ДНЕВНИКЪТ Тема 103 Да отслабнем всички заедно!

• 40 066
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
  • София
В моят случай, 20 дни за плато са нищичко. Имах да свалям 20 кг. и успях едва за 7-8г. ( качих ги на 34 г. )
Точно по тази причина изпадам в ужас ако кача дори 2-3 кг., което за някои изглежда прекалено.
Не искам да демотивирам никого с този си бавен резултат. Добре е да се обърне внимание на хормоните. При мен това се оказа проблемът.
Метаболизмът ми е зле от дете и от тийн съм овъртяна в целулит. Амбицирала съм се да положа всички възможни усилия да забавя времето и да го подобря чрез спорт. С храната нямам особени проблеми.
Даже се притеснявам, че ям твърде малко и ограничено.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 07:31 от Franie

# 601
Добро утрооооооо Simple Smile
Нищо му няма на платото, не му обръщайте внимание Simple Smile Аз си стоя по 2-3 месеца на едни килограми... което пък не е никак зле, че свиквам сама със себе си по-добре така Simple Smile Да не говорим, че и обиколките се наместват (демек събираш се обемно макар на същите кг)
Обаче в един момент нещата потръгват и пак е готино. Тъй че горе главата и без такива вайканици...
За годините е вярно.. и аз към 40 вече усещам как нещата стават все по-трудни. На 20 влизах във форма за седмици, към 30 вече ми трябваха няколко месеца... Сегаааааа може и година да си откарам като гледам Simple Smile Ама ич не ми и дреме. Вече си влизам в разни "чакащи рокли", затова не ми пречи да си покибича известно време около някой килограм.
Не ми е самоцелно лятно плажно отслабване (плажуване не практикувам отдавна, не е моето), затова когато - тогава ...

# 602
Харати, аз нямам много голям опит с диети, нямам годинки и много килограми, така че много хора може да ме сдъвчат да не се обаждам, но ще изрецитирам учебниците.
Бързото сваляне в началото на диета, особено нв, е сваляне на вода - този темп не може да е постоянен и дългосрочен.
Ако топиш мазнини, а не вода и мускул, нормалната цел е 0.5кг или до 1% от текущото тегло на седмица. Нормално е и да се движи в различните дни нагоре-надолу, като следствие от повече сол, стрес, по-малко сън и др. фактори, които водят до задържане на вода. Затова се препоръчва, ако се мериш всеки ден, прогресът да се гледа спрямо средноаритметичното за седмицата.
Не знам какъв кантар ползваш, но и това може да създава впечатление за плато - моят например отчита промяна през 0.3-0.5, нищо че теоритично трябва да е на 0.1. Така че и аз имам плата по няколко дни до седмица - докато малките дневни минусчета сумарно станат достатъчно, за да ги хване.
Мисълта ми е - не се паникьосвай. Аз бих си дала повече време преди да го определя като застой. Ако все пак не си ок с това, направи 1 ден въглехидратно зареждане. Това го писаха и други хора на предни подобни постове. Само че не го прави cheat day, за да не те подхлъзне обратно към лошите навици.

Едит, за да добавя и нещо по темата за метаболизма: И моят от тийн годините е бавен, и аз от тогава съм с целулит. В 7клас мъчих най-много диети с резултат 0. И него, и структурата на тялото имам от майка ми - 1 към 1. Един от големите шамари на карантина та беше, когато видях, че се е вкарала в много видимо по-добра форма от мен. Единствената разлика е, че я стресна хашимотото и стегна храненето си, докато аз тъпчех каквото ми хрумне. Та толкова за годините и метаболизма. Дисциплина и търпение.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 07:57 от evenfall

# 603
аз като смесвам млечни и месо не отслабвам
с домати също Simple Smile

днес съм на пиле, започвам да усещам и ПМС
вчера фаста малко се обърка от шоколадовите бонбони в офиса
тегава ще е втората врътка на ВЧ

# 604
Харати, от една страна ми се струва, че си ограничила твърде много калориите, но не знам колко си висока и колко тежиш. Когато тялото е подложено за по-продължително време на големи лишения обикновено метаболизма се забавя и се сваля по-бавно.
От друга страна след като си тръгнала да ограничаваш въглехидратите е хубаво или да ги спреш изцяло или да ядеш само бавни такива. Картофите и фидето имат висок ГИ и не ми се връзват с ограничаване на въглехидратите. Прясното мляко също е храна, която е добре да се избягва щом имаш за цел отслабване.
Най-добри и трайни резултати се постигат от месо, риба, яйца в комбинация със салата.

И сега и аз да се включа. От години покрай опити за забременяване, инвитро процедури и няколко загуби, последвани от успешна бременност и кърмене, не съм в най-добрата си форма, но тази година покрай карантина минах всякакви граници. След като се шокирах от цифрите на кантара, реших, че е време за промяна. Освен това хормоните ми са доста разбъркани. ИР също явно беше започнала да се влошава и се чувствах адски зле.
Изчислих си базовият метаболизъм и минах в калориен дефицит комбиниран с ВМ НВХ. Тренирам два пъти на ден, сутрин кардио, след обяд упражнения тип Клои. Горе долу 30 минути сутрин и 20–30 минути след обяд. За малко повече от месец съм -10 кг. Според ММ и така изглеждам много добре и нямам нужда от повече отслабване, но аз съм решила да си върна формата от преди всички проблеми и ще боря още 10 кг. Днес ми е четвърти ден яйчен фаст, не съм се мерила все още.

# 605
Момичета, изнервям се. От 20 дни съм на диета. Общо взето се стремя да се храня с нисковъглехидратна храна. Всяка сутрин се тегля и от 5 дни съм в застой. Кантарът показва едни и същи стойности. Имам много килограми за сваляне. Не е като да са 5-6. Единственият въглехидрат, който приемам е малко картоф и фиде, които са включени в супата. Давам ви пример от вчера какво съм яла.
Обяд- 50гр. риба тон в собствен сос, един домат, половин краставица, нискомаслено сирене, половин чаша айрян.
Вечеря- пилешка супа, домат, краставица. Вечерта пих и една чаша прясно мляко 0.1%
Аз ли греша? Дали е от въглехидратите в супата?
Храненето през останалите дни е почти същото.
Няколко дни дори ми причерняваше от липсата на сладко. 20 дни не ям плодове, хляб, бобови и никакво сладко.
Замислям се дали да не премина направо към режима на Дюкян. Така и така стоя гладна. Нямам обяснение защо съм в това плато.

Харати, не се паникьосвай, и аз да ти кажа.
Махни картофа и фидето от супата, махни сиренето и всички млечни. Не се подлъгвай по "нискомаслено", там други неща ни разбутват хормоните.
И малко въглехидрат може да ти обърна колата.

Малко ти е протеина, според мен. Повечко риба, пиле не обичаш ли?

Днес съм -1.3кг. Водата си отива. Hands Muscle
Днес и утре ще съм на 0 вгх, без зеленчук дори. В понеделник искам да съм максимално лека, пет пари не давам дали е вода. Не искам да го влача 21+ километра.

Edit: 51.1kg Днешно тегло. А На 10.06. за кратко бях 48.6. Уф!

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 08:33 от Dez

# 606
Ех, че хубава дискусия!
Прешъс, никъде няма да ходиш - пиши си тук, всеки опит е ценен, независимо дали е даден от младите, или от по- големите. Полезно е да се четат много мнения и всеки да се разпознае където се намира Hug
Вчера беше бонбонен ден (имахме празник на работа) за мен (ядох само бонбони от 8 до 12 ч., след това нищо). Днес продължавам на вода до утре сутринта - луната свършва твърде късно за хранене и смятам по това време вече да спя (ставам сутрин в 5 ч.).
Снощи си взех мерките и направих снимки, но ще ги пусна малко по-късно, че оперативката започва Simple Smile Хич не ми харесаха - обиколката на ръката ми е колкото на врата! УжасТ Expressionless

# 607
  • София, България
Добро утро, дами! Какво да споделя аз, в събота сутринта бях 67.8кг, както знаете събота ми е мръсен ден с повече калории и храни, които може да се консумират рядко. На следващия ден бях с половин килограм отгоре - 68.3 кг, но аз изядох 2 снакса и половина, в които има яко сол, та си знаех, че е вода, на другия ден вече бях изчистила водата, че даже и 100 грама надолу. Втори ден съм 67.7кг. Рано ми е още да говоря за плато, все пак тепърва започнах втори месец, откакто броя калории, а вече правя и домашни упражнения, но мисълта ми е, че един ден ядене на повече въглехидрати би следвало да раздвижи платото и исках да кажа, че един ден на "омазване" на положението няма да се отрази заради един ден стига да си остане един ден. 

Приятен ден, момичета! Simple Smile

# 608
Изчакайте да станете на 45+ за да видите тогава колко трудно се свалят  килограмите. Yum

Съгласна напълно. Възрастта 45+ е психологически тежка, защото си в т.нар. "сандвич“- между деца тийнейджъри и родители с влошаващо се здраве. Ако и половинът го удари кризата на средната възраст, картинката е пълна. Кортизолът хвръква в небесата.
Стресът е страшен. Аз ги виждам с очите си, как много жени се отказват, и хвърлят пушката в житото. Няма такива, няма отказване. И ние сме хора, и заслужаваме качествен живот. Няма да грохна на 60. В главата е всичко.
По стечение на обстоятелствата, през 2016та бях на планина с група 70+, и още няколко 40ки. Хората припкаха като кози из Доломитите. И аз така искам "като порасна". Hands Muscle

И не на последно място:
Не си затварям очите пред трудностите на момичетата с хормонални проблеми. Вижда се какво правят,  колко усилия полагат, но нещата стават значително по-бавно. Овладеят ли се хормоните, ще потръгне всичко.
Дръжте се! Flowers Four Leaf CloverFlowers HibiscusFlowers Rose

# 609
Дези, записах се в предизвикателството ти за килограмите, но вчера след като видях 50,9кг на кантара /не бях виждала тези цифри дълго време/ и нещо ми стана, цял ден бях гладна и ядох всякакви неща /бисквити, две нектарини, две половинки сварена царевица със сол и масло, два пълнозърнести сухара/ , но кантара ми е приятел и показа само 200гр повече днес т.е. 51,100гр. Надявам се днес вече да успея да се контролирам , защото 45-6кг са все още далеко, а не бих казала , че свалям много бързо

# 610
  • Мизия

Ей това съм аз с дрехи и без Grinning 🙈

# 611
Аз съм на 49 години. Да метаболизма е по-бавен. Пия Фолиева киселина (ФК)в огромни дози, заради гадният Метотрексат. А ако знаете от тези дози ФК какъв апетит се отваря, направо не е истина. Станах като ламя. Ще пия
ФК и Метотрексат докато съм жива и се взех в ръце, защото всеки килограм отгоре тежи и боли.
На тези години се изиска повече усилия, но се получава бавно и славно, когато го искаш. Така че не се отказвайте в опитите да подобрите килограмите и съответно здравето си.
От всичкото време през което спазвам хранителни режими и спорт за себе си установих: ходя само на спорт, който ми носи вътрешно  удовлетворение и не ме напряга и съответно ям храни, които харесвам и са полезни за мен. Това, че някои отслабват спазвайки Дюкан или ВМ НВР - опитах свалям килограми, но за мен е стресиращо, натоварващо да ям мазнини, месо и т.н.
Обожавам плодове, зеленчуци и яйца. Това общо взето ям. Отвреме на време месо/риба, ако ми се прияде.
Позволявам си и шоколад, но вече установявам че не ме влече толкова.
Правя задължително заради лечението си кръвни изследвания и резултатите ми са абсолютно в норма.
Тренирам три пъти в седмицата.
Днес отчитам 58.6кг.
Поздрави и приятен ден!

# 612
И аз да мина с мерки и теглилки:
20.07.2020 г.
Кг: 81 (бонбонения ден)
Врат: 35 см
Ръка: 34 см
Бюст: 98 см
Под бюста: 88 см
Талия: 98 см
Корем: 104 см
Ханш: 112 см
Бедро: 64 см
Прасец: 42 см
Глезен: 24 см
Срам, не срам, това е положението:
Скрит текст:

Без дрехи няма да пускам, че... Blush

# 613
  • Мизия
beki8
Като ви слуша човек, ще си помисли, че сте като онези от ТLC 300-килограмовите и се изкарвате Бегимоти (от руски език: хипопотами), а вие сте просто закръглени. Ще отслабнем бре, хора, споко Simple Smile

# 614
Да бе, на 20 + кила отгоре съм си направо дебела Joy
По-важното е, че се чувствам добре - усмихната и в настроение всеки ден. Както се казва - обичам да обичам!

Общи условия

Активация на акаунт