С мама не се разбираме

• 8 365
  • 313
  •   1
Отговори
# 285
Не държи сметка, казваш...

Цитат
За брат ми казвам, че е глезен понеже (не съм наясно много,но) има прекалено много колички - летни, зимни; триколко и тн. и тн..
Купуват му твърде излишни неща

Дразня се,че аз не съм израстнала толкова глезена и с толкова пари, колкото го гледат него в момента.

Не съм много наясно с количките му, но има една с два коша - един зимен и летен. Отделно още една количка, защото е с Мики Маус🙄
Има си и две седалки за кола, за колите на двамата родители.   

Никак даже.

# 286
Базила, Хай, що се хАбите още?

# 287
  • Варна
Не знам, Абсурт, дали някой я подковава, но моята дъщеря тръгна на ясла на година и половина и приключи с яслата на 3 години, когато отиде в градина. И още си спомня имената на госпожите в яслата, както и децата, с които е играла. Ако написаното е истина, защо пък момичето да не си спомня кой се е грижил за нея по онова време? Особено, ако е чувствала липсата на майка си? Четиригодишно определено няма да схване, че на мама й се живее, но ще помни, че не е била там и кой я е замествал.

# 288
.... и се надяваш детето ти един ден да прогледне спрямо него.
Да де, тя на 17 години и това не е осъзнала още, та какво да говорим за другото!?

# 289
  • Варна
Естествено, че не го е осъзнала. Не живее с него. Ако го направи, бързо ще го свали от пиедестала.

# 290
  • София
За мен, голям дял за това отношение към майката, имат бащата и жена му.
Те я били изслушвали и разбирали.
Какво изслушват- оплакванията от майката, от разглезеното бебе, от Имането на бебето и от бащата на бебето, когото също не харесва авторката?
И пеят в обвинителния хор, и са съгласни да се премести при тях, защото знаят, че няма да го направи.
Ако бяха хора на място, щяха да покажат другата гледна точка и щяха да помогнат на момичето да съзрее, а да не седи ментално на 6 години.

# 291
Майката е в майчинство. Парите за семейството най-вероятно се осигуряват от пастрока. И какво, купил колички за детето си тоя, вместо да даде повече за детето на предишния мъж (който е жив и здрав). Ми, ще купи... Rolling Eyes
Авторката, финансовите претенции засега ги насочи към татко. Твоя татко. Когато мама се върне на работа, тогава към нея.

# 292
Ох, изкарахте го това 17 годишно момиче бебе. Та тя е вече млада жена, никакво дете не е. Бас ловя, че вече и полов живот води.
А как може да изисква същото внимание като на бебе на една година? Нуждите им не могат да се сравняват. Ще каже човек, че не сте гледали прохождащо едногодишно. Моето на година и малко, ако го изпусна от поглед за минута и вече е направило беля.
Имам и дъщеря почти на 11, която много добре разбира, че бебето има нужда от повече внимание и повече вещи.
Не стига, ще не се сърди, ами и тя дава на бебето цялото си внимание. Вместо да драпа да съм само за нея тя се приобщава към общите ни занимания.
Вчера ми стана много мило, чух я да казва на сестра си " Кака много те обича! Ти си най-сладкото слънчице на света"
За вещите също не завижда.
На 1-ви юни баба им даде по равно парички, а каката вместо да вземе нещо за себе си, поръчала играчки за бебето. Тя си имала всичко, сестра ѝ била мъничка и ще се радва повече.
Аз също не съм я отглеждала с толкова много вещи, с колкото отглеждам сега сестра ѝ. Но тя разбира, че като 19 годишна самотна майка не съм могла да си го позволя.

# 293
Не знам, Абсурт, дали някой я подковава, но моята дъщеря тръгна на ясла на година и половина и приключи с яслата на 3 години, когато отиде в градина. И още си спомня имената на госпожите в яслата, както и децата, с които е играла. Ако написаното е истина, защо пък момичето да не си спомня кой се е грижил за нея по онова време? Особено, ако е чувствала липсата на майка си? Четиригодишно определено няма да схване, че на мама й се живее, но ще помни, че не е била там и кой я е замествал.

Хай, за съжаление в много населени места и ясли няма, другаде имаше, но ги изпозакриха. Икономии.
А момичето написа, че е гледано от баба си, когато е била в първи/втори клас. Майката е поработила в чужбина, сигурно от кеф.

# 294
Не разбирам защо намесихте бащата? 80 лева, 100 лева...На първия ми съпруг му беше отсъдена минимална издръжка, която мисля, че още се полага на големия ми син /ако си спомням до 21 г ако е редовен студент/, но за тези години е платил точно 0лева!!! Следователно това означава ли, че съм била в пълното си право да абдикирам от родител!?!

# 295
Разбирам някак злобата към възрастни индивиди, изливана във форума, но към момиче на 17 години?!?
Авторката страда за майка си, чувства се отхвърлена от новосформираното семейство. Веднъж вече е преживяла липсата на бащата, нормално е да реагира емоционално.
За хора с двама родители може да не е ясно, но в момента се сбъдва най-големият и детски ужас - майка и също я изоставя в представите и. Момичето е кротко, ако на мен ми се беше случило, сигурно майка ми щеше да се чуди какво да ме прави. След определена възраст разсъжденията са различни, но на 17 тя е просто объркана, самотна и се чувства отритната.

# 296
  • София
Не разбирам защо намесихте бащата? 80 лева, 100 лева...На първия ми съпруг му беше отсъдена минимална издръжка, която мисля, че още се полага на големия ми син /ако си спомням до 21 г ако е редовен студент/, но за тези години е платил точно 0лева!!! Следователно това означава ли, че съм била в пълното си право да абдикирам от родител!?!
А, къде тук виждаш абдикация на родител, освен бащата, де?
Пак да се опрем на фактите, дадени от авторката- отношенията са се променили преди 1 година, когато се е родило бебето.
Авторката е била на 16 години, всичките посветени като внимание единствено на нея.
Проблемът е, че сега едно разлигавено бебе отклонява лъча на прожектора.......

# 297
  • София
Нали знаете, че слушаме едностранната история на девойче в хормонална буря?

# 298

Бащата е абдикирал от задълженията си, но ти нищо не си направила, за да получи сина ти издръжката, която му се полага по закон. Била си му законен представител.
Тук майката не е абдикирала. Осигурила е всичко необходимо, открила е дори банкова сметка на дъщеря си, за да я подпомогне занапред.
Само че авторката се покри и не отговори на нито един въпрос. Като например защо не спази режима на свиждане и един месец (само един!) да поживее при якия татко и готината му жена? И той ли е купил лаптопа и новия телефон?

# 299
Тук майката не е абдикирала. Осигурила е всичко необходимо, открила е дори банкова сметка на дъщеря си, за да я подпомогне занапред.
А можеше да си прибира паричките в джоба за собствен кеф, както май повечето правят. А тийнката да ходи да мие чинии или разнася табли из кръчмите, че да събере за студентство, вместо да мечтае за чужбина.
Ама кой ли ги оценява тия неща .. незначителни.

Общи условия

Активация на акаунт