С мама не се разбираме

• 8 445
  • 313
  •   1
Отговори
# 120
Ако ми беше дъщеря, не само, нямаше да искам да разговарям с теб но и щях да те пратя да по работиш малко за да видиш от каде извира бензина. И няколко месеца при тати на село та да видим как ще излизаш два три пъти в седмицата.

# 121
И ми писна да ме критикувате, нима нямам право да си изразявам мнението?
Нямаш право да обиждаш хора, които освен всичко друго имат и реален житейски опит и се опитват да помогнат на едно объркано момиче. За нейно добро е да види как изглеждат нещата отстрани.

# 122
Ами остава само да ѝ пожелаем тогава приятен път към независимостта. Бон вояж! Те така стават нещата .. да съм го знаела по-рано.
Смея се с глас вече и корем ме заболя.

# 123
Ша ма извиняваш ама тоя лаф си го крада, че ми ареса. Smile
Още си е зелено бобче, което не е излязло от шушулката си. Интересна ми е темата за чужбина, стига с тея кошчета и бебешки истории. Нека си поговорим за бъдещето. Сама ли смяташ да заминеш или със никой приятел/приятелка ? Не е невъзможно човек да се развие и в чужбина, но ако няма образование, то другият вариант е да има собствен бизнес. Ти вече си голяма, нямаш ли мечти и цели. Как точно си представяш живота си, сподели ?

# 124
Щом авторката е казала че е събрала пари значи е събрала. Защо мислите че не знае колко струва един самолетен билет?Защото не знае и защото ги е събрала пак от същите тези хора който са купили столчето за кола. Разбра ли сега защо.

# 125
Значи според нас, майката на авторката има много голяма вина и знаеш ли каква?Много е глезила момата.

# 126
Относно тази “чужбина”.. “крупните” ми спестявания са около 3-4 хиляди в момента. И преди да имам толкова амбициозни планове съм проверила цените на семестрите, живота и тн... но разбира се, трябваше да бъда обекта ви на подригравки относно мечтите си?! А вие колко висши в чужбина изучихте?! И какви бяха вашите мечти на моите години? Или бяха по-простовати и се задоволявахте с това да се омъжите и готово?

# 127
С 3,4 хиляди лева в най близката чужбина ще изкараш половин месец. УСПЕХ. Колко ли струват количките на бебето????

# 128
Количките за бебета са минимум по 300 лв някъде.

# 129
  • София
Това в Пловдив ли?

# 130
Относно тази “чужбина”.. “крупните” ми спестявания са около 3-4 хиляди в момента. И преди да имам толкова амбициозни планове съм проверила цените на семестрите, живота и тн... но разбира се, трябваше да бъда обекта ви на подригравки относно мечтите си?! А вие колко висши в чужбина изучихте?! И какви бяха вашите мечти на моите години? Или бяха по-простовати и се задоволявахте с това да се омъжите и готово?
Много хубаво качество е това човек да спестява. за изучаване обаче това са далеч от нужните пари.
За чужбина пък е смехотворно, да пестиш в България и да отидеш там да работиш и да ти издухаш, докато си търсиш работа. Rolling Eyes
Само не прави грешката на приятелката си Viki която работила и си изкарала парички с които си купила много скъп телефон. Едно време кат млад правих същите тъпотии, купувах все най-скъпите неща, имах грешни приоритети, бях млад и глупав. Слушай какво ти говори опита, тези които са ти писали са видели много от живота.

# 131
Е направи сметка колко колички има авторката в джоба

# 132
Аз само бях отговорила на въпрос.

# 133
  • София
Ти си тук случайно и за малко.

# 134
На момичето му е кофти, че няма отношения с майка си, което е напълно нормално. Никое дете няма да се чувства добре ако е игнорирано от най-близкия си човек. Наранена е авторката, ядосана и си е набелязала бебето като виновник - затова я дразни, че му купуват неща, качват му се постоянно снимки и т.н. Ако беше щастливо момичето изобщо нямаше да забелязва кой какво купува на бебето, разглезено ли е и прочие. Това са думи на едно тъжно дете, за което искрено съчувствам.
Авторке, говорила си с майка си... друго какво да направиш, не знам. С времето може да се оправят нещата, а може и да не се. Опитай се да приемеш промяната, живей с нея... някой път и такива неща се случват.
 Моята майка никакво внимание не ми е обвъщала... кажи речи никога. И аз така правя някой път тънки сметки с майките на моите приятелки - глезят ги, дават им финансов гръб, който аз нямам - едва ли не ги упреквам, че имат майки, които се грижат за тях Grinning. Не е правилно, тъпо е, но е често срещано в такива ситуации, завиждаш, яд те е, мъчно ти е, страдаш. Просто механизъм за справяне с подобна ситуация. Има някои травми, които трудно се отработват правилно. И е доказано, че най-много влияе на психиката ако майката отсъства или се държи зле.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 10:32 от Уейв

Общи условия

Активация на акаунт