какъв мъж е станал Wink
Лека нощ и от мен мили девойки   bouquet отивам да пускам филмче - The Break Up и да си гушкам най-малкия и най-големия от тайфата Heart Eyes

# 141
Яяяяя, виж как наизлязохте всички  Joy  hahaha  Joy  hahaha Бързо и останалите на отчет! Вижте колко новинки-клюкинки научихме  Flutter

Снежи, давай да помагаме. Не бива всичко да е на твой гръб. Разпределяй задачи, аз с радост ще помогна.

Каролинка
, като те чета, не е останало. Кураж  Hug

Лоли, браво на вас! Разкажи, разкажи, на всички ни е интересно. Как стигнахте до това решение, само от екскурзията или от преди? Какво надделя в избора ви? Къде точно отивате? Имате ли предложение за работа или там ще търсите? Развълнувай сивото ни ежедневие, пък току виж и на нас хрумнало да ви последваме  Joy

Писанке, честито ви зъбче  Hug Дано всичките така леко се покажат!

Шеметче, витаминки, мила. И аз имах зимна бременност с вечно кихащи и кашлящи колеги около мен. Обикновено и аз карам по настинка-две на зима. Но тази зима не настинах. Късмет ли беше, незнам. По-скоро витаминките.

Нади, време беше и ти да се появиш. Засичам те всяка вечер из форума, да не си мислиш, че си се скрила  Joy

Кивито
, мислех, че си си заминала за Бг. Отдавна не си писала при нас. Следващият път като се събираме по мисисагски, ще ви чакаме. Да ни покажеш какви ги върши палавата Кими  Hug

Крисимами, и мен живо ме интересува тази програма. Знаеш ли как се казва? Писанката също ходи на такива мероприятия. Писанке, как се казва твоята програма? Аз съм намислила да почна да водя малката на плуване след около месец. Търся си компания. Има един басейн точно до нас, но може и другаде, ако е по-удобно.

Дидка
, малко остана, а! Я кажи, че не съм разбрала - за колко дълго си отивате в Бг? (Предполагам, че ще е дълго.) Или завинаги? Или и вие не знаете  Crazy  Така де, то е трудно да се прецени.
Много ми стана мъчно за младежите в колежа  Cry Уж рядко се случват такива неща в Канада... А има ли вече предположения кой и защо го е направил?

Кроко, и аз съм съгласна!!! Хайде на купон! От мене десерта. Кога и къде? Ако искате заповядайте у нас.

Краси, я виж каква сме сборна дружина - викай ни у вас и докато се прибереш  от работа и плочките ще сме налепили, и яденето ще сме сготвили, и ще сме лъснали  bowuu Ако не се разприказваме, де. Което е по-вероятно  Joy  Joy  Joy Но като се замисля, по-добре не си вкарвай беля на главата  Joy

И тъй като постинга ми стана тип Калида - хайде Калида, чакаме те. Кога ще идва този 19ти. И защо чак тогава ще имаш време за нас? Всички чакаме с нетърпение да ни разкажеш. Виж ние как всичко си казваме  Blush

# 142
  • Canada
Sneji Благодаря за адреса, ще пратя утре. Исках само да те питам, има ли смисьл да ти дам малки мостри ( около 10 мл) шампоани за бебета. Разрових се в моите неща и открих че имам 7-8 такива пакетчета на Хьгис и не ги ползвам. Знам че е малко за много деца, но е леко да се носи от тук. За това ако има смисьл, искам да ти ги пратя сьщо. Като каза че от тук е по евтино да се пращат неща, разбирам защо искаш да ги купиш. Но сьщо си мислих че може с част от парите да се купят по големи неща от Бг, като дайпери. Бях чела тук на форума тази тема: Да спестим от едно кафе, че жената намира мног евтини дайпери от някьде. Така че ако се свьржем с нея, може да направи нещо. Ти какво мислиш Снеже по този вьпрос.

Chrisimommy, идеята ти за шампоанчетата е страхотна. Недей да ми ги изпращаш сега, нядявам се при следващата GTA-ска среща да се видим, тогава ще ми ги дадеш. Аз също имах няколко, които сега си имат собственико-ползвател в БГ. Занесох и витамините и Лецитина, които ми бяха останали, кремчета, които не ползвах. Сега съм приготвила бънджи-гащите и кенгурото на Слава, но те ще изчакат до лятото, когато живот и здраве се надявам пак да си ходим до БГ - за тогава ще отделя цял сак за дреболийки за движението. За пампите - абсолютно съм за! Ако сте съгласни, мога с кремчетата да дам на съседа и 50$, които да даде на мамите за памперси. С парите, които останат, ще купим други неща, които ще пратим по приятелят ми през декември и каквито пари останат - също.
Живот и здраве, след няколко месеца може пак да съберем по 10$ и пак да купим и пратим нещо.
Днес подреждах дрехите на малката госпожица и се сетих и нещо друго. Имам едно чисто ново яке (подарък за РД, но седмица преди това аз самата купих същото на дребната) и комплект бодита (купила съм ги по-малки), които сматям също да пратя на движението, но не за домовете или за някоя социално слаба мама. Обикновено 2 пъти годишно момичетата организират благотворителни базари, на които се продават дарени дрехи и играчки и със събраните пари после за закупува каквото е необходимо за децата от домовете. Та мисля да им ги пратя за тази цел. И в този дух, ако някоя от вас има съвсем нова дрешка, която няма да облича на детенцето си, би ли я дарила на движението?
И друго, не е необходимо всички пари и дреболийки да минават през мен. Особено мамите в Монреал, организирайте се между себе си и като намерите заминаващ си познат - пращайте.
Благодаря за отзивчивостта на нововключилите се мами - Каролина и  Нади. Момичета, пратила съм ви адреса си на лични.
Каролина, много е важно да следши за движенията на бебчо! Ако се почувстваш не добре или забележиш, че не се движи, веднага се изстрелвай към болницата! Ако продължително време бебчо не се обажда, изпий една чаша студена вода и ще получиш един сладък ритник в отговор.
Кроко, да не съжаляваш после, че си ни поканила? Приготви се за проверка на съдържанието на всички шкафчета и чекмеджета на височина до към 1,20м.
Наде, радвам се, че се появи Hug

# 143
  • Vaudreuil Canada
Каролинка щом доктора е казал, че няма проблем, значи няма - сигурно е било някое слабичко кръвоносно съдче дето се е спукало. То малко ли му тежи все пак. Във всеки случай наближава - скоро ще си гушкаш бебчето. И честито за листовките.
Аз умувам за стволовите клетки - така че признавайте си кой къде е замразявал и какво ви е мнението - и още нещо има ли мами от Монреал, които са замразявали някъде и къде, защото доколкото разбирам тук няма такава банка трябва да ползвам някоя от съществуващите в Торонто или Ванкувър.
Освен това да се похваля, че съм се окръглила мноооооого ...  Blush ама цифри няма да споделям, че много ме е срам  Embarassed Днес за първи път ми отстъпиха място в градския транспорт - почувствах се мноооооооого дебела и в същото време ми беше смешно и забавно - това винаги съм го свързвала с другите хора ... нали знаете от нещата дето се случват на другите, а не на теб самия.
Иначе следвам съветите ви и наблягам на витамините пък да се надяваме, че организма си знае, че не трябва да се разболява в такъв момент и дано да ми се размине - просто тия хора защо не вземат да си останат за 2 дни в къщи, вместо да разболяват всичко живо наоколо...
Започвам да се замислям дали да не се преместиме в Торонто ... някакви партита се задават .. купони и веселби ...  newsm78 ... и по-внимателно с тия вкусотии дето ги пускате на картинки, че ... голямо облизване пада пред монитора  Mr. Green .

# 144
Добро утро момичета!

Кроко, да не съжаляваш после, че си ни поканила?

Няма, няма.  Hug

Момичета, аз предлагам партито да е вкъщи и да е през седмицата. Вие давайте предложения за дата и час. Аз си мислех за следобяд, но се сетих, че Снежи трябва да взима Деската от училище, така че може би около обяд. Не знам. Вие казвайте.

Шеметке,
ако се преместите в Торонто/Мисисага ще си имаме още една дружка за срещичките и приятните преживявания.  bouquet

Приятен ден от нас!   bouquet  Аз отивам да  smile3524

# 145
Здравеите моми4ета..наи-накрая и аз да се вклу4а...парво 4естито на Каролинка за G1 и пожеланиа за така леко вземане и на G2 и леко раждане, 4е то ве4е наближава... Wink Ох мен ми е за втори път но само като си помисля за момента и ми става страшно...Сега приготвяме на маика ми документи, дано да и дадат виза, за да може да ми помогне..Иначе ние с бебчо сме добре, в4ера бях на преглед и казаха 4е всичко е 0к...само че ми бяха изгубили резултатите от втората кравна проба , но казаха 4е има копие от тях в лабораторията и няма проблеми..
Дидка и аз чух за колежа в монтреал...много лошо, много страшно ми стана ..
Кивито и аз миналата година гледах от време на време едно детенце ,но само докато ми го доведоха веднаж доста настинало и  това бе6вше..
Гери, не знам дали витаминките са ти помогнали за не настинеш миналата зима, но знам 4е през бременността се засилва много имунната система.Аз по принцип  сам много 'кекава' и все боледувам, но слава Богу, от както забременях, после пък кърмех и сега пак сам бременна - ве4е 3 години съм си здравичка, наи-много лека настинчица, която не ме притеснва особенно..това за сега от мен...

# 146
Здравейте момичета, много сме всички активни тук последните два дни.
Каролина  Бьдеща мамче, няма да се плашиш, всички си мислим за теб. Аз сега разбирам че чакаш момченце, много се зарадвах, нека да се увеличаваме мьжките мами. А името му тайна ли е за нас ?А за контракции през ноща, сьщо не се страхувай, ако ти започнат, не хукваи кам болницата, ами чакаи да станат поне на 5 минути, защото иначе ще те вьрнат. Аз от това най ме беше страх, и за мой кьсмет пьрвия пьт ме вьрнаха. Сьщо гледай на положителната страма, защото през ноща няма толква трафик и по бьрзо ще стигнете до болницата. Знаеш ли на мен какво ми помогна с началните контаркции. Имах една от тези големите топки, като за аеробика, надувайма. Седях на нея и се чувствах по добре. Ако все още имаш време, нека сьпруга ти да ти взема една. Има ги в канейдиан таир и са около $10.
shemet_neveroiaten ние се чудехме за стволовите
клетки, но тогава се отказахме, защото ни се видя скьпо и от каквото четохме, тези неща са още в развитие и не изглеждат толкова сигорни на този етап. Но...има вариант да ги дадеш на такава банка в Албарта и не се плаща, нещо като донайшьн. Аз сьжелявам чв не го направих с тях, но разбрах за тази банка, чак след като родиш. Така че, нищо не губиш и не се претесняваш за парите. Единственото е че ако се наложи за някой друг, може да ви използват ваще клетки ако са подходящи ( на което вероятноста е малка). Не знам точно адреса ма саита, но потьрси на интернет. Другото което исках да ти кажа е за профилактика. Две неща мога да ти предложа.1) има едни разтвори с алкохол ( продават се в малки шишета) и си почистваш рацете с тях, като с крем. В тях слагат омекотители, така че н ти изсьхват рьцете. Аз като бях бремена непрекьснато ги използвах, особено като работех. 2) Това е лек измислен от моя сьпруг и помага когато усетиш пьрвите симптоми на настинка- сваряваш черен чай/ или лайка. Смесваш го сьс мед и морска сол. Не знам точно пропорцията, но може да се направи на око. Само че ако прекалиш сьс солта, ще ти щипе малко повече. И така тези капки се слагат в носа, няколко пьти на ден. 100% изпитан лек и от няколко години не сме имали настинки.
Gery R.  и croco1   Тази програма няма име, казва се Drop- in. Проверете вьв ваще комюнити центрове, програмите им. Обикновено до името на програма има описание и казват за каква вьзраст е подходящо. Аз така се ориентирах. А другото което е Ontario Early Years http://www.ontarioearlyyears.ca/oeyc/oeyc.htm. Те имат подобни програми, на много места из града. Погледнета на този саит, дали има място близо до вас кьдето се провежда. Аз сьщо посещавам една тяхна, но е по далече от нас. Но горещо ви ги препорьчвам, защото така се запознавате с други майки, а и бебчетата могат да са сред други деца да свикват.
Sneji Добре, за следващия пьт, ще приготвя и повече неща, днес сьм подготвила писмо да ти пратя. А за дрехите, може ли да са използвани или трябва да са само нови?
croco1 И ние с Криси сме готови за парти, може всеки да донесе храна , но кьде живееш, има ли наблизо метро?
Dot Най-важно бебо да е добре, а ти ни информирай за вас по често, дори и да е два реда.

# 147
Здравейте Канадски Мадами (откраднах го от Французойките, да ме прощават Grinning)

Как сте днес? Имаме ли ве4е нови бебоци?  Hug

Каролина казвай бързо, да не би да си имаме ново канадско бебче  bouquet
Честити за G1 и все така да ги вземаш newsm10

Ryan's Mom Много ми се гледат тези филми, много ще се радвам да ги имам, само ми кажи какво трябва да направя. Междодругото как са нещата с детската градина. Записали Раян на лист за другата, която споменаваше.

Криси Мами има само едно решение и то е да ни дойдете на гости Grinning ще ти пратя телефона и адреса на ли4ни.
А що се отнася до градината, се отказах да го местя, защото Раян свикна с децата, явно си е намерил приятел4ета и неискам да го травмирам отново. Ве4е спря да се напишква в гащите всеки ден и е запо4нал да яде, което е голям напредък. Тази сутрин ми каза, 4е иска да тръгваме за градината и когато стигнахме там изобщо не ме из4ака да му оставя рани4ката в съблекалнята (обикновено това му е повода всяка сутрин да стоя там пове4е Wink ) а ми вика "мамо аз отивам да си играя с децата, хайде БАЙ"  Grinning Леееее ле...моят малък мъж пораства Mr. Green

Гери, Краси следващия път, когато ходим на риба ще чакаме и вас. Моят съпруг обича хем да лови риба, хем да хвърля по едно око на барбекюто и салатите. Но риба не яде.............. Момичета, какво ще кажете да си спретнем женско парти? Аз вече говорих със Суити и тя е съгласна. Аз ще напълня рибата и ще я опека, а вие ще ми помогнете да я изядем. Аз предлагам да е другата седмица и да не е през уикенда. Вие какво ще кажете по въпроса?

croco твоя съпруг като не яде риба ние ядем Laughing
А за партито, аз немога през седмицата, освен ако не е след 18:00 Sad
Относно програмата за бебета (тя е и за по-големи деца, ходят вси4ки желаещи) аз знам ето тази Ontario Early Years Centres водила съм Раян няколко пъти когато беше по-малък. Избери си най-близкия до вас.

Лоли вие що така бе моме Wink много надале4ко. Явно доста ви е харесала екскурзията, пък и сигурно имат игра4ки в 1-ви клас и вие заради това Grinning
Да не ни забравиш еййй.  bouquet

Краси, я виж каква сме сборна дружина - викай ни у вас и докато се прибереш  от работа и плочките ще сме налепили, и яденето ще сме сготвили, и ще сме лъснали  bowuu Ако не се разприказваме, де. Което е по-вероятно  Joy  Joy  Joy Но като се замисля, по-добре не си вкарвай беля на главата  Joy

Гери страх ме е, защото може само да приказвате и ядете, а аз да остана гладна Laughing Joy Laughing

Аз също така предлагам едно съботно парти в нас, не ме е страх от гости, само да не е тази събота 16 септември. Ако има желаещи за следващата събота казвайте да ви пращам адреса и идвайте Hug
Само да ото4ня, 4е нямаме чекмеджета в които да неможе да се бърка Laughing Laughing Laughing така, 4е Снежи не се тревожи.

Дидка какво реши за ботушите? Вси4ки или никой Grinning Wink

Неприятна история тази стрелба в колежа, в4ера го 4ух по радиото Cry да не дава господ да ни се слу4ват такива неща.

Лек ден на всички изпълнен с много усмивки  bouquet Hug

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 05:16 от Ryan's Mom

# 148
Привет,мимичета! Hug

Гери,за Калгари заминаваме! ooooh! ...може и до Ван да стигнем някой ден. Crazy
Най-сладкото семейство,което познавам,живее там и те ни напълниха главите с бръмбари да отиваме! Whistling

Иначе нямахме такива планове,или поне не в толкова близко бъдеще,но..глава луда мира не дава! Mr. Green

Освен това страшно много ни хареса там-спокойствието,чистотата,архитектурата,природата,въздуха,хората..и така. Party
А за работа имаме нещо на ум,но докато не стане-не казвам! Wink

Краси,пък дано да има играчки в клас,че ...не знам иначе. ooooh!
Искам да запиша ерик във франкофонско училище и сега ги проучвам по Интернет-има няколко държавни.

Днес ,разисквахме в училище вчерашната стрелба,защото имаше две жени,чиито деца са били там. Confused
Убиеца е бил от някаква секта,дори имаше извадки в пресата от един сектантски форум,в който той е писал. #2gunfire
Жалко за децата.. Sad

# 149
Благодаря за загрижеността ви момичета.
Ние сме си още 2 в 1. Тази нощ имах само една болезнена контракция в 6.00 ч сутринта и много ритници от бебето. Продължавам обаче да имам някакво кафяво течение, което малко ме притеснява, но лекаря каза, че ако е яркочервено и обилно тогава да ходя в болницата. И така сега си стоя в нас, лежа, спа и нещо вече не ме свърта.

Каролина  Бьдеща мамче, няма да се плашиш, всички си мислим за теб. Аз сега разбирам че чакаш момченце, много се зарадвах, нека да се увеличаваме мьжките мами. А името му тайна ли е за нас ?А за контракции през ноща, сьщо не се страхувай, ако ти започнат, не хукваи кам болницата, ами чакаи да станат поне на 5 минути, защото иначе ще те вьрнат. Аз от това най ме беше страх, и за мой кьсмет пьрвия пьт ме вьрнаха ...

Chrisimommy, да знам, че трябва да имам контракции на 5 мин. за да тръгна към болницата иначе ще ме върнат. А името не ми се сърдете, но ще ви го кажа като се роди, от суеверие.
Дидка, Гери и Ryan's Mom мерси за куража.
Dot, радвам се, че с теб и бебо всичко е наред. Дано така да е докрая.
шеметке, не се притеснявай за килцата, с малко повече усилия ще ги свалим. Аз качих 16 кг. до миналата седмица, а вчера на прегледа се оказа, че съм свали 1,1/2 кг, а пък още не съм родила. Чудя се какви са тия аномалии с мен?  #Crazy Голям късмет си извадила, че някой ти е отстъпил място в градския транспорт, защото на мен досега никой не се е сещал да ми прави място. Както казава мъжа ми явно им приличам на преяла канадка.
Как е нашата нова бременелка denzul? В коя седмица си вече? Видяхте ли му тупкащото сърчице?

Лек и приятен оставащ ден ви желая.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт