ДНЕВНИКЪТ Тема 103 Да отслабнем всички заедно!

• 38 872
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Аз забравих да се отчета след лунуването. Вчера сутринта бях с килограм надолу, днес все още съм толкова. Утре отивам спокойна на море, пък ще видим какви ще ги сътворя, защото съм решила поне там да хапвам, каквото ми се яде. Като се върна ще му мисля и ще продължавам с тренировките и вече ще целя задържане и още стягане. 😊

# 676
Biskvitka, най-добре е когато станем специалисти по собствените си нужди. Наистина, всички сме различни.

За последните 4 години научих страшно много чрез личен опит какво как ми влияе, и какво да правя като тренировки и хранене. До април 2016 се залъгвах, че може без анализ и без да броя, защото, нали, тренирам, и не ям боклуци.....Кюфте си бях, на 58кг.(156.5см), въпреки че програмата ми от 2013 бе 3хбокс седмично, +40км тичане навън (road work), +леки силови с Боб Харпър, Джилиън Майкълс и под. + йога.

Качих 8кг така и не разбрах как от 2011-2015 (от 49-50кг и след трета бременност). Постепенно. С маскарпонето на ММ, и жестоките му гювечи с телешко...И всеки четвъртък нередности с Книжния клуб.....(да им докажа, че не съм анорексичка, че за това ме бяха набедили, та ядях) и то така се трупа.

В периода септември 2016- лято 2017 спрях млечните и глутена, започнах двуразови тренировки, и се люлях между 53-56, но свалих 1 размер дрехи. С режима на Тим Ферис  (бобови, протеин, зеленчуци) + силови се орелефих, стигнах 52кг, но още имах за чистене.
2018 започнах подготовка за първия си маратон, ядях ядки като луда, калориен прием като за снажен мъж.  Натоварването беше ново за мен, може би затова имах такъв апетит. Свалих още един размер дрехи, до 34/XS.
Сега далеч не съм толкова гладна, тялото свикна. 20км ги нямам за нищо.

Долу съм сложила табличката от първия пост на темата ВМ-НВХ. Ако имаше и обяснение, че при спазване на въпросния режим не се препоръчват повече от 50гр въглехидрати (не визирам вафли, а елда, овес, цвекло), щях да си спестя много ядове. Но никой не го спомена. В статиите на ББ тийм и на Юли не се говори за точен грамаж. Вярно, Юли препоръчва спиране на плодовете при ВМ-НВХ, но стилът му е толкова агресивно-подигравателен, че на човек не му се чете.

Та, за мен в кратце:
От мазнини не свалям.
Овес ме държи 5-6 часа сита. От яйца без придружаващ въглехидрат огладнявам веднага. От мазен фаст качвам като луда.
Моят идеален грамаж въглехидрат е около 75-120 (при двуразови тренировки и километраж 80км на седмица). В тежки дни може 150. Мазнини до 50гр. В режим сваляне 20. Протеин 90. Но докато разбера, минаха 100 години. Да де, 4.

Сега съм 51.0. и има още до 46кг. Не мисля, че съм се лигавила или моткала 4 години. Мъртва тяга 30кг не можах да отлепя от земята през пролетта на 2017. Година по-късно, пролет 2018 вдигах 60кг (за 1 повторение, но пак нещо).

Скини фет за мен не е решение, нито липсата на прилична физическа форма. Още помня как не можех да скачам с двата крака едновременно, и не можех и една лицева опора да направя (2008). От тренировки обаче се огладнява.
Само с гол режим и тренировки не става. За мен е задължително да следя грамажа (макроси и калории), иначе е абсурд да стигна оптимално нисък процент мазнини.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 17:05 от Dez

# 677
Dez , благодаря за споделеното. Тези дни точно тази табличка гледах и аз. Защото имам ИР имам и хипофункция + хашимото + много наднормени килограми. Та в нея видях в коя графа ги дават хората с хашимото.Въобще четенето и писането тук ми е много полезно Flowers Hibiscus

# 678
От дълго време четях тук и др. теми за отслабване, без да пиша, но всичко прочетено и споделено от пишештите във форума ми беше абсолютно от полза.  Четях, изпробвах и след години установих кое точно действа при мен и че всеки организъм е различен и съответно всеки трябва да нагодини режима към себе си.Например една колежка е на моно диета, тя не обича пиле под никаква форма и стои гладна два дни. Не можах да я убедя, че щом необича пиле да яде два дни друг протеин. Неможело, защото трабвало да се яде пиле (ама тя не яде пиле, а стои гладна).
Другото нещо което научих е че реша ли да спазвам някакъв режим да не си давам понеделници, от първо число или от другата седмица, а обмислям кога е първият удобен ден и започвам.
Също така вече неизпитвам неудобство да отказвам, когато сме на гости или в офиса и някой много държи да ям храна, която не обичам или която не ям заради режима си.
Научих, че килограмите не се трупат за една седмица и няма как за една седмица да ги сваля, че и да ги задържа за постоянно. Трябва време и постоянство, и от време на време отпускане:smiles:. Днес например хапнах сиренца и разни сухи месца. Знам, че задържа течности, но все пак го направих.
Сега ще ходя на тренировка, ще се изпотя едно хубаво, пих диуретичен чай, за вечеря планирам салата от тиквички, копър, магданоз и чесън. Така, че ще изкарам и водата.

# 679
От дълго време четях тук и др. теми за отслабване, без да пиша, но всичко прочетено и споделено от пишештите във форума ми беше абсолютно от полза.  Четях, изпробвах и след години установих кое точно действа при мен и че всеки организъм е различен и съответно всеки трябва да нагодини режима към себе си.Например една колежка е на моно диета, тя не обича пиле под никаква форма и стои гладна два дни. Не можах да я убедя, че щом необича пиле да яде два дни друг протеин. Неможело, защото трабвало да се яде пиле (ама тя не яде пиле, а стои гладна).
Другото нещо което научих е че реша ли да спазвам някакъв режим да не си давам понеделници, от първо число или от другата седмица, а обмислям кога е първият удобен ден и започвам.
Също така вече неизпитвам неудобство да отказвам, когато сме на гости или в офиса и някой много държи да ям храна, която не обичам или която не ям заради режима си.
Научих, че килограмите не се трупат за една седмица и няма как за една седмица да ги сваля, че и да ги задържа за постоянно. Трябва време и постоянство, и от време на време отпускане:smiles:. Днес например хапнах сиренца и разни сухи месца. Знам, че задържа течности, но все пак го направих.
Сега ще ходя на тренировка, ще се изпотя едно хубаво, пих диуретичен чай, за вечеря планирам салата от тиквички, копър, магданоз и чесън. Така, че ще изкарам и водата.

Бихте ли споделили какъв чай пиете?
Отчитам се с -100гр. от вчера

# 680
След яйчения ден вчера - (+малка бира отклонение за вечеря, че излизахме с колегите - което ми се случва веднъж на 2 месеца, бирата де, та я броя като парче шоколад Simple Smile Simple Smile Simple Smile ) отчитам -500 надолу ... и смятам да се довърша днес с яйцата поради което Simple Smile Чакам си гофретника с нетърпение и ще се впусна в експерименти по темата Simple Smile

Скрит текст:
Диуретичните чайове и т.н. не решават проблеми - нито с кг, нито в дългосрочен план ... Най-хубавия диуретик е водата + ограничаване на солта - колкото повече се наливате, толкова повече се оттичате Simple Smile С  малко лимон, с мента, с няколко малинки, лед .. става чудесно. Диуретиците (ако не са по лекарско предписание за конкретно остро обикновено състояние) натоварват сърцето, бъбреците и нарушават минералния баланс в тялото, както и обмяната ... По темата мога да пиша много (девер ми беше години с хронична бъбречна недостатъчност и покрай това доста почетох по темата.., аз лично не бих пила за козметични цели..)

Сори за отклонението, всеки си знае Simple Smile

# 681
Относно диуретичиния чай:
- готова смес диуретичен чай от билковата аптека на Юри Венелин (София) или
- 1 с.л. сух джоджен залят с 1 литър гореща вода. Чака се да изстине, прецежда се и се пие.
Пия диуретичен чай, защото почти неям солено, вкъщи се готви със символично количество сол, и от мъничко парче сирене (това е единственото солено нещо, което обичам) задържам течности. Отделно приемам лекарства, които задържат течности. Отделно приемам и лекарства, които са досто гадни (Метотрексат)  и гледам да ги изхвърля по-бързо от себе си.
В моя случай пия поне 2 литра вода на ден+ обикновенни чайчета. Така ,че ако увелича приема на още вода не само ще си натоваря допълнително бъбреците, а и ще изхвърля и доста минерали. Това е моя опит, не говоря от преживяното от някой друг.
Диуретичните чайове и диуретиците като лекарствен продукт не решават проблемите с килограмите - поне според мен.

Успешен ден на всички!

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 09:59 от V. Bekam

# 682
  • Мизия
Явно всички тук сте  стриктни, много се радвам за вас, браво Simple Smile Flowers Hibiscus

Напоследък нямам никаква мотивация, просто нещо ми омръзна с тия режими...Постоянно да следя какво ям, да броя, да гледам часове, да не ям това, което ми се яде и в колко часа ми се яде...
Качила съм 2 кг. от тази моя "депресия" . Бях спряла и цигарите за 5 мес., а сега се чудя дали да не ги започна пак.
Да не ям, каквото ми се яде, да не пуша...е*асиии. Цял живот ограничения за всичко. До преди 3 години си ядех, пушех и бях 44-47 кг. Сега водя уж по-здравословен живот и нищо не е както трябва...
Оффф, оплаках ви се

# 683
Merilyn_90, в сходно положение съм. Кантарът посочи + 300 гр(от вчера до днес, а от миналата седмица съм +1 кг). Няма да казвам какво ям от 3 дни насам, че лошо ще им стане на съфорумките, така че за съжаление, не всички са стриктни. Приеми, че от един определен период нататък или се лишаваме от нещо/няколко неща, или се пускаме по течението, което не е никак добър вариант. И аз бях свикнала години наред да съм 52 - 53 кг, да ям банички, пици и т.н.,ама станах на 30, родих и се оказа, че свалянето на килограмите вече е мнооого по-трудно от качването.
И не на последно място, като бивш пушач, само мога да те посъветвам да не ги почваш отново, че в тоя омагьосан кръг съм се въртяла 3 пъти и всяко следващо спиране на цигарите е по-трудно от предното.
Извинявам се за дългия пост.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 12:40 от Sunny555

# 684
Аз днес записвам 2 седмици откакто започнах да записвам всичко и искам да споделя личната си отчетна таблица:
Скрит текст:

Последната колона са килограмите чиста мастна тъкан, която трябва да сваля, до идеалния процент.
За мен беше много любопитно да си видя дереджето и прогреса от тази гледна точка, дано мотивира и друг!
Подобно на ТиЛи, дано не бъркам ника, и аз изповядвам тезата, че е по-важно да променим начина си на живот и връзката с храната, иначе сваляш вода, качваш вода, спираш си метаболизма, изпадаш в емоционални състояния, които те влачат назад... По-добре да не е перфектно, но да е лесно за поддържане дългосрочно, затова и заложи на броенето на калории, а не на готови режими. Ще видим докъде ще го докарам...

# 685
В момента съм изключително мотивирана. Какво да кажа аз. Била съм 44кг. при ръст 167см. В момента съм 73,4кг. 30кг. отгоре съм хора. С двете ми бременности стигнах до 90+. Беше ядене, ядене и пак ядене. Качвала съм по 7кг. на месец! АГ ми правеше постоянно забележки. Виках си, че съм бременна и ми е простено, но как се свалят после. Целта ми е да стигна до 55кг. и ще съм супер щастлива. Знам, че мога, стига да си го наложа. Отчитам се с -400гр. от днес.

# 686
  • Мизия
Sunny555 < благодаря ти. Ще се опитам да не се предавам и за килограмите и за цигарите. Simple Smile

# 687
Аз също съм в психически застой. За да поддържам фигура, постоянно трябва да внимавам какво консумирам. Често ми писва от вечните ограничения, от години се ограничавам и имам периоди на апатия. Осъзнавам, че грешката си е в мен, обичам всякакви вредни неща, пределно ясно ми е, че са вредни и въобще не трябва да се консумират, ама .. желанието ми не спира. Тегаво е, защото трябва да внимавам постоянно, а ми се хапват. Изтощава много. Генетичната лотария не е била въобще благосклонна към мен. Laughing
Изтрайвам периода и си влизам в ритъм.

# 688
За мен от опит казвам най важна е  психическата настройка. От години се уча да живея здравословно и да заменям вредните храни с полезни. Бих дала съвет просто да експериментирате с рецепти така че да ви е вкусно. Така се научих да си правя сладолед и домашен сникърс.

# 689
При мен има някакъв застой. Свалих 10 кг и сега не мърдам. Яйчният фаст до никъде не ме докара. Сега се чудя дали да си направя един чийт дей с надеждата да раздвижи малко нещата. До сега не ми се е налагало, но след седмица ставам на 30 и явно нещата не стават толкова лесно вече.
Когато правите чийт дей с какво прегрешавате? С вида или с количеството храна?

Общи условия

Активация на акаунт